127612
-
Szavazó roBOT #89375 Te melyik személyiségtípushoz tartozol? ==>> Voltál már baleset / sérülés / betegség miatt kómában? -
az ISTJ leírásánál milyen humorosak:D
-
Kit érdekelnek az olyan emberek, akiknek van életük, és nem érnek rá. Ez az esgé. -
Holnap ha eszembe jut pár régi ötletem, akkor majd beírom. -
nyár van, nem mindenki ér rá mindennap szavazni. na meg új kérdésekből is kevés van. persze lehet repetázni is, csak akkor ne legyen az, hogy "vótmá" -
Aminek 80%-a volt már valamilyen formában, a maradék nagyrésze meg publikációra alkalmatlan. -
Igazad van. Csak sz@ros 30 kérdés van az ötletlistán
-
extramagascsaj #89368 Én még mindig egyedül vagyok az eredményemmel. :I -
EnxTheOne #89367 NIncs kérdés. -
off: miért van mostanában csak kétnaponta szavazás? -
-
wildebeest #89364 clio négy betűs kódja tudjátok mi?
TROL :DDDD -
A szavazás jól mutatja, hogy milyen személyiségtípusokból lesz nagy eséllyel kocka :D:DSA: -
INTJ "lángelme" :D -
lord nihilus #89361 ISFJ -
INFP -
Blum #89359 LINK -
EnxTheOne #89358 INTJ.
Amegmilyen'? Nincs valami leirás hozzá? :D -
INFJ - több teszt alapján is, és nagyon igaz rám (barátnőm is ilyen ^^) -
Renegade #89356 Na, megcsináltam a 94 kérdésest is, az is ESTP
ráadásul borzasztóan dúrva %-ok jöttek ki: 75,72,94,93 :-) -
Renegade #89355 nem lehet, hogy picit elutasító vagy az ilyen pszichomókus dolgok irányában?
Rám roppant nagy hatást gyakorolt annó egy kötelező pszicho teszt (államvédelmi szektor) amikor is rajzoltam egy fát (7 mp) és a pszichiáter elmondta a gyerekkorom sarokpontjait.
Természetesen lehet szóródás, ha teszem azt az adott pillanatban, egy rád nem jellemző álapot van előtérben, de ennek esélye igen csekély, de az esetek nagy részében lekottázható egy ember. -
Renegade #89354 ESTP, egészen találó, csak egy mondattal nem értettem egyet. Figyelembe véve, hogy vérmérsékletem kolerikus/szangvinikus, még ahhoz is passzol. Ez egy remek teszt :-) -
Fbn Lx #89353 én tartom, hogy aki nem megfelelő eredményt kapott és nem elégedett a kiértékeléssel, az még annyira sem ismeri önmagát, hogy rendesen el tudja helyezni a személyiségvonásait a vizsgált spektrumokon és őszinte és egyértelmű válasza legyen az adott kérdésekre.
az én elemzésemet olvasva durván betalált, gyakorlatilag az egészen hosszú szövegből talán 2 dolgot találtam, ami csak csekély mértékben volt igaz.
emellett azok, akikkel eddig kitöltettem, mind megtalálták magukat és olvasva végignevették a korrekt önjellemzésüket.
hasonlóan megdöbbentő módon pontos eredményt eddig még nem kaptam.
ha nem szánsz rá időt, azért nem a teszt a hibás.
nyilván nem 16 féle személyiség oszlik meg 7 milliárd ember között, de ezzel a logikával magának az általánosításnak sincs értelme. -
INFJ jeee -
ENTJ.
kb stimmel is. -
Nem 12 féle ember és nem is 16 féle létezik, nyilvánvalóan nem erről van szó. Nem is ilyen szinten kell értelmezni, csodát várni tőle.
Ugyanakkor bárkivel találkozunk, beszélünk, szót váltunk vagy interakcióba kerülünk, előbb-utóbb önkéntelenül, akaratlanul bekategorizáljuk előző tapasztalataink alapján egy saját magunk által kreált embertípusba. Ezeknek az embertípusoknak a tulajdonsághalmazát a tapasztaló egyén (ÉN) állítja össze, képzettársításhoz hasonló jelleggel (3 informatikusból 2 vastag karcsiszemüveges volt? informatikus - karcsiszemüveges társítás, stb). Az már az egyén tapasztalatán múlik, hány ilyen "kategóriát" tud felállítani (akaratlanul) és hányat használ.
Mindezt úgy, hogy nagy valószínűséggel nem is figyel rá, csak "ráérez" egy új ismeretségnél, öntudattalanul kategorizál. -
IstJ a 20 kérdéses alapján, IntJ a 94 kérdéses alapján.
I és J nagyon jellemző, s/n és t esetében alig billen át.
Utóbbi nem csoda, szerintem elég sok ellentmondásos válaszom volt.
Egyszer lehetne IQ, EQ és SQ tesztes kérdés is. -
Van egy pár kérdés, amelyiknél nem tudok választani a két lehetőség közül, mert vagy mindkettő lehetőség jellemző, vagy egyik sem. Na majd meglátjuk. -
INTP vagyok! -
uwu hun #89346 Szerintem én se. Azt mondja ESTJ vagyok, de a leírás csak részben igaz. -
:DD
Kérdés, ki hogy alkalmazza. :) -
A második bekezdéseddel teljesen ugyanazt állítod amit én mondtam. LOL
Amúgy az ember személyisége összetettebb ennél és lehet egyetlen olyan paraméter, amely keresztülhúzza a csoportot egy vonással amelybe elméletileg beletartozna. Az MBTI mellett többek között ezt is tanítják az egyetemen. Az MTBI annyi információt tud adni egy illető személyéről amit egy egy-két órás kötetlen beszélgetés alapján is ki tudnál deríteni (irányított kérdésekkel még rövidebb idő alatt). Ettől függetlenül nem biztos, hogy az illető abba a csoportba tartozik amit az MBTI kiad eredményül. -
^^ -
extramagascsaj #89342 ENFJ -
Hja. Politika is elterjedt, meg tanítják is, de attól még az is fasság. ;) -
nyilván azért használják a pedagógiai tanácsadástól kezdve a munkahelyi alkalmasságikon és a különféle marketingelméleteken keresztül a vezetői kiválasztásig (és azért kell megtanulni az egyetemen), mert alapvetően lutri-alapú és humbug.
most hogy mondod :)
alapvetően az eredmények lényege nem a szöveges értékelés egyébként, hanem tisztán csak a betűkonbináció, vagyis hogy milyen _alap_hozzáállással oldja meg a vizsgált személy a feladatait/problémáit, hogyan tekint a világra. Ez így önmagában elég általános ahhoz, hogy meg lehessen határozni 70-90 kérdés alapján, nem? ami lényeges, az az elsődleges-másodlagos-harmadlagos funkció, ezeket jelölik a betűkombinációk, semmi többet. -
Valamit igen. Viszont simán kiválasztok olyat, amiből egy sem igaz rám. Én sem kedvelem ezeket a valamiket, de azért erre bravo magazion jellegget mondani elég erős. -
Ez így van, de maximum kettő, ami domináns. -
Attól hogy elterjedt még pontatlan. Az "eredmény" amit ad, inkább horoszkóp jellegű: bármelyiket elolvasod a 16 típusból, mindegyikben találsz valamit ami rád is igaz. -
pedig az MBTI egy elég elterjedt és elfogadott személyiségvizsgáló eszköznek számít... igaz, nem személyiségteszt (az angol megnevezés is kerüli ezt a szót, simán csak type indicatornak nevezi, ellentétben például a Big Five kérdőívvel, ami a teljes személyiségspektrumot vizsgálja), pontosan azért, mert nem csupán 16-féle ember létezik a világban. Ennek ellenére elég jól jellemezhető valaki a fenti ellentétpárokkal, viszont ez nem azt mondja meg, hogy "ilyen vagy és kész", hanem hogy általánosságban véve milyen alapvonásokkal rendelkezel.
Ahogy az eredeti topicban is leírtam, a Bravos és horoszkópos tesztektől pont a belefektett munka és a tudományos megalapozottság (elméleti háttér, validált cuccról beszélünk, stbstb) különbözteti meg. Ja, és értelemszerűen a leghosszabb (94 kérdéses) verzió a legalaposabb, minél kevesebb a kérdés, annál nagyobb a mérési pontatlanság.