127612
-
45-56 os menekültek, problémáját egy kis takony ország oldotta meg vagy olyan, ahol van igény és hely a + munkaerőre esetleg szakképzettre?
Ebből a pénzből, ami a kerítésre megy te tényleg azt gondolod, hogy meg tudtunk volna oldani egy ekkora uniós szintű problémát, mint a menekültkérdés? Még csak enyhíteni se lehetett volna. -
Mondd ezt azoknak, akik a menekülttábor mellett laknak. Kérdezd csak meg őket, hogy milyen volt.
A probléma az, hogy olyan országokon keresztül menekülnek, ahol nincs háború, tehát ha tényleg menekülnek, akkor az első nem háborús országban meg is lehetne/kellene állni. Ehhez képest mit csinálnak a szomszédos országok, akiken keresztül jönnek. Segítenek nekik és ránk tolják a szart. Miért nekünk kellene ezt elviselni? Elvileg mindenkit meg kellene állítani az első ilyen országban?
56-os menekültekkel ellentétben ezek képzetlen tanulatlan emberek, akik a nagyobb országokba igyekeznek.
Mi egy kis ország vagyunk tényleg komolyan gondoljátok, hogy van kapacitásunk ennyi ember problémáját megoldani? -
Nem tudom.
Sokba kerül, és nem tudni mennyit fog érni, de még sehonnan nem hallottam elfogadhatót, hogy mi lenne a megoldás.
Az biztos, hogy a jelenlegi az nem állapot. -
Ez tiszta sor. És szerinted a senkit meg nem állító kerítésre elbaszott forrásokat nem lenne ésszerűbb a helyzet kezelésére fordítani...? Mert a kerítés gyakorlati haszna 0, összeségében a meg negatív szám az értéke... -
Empátia az mi, valami egzotikus kaja? Viccet félretéve, ha tényleg menekültek, akkor tiplizzenek táborokba, ne a parkot basszák szét. Mert igen, ezt csinálják. Akármerre mennek csak kosz van utánuk, faszom, ezt tudják csinálni otthon is. Nyilván, a kormány is szarul kezeli a helyzetet, vagy inkább nem kezeli, de ha itt akarnak élni akkor mutassák meg, hogy érdemesek is rá. -
Különösen szomorú, hogy egy olyan ország szülötte vágott le olyan dumát, ahonnan száezrek menekültek el 45 és 56 után és befogadták őket. Milyen is lett volna, ha agyonlövik őket, ahogy egyesek itt elképzelik. Hova is tántorgott ki 1,5 millió magyar a századelőn? Eh...
Durva, hogy egyesekből mennyire hiányzik az empátia. Vajh, ha egyszer szopnak akkorát, mint a sok szerencsétlen akkor is ilyen nézetek vallanának?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.07.27. 23:46:36 -
Ne haragudj de ez hülyeség.
Eredetileg debreceni vagyok, szóval ha egy város sorsát a szívemen viselem, akkor az Debrecen, de tartok tőle, hogy kissé eltúlzod. Bp. belvárosában nem tudsz olyan részre menni, ahol ne találkoznál menekültekkel. És ha azt kiabálja, hogy Allah akbar...?
ÉS ha Görögországon keresztül jönnek (NEM ONNAN), akkor már nem is háborúból menekülnek az elméleted alapján??? Szerintem ezt gondold át újra!
Azt honnan vetted, hogy többe kerül az ellátásuk? Az ultras vagy a jobbik oldaláról... az aztán hiteles forrás.
Egyben igazat adok Neked: Csodálatos világ...Elég szomorú, hogy ezeknek a szerencsétleneknek a saját hazájukból kell elmenekülni mert féltik az életüket. És minderről elég jelentősen a fehér ember (Európa, USA) tehet. Ami sok esetben egészen visszanyúlik gyarmatosításokig. Ott kezdődött az egész, amikor más népek életébe, kultúrájába beleavatkoztak az európaiak majd "egyszercsak" magukra lettek hagyva. De nem is kell olyan messze visszamenni, csak a '80-as évekbe amikor is az amcsik felfegyverezték a tálibokat az oroszokkal szemben. Majd a hidegháború lezártával szartak az egész körzetre. (érdemes megnézni (Ilyen sorrendben) a Fegyvernepper és a Charlie Wilson háborúját ebben a témában) -
jó ötlet, még egy beruházás amiből lehet lopni, más egyébre nem jó -
Abból a pénzből nem telt volna, se közbeszerzésen vásárolható hőkamerára, se annyi emberre, ami a teljes határszakaszt fel tudta volna ügyelni. Nem szeretem a fityiszt de épüljön csak a kerítés. Debreceni vagyok és nem olyan rég még attól a bevásárló központtól 100m-re kiabáltak Allah akbart és törtek-zúztak ezek a .........., ahová a családom jár bevásárolni.
A Szerb rendőrök meg asszisztálnak, mutatják az utat a magyar határ felé, pedig ott nincs háború. Legyen határ változtassák, meg a törvényt, hogy aki a kerítésen átlép az illegális határátlépő (ahogyan az régen is volt) és takarítsák vissza őket a picsába. Én nem félek, hogy ezek elveszik a munkámat, nem ez az indok de utazzanak csak szépen máshova. Hol is jönnek be Görögország? Az mióta háborús zóna? Ezek nem menekülnek semmi elő. Egyébként a normál belépőpontnál továbbra is bejöhetnek majd, de ők nem menedékért jönnek.
Azt ugye tudjátok, hogy többe kerül nekünk egy menekült naponta mint, amennyit a minimálbérből élők keresek 1napi munkával?
Liberalizmus azzzz persze egészen addig, amíg a ti portátokra nem szarnak. Naponta látom őket, bandákba verődve itt csöveznek. Csodálatos világ.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.07.27. 22:08:14 -
Faszság, abból a pénzből inkább hőkamerás rendszert kellett volna kiépíteni. Ja, meg helyben agyonlőni az illegális határátlépőket, akkor talán nem jönnének ide. -
Nem vagyok híve a menekültek fogadásának, de ez a módszer nagyon gáz. Tisztára mint a vasfüggöny... -
Felesleges. Teljesen elbaszott populista politikai ökörség.
http://lemil.blog.hu/2015/06/29/vitaposzt_hogy_a_fal_adja_a_masikat -
Fölösleges. -
Semmi értelme. Csak pénz kidobás...
Ezek a szerencsétlenek megtesznek több ezer kilométert háborús övezetekből/övezeteken keresztül... majd pont egy szaros kis drót kerítés fogja megállítani őket.
Szánalmas már az ötlet is. -
El kellene keríteni mindenkit mindentől. A sok mocsok menekültet akik a vonatokban erőszakolnak magyar lányokat. A sok mocsok ukránt akik kisgyerekeket rabolnak el. A sok mocsok rétiniggert körbekeríteni a falvaikban és magukra hagyni. Engem is kerítsenek el a világtól, mert borzalom ami benne folyik. -
... -
Fbn Lx #122949 az én szobám is szigetelve van, szóval kellemesen benntartja a meleget miután felmelegedett -
Melóhelyen van, itthon sajnos szenvedés a felső emeleten, szigetelés nélküli házban... -
Fbn Lx #122947 melyik a kedvenc kamionod? -
Mittudom én. A régebbi függőben levő kérdések nagy része szerint elég nagy hülyeség... -
kamionosjoe #122945 Tippelj. -
Otthon nincs, 33,5 fok van helyette, halál.
Munkahely egy étterem, helyenként tud produkálni 60+ fokot könnyedén. Hosszúnadrág, ing. Fuck yeah. -
Nem, nem.
Napjaim:
Utálom már ezt a tetves 23523 Celsius fokos meleget. :( -
Melyik? -
kamionosjoe #122941 Kint dolgozok a szabadban szóval...
Itthon nincs sajna.
(kérdésem mikor kerül be?) -
Van, csak nem sokat van időm kiélvezni.
Otthon nincs, de nem is nagyon kell. -
Munkahelyen van, de anélkül is nagyon kellemes bent az idő.
Itthon nincs... Szóval jelenleg nagyon is értékelem, hogy van hova bejárnom dolgozni. :D -
Fbn Lx #122938 munkahelyen van, de túl sokat nem ér, izzad a picsám -
Freeda Krueger #122937 nincs,nincs -
én is itthonról dolgozom, most éppen alsógatyában pár hete. tervezem, hogy szereltetek, de idén már nem lesz belőle semmi. -
Az otthonom a munkahelyem es nem, nincs:) -
Munkahelyen nincs, és a 100+ éves épület már átmelegedett, úgyhogy reggelre már-még melegebb van bent, mint kint.
Otthon nincs, zuhany és hőszigetelés van. -
Bazz, azt is elfelejtettem, hogy van aki otthonról dolgozik... -
Blum #122932 Fú de optimisták vagyunk..Nincs munkahelyem. ;(
Itthon nincs. Pedig kéne ide a panelba. -
Aktuális kérdés.
Igen.
Nem, de eljátszok a gondolattal, ha beszámítják az albérlet díjába...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.07.23. 09:55:32 -
Freeda Krueger #122930 igen,ismeretségi körben van,volt ilyen...
szomorú,de ez van... -
Kivel? Ismersz ilyet? -
Freeda Krueger #122928 Nem valószinü,de ugye történt már ilyen... -
Nirz #122927 Egészen biztosan nem.
Nem az én dolgom -
Ez kb. olyan, mint az öngyilkosság. Felnyomnád saját magad?