127612
  • BaliBoy
    Nem értek egyet veled.
    Meséld ezt azoknak (ha lehetséges lenne) akiket kvázi és ténylegesen rabszolga sorba taszított a fehér ember. Akikre erővel kényszerítette rá a keresztény vallást, akikre erővel kényszerítette rá a kultúráját... stb. Abban az időkben pont a keresztény vallás volt a legintoleránsabb. Még, hogy az európai emberek hatására lettek nyitottak a távol keleti országok... pff jah mert erővel kényszerítették őket.
    Mindez egyébként nem feltétlenül gonoszság csak éppen tudatlanság. A fehér ember akkoriban max csak technológiában múlta felül a leigázandó népeket, kultúrában semmi kép sem. Főleg nem toleranciában.
    Aztán mikor a gyarmatosításoknak vége szakadt és kivonult a fehér ember akkor ott maradtak ezek a népek alaposan megkevert kultúrával meg vallással.
    És mivel hosszú évtizedeken át ezek a népek elnyomásban éltek a társadalmuk nem fejlődött, vagy elkorcsosult.
    Nem is kell messze menni, hogy lássuk annak a hatását amit írok. Csak itthon kell körbe nézni. Mivel olyan hosszú ideig, tulajdonképpen évszázadokig voltunk valaki által elnyomva, leigázva, a társadalmunk nem tudott, nem ment még át bizonyos fejlődési szakaszokon. Ezért lehetséges, hogy most egy olyan vezetőnk van (és egy olyan oligarcha csoport) aki egyértelműen diktatórikus berendezkedést épít...
    Nyugat-Európában a második nap agyonvernék...
    A mai napig a legtöbb konfliktus vallási és kulturális okok miatt tör ki.
  • Fbn Lx
    nem hiszem, hogy ez a fehér ember és az európai ember hibája lenne.
    ha már liberálisok és antirasszisták vagyunk, akkor legyünk azok a másik irányban is.
    emberi természet, hogy próbálsz saját magad számára a többi közösséggel szemben előnyös helyzetet teremteni. az nem az európai ember gonoszsága, hanem az európai ember szerencséje, hogy társadalmilag kiemelkedett, ez viszont nem egy olyan állapot, ami magától értetődő és stabil.
    kemény morális kérdés, hogy hibáztatható e egy közösség azért, mert szeretné a saját domináns pozícióját megtartani?
    Főleg azért, mert nem várható el egyik féltől sem, hogy túlzottan önfeláldozó magatartást tanúsítson, mert a egyrészt a saját életszínvonalát rontja, másrészt előnyös helyzetbe hozhat egy másik csoportot, akik viszont esélyes, hogy nem mutatnak velünk szemben toleranciát.
    Alapvetően elmondható a nyugati civilizációról, hogy a kívülálló csoportokkal szembeni toleranciája meglepően magas, jóval nagyobb, mint amire egy olyan kompetitív közegben, mint amilyen ez a bolygó, természetes körülmények között számítanék.
    De akkor nézzük például a távol-keleti országokat, amik végletesen elzárkózók és xenofóbok voltak, a nyugati tolerancia-kultúra hatására nyitották meg a határaikat és fogadták be a külföldieket. Vagy nézzük azt, hogy a saria országaiban milyen helyzetben van egy keresztény vagy egy ateista, milyen jogokat biztosítanak számukra és hogyan tekintenek rájuk az emberek.
    nyilván akkora empátia várható el tőlünk is, ami a mi jólétünket még nem teszi kockára
  • Calver
  • Jeffjohnson
    Legalább elolvasnád, amit írtam. Tervezet...
    Olvasd csak el mi lett volna az alap felállás, csak mi tiltakoztunk mert így is elegen vannak.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.07.28. 20:54:54
  • kamionosjoe
    Sziasztok! Nem tudom, jó helyre írok-e, a vajdasági Szabadkán élek. Kedves feleségemmel a héten megnyitottuk "Vasfüggöny" nevű Drót és Kötél-vágó Szaküzletünket! Rendkívüli bevezető AKCIÓKKAL várjuk minden jelenlegi és jövendőbeli vásárlónkat. 20-50% kedvezmény ha most törzsvásárlói kártyát is igényeltek. Köszönöm, hogy elolvastátok és persze ne feledjétek lájkolni a fészbúk oldalunkat se!
    Utoljára szerkesztette: kamionosjoe, 2015.07.28. 20:46:24
  • ManoNegra
    Az egész menekültkérdés akkor merült fel először komolyabban, amikor Merkel itt járt Magyarországon. Valami háttéralku köttethetett, mert pontosan aznap szállítottak le az első százas nagyságrendű koszovói bevándorlót, és onnantól tartják napirenden a kérdést. Itt a németek nem ránk akarják tolni a témát, hanem mi teszünk nekik szivességet, hogy patáliázunk, nekik ezt nem szabad. Ez így egy win-win szituáció, már amennyiben lehet itt nyertesről beszélni...
  • BaliBoy

Legalább rendesen tájékozódnál mielőtt ömlik belőled a .......
    Magyarország egyetlen egy menekültet sem fogad be.
  • QuippeR
    Győr belvárosában élek, itt is vannak elég szép számban a közeli (Vámosszabadiban található) tábor okán, vannak közöttük bunkó barmok is rendesen, valóban, de ez az általánosítgatás nálam akkor sem pálya. aki kitépi a parkban a fát és a padra szarik, azt azon nyomban ki kell toloncolni, hiszen megszegi a törvényt, tehát nem várhatja el senki, hogy befogadjuk. a többiek meg okulnak belőle. ilyen egyszerű ez.
  • tigeroo
  • HTS s3rg1nh00
    azért nem marhaság,mondjuk szerintem te sem örülnél ha a városodban frissen épített és fásított parkból kitépkednék az összes fát és virágot,majd odaszarnának a pad közepére.a helyzet számomra nagyon hasonló a tudjuk melyik kisebbségéhez:van kb. 5-10%-uk,akik tényleg megérdemelnék a segítséget és hajlandóak beilleszkedni,tanulni,munkát keresni,a többi viszont undorító mocsok,aki csak a lehúzásra játszik és eltakarodhatna innen végre,akkor keleten is egész normális lenne ez az ország.
  • Jeffjohnson
    Ez az egész menekült újraosztásos tervezet/kvóta(?) is egy vicc. Hozzánk akarnak toloncolni még több menekültet.
  • QuippeR
    az itthoni hiszti marhaság, de az EU-s törvények miatt van, mert a németeknek, angoloknak egyszerűbb, ha ránk tolják a hozzájuk, miattuk érkező tömegeket. nyilván a német kormánnyal nehezebb (lehetetlen) keménykednünk, így marad az, hogy ezeket a szerencsétleneket szívatjuk szatyorszám.

amúgy nézzük már meg egy pillanatra, hogy Calais-nél mi történik, a menekültek egy része (segélyre pályázó gazdasági bevándorlók) mindenképpen Angliába akarnak onnan is jutni, mert szerintük Franciaország nem biztonságos európai ország. röhej.
  • Jeffjohnson
    Szerintem nagy részük kerülni fog, mivel nem a menedékkérés a cél, hanem az illegális munkavállalás. Nyilván ilyen rövidke idő alatt semmilyen hatástanulmány nem készülhetett, ezért majd gyakorlatban kiderül, hogy mennyit is ér a kerítés és mi fog változni. Meglátjuk kinek lesz igaza. Politikai oldalról nézve, ha tévednek akkor ez akár a választási győzelembe is kerülhet.

Környezetvédelemben szerintem nem a földikutya kérdés a legproblémásabb, mikor a drága magyar ember arra nem képes, hogy a szemetét a kukába dobja. Ott is komoly szemléletváltásra lenne szükség.
  • Dzsini
    Most is megfogják gyakorlatilag az összes határátlépőt, bárhol is jön át, felveszik az adataikat, majd továbbengedik őket. Ha ennek a tömegnek egy része Röszkénél fog megjelenni (a maradék kerül, mert igazából mindegy neki), akkor mi fog változni? Ott kell majd megsokszorozni a határőrtestületet, és az amúgy egyszerűen áthaladó autósok, kamionok dolgát nehezítik majd meg, akik biztos nagyon örülnek majd, hogy a határ túloldalán táborozókat kell kerülgetniük. Ha leülnek a kerítés túloldalán (ami már egyébként is több méterre az országban belül), és ott veszik fel az adataikat, akkor mi fog változni?

A földikutyákon és az ott élő más állatokon kívül kinek okoznak kényelmetlenséget a kerítéssel?
  • Jeffjohnson
    Ezt én sem tagadom, hogy van benne egy jó adag populizmus, viszont a menedékkérésnek nem az illegális határátlépés az egyetlen módja, ha ténylegesen menedékkérés a cél nem pedig illegális munkavállalás egy nagy országban.
  • Dzsini
    Nem tudom, de nem is az én feladatom átlátni és döntést hozni.

Viszont ami most megy, az elsősorban belpolitikai céllal történik, és ennek rengeteg külföldi issza meg a levét, akiknek semmi közük nem lenne hozzá. A saját szemetünket végképp nem kellene ráborogatni külsősökre.
  • molnibalage83
    A NATO egy katonai szervezet. Mégis mi köze van ehhez? A NATO akciókban való részvétel is politikai döntés nem a fegyveres erők döntenek önállóan, hiszen az adott ország politikai vezetésének felelnek...
  • Jeffjohnson
    Számodra mi lenne egy elfogadható alternatíva?
  • Dzsini
    Ne csak végletekben gondolkodj, nem kell "teljes mellszélességgel a jó oldalra" állni ahhoz, hogy ne nyomjuk mások fejét látványosan mélyebben a trutyiba. Még átmenetileg sincs rá feltétlenül szükség.
  • Jeffjohnson
    Egyébként nem lesz mindenhol kerítés. A nehezen járható területeken csak drót lesz.
  • Jeffjohnson
    Azzal megoldható lenne a menekültkérdés, hogy mi teljes mellszélességgel a "jo oldalra" állunk? Nem. Van konszenzus az Unión belül arra, hogy mi lenne az a hosszú távú megoldás, amivel meg lehetne ezt oldani? Nincs. Akkor mégis mit tudunk csinálni? Főzünk azzal, amink van. Mivel a nagyfiúk nem tudják/akarják megoldani a problémát, ami egyébként az övék is. Miért nem tetszik ez nekik, amit csinálunk? Mert ezzel baromira felhívjuk a figyelmet erre (nem mondom, hogy ez volt a cél).
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.07.28. 09:23:41
  • Dzsini
    A történetben ~egész Európa (EU, NATO, stb.) rossz fiú, annyi a különbség, hogy van, aki derékig, és van, aki nyakig szaros.

De ez nem kéne azt jelentse, hogy elkezdjük egymásra dobálni ahelyett, hogy a feltakarításon gondolkodunk.
  • Jeffjohnson
    Nem tudom én csak azt mondom, amit a kormány szóvivő mondott a TV-nek. A törvény asszem az őszi ülésszakon meg lesz változtatva.
  • Jeffjohnson
    Te mondtad "hogy az ő tehene is dögöljön meg" utalva ezzel arra, hogy a történetben mi vagyunk a rossz fiúk ha nekünk rossz legyen az nekik is. Egyébként Szerbia is csatlakozni akar az Unióhoz. Ehhez képest a menekültügyet milyen szépen megoldják és még minket akarnak rossznak bélyegezni, holott ők segítenek a menekülteknek átjutni hozzánk.
    Uniónak nem most kellene a menekültproblémával elkezdeni foglalkozni, hanem már évekkel ezelőtt.
  • molnibalage83
    Szó nincs földalatti részről és az őrzésre sincs plusz forrás a jelenlegin felül. Ezen felül a sima őrzés is kevés, 175 km szakasz valódi őrzéséhez egy rakás ember kell és technika is. Ezen felül mivel a kerítés magyar területen van jogilag sem ért szart sem, mert már magyar területre léptek akik jönnek és ennek bizonyos következményei vannak. A linkelt lemiles írást olvastad?
  • Dzsini
    Ki mondta, hogy vannak jófiúk a történetben?
  • Jeffjohnson
    Csakhogy itt a szomszéd terelte ide őket. Akkor ő most mindenképpen jófiú?
    Az egy utópia, hogy megoldást lehet nyújtani a menekültkérdésre, ehhez számos ország összefogása kellene, akiknek sokszor gazdasági érdeke is mást diktál. Számunkra rövidtávú gyors megoldás létezik, amihez nem kell kerítés?
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.07.28. 09:04:53
  • Dzsini
    Helyette inkább mászkáljanak a szomszéd kertjében (hogy az ő tehene is dögöljön meg), ahelyett, hogy arra próbálnának megoldást találni, hogy ne mászkáljanak sehol.
  • Dzsini
    Közép-Európa egyik legnagyobb egybefüggő (és határon pont átnyúló) fokozottan védett délvidéki földikutya-populációja bizonyára külön örül a 1,5 méter föld alatt résznek.

"A tervezett kerítéssel nemcsak uniós jogszabályokat sérthet a kormány, hanem saját törvényeit sem tartaná be. A környezetvédelemről szóló törvény alapján tilos olyan építményt, nyomvonalas létesítményt, berendezést létesíteni, amely a védett terület jellegét és állapotát veszélyezteti, vagy a tájképi egységet megbontja. A kerítés nyilvánvalóan a tilalom megszegésének megtestesülése lenne. Natura 2000-es területen egyébként még a gyep elfedése is engedélyhez kötött, nemhogy egy kerítés építése."
  • Jeffjohnson
    Egyetértek. Nem a menekült problémára nyújt megoldást ez tény de legalább a mi helyzetünket javítja. Senki se szeretné ha a kertjében mászkálnának mindenféle idegenek.
  • Jeffjohnson
    A határ őrzése tudtommal meg lesz erősítve, 3 m+ Nato drót meg 1,5 méter a föld alatt de cáfolj meg ha nincs igazam.

Mégis milyen rendszert lehetne működtetni? Az amelyik egy nagyváros igen forgalmas részére tesz le egy menekülttábort? Amit eddig azért nem lehetett elvinni mert Uniós pénzből épült. Elég megkérdezni az ott lakókat (én sem lakom onnan olyan messze) milyen jó dolog ez. Délutánonként biztosan szívesen kerülgetnéd ezt a magasan képzett munkaerőt.

• Dzsini
    A kerítés ebből a szempontból nem megoldás, viszont EU térségbe belépéshez megoldás, hiszen esélyes, hogy a kerítést kerülve Romániában vagy Horvátországban már nyilvántartásba kerülnek, így hozzájuk lehet "visszaküldeni" a problémás eseteket (plusz esetleg többen lesznek olyanok, akik Szlovénia vagy Ausztria felé kerülnek, így ott lépnek át a schengeni határon). Ezért is csak a szerb határra tervezik a kerítést.

Bulgária és Görögország pedig próbál nagyon csendben nem elsőként nyilvántartásba venni senkit.
  • Jeffjohnson
    Igen, pontosan. Ha jogosult a menedékkérelemre. Ha meg nem akkor megy vissza.
  • molnibalage83
    És a képzetlent te mégis mire alapozod? Szerinted akkor ezek az emberek miből éltek...? Hm...? Kapjár már egy kicsit a fejedhez...

A 175 mrd-ból a mostaninál nagyobb rendszer működtethető évekig. A fal hatása az egész történetben. 0. Akkor számolj.

Nem azért nem vagy értelmes, mert a kerítés ötletlt jónak tartod, bár azért itt is remeg a léc, mert teljesen nyilvánvaló, hogy egy nem őrzőtt 3 méter magas kerítés a vadakon kívül semmit sem állít meg. Tök jó, hogy ezt meg figyelmen kívül hagyja majdnem mindenki..

Azért dobtam el hajam, mert leírtál olyat, hogy egyik sem ért semmihez. Aham...
  • Dzsini
    Mivel mi vagyunk az első schengeni határon belüli állam, így nem tehetjük meg, hogy átengedjük őket, hanem nyilvántartásba kell venni őket. Utána el lehet engedni, de ettől még mi vagyunk az első belépési ponton.
  • Jeffjohnson
    "Egy részük többet tud, mint a magyar emberek 70%-a"
    Ezt így mégis mire alapozod?
    Arra se válaszoltál, hogy abból a pénzből, ami a kerítés építésére megy el mit is lehetne pontosan kezdeni és hogyan lehetne hosszútávú megoldást nyújtani a menekültkérdésre.
    Ilyen kijelentésekkel én is tudok dobálózni.

Tehát szerinted azért nem vagyok értelmes ember mert támogatom a kerítés építésének az ötletét? Személyeskedést egyébként is ki lehetne hagyni a vitából.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.07.28. 08:35:52
  • Jeffjohnson
    Én veled ellentétben nem kívánok a másiknak rosszat. Nem kell ahhoz odautaznom elhiszem, hogy ott szar a helyzet de nem értem miért kellene nekem egy ilyen tőlem távoli kultúra problémáit megoldanom.

Mindamellett vannak Uniós törvények (56-ban ilyen nem volt nem is létezett Unió ezért rossz példa amit felhozott más mert az egy teljesen más világ volt), hogy ahol elfogják őket az unión belül, ott kell menedékkérelmet beadni és nincs továbbutazás.Aztán persze, mivel kiderül, hogy nem is menekültek ezért elbírálás után mehetnek is haza. Ők a nagylóvés helyekre akarnak menni, ebből is látszik, hogy nem menekültek.
    Egyébként azt kellene csinálnunk mint a szerbeknek engedjük át őket sőt építsünk egy gyorsforgalmit a menekülteknek, hogy minél hamarabb elérjék ahova menni akarnak de akkor lenne csak nagy balhé az olyan országok részéről, akiktől mi fogjuk fel a szar egy részét.

Aki menekült státuszért akar folyamodni az továbbra is bejöhet hozzánk, a rendes belépési ponton, aki pedig illegálisan akar átkelni nálunk az majd szépen próbálkozik máshol. Más ország ránk tolhatja a menekülteket? Az nem rossz, amit a szerbek, görögök, stb. csinálnak csak mi, akiknek elege van abból, hogy például munkából hazamenet kerülgetnem kell a túlzsúfolt tábor miatt az utcán lézengő menekülteket?
    A menekültkérdés nem egy olyan dolog, amit 1 ország megtudna oldani és mivel nincs egységes összefogás ezen a téren ezért minden ország úgy oldja meg, ahogy tudja.

Egyébként tiltakoztok az Uniós tengeri flotta ellen is, ami szintén a menekülteket hivatott megállítani vagy csak ez a kerítés zavar?
  • molnibalage83
    Kicsit túl sok sztereotípiát látok itt. Egy részük többet tud, mint a magyar emberek 70%-a. Beszél legalább egy idegen nyelvet az angolt...

Én eddig értelmes embernek tartottalak, de amitt itt levágsz, attól seggreültem...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.07.28. 08:11:53
  • BaliBoy
    Nyilván nem olyan országban akarnak maradni, ahol kb. csöbörből vödörbe kerülnek. (lsd. Görögország) És egyébként Magyarország is olyan ország, ami nem cél állomásuk. Nem akarnak itt maradni és itt letelepedni! Szóval az egész rohadtul fel van fújva a kib@szott fidesz meg OV által. (közben a haverokkal meg szarrá lopják magukat míg mi a gumicsonton rágódunk - de ez már más téma)
    Abban egyébként teljesen igazad, hogy a környező országok, pl. Szerbiában azzal hitegetik a menekülteket, hogy amint Mo. területére lépnek automatikusan EU-s vízumot kapnak.

Nem viszed végig a saját gondolatmenetedet. Igen, ezekből az országokból többnyire nem egyetemi docensek menekülnek. (bár nem is a legszegényebbek, mert bizony rengeteg pénzükbe kerül, hogy ide eljussanak) És, hogy miért nem azok a menekültek?! Mert otthon esélyük sincs arra, hogy normális, emberi körülmények között tudjanak élni, tanulni, fejlődni. Pont azért menekülnek! (+féltik az életüket)

Az ilyen embereknek, mint Te is, azt kívánom 1 hétre (de lehet 1 napra is elég lenne) rakjanak le mondjuk Szíriába vagy Afganisztánba. Biztos vagyok benne, hogy gyökerestül megváltozna a véleményed.
  • Jeffjohnson
    Hogy honnan vettem, hogy mennyibe kerül az ellátása. Én úgy tudom Kovács Zoltán kormányszóvivő mondta azt, hogy 5000 ft-ba kerül de javíts ki nyugodtan ha tévedek. Egyébként a kórházakban a betegek napi kajája 500ft körül van.