A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

autoszimulator
istenem, ez a tipikus papírgyûjtõ felfogás, hogy könnyû a feladatsor, akkor csinálja mindenki... Csak az a gond, hogy annak a papírdarabnak, meg utána a mûszituációk elmesélésének SEMMI köze sincs a valós nyelvtudáshoz... És ha elmegy az ember egy céghez, interjún nem az idõjárásról, glóbölvórmingról kérdezik, hanem egyrészt beszélgetnek vele, másrészt szakmai kérdések. Ezeket meg nem a nyelvvizsgával szerzed meg. Csak egyszerûen ha nincs nyelvvizsgád, feltételezik h nem is tudod a nyelvet, így be sem hívnak már interjúra..

Másik kedvencem a nyelvhuszárok, akik arra menõznek, hogy tudnak 3-4-5 nyelvet is perfektül. De érdekes módon ezen ismerõseim 90% emellett semmi értelmeset nem tud felmutatni, márpedig így lesz belõlük tolmács, mûfordító, meg ilyen szarok. Ilyen is kell, de megérte-e 5 nyelvet tanulni vmi értelmes szakma helyett, õk tudják...

.: mobilize.hu :.

Pepsi Twist
külföldre megy cserediák programban tanulni?

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

Pepsi Twist
Már az elejétõl kéttannyelvû oktatásban és nevelésben kellene részesülni.

úgy kb 40 éve ezt kéne már csinálni...

kovacsgellert
Szerintem elég, ha az ember 18 éves koráig megtanulja. Különben is 14 évesen mit csináljon a felsõ fokú idegennyelv tudással? 😊

Molnibalage
Remek. Szerintem meg kibaszott könnyû a gimis fizika. Mármint a tíz évvel ezelõtti. Akkor szerintem meg legyen kötelezõ a központi fizika mindenkinek, mert olyan könnyû. Mármint szerintem...

A munkatársaim 90%-a hülyeségnek tartja azt, hogy diplomához egyáltalán nyelvvizsga kell. 30-tõl 60 éves korig és olyan emberek, akik 1-2 idegen nyelvet is jól beszélnek. Miért? Ha kell, akkor a delikvens meg fog tanulni, ha nem, akkor hátrányban lesz.

Azt meg egyes nyelvzsenik láthatólag képtelenek megérteni, hogy más nem az és neki nehéz. Nem kicsit, nagyon. Lásd lentebb. Akkor tegyük kötelezõvé a fizikát vagy matekot is...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Szerintem csak 18 éves kor után. A felsõfok ömagában sokat nem jelent, ahogy a középfok sem. Lehet, hogy "tércselni" megtanít, de komoly munkavégzésre alkalmatlan szintet jelez. 0 szakmaiságot követel meg.

Mikor én nyelvsuliba jártam volt már gyerek, akik 10 évvel fiatalabbak voltak nálam. A "tércselõs" része egész jól ment nekik, de ha minimális mûszaki, közgáz, stb. szóanyag szerepelt a szövegben, teljesen meghaltak.

A munkahelyen erõmûve rendszerek mûszaki szövegével dolgozok szimpla középfokúval, de egy palacsintasütést nem tudok elmagyarázni.

Az húszforintos kérdés, hogy melyik a fontosabb... A nyelv eszköz és nem cél.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Muki100
Amióta letettem a felsõfokút, azóta megváltozott ilyen szempontból a véleményem. Nagyon egyszerû feladatsor, és mivel csak 60% kell, ezért igenis aki diplomát szeretne elég hamar el kéne, hogy jusson erre a szintre, mondjuk 16-17 éves korában. Kötelezõvé tenném, vagy 1 felsõfok vagy 2 közép után lehessen csak átvenni a diplomát.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

BaliBoy
+1

Az emberek nagy többségének egyébként sincs szüksége rá. Még a középfokra sem nagyon. Bár azért az már elvárható.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Lacee86
Örülök. 😊 Úgy látom, leszünk itt még egypáran, akik hasonlóan gondolkodunk errõl.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

SötétBarom
OMG, ezt ti sem gondoljátok komolyan, hogy 10-bõl 9 ember felsõfokon fog beszélni egy idegen nyelvet 😄DD Az emberek szerintem több mint a fele még középfokon sem beszél egyet sem. 😄D

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

somdav95
16-18

Úgygondolom hogy inkább 18.. jövõre ( 16 évesen ) fogok érettségizni + középfokúzni angolbol, aztán majd meglátjuk..

Bruk
Bár az elsõ opció sem rossz ötlet. Én örültem volna neki ha kiskoromtól kezdve tanulok angolt... most már csak akkor fogom megtanulni rendesen ha közéjük keveredem és muszáj.

#70171 Az én tippem.

Bruk
"Nem várhatjuk el senkitõl, hogy idegennyelvet felsõfokon beszéljen."

PesSim
Már az elejétõl kéttannyelvû oktatásban és nevelésben kellene részesülni.

//ki az a Timmy

byzhouse
Nem várhatjuk el senkitõl, hogy idegennyelvet felsõfokon beszéljen.
Ha valami bajuk van az amcsiknak akkor beszéljenek magyarul! 😄(mi tanuljuk õ az nyelvüket akkor õk is a miénket) 😄AS_DA😄AS_D

ám nem tudom én most 16évesne akarom a középfokút letenni...felsõfok még várhat pár évet

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Ettõl jobban én sem tudtam volna meg fogalmazni... ergo egyetértek! <#eljen>
Lacee86
Röhejes a kérdés, a diákok nagyobb része még középfokon sem beszél... Az már hatalmas eredmény lenne, ha 90% középfokon beszélne rendesen, felsõfokról itt értelme sincs beszélni...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Willenbrock
Engem még nem környékezett meg szerencsére,egy haveromat viszont igen,egy darabig csak hebegni-habogni tudott a döbbenettõl aztán illedelmesen lerázta,a homi nem is erõltette tovább a dolgot.

nonicks
és könnyebben választ téged ha a másik arc arca kék-zöld😄

Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!

cement
de a bosszu edes <#ravasz1>

respect to the man in the ice cream van

tigerbácsi
Nem, a lány döntését tiszteletben tartottam, tartom.

hiába is verném meg a másik felet, mert mindig a Nõ választ.

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Egyetemen egyik 50-es tanárom, aki inkább csak kivételezett velem, aminek eléggé örültem is, mert rém nagy szemét volt egyébként. De egyszer kijutott egy alattomos módon nyomuló buzi is.

Egyébként semmi bajom a homoszexuálisokkal, egyik legjobb barátom is az. De azt nehezen viseltem, amikor egy ocsmány pacák képtelen volt felfogni, hogy nem az, hogy a férfiak nem érdekelnek, de egyenesen undorodom tõle, mint személytõl.
Willenbrock
Neked "udvarolt" már férfi?

Amúgy az eredeti kérdésre pedig egyéb a válaszom: ez a lány dolga, oldja meg õ, én is meg tudom oldani azokat a szituációkat, amikor egy nõ, vagy férfi kellemetlen módon elkezd "udvarolni"...
Willenbrock
Még nem de egyszer elõfordulhat,van egy határ ami után már az ideg irányítja az embert.

Pepsi Twist
Nem merném, ahhoz túl gyenge vagyok.

<#gonosz1>

Picar77
Nem, utálom az erõszakot.

()() (^^)

N1ggA
Nem, a lány döntését tiszteletben tartottam, tartom.

Spread De Love!

A gázkamrákkal az egyedüli probléma, hogy lehetetlen megoldani tömegek helyénvaló szelekcióját. Amíg erre nem lesz megoldás, addig kár erõlködni, változás nem nagyon lesz.
addig nem baj amíg csak szúrnád <#wink>
Akkor mihez van köze?
Mindannyian tudjuk, hogy ha valaki nem fér bele a civilizált ember általad felállított fogalmi kereteibe, akkor dõl belõled a fika, holott te magad írtad, hogy képtelen vagy mélyebb és hosszabb távú emberi kapcsolatok ápolására. A kettõ együttesen oda mutat, hogy az ideológiád senkinek nem tesz jót.
😄

Etikai ugyanazt jelenti, mint a morális. De amit írtam, annak nincs köze egyikhez sem...
Örülünk neki, hogy örülsz annak, hogy ilyen magas szintû etikai és morális értékrenddel rendelkezel, de leginkább nem kérünk a rendkívül fejlett közösségellenes és magasröptû fejlett 21. századi kioktatásból.
SötétBarom
<#eljen><#eljen><#eljen>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

DJ RX7
<#eljen><#eljen>

:3

MR ME
<#eljen><#eljen>

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

NEOreg3
<#eljen>

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

byzhouse
<#eljen>

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;

Marci0115
<#eljen>

MR ME
<#eljen>

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Zavar az igazság? (elhiszem, engem is zavarna...)
Vadnokedli
én szúrnám a csajod fosóját.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Eldugulhatnál már...<#zavart2>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

szabii98
:L

I met God. She's black

Fejezetek egy ork naplójából címû válogatásunk legújabb darabját hallották.

Igen, szinte mindenkit aki próbálkozik nála.

pedig nem fordult még elõ mert mindig bocsánatot kérnek és v hívnak valamire am józanon nem vok ge.i de ha iszom és látom h füzik akkor qrva nagy faxopó vagyok 😄 meg spanjaim és ha bevannak qrva és látják h füzik a nõm mindig oda mennek elküldeni gyökereket de nem ugattak még vissza :x
nem rég rászóltam 1ik srácra h szóljon haverjára szálljon le a nõmrõl mert baj lesz erre jön vissza a gyerek ilyen szöveggel "... ... vagyok és amúgy tök jó fejek vagytok h nem ütöttetek elõször hanem szóltatok 😄DDD😄 mondtam is neki h tudom
na vannak emberek, akik nem értenek más nyelvet. ilyenkor ez a helyes út.
Még nem fordult elõ, de ki tudja mi lesz....
Nem merném, ahhoz túl gyenge vagyok. 0%

ejnye, mindenki milyen táp -.-'