127612
  • Freeda Krueger
    Te vagy a harmadik fél...
    vagy tényleg ennyire pletykásak az emberek...
    Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.07.22. 16:27:13
  • molnibalage83
    És ennél súlyosabb eset?
  • Freeda Krueger
    Véletlenül is megtudhatod,mondjuk meglátod a "csaló" felet az utcán valaki mással csókolózni.
  • wannnabeees
    Négyen mentünk el bulizni (én párommal ő meg az asszonykájával). A srác elment pár haverjával inni, addig az asszonykája más karjaiban találta magát szájügyileg eléggé összefonódva. :)
  • molnibalage83
    Ilyenkor szokott eszembe jutni az, hogy fura, hogy te tudsz róla, mikor ő nem. Hogyan következhet be ilyen? Ennyire fecsegős ismerősei / "barátai" vannak?
  • wannnabeees
    Gyerekkori barátomat megcsalta párszor az akkori párja. Szóltam is neki rögtön. Nem hitt nekem. Vége lett a barátságnak. 2 évvel később jött oda bocsánatot kérni.
  • LES FORZA INTER
    az a helyzettől függ. ha valami hirtelen derül ki az minden egészségügyi dolgozót ugyanúgy mellbevág mint a beteget, nem csak minket orvosokat.
    ugyanakkor a vizsgálatok során felméred merre halad a dolog, és elkezded lassan a beteget is felkészíteni, ez magát a hír közlését is könnyebbé teszi.
    Amit nekem még egyetemen egy professzorom tanácsolt és azóta is tartok egy kérdés: mindent abban az időben a legjobb tudásodnak megfelelően tettél meg? ha erre igen a válasz akkor nyugodj meg a beteg megkapta a legjobb ellátást, nem rajtad múlt. ebben benne vannak a túlórák, extra körök sokszor, de általában ez az ami után visszagondolok, megnyugszom és kész, vannak elkerülhetetlen dolgok. Mellé ha mindent megtettél akkor a családnak is van egy olyan hozzáállása, a hála(külföldön dolgozom, szóval TÉNYLEG csak a hála) ami után érzed is h tényleg ők is elismerik h mindent megtettél.
    A másik h még valakit sajnos nem tudtál megmenteni az nem azt jelenti megengedheted magadnak h napokig furdaljon emiatt a lelkiismeret(ezért is mindent a legjobb tudásod szerint teszel elsőre) mert következő pillanatban ott a másik akit meg tudsz menteni és nem szabad h érzelmek irányítsanak szvsz mert a legjobbat kell nyújtani a betegnek, azt pedig csak objektíven lehet.
    És a legfontosabb, amint kilépek a kórházból próbálom kizárni az életemből a medicinát(persze ha nem tanulok :) ), pl nem nézek House-t, semmi tipikus orvosi sorozatot, és barátokat is próbálok kórházon kívül találni.
  • kamionosjoe
    Egészen biztosan nem.

Nem az én dolgom, hogy más emberek kapcsolatait irányítsam vagy beleszóljak, akkor se ha egy barátomről van szó. Az ő magánélete intézze ő maga, ha meg olyan nőt választott aki megcsalja akkor erre azt tudom mondani hogy így járt.
  • Freeda Krueger
    Nem tudom,még nem volt ilyen helyzet....
  • Calver
    tableten vajon miért halott a szavazófelület?
  • molnibalage83
    Fogalalmam sincs, nem én alkottam a rendszert. Én csak használom.
  • Zero001
    És ha nem, akkor miért van? Én olyan 50%-ban látom egyáltalán a szavazó fityfaszt. Vagy igen, vagy nem. És tökmindegy, hogy itt firefox, vagy otthon chrome, kb szinkronban vannak, amit egyiken látok, azt másikon is, és fordítva.
  • molnibalage83
    Lehet szavazni.
  • molnibalage83
    Tedd be és berakom, ha nincs jobb, de ennél azért kicsit jobb kérdéseket szeretnék látni.
  • tigeroo
    lehetne egy olyan szavazás hogy a fogkefét a fogkrém felvitele előtt vizezed be, vagy utána
  • Dzsini
    Akkor kell abbahagyni.
  • Nirz
    Nem lehet olyan nehéz, mivel az ember előbb utóbb megszokja és kb rutinná válik ami megy szemrebbenés nélkül
  • molnibalage83
    Hogyan lehet ezt hosszútávon elviselni?
  • Lacee86
    Ami komoly esetre emlékszem, az az, amikor anyámnak nekem kellett elmondanom a munkából hazaérve, hogy mamám (anyu édesanyja) meghalt. Nagyon rossz volt...
  • LES FORZA INTER
    kérdésre: igen, orvosként napi szinten.

nem onkológus, de orvos vagyok.
  • molnibalage83
    Gőzöm sincs, hogy én mit reagáltam volna, de így utólagos bölcsességnek először a csajnak szóltam volna, szigorúan kettesben, hogy akkor most döntsön. Ha továbbra is hülyének nézné a barátomat, akkor szólnék a másiknak is főleg a reakciótól függően.
  • Fbn Lx
    akkor azok elég nagy gyökerek voltak, simán megérdemelték. elmondani az ilyet mindig az ultimate opció, nehezen képzelek el olyan helyzetet, ahol nem. házasságban még kicsi, de már öntudatos gyerekek mellett esetleg.
  • Freeda Krueger
    Ha az is számít hogy telefonon akkor sajnos igen....

rokon halálhírét,pont szülinapon.... :(
  • Blum
    Egyszer beleugrottam egy ilyenbe, haveromnak elmondtam, hogy a barátnője valaki mással nyalakodott hétvégén egy buliban. Egyébként nagyon jól megvoltak, srác körül szállt a rózsaszín köd meg minden aztán amikor elmondtam, hogy mi az ábra akkor még nekem kellett volna szégyellnem magam, hogy tönkretettem őket...a csaj nyivákolásáról nem is beszélve. Rohadtul nem hiányzik ez nekem, ha az egyik boldog a másikkal akkor tőlem aztán azt csinálnak a háttérben amit akarnak. Ha nekik jó akkor nekem aztán pláne...
  • molnibalage83
    Mehet kérdésként, hogy kiderüljön, hogy ki az a "mindenki"...
  • Fbn Lx
    szerintem mindenki elvárná a barátaitól, hogy leleplezze
  • Blum
    Nem, bár jópár megcsalást leleplezhettem volna baráti körben de úgy vagyok vele, hogy k*rvára nem az én dolgom.
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.07.17. 11:20:16
  • Fbn Lx
    van köztünk onkológus?
  • molnibalage83
    Hála istennek eddig elkerült ez...
  • SötétBarom
    Húsz éves koromban összebasztam muter kocsiját, azon kívül nem nagyon volt ilyen. :D Nehezen vallottam be :DD
  • molnibalage83
    ....
  • mrzed001
    Nem gyógyult meg. Csak jobban lett, átmenetileg.
    Jelenlegi állapotában a még megmaradt inzulin termelő sejtjei képesek a max teljesítményen dolgozva elég inzulint gyártani, hogy a cukor szintjét talán 10-14 alatt tartsák. Ha csinálnának neki egy terheléses cukor-inzulint, az mutatná, hogy magas az inzulinja, ami még fentebb megy cukor bevitelre.
    A kérdés az, hogy képes-e megfelelő ütemben gyógyítani a rezisztenciáját (illetve eleget sportol-e, mert az izom inzulin nélkül képes kivenni a cukrot vérből -meg a májból ami tárolja-, ezzel csökkentve a vércukorszintet), azaz nagyobb ütemben, mint ahogy a túlterhelt inzulin termelők kiégnek. Én szurkolok neki.

Viszont ez volt az utolsó válaszom a témában.
  • Zero001
    Jellemzően az ilyen csodálatos gyógyulásos történetek, főleg ha egyébként gyógyíthatatlan betegségről van szó, félrediagnosztizált esetekről szólnak. Azokból nem túl nehéz felépülni. Nem állítom, hogy ez történt konkrétan itt is, mert nem olvastam a cikket, de ilyen szenzációhajhász szennylapok esetében viszonylag nagy összegben mernék rá fogadni.
  • mrzed001
    Blikkben semennyire. Tömegesen ontom a linkeket, és aki nem hisz benne az szépen beírja gugliba és megnézi mind azt a rahedli találatot, amit a témában dob.
    Ez amit a blikk leírt, azért is emeltem ki, mert egy átlagos gyógyulás történet egy átlagos cukros esetében.
    Amúgy néha azért vannak a blikkben is értelmes írások. Ez olyan, nem is igazán tudtam belekötni.
  • Zero001
    Anélkül, hogy a vitátokban állást foglalnék, te most tényleg a szájbakúrt Blikkre hivatkozol? Eszednél vagy, ember? Blikk annyit ért a világból, mint egy félmarék lepke. Csak egyetlen példát mesélnék el:
    Építőmérnöki irodában dolgozom, hidakkal foglalkozunk. Mi terveztük a Nyugati téri felüljáró vizsgálatát és felújítását. Mivel semmiféle értelmes módon nem lehet megállapítani a híd belsejében a takaréküregek és a feszítőpászmák milyen állapotban vannak, ezért próbaterhelést írtak ki és terveztek meg a kollégáim. Tehát felpakolunk terhet a hídra, megmérjük a lehajlását, és ebből próbálunk következtetni a fő teherhordó elemek állapotára.
    Ez kb egy másfél hónapja, az egyik hétvégén meg is történt. Hétfő reggel megyek be melózni, a buszon valaki épp Blikket olvasott. Megakadt a szemem a fényképen, láttam, hogy Nyugati tér. Aztán megláttam a cikk címét:
    "Teherautók miatt kellett lezárni a hidat"...
    Ennyit fogott fel a dologból a Blikk, ennyire járt utána.

Ezek után szerinted mennyire lehet megbízni bármiben, amit az a kókler fasz banda összehord? Körülbelül annyi értelme van a Blikkből orvostudomány témában tájékozódni, mint az ókori filozófiáról egy kifestőkönyvben.
  • mrzed001
    Mit fogadsz el hiteles forrásnak ?
    Engem és a tapasztalataim nem. Elfogadom.
    A beteget, akit a blikk felhozott, aki már nem kell hogy inzulinozza magát ?
    Ugye nem gondolod, hogy a fogyástól "elmúlik" olyan kissé sem durva dolog, mint egy autoimmun betegség ?? Nem kellene ahhoz durva ... na micsoda ?

Ha megnézed amiket leírtam, pontos hatásmechanizmussal, akkor megérted, hogy a fogyással miért lett jobb a cukorbetegsége, azaz hogy fordította vissza a leépülést. Az 1-esből hogy sikerült 2-esre gyengítenie a cukorbetegségét.

Ha kéred, szívesen öntöm rád a gugli találatok tömkelegét az inzulint termelő sejtek kiégéséről magyar, angol és német nyelven.
    Szerintem az 500-ik után már talán te is elfogadod, hogy ez van, nem lehet egyetlen hormon termelőt sem sokáig túlhajtani a szervezetben, mielőtt kiég és leáll a működése.

A génterápia alatt gondolom a mesterségesen tenyésztett inzulin termelőket érted.
    Felteszem a buta kérdést, kérlek ne sértődj meg: Ha autoimmun válasz támadja meg a hasnyálmirigyben levőket, akkor ugyan miért ne támadná meg a lombikban tenyésztetteket ?? Lenne értelme tenyészteni, ha beültetést követően percek alatt rá is támadna az immunrendszer ?
    Na ugye, hogy nem. Annyit érne, mint lyukas lábasba még egy kis vizet önteni.
    Foglalkozna szerinted ilyennel bárki, aki józan épp elmével rendelkezik ? Na ugye, hogy nem.
  • Fbn Lx
    egy érdekes beszélgetés egy kutatóval, aki valóban egy autoimmun betegség gyógyításán dolgozik, ahelyett, hogy egy sokat emlegetett, számos egyéb problémát valóban enyhítő diétát akarna eladni neked.
  • Fbn Lx
    mindamellett, hogy a belinkelt cikkek aligha nevezhetőek hiteles forrásnak (ezek az oldalak alternatív vélemények eladására szakosodtak, különösen a drminerál, ami erősen motivált abban, hogy egy olyan divatos nézetet képviseljen amivel össze tudja kapcsolni az ásványi anyag tablettái értékesítését), szeretném felhívni rá a véleményed, hogy mindegyik a súlyos kettes típusúról szólt, nem az egyesről.
    szóval te azt állítod, hogy az egyes típusú mechanizmus, aminek oka egy hibás gén, gyakorlatilag nem létezik. Azt mondod, hogy nem létezik az a folyamat, aminek során a hibás gén aktiválódik, és egy sejtfelismerő fehérje hatására az immunrendszered elkezdi megtámadni a hasnyálmirigy sejtjeit, ezáltal pedig az inzulintermelés gyakorlatilag megáll. A te világodba ez a folyamat nem fér bele, nem létezhet, azt csupán dogmatikus kommunisták találták ki, és tudományosan nincs alátámasztva, mert ugyebár ha létezne egy ilyen mechanizmus, ezt neveznénk egyes típusúnak. Ez természetesen semmit nem vesz el abból, hogy az inzulinrezisztencia nagyon durva lehet, és komplex tünetegyüttes során lassan megölheti a beteget, és abból sem vesz el semmit, hogy kezelhető, és gyökeres életmódváltással, a szerv regenerálásával gyógyítható is lehet, valóban.
    Nekem egyszerűen úgy tűnik, mintha nem akarnád elfogadni, hogy nem segíthettek volna apádon, és hogy diétával nem lehetett volna meggyógyítani. Gondolom félsz, hogy mivel genetikai, talán te is örökölted, és egyszer kifejeződhet.
    Génterápiával lehet gyógyítani, de ez még kísérleti fázisban jár, és valószínűleg kurva drága lesz.
  • mrzed001
    Az 1-es az a 2-esből alakul ki. PONT. Le van írva miért, le van írva hogyan (és logikus, szembe a régi dogmákkal amik alapján alig lenne pár tízezer ember a földön 1-es cukros).
    Ott van fehéren-feketén, még orvosi szaklapot is idéztem, sőt amerikait is, angolul, merthogy nem helyi találmány ez.
    És csak az első lapról tallóztam a gugli találatok közül.
    Felejtsd el a dogmákat, láss és olvass !

És ha meg akarnálak sérteni (ami persze közel sem áll szándékomban), akkor linkelném ezt a cikket http://www.blikk.hu/blikk_eletmod/tamas-het-kilot-fogyott-s-nincs-szuksege-inzulinra-2378247, és csak annyit fűznék hozzá, hogy látod, van miért szégyenkezned, még Schobert Norbi is intelligensebb nálad.
  • QuippeR
    (azt senki nem állította, hogy nem fogsz elvérezni, arról volt szó, hogy nem a nyakadon távozik a vér, hanem a combodon. úgy látszik, hogy számodra az egyes típusú a "súlyos", a kettes típusú meg az "enyhe" szavak szinonimája. csakhogy ez a valóságban nem így van. nagyjából olyan, amit csinálsz, mintha George Bush-ról bizonygatnád, hogy fekete, erre félúton kiderül, hogy te Barack Obamát hívod Bush-nak. merthogy mindkettő amerikai elnök. a te szemszögedből valóban igazad van és Bush fekete, mi meg hülyék vagyunk, értem. akkor mi a dogmáink rabjai vagyunk, te meg a nagy újító szellem, okés. ennyit akartam mondani, nyugodtan reagálj, részemről lezártam a témát.)