127612
-
ManoNegra #93262 Úgy illik ide, hogy csak magunkra számíthatunk. -
Ez hogy illik ide?
Viszont tökéletes kiindulópont egy kis flamewarra...
... hír topik szagot érzek... -
ManoNegra #93260 Ez a részlet innen pont ide illik:
K.: Te írtad le már többször, hogy a politikában semmi sincs ingyen. Mindenért fizetni kell, és mindennek ára van. Hálát pedig ne várjunk.
B.J.: Így van. Nincs is ezzel semmi baj. Csak ne hazudjunk a történésekről, főleg ne magunknak. A magyarság még soha semmit nem kapott ajándékba. De mégegyszer mondom: ez nem baj. Csak legyünk ennek tudatában, és eszerint gondolkodjunk s cselekedjünk. Sajnos ezer éve játsszuk a történelem balekja szerepét. Miként még ma is. Megértésre, elismerésre, szeretetre vágyunk. De ilyen senkinek sem jár, senkitől sem. Ezért időnként csak lesajnáló vállveregetés jár a balekoknak. Ezt az elmúlt húsz évben Antall éppen úgy megkapta, mint Horn, Orbán vagy Gyurcsány. Mert egytől-egyig szánalmas a produkciójuk nemzeti szempontból, de sikeres liberális, konzervatív vagy más ideológiai nézőpontból. Azok a politikusaink voltak a legnagyobbak, akiket a kortársaik gyűlöltek, nem dicsértek. Utoljára Mátyás királyt és Bethlen Gábort. Nem is tudták őket kihasználni, megvezetni mindenféle ideológiai katyvasszal. Ez volt a legnagyobb „bűnük”. A kereszténység védőbástyája voltunk, mondogatjuk, és sértve érezzük magunkat, hogy ezt a Nyugat sohasem méltányolta. Pedig mi hűségesek voltunk az önfeladásig saját érdekeink helyett. Bezzeg a francia királyok mindig büszkén hirdették, hogy ők a legkeresztényibb uralkodók, de mindig volt annyi pragmatizmus bennük, hogy akár a pápák ellen is szövetkeztek a törökökkel, ha érdekük úgy kívánta. -
te melyik országban élsz? -
lófaszt -
ezt látja kb mindenki, biztos vannak akik csinálnának valamit, csak hát a 2/3... -
Persze. Itthon csak hozzá nem értő, kapzsi senkiháziak vannak. -
Akkor más épületben, de van termelés.
..vagy csak félrevezetnek engem is, ugyanis pl. a mézes negró(győri édes, nem spar, aro, stb.) gyártási helye Győr.
Rajta van a csomagoláson. -
TE KONTEÓS -
Fbn Lx #93253 a politikusok csak arra jók, hogy legyen kiket szarral dobálni. akik úgy gondolják hogy ténylegesen komoly beleszólásuk van az ország gazdaságának működésébe, azok naivak. -
Fbn Lx #93252 tulajdonképpen ez a válasz erre a kérdésre. -
Pl. a győri édes, ami a negrókat Győrön gyártja
Nem gyártanak itt már semmit, a földig lerombolták a gyárat, csak két régi épület maradt meg. Minden nap ott megyek el mellette. -
(Egyébként meg ilyen kérdés megengedett SG-n?)
Nem én engedtem be. :)
Egyébként lyukasbogrács szerint lehet, csak ne legyen túlságosan szélsőséges.
Már több olyan cikket láttam, amiben orbánt kérdezték az ország helyzetéről, és a görögökkel védekezik.
Nem tudom milyen Görögországban a helyzet, de azt is halottam, hogy mostanában többen mentek el nyaralni, mint bármikor máskor.
És ha azt nézzük munkatársam akart elszomorítani, hogy nincs egy magyar tulajdonú nagycég sem..
Ebben igaza van, kevés van, de azért van.
Nem akarok hülyeséget mondani, mert nem vagyok benne biztos, de egy pár eszembe jutott..
Pl. a győri édes, ami a negrókat Győrön gyártja, igaz a jó reggeltet Csehországban, és Székesfehérváron.
Ott az atomerőművünk is, a MÁV is, a MALÉV is, bár az utóbbi 2 már lehet, hogy nem magyar, ott a MAL Zrt is, amiről sajnos halottunk is :( , a pápai hús, friesland kft is, vagy milyen besorolású, ami a pöttyös rudi gyára mátészalkán, és akkor a sörökröl még nem is beszéltem. A soproni, borsodi, a Mogyi kft is, szóval annyira azért nem kell kétségbe esnünk.
Jah és az esztergomi Suzuki gyár is.. :)
Igen, magasak az árak, a hitelekkel is megszívatnak minket, de én csak reménykedek, hogy ezeket az összegeket a magyar állam megmentésére fordítják.
(régebben csodálkoztam, hogy a Balatonon 345 Ft volt literje a benzinnek, vidéken pedig 330 körül, most meg.. Szóval azt a 60-70 forintot remélem nem megint gyurcsányék, orbánék rakják zsebre.
Remélem értitek.
Szóval a szavazatom talán a "csak néhány fontosabb ügyben." -
Értem én a célzást, csak súroltam óvatosan, nem akarok belefolyni isten ments:) De ez kellett a véleményhez :) -
Jah. Amíg valaki nem kezd részletekbe menni. :)) -
Ennél rosszabbul hova?
Nincs munkahely, nincs fizetés, nincs orvos, nincs ellátás, nincs befektetés, nincs gazdasági növekedés, de még stagnálás se, nincs nyugdíj, nincs támogatás (csak egy bizonyos népcsoportnak), nincs semmi.
2 év múlva annyi se lesz, mint ami most van. Ha dózerrel jönnének be a külföldi politikusok akkor is csak jobbat tudnának csinálni mint ami van / lesz.
Egyszóval igen, jöjjenek csak. Most is bárki szeretne építő jellegű kritikával szolgálni az országnak, O.V. felháborodik és elkezd hisztizni, aztán hazajön és beállítja úgy, hogy ő bizony jól megvédte az országot a gonoszokkal szemben.
(Egyébként meg ilyen kérdés megengedett SG-n?) -
gabesz012 #93246 Nem tudom eldönteni. Jól is elsülhet a külső segítség, de akár rosszul is. -
Jimmyke #93245 Csak fontosabb ügyekben, pl. Euro-Plus szerződés. -
Értelmes ember, Magyarországon nem nyúl hozzá a politikához -
igen. Ámbár szerintem Bajnai ő például egész jól helyrepofozta az országot abban az egy évben, és azt még a fideszesek is mondták. hát... Most is megtehetné -
miért ne? a mieinknél bénábbak nem nagyon lehetnek -
ManoNegra #93241 Mert ő volt az egyetlen aki egy szuperhataom elnökeként volt békepárti, tehát az állampolgárok oldalán állt és ennek megvolt az ára! Hogy tényleg visszaakarta venni a pénzkibocsájtás jogát a FED-től azt pontosan nem tudom.
Egyébként pont ugyanannyi jogom van elmondani a véleményemet mint neked.. -
egyéb
senkit nem érdekel/senkinek nem érdeke az országunk megmentése az államcsődtől,ebbe beleértve a jelenlegi magyar és külföldi politikusokat is -
És miért pont ő....? Kérlek a konteóiddal ne gyere már itt is... -
ManoNegra #93238 JFK volt az utolsó. -
Igen, végre nem csak a hozzá nem értő, korrupt politikusaink döntenének az ország sorsáról. -
jah, erősen konvergálunk (konvergenciázunk) most is :D -
Normális politikus és ország esetén (remélem) nem így működik. Létezik olyan dolog, hogy hivatás tudat és jó szándék. Habár mind a két dolog erősen eltűnőben van, de talán vannak még olyanok akik tudják, hogy ezek mit jelentenek. -
ManoNegra #93234 Egyéb. Már ma is az EU és az IMF szabja meg az irányt, a vezetőink csak végehajtanak. -
Már miért lenne az ország érdeke egy kicsit is fontos neki? :D Max a saját országáé, de még abban sem vagyok biztos. -
ha ez a szakmája, akkor miért ne? ha az ország érdeke az első neki is -
Blum #93231 Igen, végre nem csak a hozzá nem értő, korrupt politikusaink döntenének az ország sorsáról. -
Igen. A mi politikusainknál kb. bárki jobb. Akármelyik politikusunkról is legyen szó!! -
Szavazó roBOT #93229 Jet pack vs légdeszka? ==>> Engednéd, hogy külföldiek segítsenek az ország vezetésében és/vagy megmentésében? -
noclip -
gabesz012 #93227 Semelyik. Nem vagyok scifi-fan. -
Fbn Lx #93226 a jet pack az mennyire gagyi D: légdeszka. na az állat. -
egyéb: nem akarok meghalni -
Így van. Jetpack egyértelműen :> -
Csak azok nem a jet pack-ra szavaztak akik nem látták ezt a filmet: