127612
-
Az a nagyon kezdő aki autópályán belső sávban képes csak menni, az meg is érdemli hogy többet ne merjen kormány mögé ülni (miután "ráijesztettem" egy 5 perces folyamatos dudaszóval és végre lekotródott a tök üres külsőbe).
Az ilyen ALKALMATLAN az autópálya használatra. Vezetgessen csak még pár évet, kizárólag városon belül, és ne menjen az autópályára. Főútra meg még úgy se, az ilyen béna az első előzésbe belehal.
Nemtom, lehet hogy a két simlis sapkás tatter is kezdő lehetett, aki majdnem megölt? Hát, aligha.
Bizony néha az idősebbeknek is fel kell hívni rá a figyelmét, hogy nem olyan pengék már mint 20-30 éve, 5x óvatosabban kell vezetniük.
Amúgy vicces, de Dzsini humoros megjegyzésébe van igazság is (ja az is, hogy HR-esek sík hülyék. nem lehet hagyni hogy az ostoba semmihez sem értő HR-es válogasson).
Első, hogy városban megtanuljanak közlekedni, merjenek 50-el menni (sőt !! akár 70-el is).
Ami viszont totálisan kimarad az oktatásból, az a főút és autópálya használat. Extra pénzért lehet venni ilyen órákat egyes oktatótól, de nem része az alapnak.
-
Egyszerű a megoldás: mindenki minimum 10 év nagyvárosi rutinnal üljön először kormány mögé.
Hasonlóan a munkahelyeknél, ahol 20 éves friss diplomást keresnek minimum 5 év versenyszférás tapasztalattal. -
Főleg nagyon kezdőkre van ez remek hatással. Ha elég ügyes vagy akár annyira is be tudod stresszelni, hogy 20 méterrel arrébb átmegy egy bringáson mondjuk
-
Ha te annyira nemtörődöm ember vagy, hogy egy potenciális ámokfutót, aki kizárólag a remek reflexeidnek köszönhetően nem ölte meg a teljes családod mindössze egy apró kis tüt-el jutalmazol bravúros gyilkossági kísérletéért, ám legyen.
De akkor hagyd azt a kis tüt-öt is, felesleges, nem? Végülis, nem lett volna kár értetek.
QuippeR: a fokozatosság elve egy a fejlesztési metodikákban kiválóan alkalmazott elmélet.
Tudom, konzervatív vagyok, és ez megbotránkoztató liberós körökben, de aki hibázott, az
1, ismerje el a hibáját
2, szégyellje magát az ostobasága miatt
3, tanuljon belőle.
Namármost, amíg a saját hibáját nem ismeri el, addig hogy is tanulhatna belőle ? Hát, sehogy.
Szerinted a gyónás miért úgy kezdődik, hogy: Oldozzon fel Atyám, mert vétkeztem ... (elismeri hibáját, szégyelli). Bűnbánat nélkül nincs feloldozás (azaz megbocsájtás).
Aki pedig folytatólagosan elkövet valamit, amiért kapja a folyamatos dudát, és nem érti miért kapja ... annak nem-e ott helyben kellene rituálisan felgyújtani és mozsárba apró darabokra őrölni a jogosítványát ?
-
Volt már az életemnek mélyrepülős szakasza, amikor 7 hónapig munkanélküli voltam. Akkor párszor megfordult a fejemben, hogy nem sok jó dolog lesz még az életemben. Hála istennek ez nem így történt. -
rá lehet dudálni, az nem probléma. de ha ennyiből nem érti, hol volt a baj, akkor hiába kalimpálsz rákvörös fejjel az autódban percekig, akkor se fogja érteni. az meg, hogy szégyelli-e magát, habitus kérdése, nem azé, hogy mekkora ügyet csinálsz belőle. (ráadásul hülyeség is, nem kell azért szégyenkezni, mert az ember hibázik, inkább tanulni kell belőle.)
a fokozatosság elvéből meg úgy látom, azt hiszed te vagy a rendőrség. hát nem. -
Volt egy több hónapos mélyrepülésem évekkel ezelőtt. Akkor tényleg a tipikus "semmi sem egyenes, minden srég" hangulatom volt minden nap. Volt hogy hetekig szinte ki sem mozdultam otthonról csak a szükséges pár perces bevásárlás, szemétkihordás, stb. Senkinek nem kívánom...
Szerencsére ennek már elég rég' vége van. -
Én szerinted egy dudából nem ért? Kell az 5 perc...? -
Még erre válaszolnék.
Teljesen egyetértek, nem szabad dühből vezetni. Nem is teszem.
Viszont nem értek egyet a libernyál mindenkinek mindent azonnal bocsássunk meg felfogással sem.
Ha valaki hibázott, IGEN, tudatni kell vele, hogy ezt most elkúrta. Miért ?
1, lehet, hogy nem is tudta, hogy ő most épp K nagyot hibázott. Így ezt a nagy hibát ismételten el fogja újra és újra követni. Ha nem figyelmezteted rá, erkölcsileg te is felelős vagy az általa megölt vagy megnyomorított emberekért (hisz tehettél volna ellene).
Például, szembe jön veled autópályán, igen, dudálj, villogj, üvölts ahogy csak tudsz, mert ezzel mások (meg annak a marhának) az életét mentheted meg. Igen, jobbkezes kereszteződésre is igaz. Legközelebb oldalba kaphat egy buzukit 50-el és megöl 2-5 embert, mert szent meggyőződése hogy abban a kereszteződésben neki ott elsőbbsége van (és az emberek rutinból vezetnek).
2, szégyellje magát. Sokan azért követnek el tudatosan szabálytalan dolgokat, mert úgy vannak vele, úgysem veszi senki észre. Éreztetni kell vele, hogy DE, LÁTTALAK te mocsok, ne szabálytalankodj. Ettől megszeppen, és visszafogja magát, mert senki sem szereti ha leégetik és ég a pofája.
És persze mindig fontos a fokozatosság elve. Egy apró hibáért egy apró figyelmeztetés. Egy végzetesen kolosszálisan nagy hibáért pedig egy hatalmas figyelmeztetés. Egy folytatólagosan elkövetett durva hibáért folyamatos figyelmeztetés.
-
Elég régóta sötétnek látom a jövőt/világot.
Próbáltam már kitörni többször is, de eddig hiába... -
Voltak időszakok, amikor kissé sötéten láttam a dolgokat. Na azért nem olyan szinten, h megfordult volna a fejemben bármi őrültség, de nem voltam jó passzban. Néha most is rám tör egy-egy rossz érzés, de alapvetően igyekszem bizakodó maradni. Komoly célok vannak előttem, és csak ezt próbálom mindig szem előtt tartani. -
Bazsalusz #123474 Ahogy elkezdtem olvasni a hozzászólásod, ez jutott eszembe. :) -
Volt többször is, de aztán mindig történt valami. Most sem az van amit én szeretnék, de majd csak lesz valami. -
Nagyon rövid ideig volt egyszer kétszer még az egyetem alatt, de aztán mindig elmúlt. Azóta soha. -
évekig, önhibámon kívül. ill faszt, konkrétan valaki más kibaszott elmebaja miatt, amit mai napig szopok. -
Fbn Lx #123470 az elbaszott életű többséget erősítem -
.... -
tudom, mások nem vétenek hibát, én egy időben sokat vezettem, és megesett, hogy egyszer-kétszer hibáztam (nem vettem észre, hogy egyenrangú utak kereszteződnek, azt hittem nekem van elsőbbségem, ilyesmik). nem volt gyakran, talán átlagban egyszer-kétszer évente. hadd mondjam el, nincs nagyobb "öröm", mint mikor nem bírja valaki elengedni, hogy hibáztál, és percekig dührohamtól izzva dudál meg makog a kocsijában, illetve a követési távolságot be nem tartva tol le az útról, mert most neki van igaza, és ez az a pillanat, amikor akkora ökör lehet, amekkora csak akar. ha a másik int, hogy bocsi, akkor tessék már elgondolkodni azon, hogy megesik az ilyen, és közösen örülni, hogy nem történt belőle baj. sokkal balesetveszélyesebb dühből vezetni utána percekig, mint maga a helyzet, amit megúsztunk. -
A gyerekeket sem kedvelem, szal ez nem érv. Nem tolom le őket az útról, egyszerűen utálom, ha van egy előttem. Ennyi. Nem fajul tettlegességig. -
Szerintem az, aki érvek nélkül próbál vitatkozni.
Tudod, olyan édesen megmosolyogtató, mint aki kést visz egy pisztolypárbajba.
-
Teljesen társadalmi csoportokat anyázol és köszp le. Na, akkor ki az antiszociális...? -
Miértis?
-
A kommented fényében az utolsó szó elég megalol. -
Én konkrétan betiltanám őket. Érdekes, hogy sok minden faszságot betiltanak és hajtanak végre a "zöld" és "fenntarthatóság" jegyében, de ez az ilyan fajlagosan legszennyezőbb (zaj és kibocsátás is) mi a faszért nem lehet betiltani? Mikor ezekkel az 40-es tempót akarják tartani 2-300 méterről is hallani. Egyszerűen nevetséges. -
A női vezető messziről kiszúrható: nem kér ... és nem is köszön meg semmit se. Mer neki az jár ... Kötsög.
Amúgy a tutyimutyik, tökölősök bosszantanak. Azért van ott az a 70-es tábla, hogy menjen 70-el. Nem azért, hogy 40-el döcögjön.
Autópályán 110-el belső sávba, mert neki a jogsija B ... mint Belső sáv. Aztán hiába pislog, majd indexel neki az ember, akkor is marad, pedig külső üres. Na ekkor addig nyomom neki a dudát amíg el nem hordja a mocskos irháját előlem.
Az agyatlanok, fix 70-esek: főút, 70, előzni forgalom miatt nem lehet. Lakott területen megy át út, ott is megy 70-el tovább. Majd lakott terület után utoléred, és még mindig 70-el megy.
A vén f.szok: Már több kísérelt meg öngyilkosságot szabályosan 90-el haladó autóm elé figyelmetlenül kihajtva. Egyik trabis, másik buzukis, mindkettő öreg simlis sapkás tatter volt. Egyik mögött csikorgó padlófékkel épphogy le tudtam lassulni (kapott is 5 perc folyamatos dudát a marha, amíg mentem mögötte), másiknál esélyem sem volt erre, ezért az ő gyorsítósávjába jobbra kiugorva kerültem ki (szemből jöttek, én 90, ő 10 kmh, talán 10-20m-el előttem gurult ki).
A kerékpáros, aki a főúton városon kívül a sáv közepén csalinkázik, mert az új szabályok szerint megteheti. Aztán csodálkozik, ha este egy autós elb.ssza annak rendje és módja szerint. De láttam már olyan köcsögöt is, aki városban is direkte a sáv közepén cangázott, mögötte meg tornyosult a sor, kocsi, busz, és nem ment volna le az út szélére hogy el tudjanak menni. Élvezte, hogy százakat szívathat.
Az őrült száguldozók, akiknek nem elég a +10%. Indexet, istent és embert nem ismerve tolakodnak minél előbbre, igazi könyöklő bajnokok.
Az erőszakosak, akik direkte elfogyó/kanyarodó sávban mennek előre, hogy aztán záróvonalon pofátlankodjanak be a sor elejére. Aztán ha véletlen toszol rájuk és nem engeded be, akkor meg hűűű de fel vannak háborodva, hogy hogy merészeled őket NEM beengedni. Azé B+ mert záróvonal, sávod arra tart, menj még egy kört.
A libernyálast, aki bár főúton megy, minden kereszteződésnél maga elé enged 2-3 autót. Külön vicces, amikor csúcsidőben a Rákóczin teszi ezt, ezzel sikeresen elérve, hogy mögötte gigadugó alakuljon ki, és aki a (védett fő)úton van, az ne haladjon. Hát igen, kultúra kellene hozzá, hogy megértse, nem akkor kedves és előzékeny ha mindenhonnan azt az 1-1 várakozót beengedi maga elé a főútra, hanem ha a mögötte jövő 50 kocsi és a főút normálisan tud haladni.
Szóval kb mindenkit rühellek aki nem az utakra való. Azokat pláne, akik ön és közveszélyesek, erőszakosak vagy antiszociálisak.
-
A herélt kipufogójú robogókkal ki lehet kergetni a világból, azokat utálom. Úgy gondolom, azt a 4-5 lóerőt 115 dB @ 5m-nél kevesebből is ki lehetne hozni, még a fülem se dugulna be.
A másik a környezetszennyezők, őket is utálom.
A harmadik meg a „veszélyesen közlekedők és/vagy idegbetegek” kategória, orvosnál a helyük, nem a forgalomban.
-
Mivel nem vezetek, így csak mint kívülálló tudok véleményt mondani bizonyos "intelligens" autósokról. Röviden úgy fogalmaznám meg, hogy azokat rühellem de nagyon, akik képtelenek felfogni, hogy az úton nem egyedül ők közlekednek, és a szabályokat azért találták ki, hogy lehetőleg mindenki el tudjon jutni egészben és épségben A-ból B-be. -
Én két keréken közlekedem napi szinten.
Tavasszal/nyáron/ősszel kerékpár/motorkerékpár, télen csak kerékpár.
Az utóbbi időben sokszor tapasztaltam azt, hogy miközben én megyek a szabályos irányból az egyirányú utcában (amiben amúgy nem szoktam szemben menni kerékpárral sem), velem szemben jön autó és sokszor még le is dudál, hogy takarodjak már az útból.
molnibalage83 #123457
"ordibáló és magát teljesen felsőbbrendűnek képzelő női vezetővel 4+ év és évi 10k+ km mellett sem találkoztam..."
Én sajnos igen.
Egyszerre érkeztünk a kereszteződéshez, egymással szembe, ahol ő kocsival balra, míg én kerékpárral egyenesen; szinte velem egy időben indult, majd dudált rám, mint az állat, s a lehúzott ablakon a nagyságos asszony (hátul 2 gyermek) kiabál rám:
"- ...dögölnél meg, mit képzelsz te magadról, hogy fékezésre kényszerítesz, életveszélyes(*) helyzetbe hozva engem és gyerekeim...
- Elnézését asszonyom, de én egyenesen megyek, maga meg balra kanyarodik, így nekem elsőbbségem volna elvileg...
- ...igen, de én kocsival vagyok..."
*: ezt nem értem azóta sem egészen, hogy álló helyzetből induló autó, ami 20 m, belül balra kanyarodik, annál egy lassító fékezés hogy lehet életveszélyes, úgy hogy se nem vonatsíneken áll, se pedig a háta mögött nem közeledik megrakott, fékevesztett bányadömper 50-nel?
Valaki fejtse ki aki többet vezet, mert komolyan nem esik le, hol hibáztam a KRESZ szerint.
Bár egy ősi bölcselet a fülembe cseng, s abban van igazság ezen eset kapcsán is: "Elsőbbséged akkor van, ha megadják."
Igazából nem tudom mi ijeszt meg jobban: ha valaki szarik szabályokra, vagy ha tudatlan, mint a kurvaélet és mégis vezet. -
Hát nem tudom..
Bringásnéknt engem túlnyomórész férfi vezetők veszélyeztettek és ordibáló és magát teljesen felsőbbrendűnek képzelő női vezetővel 4+ év és évi 10k+ km mellett sem találkoztam... Eggyel sem. Pasiból meg volt, hogy egy nap kettővel is.
Figyelmetlen férfi sofőrből is van elég. Pénteken megint összefutottam egy olyan férfi vezetővel, akinek lövése sem volt a jobbkéz szabályról...
Egy balfasz/köcsög nő van, aki megmaradt bennem. A Karolina út és Hamzsabéki zebrán mentem volna át, mikor a kb. 5 másodperce teli piros lámpán cirka 60-nal zúgott át egy némber. Mai napig nem vágom, hogy mit gondolt...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.10.24. 11:02:29 -
A tanuló vezetők ellen utálatot nem értem. Te is voltál az nem...? Vagy szerinted mindenki tapasztalt sofőrként születik...? -
Nem vagyok szexista, de van ebben igazság. A figyelmesség, beengedés, előrelátás valahogy náluk nem úgy működik. Az viszont, hogy minden nő aputól kapott baszott SUVval jár az nyilván faszság. Csak azt jobban észreveszed, mert a frusztrációd miatt ki vagy hegyezve rájuk. -
A NŐK... Borzalmasan suta, bunkó, figyelmetlen szinte az összes.. Általában a legnagyobb dög autóban feszítenek, aputól bármit kérhettek, hát persze, hogy a legnagyobb tömegpusztító jármű kell nekik. Mert az a menő. Viszont baleset esetén tuti kinyírnak pár embert vele.. Folyamatosan a fülükön a telefon.. Alapból sem tudnak figyelni a közlekedésre, de így, hogy közben folyamatosan pofáznak, na így aztán bármikor képesek tömegbalesetet okozni.
Olyan, hogy odafigyelünk a másikra, figyelmesség, kedvesség, olyan nincs. Egy nő sem képes beengedni, ha nekik van elsőbbségük. Minek is az.. Övék az út, meg amúgy is. meredten bambulnak maguk elé, azt sem tudják mi a fene van körülöttük. Persze közben telefonálnak.. Arra még van valamennyi agykapacitás.
De legborzalmasabb az, ha valami nem tetszik neki, a legtrógerebb módon képesek ordibálni, magukból kikelve gusztustalan módon pofázva a tudtodra adják azonnal, hogy mennyire hülye béna vagy :D Persze közben ők voltak a hibásak, de az nem számít.
Ja és a duda.. Folyamatosan nyomják, ha kell, ha nem.. Többször nyomkodják mint a gázpedált abban biztos vagyok.
Szóval magasan az első helyen vannak a női vezetők, akikből sajnos egyre több van, mert hát valahogy átmennek a vizsgákon, csak utána fogalmuk sincs hogyan is kellene ezt normálisan alkalmazni a mindennapokban.
-
Gyalogos, tanuló vezető, öreglányok.. A pöcsölés minden formája felbasz. A bunkókon rég nem idegesítem magam, hagyom, hadd menjenek. Amíg nem tart fel valaki, tőlem azt csinál amit akar.. De amikor az ostoba gyalogosnak villogsz 200 méterről, hogy menjen, de csak megvárja, amíg megállsz nullára a zebra előtt az kiakaszt. Ugyan így a parkolóhely kereső, vagy turista, aki 22-vel megy városban, fogalma nincs hol van, csak hülyén tekergeti a fejét, ahelyett, hogy megállna, és megnézné a kibaszott térképet/navit (ezek amúgy még bringával is irritálóak, sokszor simán meg lehet előzni őket jobbról. Szoktam is kérdőn nézni befelé az ablakon, hogy "mi toszt csinálsz te segg"). Országúton a záróvonal hatására 60ra lassuló balfaszok, akik azonnal 110-el kezdenek menni, ha már lehet előzni, és soha nem lassítanak 70 alá településen..
Röviden. Asszem ennyi. Ja igen, meg a rendőrök. Ők basszák meg. :D -
Freeda Krueger #123452 A "félvak" autók... -
Az ugye megvan, hogy te csak egyetlen paramétert vizsgálsz? Mert az ugye megvan, hogy a 4/6 vonal áteresztő képessége nőtt...? -
Renegade #123450 az ugye megvan, hogy ez többet ártott, mint használt, mert sokkal nagyobb dugót generált, így az ott lakók lényegesen több káros anyaghoz jutottak hozzá, mint azelőtt. :) -
Ez attól függ, hogy mivel és merre mész. A fővárosban vannak zöld hullámok, csak a sok autós mindig ott nyafog, hogy pl. a Nagykörúton hogyan merik a villamoshoz igazítani a lámpákat. Hát azért gyerekek, mert a villamoson megy a forgalom kb. 90%-a azért. Amíg ezt az autósol balfasz része nem képes felfogni addig nincs miről beszélni. -
Renegade #123448 Budapest :)
illetve, minden olyan város, ahol a lámpák éjszakára átváltanak okos módba (alapból pirosak, de ha látja, hogy jössz, akkor zöldre vált). -
Fbn Lx #123447 én még nem jártam olyan városban, ahol össze lennének hangolva a lámpák -
kamionosjoe #123446 Ja de van egy nagyon idegesítő dolog, az nem a közlekedők, hanem hogy a lámpák annyira nincsenek összehangolva, hogy még a legforgalmasabb utcákon végigmenve is 2-300 méterenként meg kell állni, mert piros van.