127612
  • kamionosjoe
    Mostanában inkább csak éjszaka vezettem, akkor nem sok ember van az utcákon aki zavarna, de aki van az is udvarias általában itt Ausztriában. Pár taxis volt akit ki kellett kerülnöm mert rossz helyen álltak, ennyi jut eszembe az utóbbi fél évből.
  • BaliBoy
    Igen ezek, kb. ebben a sorrendben
  • molnibalage83
    Nekem most lesz jogsim és bringázok télen is szóval minimális rálátásom a témára két oldalról is, meg 20+ év az anyósülésen azért nem kevés. (Úgy évi 10 000 km+ tekerek.)

Az autósok nagy része sem ismeri a KRESZ-t vagy élből szarik rá. Egyenrangú útkereszteződésnél mikor három autó van és többen kanyarodnának a legtöbb autós bámul és nézi, hogy akkor most ki. Nincs olyan nap, hogy ez ne lenne, mert anno legalább hármon ilyen mentem át egy átlagos munkanap. Volt, hogy bringáról én mutattam, hogy "menjél már öreg, mert elsőbbséged van"...

És számtalan más dolog sem megy nagyon sok sofőrnek. Ez nem baj, amíg nem ölnek meg valakit és partnerek én is bamultam el már bringán és csak azért nem lett komoly bajom, mert az autós észnél volt. Hálálkodtam is rendesen. Én is igyekszem partner lenni és a belvárosban bringázva n+1-szer köszönték meg, hogy elengedtem őket, stb.

Viszont futottam már összes olyan köcsöggel....

A semmi közepén voltunk szinte, forgalom alig. Ennél a kereszteződésnél jöttem ÉK felől és mentem volna DNY felé. Az osztályozó sáv vonalán tekertem egy teherautó is elfért volna mellettem. Direk félre húzodtam a szokásosnál is jobban, mert láttam, hogy jön egy kocsi és nekem nem sürgős. (Megjegyzem erre az évilágon semmi nem kötelezett.) Erre az ablakon letekerve asszonnyal és két gyerekkel hátul üvölt a szakadt szarjából, hogy miakurvanyámat képzelek.

Mire én magamban, mármint mit? Hogy lehúzodok és szinte a füvön tekerek?

Mondjon valaki egy okot is, hogy az ilyet miért ne basszam helyből tarkón az ilyet. Mert, ha megáll istenbizony megtettem volna. Nem látta volna az égvilágon senki csak a kedves családja. Nyáron volt, este 8 felé, szóval bőven világos volt, de forgalom szinte már semmi.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.10.22. 18:26:19
  • chhaya #123442
    Sok kerékpárossal az a probléma, hogy nem igazán ismeri a KRESZ-t (tisztelet a kivételnek persze), mert a tekeréshez nem kell jogsi, magától utánanézni a rá vonatkozó részeknek pedig luxus. Egy hétvégi bicklis kolléganőmnek meséltünk pár dolgot, hogy valójában mi hogyan szabályos, de nem nagyon akarta elhinni... Még az is újdonság volt neki, hogy a kerékpár járműnek minősül. :/
  • benőmenő
    Főleg a kerékpárosok, akik úgy mennek át a zebrán, mintha ott nekik elsőbbségük lenne, illetve amikor a kerékpárral behajtani tilos táblával ellátott útszakaszon teker, amikor ott a bicikli út mellette.
    Ezen felül még azt a nyugger peugeot-st, aki első önálló autópályás utamon odafigyelés nélkül kijött elém 2 kamion közül. Szerencsére megúsztam egy kemény fékkel és heves kurvaanyázással.
  • HTS s3rg1nh00
    ezek ebben a sorrendben,valamint azok akiknek 2 másodpercükbe tartana hogy elengedjenek de azért is a felezővonalon mennek a bal oldali kerekekkel.mindezt 30-al veretve a városban...
    az esetek 90 százalékában a legtöbb szabályt betartom,de az emberek nagyon nagy része képtelen sajnos józan paraszti ésszel közlekedni...
  • Renegade
    hétvégi vezetők
  • Fbn Lx
    taxisok, azok a zebrán elütnek, ha nem ugrok el elég gyorsan, de még dudálnak is utána hogy megjegyezd a dominanciájukat
    meg a gyalogosok tudnak nagyon felbaszni, az átlagsebesség amivel haladnak a 0 és 1 km/h között lehet, ha éppen nem sietnek akkor ennek a fele, és ha többen vannak csoportban akkor képesek olyan alakzatot felvenni, hogy minden irányból elzárják a továbbhaladást
  • Pluskast
    Öreglány/fiu sofőrök, kiegészítve ezt azzal, hogy utálom a szerencsétlen 30-al haladok ahol 70-el lehetne menni sofőrökkel.

Szarom a pénzt féle sutyerákok.

A kerékpárosok azon része akik úgy gondolják, hogy rájuk nem vonatkozik sem a piros lámpa sem az, hogy ne az út közepén kerekezzenek amikor 2 méterre ott van mellette a kijelölt és drága pénzért megcsinált biciklisáv.

Na és a pofátlan csak azért is bejövök a sávodba mert nekem buszom meg kamionom van és úgy is én vagyok az erősebb sofőrök. Plusz még a kedvencem amikor autópályán hirtelen kivág a sávjából a kamionos és kb 10 percig tart neki megelőzni az előtte lévő kollégáját mert kb 5km-el tud csak gyorsabban menni.
  • pxxl
    tl;dr
  • molnibalage83
    ....
  • SötétBarom
    Erősen beleszóltak.

Erősen befolyásoltak, mivel volt családi vállalkozás, így evidens volt, hogy ott kezdek el dolgozni.. Így maradtam vendéglátós, amit néha nagyon bánok, néha meg nagyon örülök neki.
  • Blum
  • Lacee86
    Egyáltalán nem. Más kérdés, hogy befuccsolt az eredeti próbálkozásom, így más felé kezdtem venni az irányt.
  • molnibalage83
    Dettó.
  • kamionosjoe
    Nem mondtak semmit, azt csináltam amit akartam.
  • molnibalage83
    ....
  • Fbn Lx
    az "átmenetileg" helyett az én ízlésem szerint sokkal célszerűbb egy mappának az asd nevet adni
  • Fbn Lx
    megvan mindennek a saját könyvtára, ami nem fér bele egyik kategóriába sem, az a stuff mappába megy, vagy ha gyakran használom akkor kibaszom az asztalra
  • kamionosjoe
    Nálam akkora káosz van, hogy a rendszerbe betörő hackerek se találnak meg semmit, tőlem kérdik e-mailben mit hol keressenek. :)
  • chhaya #123425
    Mappák szintjén rend van, de a fájlokat nem igazán szoktam átnevezni. Csak ott, ahol a kereshetőség szempontjából lényeges.
    Van egy "átmenetileg" nevű mappám. Itt vannak az átmenetileg ide lementem de majd el fogom pakolni a helyére, csak most lusta vagyok kitalálni, hova tartozik típusú cuccaim. Lassan időszerű rendbe rakni... :D
  • molnibalage83
    Alapvetően rendszerető vagyok. Egy könyvtáromban volt félkupi, azt nemrég tettem rendbe, mert nagyon ráfért már. Ha polc lenne, akkor azt mondanám, hogy most már minden élére van állítva. :)
  • Motoroj
    Alapvetően rendszerető vagyok, de néha lusta vagyok és csak utólag rakom rendbe a dolgokat.

Nem nevezek át mindent, mert úgy nem tudnék rákeresni fájlnév alapján az eredetijére. Valahol számít, valahol nem.
    Amúgy elég jól be van csoportosítva minden, bár néha nehéz eldönteni, hogy ha valami több kategóriába is beillene, akkor hova kerüljön (jó lett volna a WinFS).

Arra azért kíváncsi lennék, hogy mások hogyan rendszerezik az adataikat.
  • Lacee86
    Nem feltétlen van akkora rend a gépemen, de a lényeg, h én kiigazodom rajta. Más már nem biztos, de nem is kell. :)
  • SötétBarom
    Alapvetően rendszerető vagyok, de néha lusta vagyok és csak utólag rakom rendbe a dolgokat.

Illetve van egy "Junk" fedőnevű vinyóm. ;DDD
  • molnibalage83
    ...
  • Calver
    szabad ég alatt is faszán elalszom, de igazából lényegtelen mert rühellek kirándulni.
  • Fbn Lx
    faházat adnám, sosem sátraztam még, nem vonz az ötlet
  • molnibalage83
    Nyáron sátor is megteszi, de zuhanyzási lehetőség a minimum amit elvárok, de ha van más, akkor inkább azt preferálom. Én is öregszem és kényelmesedek el...
  • Zoli007
    Száláshellyé alakított családi ház, kolesz, etc. Mindegy csak legyen ágy, meleg víz, meg tudjak kávét főzni reggel.
  • Lacee86
    Kirándulni úgy nem szoktam, nyaralásra egy sima egyszerű apartman a haverokkal közösen bőven jó.
  • SötétBarom
    Sátor a beszt minden esetben.

10 perc alatt felbaszom, nem vagyok helyhez/foglaláshoz egyéb hülyeséghez kötve. Nyilván csak ott okés, ahol meleg van, de hidegbe úgysem megyek. :DD Idén nyaraláskor vagy 6 különböző helyen voltunk (Wörthersee, Bled, meg az egész Isztria Opatijától Medulinig).
  • chhaya #123413
    A sátrazást nem szeretem, annál kényelmesebb vagyok.

A faház / bérelt lakókocsi már okés, az sem zavar különösebben, ha közös a konyha vagy a vizesblokk.

A kedvencem viszont egy csendes, jól felszerelt, olcsó kis apartman, ahol nincsenek idegenekkel közös helyiségek. :)

Többcsillagos szálloda ellen sem lenne semmi kifogásom, ha nem sajnálnám rá a pénzt. :D
    Bár ahol eddig megszálltunk, az igazán igényes és kényelmes volt, a kaja pedig valami isteni...
    El tudnám viselni. De ha választani kell, akkor minél spórolósabban oldjuk meg a dolgot,
    hogy egy évben akár több kis "kirándulás" vagy hosszú hétvége kijöjjön a költségvetésből.
  • Pluskast
    Kb 10 évente egyszer ha megyek, de akkor is max egy fél napot. Nyaralni minden évben megyek de ugye az más tészta.
  • molnibalage83
    ...
  • Freeda Krueger
    Kedvelem őket

Goldfinger,Golden Eye

Színészből szerintem mind jól hozták a karaktert,de Pierce Brosnan
  • pxxl
    dunno, egyet se láttam...
  • Fbn Lx
    szerintem egyet sem láttam, kibaszott semleges számomra
  • Jim Morrison
    Igen
    Pierce Brosnan (az ő filmeit láttam először, így a kedvenc bond filmjeim hozzá kötődnek)
    Skyfall azért ott van top5 ben, baromi jól van fényképezve, skócia meg minden +minden más egy jó kis bond film együttesét adja. Persze a kütyük hiányoznak, de na... ez van.
  • ocskoszilard
    nem érdekel