127612
-
clio1616v #96985 tehát akkor az a vagy nem az egy igen tulajdonképpen, mert kiszolgálja azokat, akik megrendelték a repülőgép javítását -
és a rendőr, mentős,... -
Vagy nem. Fater repülőgépszerelő és úgy jött ki a lépés, hogy csütörkök kivételével végig melózik. Más kérdés, hogy vasárnap és kedd között meg nem dolgozott... -
clio1616v #96982 hosszú hétvégén csak azok dolgoznak, akik a hosszúhétvégézőket kiszolgálják... pl éttermek
én nem dolgoztam, köszönhetően annak, hogy nem ilyen munkakörben dolgozok -
clio1616v #96981 aztán meg a kézi és a blow -
LOL ez cuki :D -
igen, 2 órát tudtam aludni csak :S -
DIESEL DOG #96978 Soooo sweet! ^^ -
Most nem.
GYED-en vagyok a kölyökkel..
-
extramagascsaj #96976 15-én 12 órát, 16-án normál nyolcat,ma meg jön a házimunka. -
bármi,amit nem szeretsz csinálni -
mit jelent az az ige? -
Részben (2 napot - csütörtök, péntek)
-
porszívóztam -
Csak keveset. (Épp most, 8-tól délig.) -
Szavazó roBOT #96970 Mennyire ismered a 1848-49-es forradalom és szabadságharc történetét? ==>> Dolgoztál a hosszú hétvégén? -
Miért lenne túlspilázott? Mert téged nem érdekel? -
1-2 momentumra emlékszek, de pontosan nem tudnám elmondani a teljes történetet.
Bár igazából már ténylegesen engem sem érdekel az ünnep. Már olyan túlspirázottnak tűnik nekem. Minden évben meg kell nézni egy kis filmet róla, meg ilyenek. Most is megkérdeztem a film végén a bent lévő tanár, hogy hogy tetszett, hát erre mit lehet válaszolni ? Én mondjuk azt mondtam, hogy jónak jó volt, csak már tudtam a végét... -
Nem érdekel ez az ünnep. -
casanova #96966 nem vagok magyar -
Fbn Lx #96965 a történelmet többnyire csak a fontosabb évszámok és nagy vonalakban az emberiséget ért fő kulturális hatások tekintetében ismerem, tehát el tudom helyezni a történelmi eseményeket nagyjából az időben, tisztában vagyok nagyjából az adott korra/századra jellemző szokásokkal, technikával, hadviseléssel, vallással stb. szóval el tudom képzelni, milyen lehetett az élet az adott korban
a történelem mindig csak ilyen szinten érdekelt, és ilyen szinten ismerem. kifejezett eseményeket részletezni általában nem tudok, maximum főbb pontjaiban, azt az ember úgyis elfelejti, és például utánaolvashat egy könyvben, vagy a neten. feleslegesnek tartom, hogy az ember nagy mennyiségű lexikális tudást tároljon olyan területről, ami nem a szakterülete, és bármikor utánanézhet az emberiség kollektív információs tárházának köszönhetően
ugyanígy, képleteket és reakcióegyenleteket megjegyezni. jobb, ha valaki átlátja, akkor bármikor érteni fogja, és beilleszti azt a teljes képbe, ha előveszi, és újra elolvassa.
sokkal nagyobbra tartom azt, ha valaki érti a történelem / fizikai/kémiai folyamatok stb. terén az összképet, a folyamatot, fontosabb elveket, mint részleteket beseggelni amik ismétlés hiányában elfelejtődnek és hiányossá válnak
az ember világképe és elképzelése folyamatok működéséről ezzel szemben nem válik hiányossá a feledékenységgel, a kor előrehaladtával csak bővül -
lord nihilus #96964 ebből értem el érettségin, szóbelin max pontot
[like a boss] -
kamionosjoe #96963 1-2 momentumra emlékszem, de van róla egy könyvem szóval könnyen utána tudok nézni. -
Nem mindent tudok róla, de 1-2 momentumnál azért lényegesen többet.
Régebben eléggé képben voltam. -
Csak 1-2 fontosabb esemény ugrik be,a XX.sz-i háborúkról többet tudok. -
mivel most tanultuk, képben vagyok. fontosabb dátumokat vágom, hisz 4es tz-t írtam belőle :C -
ott fent jobb oldalt
-
képet vagy hazudsz! -
1-2 momentumra emlékszek, de pontosan nem tudnám elmondani a teljes történetet.
-
Annyit tudok, hogyha akkoriban lett volna net, gyors hírárammal, nem történt volna meg az a sok hűhó semmiért... :) -
ott voltam -
Hát annyi, h mi volt, miért történt, kik voltak a fő szereplői, mi lett a végkimenetel, és persze az évszám, de az benne van a nevében. :) Szóval, h most a szab.harc összes csatáját felsorolni napra pontosan, arra már sztem nem emlékszik senki, csak akinek szakterülete a történelem. -
volt valami Petőfivel, meg volt valami 12 pont, ezen kívül nem tudom és nem is érdekel -
szóval szerinted ennyi várható el egy átlag magyartól. :) -
Sajnos már nem tudom részleteiben, csak annyit, amennyi egy átlag magyartól elvárható. -
1-2 momentumra emlékszek és leszarom. -
Abban az egy dologban biztosan igazad van, hogy tv akkor még nem volt.
Na jó abban is, hogy ha olyan híradót nézel, ami nem neked készült, akkor az neked nem fog tetszeni.
Már sokszor bizonyítottad (és büszke is voltál rá), hogy lövésed sincs arról, és nem is érdekel, hogy milyen emberek hogyan éltek, vagy milyen volt a világ 2+ generációval előtted.
Feltűnően hiányos tudás alapján pedig nagyon könnyű teljesen hibás következtetésekre jutni. -
clio1616v #96948 nem ismerem pontosan mi történt anno 1848, már csak "történelem"
abban viszont biztos vagyok, hogy mivel akkor az emberek nem voltak még agymosottak a tv és a reklámok miatt, így elégedetlenségüket kiváltó okok sem voltak olyan szintűek, mint most
simán elmenne most is egy szabadságharc, hogy ne olyanok irányítsák az életünket, akik alkalmatlanok rá
én a híradóban, nem a brutális gyilkosságokra és a kis zsiráfok születésére vagyok kíváncsi... -
ManoNegra #96947 Egyéb. Mindig bukkannak fel újabb információk, amik a történteket más megvilágításba helyezik. -
Az ünnep =/= az események ismeretével.