127612
  • Lyukasbogrács
  • Blum
    Inception
  • morcosqtya
    Itt az új kérdés:
  • EnxTheOne
    Ahol én melozok most diákként már pár hete, egész jol megy nekik. (Bejelentett melo, de nincs fizetett szabadság, megy a fönök zsebébe)
  • EnxTheOne
    Mikor lesz uj kérdés? :S
  • kakimakifsz
    Csupa kérdést tettem fel, nem megállapítások voltak

Pályázatokon elnyeréséhez nem árt a jó kapcsolat/"ügyeskedés", de ez már a személyes véleményem.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az MJT-ben szorgalmasan dolgoztak, szerintem még lopás is alig volt, (szarul is ment/megy a szekér). A másik helyről nem tudok nyilatkozni, az túl nagy vállalat volt.
  • Borg
    Szerinted egy cég csak úgy tud működni, ha átbassza az ügyfelet, selejtet gyárt, és csalással jut be pályázatokra?
    Igazi magyar mentalitás. Vagy nincs munkatapasztalatod, vagy kifogtál valami kiváló pénzmosó céget...
  • QuippeR
    akkor hidd azt, a tudatos rövidlátás talán boldoggá tesz.
  • kakimakifsz
    Am
    A munkatársaidtól, -mint vezető- megkövetelnéd, hogy ne profithajhászok legyenek, hanem erkölcsösen készítsék forgalmazzák termékeiket?
    pl.: a megrendelőt ne basszák át a minőséggel, ne adjanak neki selejtet, stb,
    tendereken ne csaljon a cég?
    tehát? vagy akkor másképp viselkedsz, de megpróbálsz ezzel kompenzálni, hogy ilyesmivel foglalkozol?
    Hány ismerősöd sikerült rábeszélned a tudatosságra?
    Csodabogárnak tart, vagy követendő példának a környezeted?
  • spiczi91
  • morcosqtya
    Pap-LAN.
    :)
  • Borg
    Nem érted, hogy állnak össze egy egésszé?
    A második bekezdésed alapján tényleg azt kell higyjem, hogy templomból netezel...
  • Motoroj
    Kör igen.
  • tigeroo
    szerintem SÖR
  • QuippeR
    a leírásban megtalálható hívószavaknak semmi köze egymáshoz, szóval nem értem hogyan állhatna össze egy egésszé a dolog anélkül, hogy idióta összeesküvés-elméletek szánalmasan egymásra hányt kupacává váljon.

"vallásos népbutítás" - ezt meg elmagyarázhatná valaki, mert a többségnél valószínűleg nagyságrendekkel több időt töltöttem vallásos közegben, de egyszer se tűnt fel, hogy népbutítás menne. na persze tudom, biztos én is el lettem butítva, nem lehet, hogy a kommunista propagandagépezet balfaszságait böfögitek vissza mindenféle kritikai szemlélet teljes mellőzésével.
  • Hegi90
    Szerintem nem ártott neki, hogy hitelesebb irányba mozdult. Legalábbis nekem így jobban tetszik.
  • jhetedikj
    > Érdekel, olvasgatok róla, filmeket is láttam.

2. filmet láttam úgy fél éve,szerintem ha már a fele igaz akkor megéri vele foglalkozni
  • Penge4
    "annyira kilátástalannak gondolják a helyzetet, hogy inkább a saját kis mókuskereküket hajtják csak tovább, elterelve a gondolataikat. Ez a legkényelmesebb reakció a gondokra."

Ha kapok ételt, vizet, fedelet a fejem fölé és internet hozzáférést teszek én bármit, de addig sajnos én is kénytelen vagyok hajtani a "kis mókuskerekemet". De szerintem a legtöbben így vannak vele.

A gondolataimat meg kénytelen vagyok elterelni, mert ha biorobotként a VP-re gondolok a végén még meghasad a tudatom...
  • SötétBarom
    Nem érdekelnek, nem veszem komolyan az ilyesmit, jobb ha csak taposom a mókuskereket.

Amíg elvagyok, mint hal a vízben, addig szarok rá. Befolyásom a világ dolgaira feltűnően csekély. :DDD
  • Borg
    A túlzást illetően, lehet hogy szükség van rá.

A Zeitgeist film készítője is tudatában van annak, hogy pl az első részben sok a hangulatkeltő csúsztatás, ami nem feltétlenül úgy van, vagy legalábbis nem bizonyítható az ellenkezője, meg az sem. Szóval féligazságokkal, és csúsztatásokkal szépen megfűszerezte a témát, ami adott volt, és igazából kikezdhetetlen.
    Ezáltal vitathatóvá tett sokmindent, de ami fontosabb, hogy hangulatkeltővé. Ezáltal ugyanis nagyon sok emberhez eljutott a film, és komoly érzelmeket kavart fel mindenkiben, ami miatt témává vált az interneten, és így még több emberhez eljutott, egyre több embert kényszerített gondolkodásra. A célját tehát maximálisan elérte.

Személy szerint nem tartottam volna gondnak, ha a 2-3. rész is tartalmaz ilyesmit, de ezek egyre szárazabbak lettek. Az idei film pl már csont száraz, tudományos dokumentumfilm. Ami unalmas, valljuk be őszintén, és energia kell hozzá, hogy végignézze, és megértse az ember.

Vajon melyik verzió jut el szélesebb körökhöz?
  • Motoroj
    Egészét tekintve túlzás, egyes részeit tekintve lehet benne valami.
  • Borg
    Szóval fázisa, na.
  • Borg
    A tagadás a válság egyik fáziása. Csak úgy, mint a krízisben lévő embernél pszicológiailag, itt is megvannak ezek a társadalmi kórképek.

Nagyon sokan vannak úgy vele, hogy látják a gondokat, még talán értik is, de annyira kilátástalannak gondolják a helyzetet, hogy inkább a saját kis mókuskereküket hajtják csak tovább, elterelve a gondolataikat. Ez a legkényelmesebb reakció a gondokra.
  • BaliBoy
    Üres!

Nem tudom mi ez és nem is érdekel.
  • dronkZero
    Ja, persze, teljesen korrekt módon.

Maradjunk annyiban, hogy elhiszed, mert nem értesz a témáihoz annyira, hogy észrevedd a csúsztatásokat, meg mert el AKAROD hinni.
  • Hegi90
  • tenkenorman
    ajjaj,amikor az a bizonyos repülő belépett a légtérbe mi állt másnap a kurucinfón: zsidókat telepítettek magyarországra... logikus, és hány fért bele abba a gépbe 2? én csak azt mondom hogy egyszerűen felbasz amikor valaik már minden bokor alatt megfigyelő zsidót lát, és ha rossz idő van azért is orbánt meg gyurcsányt okolja...
  • Fbn Lx
    dehát emberek, ezek a filmek egy abszolút korrekt módon bemutatják, hogy mi zajlik jelenleg a világban
    arról nem is beszélve, hogy annyira egyértelmű az egész, hogy igazából mindenki érzi, és csak az nem veszi észre, aki nem AKARJA. ez az ignorancia és tudatos naivitás fog eltemetni minket.
  • tomcsika4
    A lázadókat pedig az elégedettlensélg hajtja, ugyanaz az ösztön ami a tőkéseket.
  • tenkenorman
    Engem egyenesen irritál. Nem a média butítja a népet, a nép eleve buta...
  • Fbn Lx
    a legújabb zeitgeistban van egy részlet, ami kifejezetten a kommunizmussal kapcsolatos vádakra reagál, nézd meg.
  • tomcsika4
    Vagy csak most figyeltek fel rá.
  • Fbn Lx
    áh végre egy nekem való kérdés #tenyérdörzsölés
  • tomcsika4
    A birkák szeretnek bégetni.
  • Borg
    Jogos, akkor ezekszerint az már csak az okozat volt, amit én a zeitgeistesektől olvastam, a VP kiválásáról :) Itt is látszik, hogy minden minden más kérdés, ez sem egyszerűen magyarázható, hanem összetett problémákon alapul.

Amúgy szerintem bent lehetne hagyni a kérdést hétvégére. Úgyis uborkaszezon van, nincsenek más szavazások a tarsolyban, ez meg mindenkit érint, és sokakat érdekel is.
  • Penge4
    "Ebből az állításból nagyon sok mindent le lehet vezetni logikusan, de ha ez az állítás hamis, akkor az összes következménye is az."

Ez így van. Viszont a premissza (vagyis a szükséges technológiai feltételek) ellenőrizhető tudományos módszerrel, mert minden mérhető. A fellelhető nyersanyagoktól az új elméletekig, minden ellenőrizhető.

"Az egész földi élővilág az önzésen alapul(ha éppen nem egyéni, akkor faji szinten), majd pont az ember nem, ugye?"

Innen további következtetéseket ne vonj le, mert elköveted a következő hibát:
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_logicam

A premisszát mi nem tudjuk leellenőrizni, egyrészt eddig még soha senki nem mérte fel az egész bolygó nyersanyagmennyiségét (vajon miért?), másrészt nekem nem mond semmit az, hogy x tonna titán vagy y tonna magnézium van a bolygón, mivel maximum csak halvány fogalmam lehet arról, hogy mikre lehet használni őket, de arról, hogy mihez mennyi kell és az újrafelhasználhatósági mutatókhoz már nem értek, ahogy gondolom te sem. Ezért kellenek a szakemberek.

A pszichológiai kérdésekre viszont már részben megerősítést nyertünk.

Hangsúlyozom, anélkül, hogy figyelembe vettük volna azt a rengeteg változót. Emberkísérletek tiltottak, ezért erre hiába is vár bárki választ, viszont gondold végig enélkül: Mi a valószínűbb? Hogy korunk nagy terroristái, mint mondjuk Osama, vagy Saddam már a plüssmaci gombjának darabjával elvágta az óvónéni torkát, vagy az, hogy élete során minden befolyásolta.

Tehát nem csak szülői nevelés, környezet, iskolák, barátok, hanem akár olyan dolgok is, mint a pillangóhatás.

A genetika csak hajlamokat határoz meg.
  • Hegi90
    kapcsolódó

"A csecsemők az eddig hittnél korábban, már három hónapos korukban reagálnak az emberi hang által közvetített érzelmekre"
  • Penge4
    "Az egyetlen gond ezzel, ami miatt ki is iktatták most a VP-t a Zeitgeist alapjaiból, hogy nincs megfelelő átállási módszer erre."

A VP vált ki a TZM-ből, nem fordítva. JF szerint pedig azért, mert a TZM elkezdett nagyon rossz irányba menni, egyfajta "összeesküvés-elméletek olvasztótégelye" lett belőle, ami lassan már olyan elborult elméleteket is önmagához igazít, mint a David Icke-féle repriliánok, ha az hajlandóságot mutat a társulásra és hozza a híveit.

A másik meg, hogy Peter Joseph elkezdett vezetőként viselkedni, pedig
    1. A VP-ben nincs vezető, csak önszerveződő csoportok.
    2. Ő filmrendező. Abból meg még nem épült fel egy vályogház sem, tehát logikusabb lenne egy nagy élettapasztalattal rendelkező ipari tervező és polihisztor munkásságát figyelembe venni, amit eddig még soha senki nem cáfolt meg érdemben, még a komolyabb Z ellenes csoportok is csak annyit tudtak kiizzadni magukból, hogy "sivár, embertelen, high-tech". Ezzel szemben a Z-t minden második blogger megkérdőjelezte, még ha többségük alaptalan dolgokkal is, nem túl jó reklám, mert ilyenkor hány ember fog utánanézni?

Nagyon kevés. Lát egy filmet, ami alapjaiban rengeti meg a világnézetét, rákeres a neten és elolvas pár írást pár megmondóembertől, majd a két ellentétes hatás semlegesíti egymást, a kognitív disszonancia alapján pedig marad minden a régiben, mert az már megszokott, az már létezik és a struccpolitika eddig is sokaknál bejött.

A kommunizmus alapja eleve az, hogy az erőforrások egészével gazdálkodik. Még izolált közegben is csak akkor működhet, ha az erőforrásokkal rendelkezünk. A Szovjetunió pedig minden volt, csak izolált nem a hidegháborús helyzetben. Azon felül, olaj volt, de más erőforrás nem. A múltkor egy kapitalista srác felhozta az 1979-es kambodzsai esetet, elmondása szerint ott sem működött: Hát persze, hogy nem, amikor az USA bevonult felszabadítani szegényeket és elvinni hozzájuk a demokráciát...
  • dronkZero
    Oké, elnézést kérek, egy kicsit tényleg pongyolán fogalmaztam.

Tehát az, hogy valami logikailag levezethetően igaz állítást ad, az nem jelenti azt, hogy a valóságot is fedi. Ahhoz a kiindulási feltételnek is igaznak kell lennie.

Az itt jelen esetben az az állítás, hogy: "A technikai fejlettségünk elegendő ahhoz, hogy teljesen öneállátó, és HIÁNY nélküli kis-közepes közösséget teremtsen."

Ebből az állításból nagyon sok mindent le lehet vezetni logikusan, de ha ez az állítás hamis, akkor az összes következménye is az.
  • kakimakifsz
    Az csak egy változó addig. Ha megbasztad anyámat és megtermékenyítetted akkor az állítás IGAZ.
    Így még nem egyértelmű.