A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tomászító
Pest megye
Szentendre

valamit olvastam az alkohol káros hatásairol, de berugtam és nem emlékszem autofanok.blog.hu

Megtörhetetlen
ez mekkora bazdmegge :D:D
Egyébként meg Kisújszállás forevör :D

fry day fry day sálálálláláá

vót már,by F1re

immovable
:DDD
külföldön élsz nem is vagy magyar xD

Kicsikiraly
de

DFTBA ಠ_ಠ

akyyy
de

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Azert odab@szhattatok volna egy olyan opciot, h kulfoldon elek...mert nem csak Mo. bol all am a vilag ;)

akyyy
baz megye

immovable
Komárom-Esztergom megye
OrioN the S
Budápeszt

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Sir Quno Jedi
Isten akaratából nem lettem vidéki. :D

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, megyeszékhelyén Nyiregyházán...

Hmm, eddig azt hittem hogy évente egyszer járok, de rájöttem hogy már harmadik éve, hogy nem :D Tavaly elõtt voltam egy hetet balatonon, aztán egy hetet Horvátországban, tavaly pár napot Londonban, aztán megint egy hetet balatonon, idén egy hetet mászkáltam Európában, és megint megyek Balatonra majd augusztusban :D Persze ezek a "nagyobb" kirándulások, ez mellett voltak apróságok is.

(na nem kell azt hinni hogy nagyon el vagyok eresztve, mert minden alkalommal csontig lenulláztam a bankszámlámat :D)

byzhouse
2500ft-ból elehet menni nyaralni :D beszívsz azt ott vagy ahova képzeled magad

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

salsoul
A kérdéssel úgy vagyok, hogy nem érzem szükségét külön nyaralásnak, mert a hátköznapokban is teljesen remekül érzem magam.
Bruk
Legalább 4 éve nem nyaraltam.. de elõtte sem nagyon.

Évente egy alkalom megvan, hazai célpont, és mennék én gyakrabban is, csak több pénz kéne hozzá, amit arra lehetne költeni.

tigeroo
mennék, csak nincs kess...

1-2 túra belefér nyáron de ennyi, már a balatont sem tudjuk megengedni a haverokkal...
Gyakran, egy évben többször is.
Igen, de anyagi problémák miatt nem megvalósítható.
Igen, de szabadidõ problémák miatt nem lehetséges.
Hazai célpontot nézünk ki.

Jövõre remélem összejön 2x külföld :)
somdav95
rohadjon meg az összes apeh-os :)

SötétBarom
Heh, én személyesen ismerek olyat, aki apeh top10es céget hozott össze :DD

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

somdav95
Oké korrekt, igazad van :)

#74980: Van akinek több pénze van az átlagnál,van aki nem mutatja, vagy nem bassza el olyan szinten, van aki mutatni szeretné(pl. cooper s mellett E merci az apjának, de mondjunk elég jól is megy a cég.. )
A 200millás vagyont aki elvesztette nemment a cég, belehúzta magát valami adóságba, házat eladta, többi pénz elment valahogy, most meg egy tóparton él egy kis szar házba, ami nem ér lófaszt se ..

Sir Quno Jedi
Nyilván a gáz stb. árát nem a mi bérszínvonalunkhoz fogják igazítani. A mezõgazdaságunkat meg eléggé felszámolták már ahhoz, hogy ne lehessen gazdaságos nagy méretekben, így még a külföldi élelmiszerrekkel sem tudunk versenyezni. Ez persze tovább súlyosbítja a problémát, de nem ez a kiindulópontja, csak afféle újabb katalizátor.

De politikát ne keverjünk bele semmiképpen. Ezek inkább gazdasági kérdések már, mivel a helyzet adott.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Ámbár való igaz, hogy India, és Vietnám is szerepel a listán. :D

Sir Quno Jedi
Hidd el, van ott olcsó munkaerõ, csak nem mind1 kinek és miért.

Hon-Hai-Hon-Hai-Precision-Foxconn-Suicides

Sir Quno Jedi
Nem valószínû. EZ nem pusztán magyar probléma, ez full globális és szarnak rá (sõt gerjesztik tovább). Ha csak a szokásos kudarcba fulladt (amúgy egymilliárd dolláros) friss G20-at nézzük, az is jól mutatja, merre tartunk rendületlenül, politikai hovatartozástól, vagy rendszerektõl függetlenül. Evvan. Mindennek oka és végjátéka van.

Molnibalage
Tajvanra? Hát ott minden, csak nem olcsó a munkaerõ. Inkább Vietnám meg Kambodzsa...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

autoszimulator
itt még csak nem is azzal van a gond, hogy aki termel, az keveset kap, hanem hogy ezzel szemben viszont az ország süllyedésével egy idõben a KÖTELEZÕ kiadások (rezsi, kaja) árai folyamatosan nõnek. Meg azért azt sem szabad elfelejteni, hogy nem ez az egyetlen oka annak, hogy nem ide jönnek a multik, sõt, inkább elmennek. Érdemes azt is megnézni, hogy ha én 100 ezret kapok kézhez a munkahelyemen, az a munkáltatónak mennyibe is kerül... Ez sok mindent elárul, persze, hogy mindenki próbál máshova áttelepülni, vagy aki teheti, minimálbérre beírja az alkalmazottat, aztán kicsit többet ad neki házon belül. De ekkor meg ugye jön az alkalmazott jövõje, biztosítása, nyugdíja, ahol nincs nyilvántartva az a több tíz évig kapott, zsebbe kerülõ 20k...

.: mobilize.hu :.

Ez sajnos így van. Kérdés, hogy van e ebbõl kiút...

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

Sir Quno Jedi
Így sem tudunk versenyezni az olcsó munkaerõvel, mint pl. Kína. A multiknak, meg úgy általában senkinek nem éri meg így itt gyártani. De lám, már Kínában is szorul a hurok, mert az embereknek kinyílt a csipájuk és magsabb béreket követelnek. Semmi gond, a multi költözik arrébb (most éppen Tajvanra szoktak rá újra) és ezzel a kínai munkás azt éri el, hogy a kevéske kis pénze helyett a teljes munkanélküliséget támogatja. EZ van. Valakinek ki kell termelnie azt a fene nagy nyugati jólétet. Ha nem nekünk és nem is a kínaiaknak, akkor majd másoknak, mi meg éhenhalunk. Szép "új"(?) világ.

Evvel nem is lehet vitatkozni. Egyetlen probléma, hogy ugyan azon munkáért néhány 100 kilométerrel arrébb lényegesen többet fizetnek.
Itthon a felsõ vezetés eléri a "nyugati" szintet. Az átlag dolgozó viszont a töredékét kapja.
Jogos, hogy nem keres egy árú feltöltõ jobban mint egy képzettebb ember, de nem mind1 mennyi az a kevés.
Máshol azok az emberek is járnak nyaralni rendszeresen akik nem rendelkeznek komoly bérezéssel az ottani viszonyokhoz képest.

Valaki írta, hogy 185k a mérnöki fizetése. Na kb. annyinak kéne lenni ma a minimálbérnek....

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

akyyy
Pepsi sziget? az votl régen a sziget neve:P

Molnibalage
Hát csak gratulálni tudok ezeknek a kreténeknek...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Sir Quno Jedi
Nyilván akinek nem elég magas a végzettsége és semmi olyasmihez nem ért, amit jól megfizetnek, azt nem fogják túlfizetni (hacsak nem valakinek a valakije). Ez sajnos így szokott lenni a történelem során mindig.

A tecsós árúfeltöltõ pl. hiába panaszkodik, õ sem fizetne többet saját magának, ha õ lenne a multi (vagy a multi részvényese) helyében. Vannak akik még olcsóbban, még többet dolgoznak és sorban állnak ugyanazért a helyért. Kereslet-kínlat. Ez csak munkaerõpiac, semmi más. Ki mennyit ér, annyit (sem) fognak neki fizetni.

<#eljen>

Sir Quno Jedi
Nem gyerekekrõl beszélünk. Ha valaki a szüleivel él, az máris minimum 50k+rezsit megspórolt (lásd. legolcsóbb albérletek), meg durván újabb 50k-t, mert mosnia, fõznie sem kell magára, takarítószereket sem õ veszi stb.-stb., de valószínûleg a ruhákat sem csak maga veszi magának. Azaz máris úgy fest, nem 100k-t keres, hanem 250k++. Értve-e vagyok?! :D

Ha fizetsz egy 100k-s lakáshitelt, egy 50-80k-s rezsit, esetleg enni és ruházkodni, meg mosni, mosogatni, takarítani is szeretnél újabb 100k-ért, netán van kocsid és még tankolni is akarsz (havi 30-50k-tól indul benya+fenntartás+javítás+vizsgák+biztosítások), vagy vannak hozzá még állataid, akinek csak az oltása és a kajája 10-15k per hónap elosztva, meg mondjuk besegítesz egy másik háztartásba is öreg szüleidnek... Nos úgy azért nehéz ám havi 100k-ból eltengõdni, nem??? DE!

Tanuljunk meg számolni.

ugyanebben a cipõben járok
se kutyám se macskám, csak a vacak kis fizetésem...tervezni alig tudok...csak meló,takarítás,tanulás az életem :S és még jatt sincs...akkor lesz jobb,ha más melóhelyet találok

0Fritz0
Jól hangzik, errõl az alábbi nagy bölcsesség jut eszembe:
"Van az a pénz, amiért már nem éri meg dolgozni"

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Molnibalage
Nettóban? Aki szerint ez nem nagy pénz az szerintem lökött...

autoszimulator
Szerintem a leginkább család és magánélet ellenes munkakör a szolgáltatóiparban, vendéglátásban és idegenforgalomban található meg. És ráadásul meg sem fizetik õket... Sok vendéglátós ismerõsöm van, reggel 6-7-re mennek, és 10-11 körül érnek haza. Hetente 5-6 napot melóznak, attól függ, ki milyen szisztéma alapján dolgozik. De a hipermarketek, meg a nagy üzletláncok dolgozói sincsenek jobb helyzetben. Este nyolcig nyitva, hétvége is munka, rengeteg 9-20-as munkanap, ahol kap kétszer fél óra szünetet a dolgozó. Ezek után mit kezdjen az életével? Ha nem fáradt, akkor sem lehet mit csinálni. No meg a hét elején kiosztott szabadnapok. Idegfrászt kapnék tõle, ha szombaton tudnám meg, hogy jövõ héten melyik két napom lesz szabad. Nem lehet semmit sem tervezni elõre. Aki H-P, 8-16,18 órákig dolgozik, annak legalább kis házimunkára, szórakozásra van lehetõsége.
És az itt felsorolt munkakörben dolgozó ismerõseim egyike se kap 100 feletti fizut. Persze jatt meg egyéb ügyességek miatt a vendéglátósok élelmes részét nem kell annyira félteni.

Molnibalage
Nem zaklatknak és mostanában enyén szólva nem hajtós meló. Az egyetem alatti esti TESCO mûszkahoz képest kész szanatórium és 3-szoros bérért...

somdav95
Sok embernek nagy pénz még most is. Van aki csak eléldegél magának havi 100ért, plusz meg nézi mit vesz, milyen áron,így még lehet tud valamit spórolni (ha egyedül van, és szüleivel él..).Havi 500at is ellehet baszni, vagy 10-100 millás vagyont. Van haverom pl. aki 17. születésnapjára kapott egy Cooper S-t...Apám haverja 200millás vagyonát nullázta le két-három év alatt például... Ha valaki nagyon elszáll, onnan nagyot lehet süllyedni..

Nincs jatt, nincs cafeteria. Helyette van ünnepnapos meg éjszakás lófasznyi pótlék. Meg 2 szünet napközben. 1x 20 meg 1x 10 perc. Ezalatt elmehetsz pisilni, meg enni...viszlát.

Sir Quno Jedi
500k nem egy nagy pénz manapság már, az "olyan életre" meg pláne nem. :D

Nincs semmi jatt, se bkv bérlet, se egyéb juttatások (melegétel utalvány,üdülési csekk,kultúra utalvány vagy bármi)
Nettó 500ft órabér...pótlék csak ünnepnap és éjszakai meló után van. Naponta szünetünk 2x van. 1x 20 és 1x 10 perc szünet...és ennyi. Oszd be.

Lacee86
Az tényleg nem sok, de te gondolom kapsz borravalót is.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

autoszimulator
Szerintem meg a többség csak értelmetlennek tartja az errõl való beszédet, mert az, hogy kinek mi a jó, az szubjektív, több értelemben is.
Fontos, hogy mi a munkakör, amit végez azért az X pénzért, mennyi szabadidõ marad mellette, mennyire veszélyes, mennyi a felelõssége.
Másik szempontból pedig, mik a tervei az életben. Valakinek elég a havi 100, a kis rezsire, szórakozás nélkül. Valakinek meg a havi 500k sem elég, mert neki olyan élet kell.
No meg a legfontosabb, hogy ha az ember magába néz, meg a munkájára, akkor õszintén mit gondol, mennyit ér az a bizonyos mindennapi tevékenysége. Ha a jelenleginél úgy érzi, sokkal többet érdemelne, konkurencia többet ad, akkor rossz a fizetés. Persze ehhez kell egy elfogulatlan hozzáállás a dolgokhoz.
Neked speciel, ha mondjuk napi 8 órában dolgozol, ahogy hazamész, nincs telefonos zaklatás, hétvégi berendelések, akkor jó ez a fizu. Fõleg ha még esetleg szülõkkel élsz, vagy nincs komoly párkapcsolatod, ahol a közös jövõn dolgoztok, akkor még félretenni is lehet jószerivel. Így jó fizu ez.
De 5-6 beosztottal, fizetetlen túlórákkal, hétvégi zaklatásokkal, s az alattad dolgozók határidõs munkáiért is te felelsz, akkor már ez kevés.

byzhouse
mindjárt jön pepsi,hogy õ már bejárta a világot és róla neveztek el 1 kontinenst

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;

somdav95
nem jönne ki, annyi egy nyaralás itt a balcsin mint olaszba egy apartman, akkor meg már inkább kifizetem azt a plusz utazási költséget, és látok új helyet, esetleg tengert, megnézem velencét, rómát, stb, ( olaszt hoztam fel példának, de rengeteg helyet fellehetne európában.. )