127612
  • Molnibalage
    Látom nem vágod. A jövő megjóslása akkor megy, ha részben előre eldönött. Mivel tudod, hogy milyen számokat teszel meg a jós megmodja, hogy nyer vagy sem. Az történik veled, hogy 1:40 millió eséllyel lesz 5-ösöd. Ergo a jós azt fogja jósolni, hogy fiam, ez nem. Azt nem mondja meg, hogy igen, ezzel fiam, mert nem veled történik meg.
  • NEOreg3
    mondom, minek mondana olyan jövőt, ami nem fog megtörténni?
  • drevil666
    Nem. Egyetlen örömöm a jövő és az újdonságok izgalma.
  • Molnibalage
    A cirka 40 millió lehetségből tudod, hogy az nem megy. Hatalmas segítség...
  • NEOreg3
    ha viszont tudom, hogy nem nyerek velük, akkor eleve nem játszom meg őket, így viszont minek mondana a jós egy olyan jövőt, ami nem is fog megtörténni? mert ha 100%-ig biztosan meg tudja mondani, akkor biztosan meg fog történni
  • immovable
    Egyéb gomb híján. Nem, nem akarom(nám) tudni a jövőmet. Mivel nincs sors, isten, meg efféle mesék, ergo az életem nincs előre meghatározva.
  • extramagascsaj
    Üres.
    Nincs olyan válasz,amire rányomnék. 100%-os bizonyság és 100%-os jövő nincs.
  • Molnibalage
    érdekelne, hogy majd milyen számokat fogok megjátszani a lottón, amikkel nyerni is fogok

Logikailag hibás. Azokat a számokat tudod meg, amikkel nem nyersz.
  • joshua
    persze
  • NEOreg3
    persze

érdekelne, hogy majd milyen számokat fogok megjátszani a lottón, amikkel nyerni is fogok

de konkrétan bármire fel lehetne használni
  • MR ME
    nem, nem akarom tudni a jövőmet, sztem nincs előre megírva, így nem is tudná senki megmondani...a jövőmet ÉN alakítom
  • Szavazó roBOT
    Kell az élsportot az adófizetők pénzén támogatni? ==>> Érdekelne a jövőd minden egyes részlete, ha egy jós 100% bizonyossággal elmondhatná?
  • Lyukasbogrács
    Dehogy fix a zsebük, exponenciálisan növekszik az is, meg a számuk is az öltönyön.
  • Simaji
    Az ÉL sportot igen... mást? ...
  • BaliBoy
    "Adjunk a sportolóknak...annyival kevesebb megy az öltönyös rohadékok zsebébe a parlamentben."

Ez sajnos nem így van. Az ő zsebük fix, bármi legyen.
  • BaliBoy
    Az élsportot támogatni kell, mert ...

Az olyan élsportolókat támogatni kell akik ténylegesen sikereket tudnak elérni. Az olyanokat pedig nem akik csak bukdácsolnak. Például a foci. Az összes támogatást meg kellene szüntetni vagy legalábbis jelentősen mérsékelni amíg nem sikerül eredményeket elérni.
  • Jimmyke
    Sok társadalmi hasznossága nincs szimbolikus jelentőségén kívül.

Támogatni kell persze, de most nem ennek kéne lennie a legfőbb prioritásnak. Stadionokat építünk, miközben általános iskolákban nincs kaja meg fűtés.
  • drevil666
    Nem kell, mert kapitalizmusban élünk. A Sport pedig másodsorban presztízs. elsősorban üzlet. Amiben Magyarország jó az nem népszerű, amiben kellene, hogy jó legyen abban pedig szr.
  • z99999
    rendőröket is mi fizetjük, teljesítmény alapján a sportolóink jobban megérdemlik ;)
  • jazzy
    Te miben vagy kiemelkedő? Ha elkezdesz sportolni és kiemelkedő leszel én támogatni foglak. Amíg a gép előtt írod, hogy ne támogassuk őket, addig nem.
  • Megtörhetetlen
    Mert az élsportoló azért élsportoló, hogy az egész életét erre áldozza és általában ez is viszi a sírba hamarabb ezt valamivel el kell ismerni ugyanis aki büszke a hazájára az a sportolóira is minden bizonnyal az!
    Persze ezt csak bizonyos keretek közt és csak a legfelső embereket, arról nem is beszélve hogy inkább kapja meg egy élsportoló aki rászorul mint egy hajléktalan csöves aki elitta mindenét a gyenge jellem és a butasága miatt.... Pedig azokat is mi tartjuk el, kérdezem én miért??
  • Marci0115
    és engem ki támogat a rossz anyagi helyzet miatt, őt milyen alapon támogatná amikor a sport azt csak hobbi és nem létszükséglet , azokat kéne támogatni akiknek kajára sincs pénze a rendszernek köszönhetően
  • jazzy
    Azt tudtad-e, hogy ha nincs pénzed viszont marha tehetséges vagy nem tudod magadból kihozni a maximumot? Ha ő 9:50 alatt futja a 100-at viszont nem tud kijutni az Olimpiára mert nincs pénze repülőjegyre?
  • Marci0115
    a francokat kell, mindenki hozza ki magábol a maximumot, ilyen alapbol mindenki több pénzt kaphatna, az hogy valaki sportol csak egy plusz és nem kötelező
  • rastaman
    támogatni kell, mert megérdemlik
  • extramagascsaj
    Én nem sajnálnám sem élsportolóktól, sem politikusoktól a pénzt, ha értelmes célja lenne, és ha az átlagemberek is megtudnának élni. DE nem tudnak. Csak eladósodik mindenki... Adjunk a sportolóknak...annyival kevesebb megy az öltönyös rohadékok zsebébe a parlamentben. Viszont azért nem csillagászati összeggel kellene a sportolókat sem tömni, hiszen nem ezen múlik a teljesítménye.
  • NEOreg3
    nem
  • Molnibalage
    Jó kérdés. Gőzöm sincs. Az élsportolók példaképek, sok gyereket ösztöznek mozgásra. Valaki később leszokik erről, valaki nem. Valakinek ösztönzés sem kell.

Én azt sajnálom, hogy az áltagember képtelen normálisan sportolni, ha csapatsprotra vágyna hobbiként. Nincs semmiféle tömegsorta lehetőség, sokszor még pénzért sem....
  • Lacee86
    Az élsportot támogatni kell, mert egyrészt a sportturizmus jól jöhet az országnak, másrészt az ország hírnevét erősítik a sportsikerek. Más kérdés, h nem mind1, h mire megy a pénz...
  • N1ggA
    Nem kell támogatni, mert az élsport az rossz, egészségtelen, és tönkreteszi az embert. Kisgyerekkorban kiválasztanak néhány tehetségesnek tűnő gyereket, akinek fogalma sincs arról, hogy mit akar, és robotot csinálnak belőle, aki aztán 40 évesen meghal szívleállásban...
  • immovable
    Ha ilyen szar a válogatott - mint amilyen - minek támogassuk.? Semmi eredményt nem mutatnak fel, nem jutnak be semmi komolyabb rendezvényre ahol bármiféle megtérülést tudnának produkálni.
    Csak leemelnek egy raklap pénzt. Ezért nem érdemes. Főleg, hogy nem a pénztől jó egy játékos.
  • Dzsini
    De ők a klubcsapatokat támogatják, nem a válogatottat.
  • immovable
    Nem nem az. Csak túl sok szempontot akar mindenki figyelembe venni. Nem kell.

Egy meghatározott ideig támogatni kell, majd feltenni egy egyszerű kérdést.
    Sikeres? Nem. Nincs pénz.
    Sikeres? Igen. Kapsz támogatást.

A látványsportokat támogassák a reklámozó cégek, nekik az érdekük. Foci, F1,...
  • Dzsini
    A probléma ezzel ott van, hogy jelenleg akár országos, akár világviszonylatban reklámpénz szinte csak a fociban van a profi sportok között - és sajnos az ilyesminek a megtérülésénél nem csak a különféle érmeket, eredményeket tartják számon, hanem a reklámbevételeket is. Az államnak pedig ugyanígy gondolnia kell(ene) a bevételi oldalra is.
    Hiába vannak például világszínvonalú öttusázóink, ha annyira érdektelen a sport, hogy az Olimpián is fontolgatják a jelenlétét, és folyamatosan próbálják úgy átalakítani, hogy izgalmasabb, látványosabb legyen (lézeres fegyverek, stb.). Lehet rájuk óriási pénzt költeni, de ha a hírekbe esetleg be sem kerülnek, akkor minek? Ott van Sidi Péter, aki az elmúlt hétvégén sportlövő Európa-bajnok lett. Több hírforrás még a sporthírek között sem említette meg, a Nahátszentpéter-Salakszentmotoros focimeccsről pedig még összefoglalót is mutattak. Vagy ott vannak a sportadók, ahol külföldi másodligás, harmadligás focimeccseket közvetítenek.

Kicsit jobban átnézve nagyon nehéz kérdés.
  • immovable

24/7 elfoglaltság az élvonalba(n) eljutni, lenni, bent maradni. Ezt munka mellett nem lehet csinálni kivéve talán a focit - lásd világbajnokság afrikai csapatai, szobafestő a kapus, autószerelő a hátvéd, stb.
    A tömegsportot is támogatni kell, sportpályák építésével, amit ingyen lehessen használni. Ezen felül csak olyan sportba érdemes pénzt ölni, ami eredményt hoz, tehát teljesen teljesítmény centrikussá tenni a támogatást, ergó foci kilőve. :)
  • daeemoon
    Tudtommal én nem vagyok cigány *-)
  • Gurren
    ingyen edzik a cigányokat?
  • daeemoon
    Nálunk kick-boxolni lehet ingyen és bérmentve, de ez helyi kezdeményezés... Tudom, hogy nem általános, csak megemlítettem.

A másik pedig, hogy az amatőröket kellene valóban támogatni. Motoros körökben rengeteg tehetség van, csak egyszerűen nincs lehetőségük Simsonon és MZ-ken felül emelkedni. Lásd: streetfightereket. A másik kategória, akik ugyan nem ilyen motorokkal mennek, de nekik is vannak bőven anyagi gondjaik.
  • VRSDM
    Fóti lakos vagyok.
    az elmúlt két évben teljesen külsős vállalkozók (persze saját üzelti megfontolásból) de teljes önköltségen megvettek volna belterületeket.
    terveztek ide jégpályát, uszodát...

persze drága önkormányzatunknak nem tetszett a fikció. "nehogymá' valaki jól megszedje magát úgy hogy mi nem részesedünk belőle"

az hogy a körzeti iskola tanulói ingyen használhatták volna, (kaptak volna bérletet) az már nem szempont. szóval ezeken felháborodok gyakran.

/nem csak kampányszövegekről van szó, tényleges tervekről, melyek később néhány várossal alrébb (veresegyház) végül kiviteleztek is.

szóval édesanyám tanár. és most utazgatnak a gyerekekkel, különbuszt bérelve veresegyházra, hogy telente korizhassanak az iskolások.

ez száni -_-
  • SötétBarom
    Focikapu van, viszont ha véletlenül beteszi a lábát oda egy kisgyerek a labdájával, akkor hörögve kibasszák, merhogymiazmáhogyrámegy a fűre a kis pondró.

Még egy-két iskola udvarán van palánk, meg kapu, de onnan is kezd eltűnni.