127612
  • molnibalage83
    ...
  • Jaffa 2843
    Sherlock, is that you?
  • SötétBarom
    LoL scotch, takarmányból van. :DD

Amúgy a sör azért érdekes, mert sokkal előbb érzem meg, mint bármit.
  • SötétBarom
    Főleg: sör, fehér/rozé, akár fröccsben is. Gyakran: aperol fröccs (proseccoból), gin tonic, gin fizz, ír whisky gyömbér.. ritkán: pálinka (kivéve szilva és törköly)
  • pxxl
    van ami 0.0, meg van ami 0.5 alatt van.

btw nem iszom, csak ritkán sört, még ritkábban bort, annál is sokkal ritkábban Ouzo-t (évente 1-2x max).
  • Fbn Lx
    nem én tehetek róla, ha alapvető koncepciókat képtelen vagy felfogni, és ez kiváltja belőled az értetlenség frusztrációját.
    Vegyük az elejéről. Én azt állítottam, hogy az alkoholos italok fogyasztása iránti preferenciának nem elhanyagolható eleme az alkoholos ital hatása, ezért az alkoholos italt az emberek nem KIZÁRÓLAG az íze miatt isszák, és mivel az élménynek része az alkohol hatása is, ezért ennek függvényében kell értelmezni a teljes tapasztalatot. Erre te ismételten azzal kontráztál, hogy de te szereted az alkoholmentes változatát is, ami még mindig nem bizonyít semmit. Hogy egy hasonlattal mutassak az ellenérved természetére:
    tegyük fel, hogy én azt állítom, hogy a heteroszexuális férfiak szeretik szex közben a formás mellek és a csípő látványát. erre te pedig azt válaszolnád, hogy ez az elmélet nem áll meg, mert tegnap is csukott szemmel szexeltél, és úgy is élvezted.
  • Lacee86
    Mint ha csak egy nyuggertől hallanám. :D
  • Nirz
    Nem a csehek akik liberálisok a droggal kapcsolatban is,vagy rosszul tudom?

Passz vhol olvastam, jó van benne igazság hogy lehet jó is ha kontrolálni tudja az ember de mondom nem javasolnék egy nem ivónak hogy kezdjen el inni az egészsége érdekében mert egyszerűen túl nagy kockázat nem éri meg a minimális alig észrevehető pozitiv hatást.
  • molnibalage83
    És ezt honnan vetted? Veseproblémák esetén a cseheknél meg receptre kapsz sört...
  • Jeffjohnson
    Az alkoholmentes sörben is van minimális alkohol. Dobozukon asszem rajta is van.
  • Nirz
    Na persze már a lightos napi alkoholfogyasztás is( a anpi egy sör is) 20% növeli a torokrák és egyéb szájkörüli daganatok esélyét.
    Az a kis minimális pozitiv hatása ami van már bőven törli az előbbi káros hatása nem beszélve arról hogym ilyen káros lehet nagyobb mennyiségben amelynek sokan áldozatává válnak.
    Szóval ha vki egészséges akar maradni nem javasolnám a napi csöpp alkohol fogyasztást, száz és száz dolgot tehet mielőtt alkoholhoz nyúlna.

Ez olyan dolog mikor a füves beszél arról hogy ilyen jó egészségnek nah persze nem mintha nem azért szívná hogy folyjon a szájából a nyál lol
  • molnibalage83
    Ittam olyat. Borzalmas, ihatatlan szar volt. Az alkoholmentes sör ellenben igen jól közelíti az átlagos világos sört.

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.09.20. 22:29:21
  • Jeffjohnson
    "Kis mennyiségben gyógyszer nagy mennyiségben orvosság" :)
  • Jeffjohnson
    "Hagyjuk már ezt a puritán sörben gondolkozást. " Van alkoholmentes bor is. Egyébként meg az, hogy "puritán" a te szubjektív véleményed.
    Mint ahogy írtam az ízéhez, az alkoholtartalma is hozzátesz. Nem értem miért kell ilyen agresszíven válaszolni. Leírtam ez, az én véleményem, ha nem tetszik attól még nem kell szitkozódni meg utasítgatni.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.09.20. 22:28:41
  • Jaffa 2843
    Hol a p*csában kapsz alkoholmentes Scotch-ot, aminek ugyanolyan jó az íze, mint a normális 12-15 évesnek? Hagyjuk már ezt a puritán sörben gondolkozást.
  • molnibalage83
    Az alkoholos italok (minőségi, nem puttó kategóriásnak) poztív hatásai is vannak. Ez közismert. A mértéken van a lényeg.
  • Jeffjohnson
    Lehetne egy olyan kérdés is, hogy szerintetek mennyi sör/hét-től lesz alkesz az ember. :)

Mivel mindenki tisztában van az alkohol hatásaival, ezért azt gondolnám, hogy ha valaki alkoholos italt
    fogyaszt, akkor azt ha csak részben is de a hatásáért is teszi. Ellenkező esetben ott az alkoholmentes. Egy nehéz/meleg nap végén jólesik 1 sör, persze nem minden nap, csak módjával de ettől még nem lesz alkesz senki. Én nagyon szeretem a tokaji fehér borokat is, mert jó az íze és van hatása is, ráadásul mivel minőségi, ezért másnap sem nagyon lesz gond (nem a másnaposság elkerülése végett iszok minőségit, hanem a kellemesebb íz miatt). De egyébként az íze is más az alkoholmentesnek, szóval nem nagyon lehet ezt szétválasztani.
    Ez szigorúan az én véleményem!
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.09.20. 22:00:59
  • molnibalage83
    Akkor nyisd ki a szemed. Ma is megittem egy sört. Nem azért, mert alkesz vagyok, hanem mert jó az íze. Viszont ettől nem ezt iszom egész nap. Tegnap is ittam egyet. Szerinted miért is iszom? Komolyan momdom, hogy te kihozod az emberből az állatot...
  • Fbn Lx
    miután azzal kezdted, hogy érzelmileg elhelyeztél engem egy általad nem kedvelt általános csoportba, nem alapoztad meg túl erősen az érveidet.
    és egyikőtöknek sem sikerült túlzottan megfognia a kizárólag azért / részben azért logikai különbségtételt, így sikerült olyasvalami ellen érvelnetek, amit nem állítottam (megkonstruáltátok azt a szalmabábot, hogy az íze nem számít szerintem, mert az alkoholtartalom miatt iszom)
    innentől nincs mire reagálnom, mert nem kaptam valódi ellenvetéseket.
  • ocskoszilard
    Vegyük a sört példának. Ha azért iszod, mert alkohol, akkor megveszed a dobozosat 100Ft-ért, aki az íze miatt issza, annak meg se fordul a fejében egy olyan moslékot megvenni. (és ez igazából mindre elmondható)
  • molnibalage83
    Mindig is csíptam az olyan emberket akiket látatlanba így lehazudoznak... Persze a pofátlanság magabiztosság tesz...

Tudod ittam már alkoholmentes sör elég sokszor. A felsorolt italokat azért iszom, mert jó az íze, csak mivel nem víz, ezért napi 2 liter és munka közben nem lehetséges, meg mert nem vagyok alkoholista.
  • Fbn Lx
    én egyáltalán nem szeretek bebaszni, meg úgy alapjáraton inni sem
    de el kell ismerned, hogy az ízhatása akár egy enyhe bódító és oldott állapotot okozó érzés nélkül nem lenne túlzottan eladható.
    igazából pusztán az okozott felszabadultság miatt létrejönnek a pozitív asszociációid az alkohol iránt, onnantól kezdve a te döntésed lehet, hogy a kellemes élményt tudatosan pusztán az ízhatásnak tulajdonítsd, de attól még nem lesz így
  • Jaffa 2843
    Ezt azok mondják, akik csak beb*szni akarnak :D
  • Jeffjohnson
    Sorrendben: fehérbor, vörösbor, sör (barna, búza, világos), pálinka, whiskey, fröccs, vbk

Régen elsősorban a hatása és aztán csak az íze miatt ittam de ez az utóbbi időben megfordult és ha tehetem minőségi
    italokat választok.
  • Fbn Lx
    aki pedig azt állítja, hogy kizárólagosan az íze miatt iszik alkoholos italt, az hazudik
    ez rajta van az abszolút felesleges, népszerű önámító hazugságok listáján
  • Fbn Lx
    jóféle cider jöhet esetleg gátlástalanul, amúgy meg barnasör vörösbor
  • dartonite
    Buzasor, vbk, Jim Beam.
  • chhaya #123298
    Ó én ezért nem iszom.
  • Jaffa 2843
    Aki az alkohol miatt issza az italát, azzal elég komoly gondok vannak. Azért kell inni, amit iszol, mert ízlik.
  • Lacee86
    Azért, mert az ital készítése során lesz benne alkohol, nem pedig úgy adják hozzá. Nem az alkohol íze a lényeges, hanem az ital ízhatása maga. Egy cyderben gyakorlatilag nem is érezni önmagában az alkohol ízét, ha az jól van készítve.
  • chhaya #123295
    Akkor mi értelme, hogy van benne?
  • Lacee86
    Sok alkoholos ital van, amiben gyakorlatilag egyáltalán nem is érezni.
  • molnibalage83
    Most nézem, hogy a cider kimaradt a listából...

világos sör
    búza sör
    whiskey
    rozé
    jager

Más szinte nem is iszom, néha cider.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.09.20. 10:59:41
  • kamionosjoe
    Iszok én mindent, csal alkohol legyen benne elég.
  • ocskoszilard
    sörből ízesítetten kívül bármilyen, pálinkából házi, fröccs, jäger
  • chhaya #123290
    Ha nem muszáj, akkor nem iszom alkoholt, nem szeretem az ízét.
  • rastaman
    világos sör, whiskey, rum alapú koktélok, fehér+rozé bor
  • Jim Morrison
    világos sör, fröccs (házmester, maci), vodka, pálinka, utóbbi kettőt már ritkábban. azért alkalomattán pezsgő, whisky, bár azt megint csak ritkábban.
  • Jaffa 2843
    Whisky, ha egy mód van rá.
    Ahol lehet kapni ott Glenfiddich 12yo tisztán, otthon 15éves, buliban meg valami long drink. (Gin tonic, Whisky kóla, Rum kóla)
    Néha, ha rám jön akkor egy-egy barna Krusovice lecsúszik, de a sört nemigazán tartom igényes italnak. Tönkre is vágja a gyomromat és a fejemet is, még úgy is, hogy vizet iszom mellé közbe-közbe.
  • Lacee86
    Sör (főleg világos), fröccs (roséból is akár), vadászt néha (vbk, aki nem ismerné így :) ), whisky-kóla, pezsgő, jéger.
    Utoljára szerkesztette: Lacee86, 2015.09.19. 13:12:44