• Willenbrock
    Én nem töltenék be olyan munkakört ami a képesítési szintem meg sem közelíti,de olyan munkára úgysem alkalmaznának.Ha egy állatorvost pl emberorvosnak alkalmaznának vagy egy középiskolai fizikatanárt repülőgéptervező-mérnöknek akkor az hogy nézne ki? Bizonyos területeken ahol nincs nagy felelősség,és komoly szaktudásra sincs szükség ott még elnézhető ha valakinek nincs papírja meg alúlképzett.
    Nem mennék jelenleg külföldre dolgozni mivel senki nincs aki segíthetne az indulásban-ez pedig szerintem nagyon fontos,pláne így hogy minimális a nyelvtudásom.Elveszett bárány lennék odakinn a nagy bábelben.Végzettségem sem olyan amit külföldön keresnének,így csak betanított vagy segédmunkára tudnának használni amivel ugyan lehet valamennyit keresni,de a lakbér és közüzemi díjak tudatában nem biztos hogy tudnék sokat gyűjteni.Ha tudnék is annyit-a kevesebb rezsi miatt,és mert nem kell itthon lakbérben laknom-itthon is össze tudnék kuporgatni ugyanannyi idő alatt.
    Mindent összevetve sokkal több kényelmetlenséggel járna,bizonytalan kimenetelű lenne,rabszolgamunka lenne és valószínűleg még anyagilag sem érné meg jobban mintha itthon dolgoznék.Egyedül a nyelvtanulást látom hasznának.