127612
  • Kata
    A B terv mindig beválik.
  • morcosqtya
    Svájc / Norvégia
    Munkakör - konkrét feladat + élhető körülmények
    igen, betöltenék ha érdekesnek találnám
    hosszabb időre is, mondjuk olyan 30-40 évre gondoltam.. :))

Ha nem lesz már senkim itthon akkor megyek.
    A "B" terv az, hogy maradok a seggemen..
  • Willenbrock
    Tényleg
    Akkor viszont azt mondom hogy én elvállalnék,most is olyan melót végzek jobb híján ami bőven a képesítésem alatti.Sógoroknál még egy takarítónő is többet kap mint itthon egy kezdő tanár így hát nincs miért csodálkozni ha sokan átjárnak "alantas" munkákat is elvégezni.
  • tigeroo
    nyilvánvalóan nemtudom
  • Molnibalage
    Félreéretted a kérdést. Fordítva van. Repülőmérnök menne fizikatanárnak vagy kukásnak és nem kukás mérnöknek a kérdés szerint.
  • Sir Quno Jedi
    Mér? Olyan válasz sincs, hogy egyikben sem, ott rohadjanak meg, vagy olyan, hogy jól érzem magam idehaza, köszi lúzerek?! :D
  • Lyukasbogrács
    már késő bánat... de olyan szignifikáns különbség úgy se lenne, így azt választják, ami a legdominánsabb.
  • Blum
    Mehh..jogos. Elaludtam. Sorry
  • Kata
    OK, neked egyszerűbben is leírom:
    Lehetett volna a második kérdésnél egyszerre több választ is megadni, pl. pénz és ország hangulata.
  • QuippeR
    nem hinném, hogy a németek jobban lenézik a bevándorlóikat, mint bármelyik másik nyugati nép. de persze az is lehet, hogy tévedek.
  • Blum
    Szerintem a nép hangulata,illetve annak gondolkodásmódja beletartozik az ország hangulatába is. Feltéve,ha valaki nem csak az adott ország földrajzi adottságai miatt megy oda,ahova.
  • Kata
    Szerintem a motiváló erőnél is lehetett volna hagyni több választási lehetőséget, mert a pénz evidens, gyakorlatilag minden fejlettebb országban magasabbak a bérek, és utána már a nyelv, az ország és nép hangulata, gondolkodásmódja a következő döntő pont.
  • Willenbrock
    De ha kéne választani akkor USA vagy Anglia esetleg Németország-de ott meg lenézik ezeket a "balkáni cigányokat" úgyhogy németbe talán mégsem.Frankofon területek természetesen szóba sem jöhetnének.
  • Willenbrock
    Én nem töltenék be olyan munkakört ami a képesítési szintem meg sem közelíti,de olyan munkára úgysem alkalmaznának.Ha egy állatorvost pl emberorvosnak alkalmaznának vagy egy középiskolai fizikatanárt repülőgéptervező-mérnöknek akkor az hogy nézne ki? Bizonyos területeken ahol nincs nagy felelősség,és komoly szaktudásra sincs szükség ott még elnézhető ha valakinek nincs papírja meg alúlképzett.
    Nem mennék jelenleg külföldre dolgozni mivel senki nincs aki segíthetne az indulásban-ez pedig szerintem nagyon fontos,pláne így hogy minimális a nyelvtudásom.Elveszett bárány lennék odakinn a nagy bábelben.Végzettségem sem olyan amit külföldön keresnének,így csak betanított vagy segédmunkára tudnának használni amivel ugyan lehet valamennyit keresni,de a lakbér és közüzemi díjak tudatában nem biztos hogy tudnék sokat gyűjteni.Ha tudnék is annyit-a kevesebb rezsi miatt,és mert nem kell itthon lakbérben laknom-itthon is össze tudnék kuporgatni ugyanannyi idő alatt.
    Mindent összevetve sokkal több kényelmetlenséggel járna,bizonytalan kimenetelű lenne,rabszolgamunka lenne és valószínűleg még anyagilag sem érné meg jobban mintha itthon dolgoznék.Egyedül a nyelvtanulást látom hasznának.
  • OrioN the S
    Hollandia,Japán,USA.
    Pénz, ország hangulata.
    Igen.
    3-tól több év.
    Nincs. Ha lesz lehetőség lecsapok rá.

Görögbe mentem volna nagyon, de hát az most bukó egy darabig :)
  • Unreal1942
    Nem is Európai embernek való. :)
  • David2
    jah, az éhenhalást itthonra értettem, Anglia vhogy nem vonzz
  • HTS s3rg1nh00
    ahhoz tehetség kellene hogy ott éhen halj,szerintem koldulásból is több pénzt szedsz össze mint ami nálunk a minimálbér...
  • Blum
    Angliában éhenhalnál?
  • Guren
    bárhova, ami nem magyarország és színvonalban nem múlja még ezt is alul
  • David2
    német/francia nyelvterület, Angliába semmikép

miért? nem akarok egyetem után éhen halni...
  • Hegi90
    UK
    Németország
    Hollandia
    Finnország
    Írország
    Ausztria

Ország hangulata

Igen

3-tól több év

Meg kéne tanulni németül
  • Unreal1942
    Itthon ha megfizetnék rendesen.
    Spanyolország a hangulat miatt.
    Aktuálisan Németországban vagyok, trógerolok. Szar, de megfizetik. Sokkal jobba mint otthon bármit. Az napi bevásárlás is kevesebből jön ki...
    Nem tudom meddig tervezem. Tudom meddig kéne, de nem tudom meddig akarom kibírni. Igazából elegem van belőle, de nincs kedvem 100 ezerért otthon dolgozni.. illetve ki se jövök belőle.
  • gercse
    a nyelvük is jócskán eltér, a finneké uráli, a dán, svéd, norvég triónak indoeurópai
  • efti
    errol kerdezz meg egy finnt. Nem tartjak magukat skandinavnak.
  • raptorjesus
    meg most belegondolva a + lehet a favorizálás, hogy oda menne a leginkább.

Nálam Norvégia a fav:) a skandik közül
  • Blum
    Csak mifelénk tartozik bele,de a szó szoros értelmében nem.
  • raptorjesus
    Finnország is Skandináviához tartozik. Sorry:)
  • efti
    legszivesebben valamelyik skandinav orszagba (+finnorszag)
    nincsenek konkret terveim es legszinkabb anyagi okokbol es mert tetszik azoknak az orszagoknak a hangulata
  • raptorjesus
    Azért mert az osztrákokat utálom és nem írtam bele őket. (mondjuk Kínára se emlékszem, azt belecsempészték a listába:)
  • HöfEE
    Ausztria miért nincs a listán? Szerintem népszerűbb mint jónéhány nevén nevezett ország a listában.
  • 89
    szeretném az itt megszerzett tudásomat itthon kamatoztatni
    ettől függetlenül ha nem kellenék sehova akkor talán Kanada
  • immovable
    Angol vagy német nyelvterületen. Esetleg skandináv. - németül nem beszélek, de hát pick up the language :)

Pénz, plusz hangulat.

Igen. Ha megfizetik.

Végleg.

Nincs.
  • 89
    sehol
  • Marci0115
    osztrákok,pénz,igen,örökké,van
  • daeemoon
    UK., Szlovénia
    Pénz és hangulat
    Igen
    0-1 év
    Nincs.
  • gercse
    én is belevettetem magam egy kicsit már, a némethez meg az angolhoz is hasonlít némiképp, csak a kiejtés kicsit érdekes :D
  • ba32107
    Haverom szerint a dán nagyon könnyű
  • Blum
    USA,Egyesült Királyság,Kanada.
    Esetleg még Kuvaitba. (Bátyám is ott van 4 éve...szinte mindenki beszél ott angolul)
    Pénz.
    Persze...ha jól megfizetik.
    3-nál több év
    Nincs,de ha lesz lehetőségem,akkor egyből lecsapok rá.
  • gercse
    Finnország, Dánia, de az összes skandináv állam érdekel,
    új kultúra, új környezet, új nyelv, a természet, minden vonz, a pénz is, de ha nem tudnék félrerakni sokat, akkor is kimennék, akármilyen melóra, hosszútávra, nézelődök is már, de meg kell tanulnom előbb mondjuk dánul, anélkül nagy hendikep, még ha jól is tudnak angolul az északiak.