127612
-
Első dolgom minden install után a TC (korábban Windows Commander, csak MS rájuk mordult, hogy ki engedte meg nekik a Windows név használatát, így lett Total Commander.).
Szerveren is (és igen, legálisan megveszi a cég).
A mappa szinkronizációja piszok jó verzió kontrollhoz, fejlesztéshez.
Momentán az MS Visual Studio-ja sem tud többet (igen, használom azt is TFS-el).
Sőt, TC alatt legalább van Következő eltérés gomb, így nem kézzel kell a sok(tíz)ezer soros kódban scrollozgatni, célozgatni, hogy az ember megtalálja az a 3-4 eltérést egy icipici scrollbar-on, hanem egyből odaugrik.
Mégsőtebb, hogy TC alatt rögtön editálni is lehet összehasonlítottat, átmásol egyik oldalból részlet másikba, másik oldalrészlet elsőbe, oda-vissza, és kész pillanatok alatt a merge.
Csoportos átnevezés is jó, FTP(s) kliensnek is azt használom, mappa területszámítás is egy jó tool, és még az sfv-vel is jól boldogul.
Ráadásul ha sok helyről, sok mindent kell másolni/áthelyezni (akár hálózaton), F5-F2 ..., és szépen listába össze lehet szedni, aztán hagyni a gépet hagy csinálja a dolgát (goto caffe).
Szóval az egyik legjobb Delphi alatt írt program, amivel valaha találkoztam.
-
Ja, a Linuxosoktól, Macesektől stb. elnézést, Windows telepítés után értsd op.rendszer telepítés utánt. :) -
Egy egyszerű törés, és nem fog. :D Amúgy látom a Double Commander tökre hasonlít rá. Bevallom, én nem ismertem eddig.
Egyébként nekem alap, h Windows install után felteszem. El se tudnám képzelni a gépem nélküle. :) -
Melóban muszáj, mert egyszerre sok mappával dolgozok, de otthon semmi haszna nincs számomra. -
Blum #123561 Használok fájlkezelőt, de nem a Total Commandert.
Windows alatt 80/20 arányban a Fájlkezelőt és Double Commandert, Linux alatt pedig Rangert.
Régen alap cucc volt számomra a Total Commander de jópár éve már, hogy utoljára telepítettem. Számomra feleslegesen sokat tud, ott van helyette a DC akkor meg minek warezolni :) -
TC-t használok, de tervezetk FC-re átállni. -
Használok fájlkezelőt, de nem a Total Commandert. Krusader van nekem, azt szoktam meg Linux alatt.
(Ha Windows lenne a gépemen, akkor tuti használnék, szerettem régen. Csak hát szabad akaratomból többet nem lesz Winem. :D) -
Nem, Freecommandert használok, ami nem nyaggat, hogy vegyem meg :) -
.. -
Tanulmányok és munka semennyire, az érdeklődési kör és hobbi, hát... Van egy-két közös kapcsolódási pont, de igazából alig. A közepes szintet szerintem nem éri el. -
Fbn Lx #123555 közepesen talán
amúgy a genetika és az evolúció-pszichológia érdekelne, de az élet nem erre vitt, valószínűleg erre nem fogok soha haladni már meló mellett -
Semennyire. Anyukám falun nőtt fel, ez az élet áll közel hozzá (még akkor is, ha felnőttkorában már nem kertes házban lakott), konzervatív felfogású. Tesóm falura ment férjhez, kertes ház stb., varrónőként dolgozik. Engem se a kert, se a falusi életmód nem vonzott soha életemben. Reál érdeklődésű voltam mindig is (anyum és tesóm egyáltalán nem). Talán még apám áll legközelebb ilyen szempontból, de vele nem élek együtt 2 éves korom óta (ő géplakatosként dolgozott, a reál érdeklődés nála megvan). Ellentétben velem, az IT és a technika világa szintén teljesen idegen mind anyámtól, mind tesómtól. Zenei ízlésben sem hasonlítok senkire (anyámmal mondjuk megszerettettem az én zenei világomat :), dallamos rock és igényes popzene). -
Nálam elég komolyan. Pont olyan repülésbuzi vagyok, mint a fater és műszaki területen vagyok. A bátyus totál nem és az ikertesó bár mérnök, de teljesen más területen, mint én és a fater. -
kamionosjoe #123552 Dolgoztam egy ideig apám munkahelyén, de nekem nem jött be így kerestem mást. Később úgy alakult, hogy öcsém munkájába is belekóstoltam, az nem rossz csak annyi pénzért én már nem vállalnám. Hobbi és tanulmányokban alig vannak igazából átfedések, így arra nyomtam végülis. -
Semennyire. -
... -
Nirz #123549 Jah inkább a meki a burgernél vhogy minden égetett és füstölt izű, azt hittem elsőnek hogy csak én vagyok finnyás de az ismerösök 75% aki volt hasonlóan nyiltakozott, szóval ott tényleg vmit nagyon szarul csinálnak vagy a termékük 90% szar és van egy ehető burgerjük.
Az alább említett green cola meg egy változata a null kalóriás kóláknak annyi a különbség hogy sztiviával van édesítve, aszpartám helyett vagy egyéb rosszabb minőségű édesítők helyett.
Bár részemről aszpartámot kedvelem a legjobban, a legjobb cukor helyetesítő. A sztivia nekem hányásizű kissé.
@fbn
Az alább írta vki hogy csak az aluminium dobozos pepsi a jó, ami a hagyományos müanyag doboz kiszerlésben van az szar. Azt hiszem ez is alátámasztja az elméletet hogy a pepsi azért nyert a kóstoló teszteken mert általában az édesebb a nyerő ilyen teszteken de nagyobb mennyiségben már kijönnek az izek.
Szóval igen hogy lehet az hogy kicsiben izlik az embereknek, de már nagyobb kiszerlésben szar? Nem hiszem hogy más lenne az összetétel és valóban ez a tény elgondolkoztató mert én is hasonlóképp éreztem, hogy mi a francért egész iható a pepsi kicsben 0,33 ban de 2,5l nél már a második pohár szarul esik, még coca zeronál simmán lemegy 3 is .... -
nálam inkább a börger mint a meki :) -
Bazsalusz #123547 soha többet amd/radeon.burgerking szar (bár a mekitől is hányingerem van) kfc totál oké.pesi iható de inkább a coca. -
Ilyet már kóstoltam. Tényleg finom. 
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2015.11.02. 09:48:25 -
A tech cégeket ne sorold ide, mert ott kíméletlen objektivitással mérhető, hogy mit kapsz a pénzedért. -
Coca Cola, egyértelmű. Azonban már több mint egy éve nem iszom semmilyen ücsit. (Jó, elvétve becsúszik pár gintonic, de amúgy...) -
itt eleve 2 kérdés van,szóval:
CC kb 1 palack/hónap,amikor épp megkívánom,fater csúnyán cukorbeteg lett tőle szóval csak módjával (nem ő az egyetlen cukros a családban ráadásul)
VBK-ba,whisky-kólába,rum-kólába queen,slice
amit viszont szeretek is csak qvadrága így kb 2/hónap (cba-ban 300/0.33l) no cukor,no egyéb fos:
Utoljára szerkesztette: HTS s3rg1nh00, 2015.11.02. 01:05:17 -
nem iszom kólát. ha valamiért mégis elém kerül, akkor az csak coca cola lehet
Utoljára szerkesztette: pixxel, 2015.11.01. 21:32:29 -
Freeda Krueger #123541 Nem szeretem a kólát,semelyiket sem. -
Éppen akkora hülyeség a Pepsi vs. Coca Cola vita, mint a McDonald's vs Burger King, Intel vs AMD, nVidia vs Radeon stb. Soha nem értettem, miért kell eldöntenem nekem, h melyik a jobb. Akár szerethetem mindkettőt is, vagy épp egyiket sem. :D Ráadásul annyira változó világban élünk, hogy egy adott fogyasztó véleménye is változik ide vagy oda, sokszor nüanszok döntenek, h valaki épp melyiket kedveli jobban. -
Fbn Lx #123539 ez nem ilyen egyszerű, egy marhasággal lerendezni az élelmiszeripari márkák marketingértékét. A fogyasztásban és általában egy márka kiválasztásában nem a termék érzékszervi paraméterei a kizárólagos szempont, annak ellenére, hogy nagyon fontosak.
Az a termék, aminek a preferáltsága az érzékszervi paramétereinek van alávetve, egész egyszerűen nem rendelkezik jó marketinggel. El sem tudod képzelni, hogy egy tudatosnak hitt választás mögött mennyi gondosan elültetett kellemes asszociáció bújik meg egy termék kiválasztásánál. Ez azért különösen igaz az élelmiszerekre, mert nem rendelkeznek olyan szinten objektív teljesítménymutatókkal, mint a lóerő, a fordulatszám vagy a számítási sebesség, csupán érzékszervi paraméterekkel, amik ki vannak téve a szubjektivitásnak.
pusztán az ízben észrevehető enyhe különbség nem indokol ekkora eladásbeli különbséget, a nagyrészéért a márkaérték a felelős. Különösen, ha kis mennyiség elfogyasztásánál ráadásul a pepsi nyer. Egyébként korrekt elmélet, hogy egy-egy teljes doboz elfogyasztása után már a coca-cola kerül az élre, de csak elmélet, amivel a sikerét próbálják indokolni és áthelyezni a marketingről, vagy tényleg léteztek ilyen bírálatok? -
Nirz #123538 Notes that in blind taste tests of wine, people almost invariably prefer sweeter varieties. This hardly means sweeter wines are always better—and Pepsi is sweeter than Coke. On this view it’s actually Pepsi that scored the marketing triumph, by convincing people that a blind taste test represents the true mark of soda flavor -
Nirz #123537 "Pepsi is sweeter than Coke, so right away it had a big advantage in a sip test. Pepsi is also characterized by a citrusy flavor burst, unlike the more raisiny-vanilla taste of Coke. But that burst tends to dissipate over the course of an entire can, and that is another reason Coke suffered by comparison. Pepsi, in short, is a drink built to shine in a sip test," -
Nirz #123536 marhaság.
Ha valóban jobban izlene az embereknek akkor jobban fogyna
Ráadásul rákerestem arra "milliószor meg lett szavazva" a pepsi
Te a pepsi kampányára tehát reklám tesztjéről beszélsz ami eleve hibás volt de röviden:
"In his book Blink, author Malcolm Gladwell presents evidence that suggests Pepsi's success over Coca-Cola in the "Pepsi Challenge" is a result of the flawed nature of the "sip test" method. His research shows that tasters will generally prefer the sweeter of two beverages based on a single sip, even if they prefer a less sweet beverage over the course of an entire can." -
Fbn Lx #123535 ez elég elsöprő eddig, de ha név nélkül, vakteszt alapján kell választani, akkor a pepsi nyer, gondolom az megvan.
az élelmiszerek alapvetően marketingtermékek, a coca cola a győztese a marketingnek, a pepsi pedig az íznek, ez már milliószor meg lett szavazva ennél jóval nagyobb mintákkal -
kamionosjoe #123534 Coca colát,a normál verziót szeretem. Pepsziből csak az aludobozos ízlik, de amit flakonban árulnak az borzalmas. Amit ittam még mostanában az egy Turka Kóla volt, az is iható. -
Nirz #123533 Coca Cola Zero elég nagy mennyiségben legalábbis gondolom annak számít, napi 1,75 liter és vagy már pár éve ( büntetelnül lehet inni a null kalória okán és a legjobb izt kinálja a null kalóriás cuccok közt)
Semmit nem szeretek már ami cukros, a gond az hogy túl sok cukrot tartalmaznak nem engedhetem meg. -
Nem számít a márka, csak az íz. Nem gyakran iszom kólát, de néha megkívánom. Régebben a Pepsit szerettem legjobban, mostanság a Coca Cola zeronak érzek legjobb ízét, mindamellett, h nincs teli cukorral (jó tudom, minden más egyébbel igen, de ezt most hagyjuk :) ). "Kamu" kólák közül a Queen, ami iható, azt nagy néha szoktam is venni. Főleg whisky kólának vagy vadásznak (alias vörösboros kóla) teljesen jó. -
Light CC, de csak moziban vagy gyroshoz, mert más nincs. -
Nuka -
Ritkán iszok, és akkor a többség miatt Coca-t. Ha véletlen rám bízzák, akkor inkább a Pepsi felé hajlok. -
Emberemlékezert óta nem ittam, pedig a fater ott dolgozott 6 évet 15+ éve. Akkor ingyér járt havi 8x1,5 L de akkor sem kellett. Utoljára valami borhoz ihattam... Valamikor. Akkor CC volt, mert a nagy többség azt veszi. -
Ritkán iszom, de akkor -
..