127612
  • dronkZero
    Az is egy logikus állítás, hogy ha megbasztam az anyádat, akkor csináltam neked egy kistestvért. Igaz is lett ettől rögtön?
  • kakimakifsz
    "Attól még, hogy logikus, nem lesz igaz"
  • kakimakifsz
    Nem írtam egy szóval sem, hogy zsidó.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mondjuk nem is a norvégokra gondoltam

@88770. Hát ja. De manapság egy motorelektronikába akármelyik proletár belepiszkálhat, mert, hogy javítani lehessen a valós búgokat a gyártól megadják a forráskódokat a hibaolvasó szoftverhez. Technikailag megvalósítható, hogy pl. a sebességmaximumot ne lehessen szervizben variálni.
  • dronkZero
    Attól még, hogy logikus, nem lesz igaz. Képtelen ötlet az önellátás, teljesen megvalósíthatatlan. Illetve megvalósítható, csak éppen az őskorba tenne minket vissza. Köszi, inkább nem kérek belőle, és ha egy mód van rá, ne rajtam kísérletezzenek.

Ja, persze, nevelés. Az egész földi élővilág az önzésen alapul(ha éppen nem egyéni, akkor faji szinten), majd pont az ember nem, ugye? A "tudományosan is megdőlni látszik" a tipikus bullshit szófordulat, ami minden világmegváltó kamugép szótárában benne van.

Hazugságokra meg gyönyörű légvárakat lehet építeni, csak sok értelmét nem látom.
  • Borg
    Az erőforrás alapú társadalom.
    Az egész VP erről szólt, ha elolvasod, és logikus is.
    A technikai fejlettségünk elegendő ahhoz, hogy teljesen öneállátó, és HIÁNY nélküli kis-közepes közösséget teremtsen. Onnantól kezdve pedig, hogy mindenkinek adott, és alanyi jogon jár az alapvető ellátás, és lakhatás, sok egyéb probléma is logikusan létre sem jön.

Az egyetlen gond ezzel, ami miatt ki is iktatták most a VP-t a Zeitgeist alapjaiból, hogy nincs megfelelő átállási módszer erre. Egyrészt, mert a mai ember másra van kondícionálva, a tanítás, a környzet, amiben felnőttünk, vagy felnőnek a gyerekeink is, még mindig rossz befolyással vannak ahhoz, hogy ez berendezkedés zökkenőmentesen működjön. Másrészt anyagilag, és technológiailag is nehéz elindítani egy ilyen projektet, a mai kapitalizmusban.

Az emberi részét illetően: A legújabb Zeitgeist film pont arról szól, hogy az ember NEM természetesen olyan amilyen, a genetikai elrendeltség megdőlni látszik tudományosan is. Az emberi természetet a gyerekkor alakítja, az hogy ott mit lát, mit hall, mit érez a gyerek. Sőt, egyre több a bizonyíték arra is, hogy már az anyaméhben az anya idegi állapota is befolyással van arra, hogy a gyereknek milyen ösztönös érzelmi világa lesz később. Innentől meg nem nehéz kisakkozni, hogy milyen nehéz az emberek viselkedésén, gondolkodásmódján eredendően változtatni.
  • Molnibalage
    Nem jó ötlet. A korlátozó szerkezeteket nekiállnának buherálni az idióták...
  • dronkZero
    Zsidózz csak nyugodtan, magadat minősíted vele kizárólag.
  • dronkZero
    Jó. És mi a biztosíték arra, hogy ez nem fordulna diktatúrába? Nem véletlenül nem valósult meg az ideális kommunizmus sehol. A fajunk nem alkalmas rá, tökéletesen homlokegyenest megy szembe az elképzelés az alapvető emberi viselkedéssel.
  • Borg
    Ez így ebben a formában erős túlzás. Vannak elemek benne, amik hasonlítanak a kommunista berendezkedésre, főleg a Venus Projectben, ami már nem része ugye a Zeitgeistnek, mivel túl elrugaszkodott a valóságtól.

Másrészt a papírforma szerinti kommunizmus sehol sem valósult meg a világon. Mindenhol személyi, vagy pártdiktatúrába torzult (ami persze lehet hogy maga a kommunizmus működésképtelenségéből adódik), de ez már egy nem ide tartozó téma.
  • kakimakifsz
    A véleményem első mondtat fontos lehet számodra. De az egész kommentem is faja:)
  • dronkZero
    A Zeitgeist az amcsi neokommunista mozgalom. Az még egy dolog, hogy az amcsik nem ismerik fel a kommunizmust, ha szembejön az utcán, de hogy egy magyar ember ne tegye, az azért már szánalmas.
  • NEOreg3
    sok dolog nem érdekel, de ez ott van a top-ban
  • Borg
    A probléma ott van, hogy ami szerinted alapvetően környzetvédelmi és energetikai probléma, az valójában alapvetően nem onnan ered, hanem a monetáris rendszerünkből, a kapitalizmusból, és az emberek hozzáállásából.
    Az pedig hogy mi konteó, megint csak a saját feltételezésed :) Igen sok dolog van benne, amik tudományosan bizonyítottak, vagy közgazdaságilag könnyen levezethetőek. Egyáltalán nem kötelező a konteókra alapozni, azok csak hab a tortán, és mindenki maga eldöntheti, hogy mit gondol róluk.
  • 89
    A hajózás is technika vívmány :P

#88760 túlnépesedés
  • Borg
    Azaz :)
  • kakimakifsz
    Most egyet mondok: kanyaró elleni védőoltás.(technika ez is) Naugye.... Te gondolom a V8-as benzinzabáló motorra gondoltál.
  • Molnibalage
    Baromság. Ha soha nem lett volna fatüzelés helyett más, akkor a Föld erdejeit már régen eltüzelték volna. Hajóépítés címszóval már több száz éve is kopárra tartoltak oszágrészeket. Húsvét szigeteki társadalmi öngyilkosságot sem a technikai vívmányok okozták...

Pont a technikai fejlődés teszi lehetővé, hogy előrejelzzük a problémákat, felkészüljünk vagy legalább észrevegyük őket...
  • 89
    ha nem jött volna még rá a jónép: a technikai vívmányok tulajdonképpen a legnagyobb "Földárulók"
  • 89
    "A mai világot még az önzés hajtja, de 200-300 éve az emberek nagy része még hitt Istenben és sokkal sokkal butábbak voltak, mint most. Ha majd eléggé megvilágosodott lesz a Föld, akkor ki lehet irtani azokat...."

• kakimakifsz
    Véleményem:

Kik vannak főleg ellene: főleg egy bizonyos népcsoport tagjai, akik bizonyos módon gondolkodnak.
    Legjobb gondolata ennek a Klubnak pl.: a büntetés, korlátozás helyett megoldás. A nem túl régi KRESZ-es kérdésem kapcsán is elgondolkodtam, hogy ha a törvényhozók nem úgy próbálnák csökkenteni a halálos közlekedési baleseteket, hogy folyamatosan büntetik a jónépet, hanem a már jelen kor technikai színvonalán is létező cuccokkal megakadályoznák a gyorshajtást, irányítanák a közúton közlekedő járműveket, figyelnék az éberséget stb. (és ezeket a cuccokat nem egy profithajhász milliomos cég kínálná csillagászati áron) mennyivel jobb lenne.

A mai világot még az önzés hajtja, de 200-300 éve az emberek nagy része még hitt Istenben és sokkal sokkal butábbak voltak, mint most. Ha majd eléggé megvilágosodott lesz a Föld, akkor ki lehet irtani azokat, akiknek az esztelen szaporodást, a technikai vívmányok visszatartását/lejáratását, a hírek vissza tartását([apró]aki szerint ez a 3 összeesküvés elmélet, az cionista haza/Földáruló sztem[/apró])és tulajdonképp a globálisan rossz dolgok 100%-át köszönhetjük.

Félreértés ne essék és sem Zeigeist-os sem szabadkőműves nem vok. Attól sokkal frankóbb vagyok
  • kakimakifsz
    vazze még az aláírásom is csupacsupa dőlt betű lett :)
  • kakimakifsz
    [i]"nem volt tovább"[/i ]Öngyilkosságba menekült?
  • Hegi90
    A film címe: A jövő kezdete
  • 89
    Biztos van ami igaz belőlük (9/11, háborúk valódi céljai, tőkés háttérhatalmak), de már annyi ilyen van, hogy az ember megvonja a vállát és megy dolgozni másnap ugyanúgy hogy eltartsa a családját.

Szívem szerint a Rousseau-i gondolatokkal értenék egyet és újra önfenntartó kisgazdaságokra helyezném a hangsúlyt cserekereskedelemmel (pénz-bankok megszüntetése) és megújuló energiafajták használatával. A civilizáció káros hatásaitól meg kéne végre válni, mert ez így nem fenntartható sehogysem.
    Na de erre hiába mondja az ember, hogy ha én elkezdem mások is elfogják, mert nem fogják :S Túl kényelmes egyeseknek a jelenkori helyzet.
  • Hegi90
    üres

az első részben elég sok a kamu
    a második meg a harmadik rész viszont elég jó lett

Arra viszont mindhárom rész jó, hogy gondolkodásra késztessen
  • Molnibalage
    Zeitgeist = 99,9% baromság. Bár lehet hogy 100. Mi köze van a konteóknak egy alapvetően környezetvádelmi energetikai problémához...?
  • Sir Quno Jedi
    Ejnye, ne floodoljuk teli ezt a totyikot ezzel. Szerintem gondold végig alaposan! :D Ha utána is így gondolod, az sem baj, hiszen nem vagyunk 1formák ugye.
  • Borg
    Ez miért is nem önzetlen? Ő semmit sem kapott cserébe azért, hogy segített valakin. Az a valaki MÁSNAK adta tovább a szívességet.
  • Sir Quno Jedi
    "... iskolai feladatában, hogy valakinek segít önzetlenül, és annak tovább kell adnia a szívességet..."

Azaz nem önzetlen, mert iskolai feladat és a másiknak tovább KELL adnia a szívességet. Szerintem utána kéne nézni az "önzetlen" jelentésének! :D
  • Sir Quno Jedi
    Bullshit. 20 évvel ezelőtt sem vettem volna be. :D
  • Borg
    Erre szokták mondani, hogy a pozitív változás belőled indul. Ha te valamin változtatsz a saját életedben, a mikro környezetedben, attól egyrészt te is jobban érzed magad, másrészt mások példát vesznek rólad. Kishitűség abból kiindulni, hogy úgysem tud változtatni egyetlen ember a rendszeren, hiszen itt nem arra kell gondolni, hogy bemész a parlamentbe, és leváltod a rencert... kis változások is gyorsan elterjednek, és nagyot lendíthetnek.

Volt egy film is, most nem ugrik be a címe, de olyasmiről szólt, hogy egy gyerek kitalálta iskolai feladatában, hogy valakinek segít önzetlenül, és annak tovább kell adnia a szívességet. És világméretű hálózat lett belőle, amit végül visszanyomoztak a gyerekig, stb... Egyén szinten az sem volt egy nagy dolog, mégis mi lett belőle. Persze csak film, de nincs messze a realitástól.
  • Sir Quno Jedi
    Tudsz ellene aktívan tenni BÁRMIT is?!? Ugyehogynem. Régen fáraók voltak, meg istenkirályság, ma meg a tudjukkik, pár évtized/század múlva meg a marslakók, ki tudja... :D

Nekem volt egy ismerősöm aki finoman szólva is próbált harcolni a rendszer ellen. ÁMDE végül kénytelen volt a világ átellenes oldalára menekülni, mert már tökéletesen kicsinálták minden téren és nem volt tovább (így jár, aki túl ismert és nyíltan küzd).

Én is csak szolgálom a rendszert szolgai módon (bármelyik rendszert, már nem is nagyon érdekel, hogy minek hívják éppen), a véleményemet meg megrágom, lenyelem és alszok rá egyet. Sajna valszeg. előbb meghalok, minthogysem itt bármiféle pozitív változás lenne. A világot nem lehet megváltani, mert nem kér belőle.
  • Borg
    Itt pl lehet informálódni az aktuális kérdéshez.
  • Szavazó roBOT
    Mit gondolsz a Google+-ról? ==>> Zeitgeist?
  • Sir Quno Jedi
    Nekem van haverom, aki bármit eszik, lefényképezi a telóval (ájfón persze, brrr) és az automatikusan teszi is fel facsébúkra. Múltkor is elment játék közben, erre egyik gyerek laptopján már láthattuk is pár perc múlva, hogy mit főzött az anyósa és mit zabálnak éppen össznépileg. EZ KÉSZ!

Én csak azt nem értem, miért nem szerel egy kamerát a vállára (mint az ágyú a predatorokon) és akkor élete minden mozzanatát láthatnák a "zemberek" worldwide?!!!
  • morcosqtya
    Itt is isszák sokan.
  • Hegi90
    vitatigris :D
  • tigeroo
    vannak akik beírják hogy mikor mentek szarni meg hú de mennyire berugtak 2 vitatigristől az éjszaka.
  • Willenbrock
    Vannak akik ilyesmiket csinálnak?
  • HöfEE
    Egyéb: jó az ötlet a google+, de ha a circles-t lekoppintja a facebook(helyükben ezt tenném) akkor bukó az egész.