127612
  • morcosqtya
    Pont olyan minden.
  • Guren
    japánban, mert biztos olyan, mint az animékben.
  • Fbn Lx
    mindenhol, ahol legalább ilyen az életszínvonal. :D

mondjuk első körben japánban, meg még számos európai országban
    ami mindenképp kiesik az afrika, usa
  • clio1616v
    mindig ott, ahol éppen élek - most például Érden
  • banok
    jó itt
  • Motoroj
    Leginkább Európa, legjobb a saját fajtám között.
    Mondhatnám Izlandot az előző témához kapcsolódva (bár az csak részben Európa), de oda elvből nem mennék.
    Éghajlat szempontjából talán Lettország tetszene legjobban.
    Egyébként itt is megfelel, nem vagyok egy flancos típus.
  • Marci0115
    minél messzebb ettől az országtól
  • dragsNroll
    Sőt még afrikában is néhol :D
  • dragsNroll
    Japán... Bolívia/Peru.. és az Egyesült Államokban :) de igazából mindenhol ami nem annyira borongós sötét hely (Kivéve Skócia)
  • georgesmatyas
  • byzhouse
    Narnia
  • szabii98
    Európa(Nyugat)
    Ázsia(Japán)
  • extramagascsaj
    Jó ez itt nekem Európában. :P
    Az már más kérdés,hogy szívesen felfedezném a többi kontinenst is nyaralás keretein belül.
  • piros mogyi
    Ebbe lehet valami, csak az egész olyan, mint a Szomszédok annó,

uncsi
  • Zero 7th
    Nyilván állítottam ekkora faszságot, nem csak te akarod belemagyarázni, ugye?
  • ldavid
    valami karib szigeten
  • Sir Quno Jedi
    Namost mindenki, aki számít itt vesz földet, ergó én itt szeretnék élni, mert kíváncsi vagyok, hogy mire készülnek a besték! :DDD
  • georgesmatyas
    Új-Zélandon (az asszem Ausztrália és Óceániai lemezhez tartozik)
  • piros mogyi
    Én igazából jönnék-mennék, ha tehetném.
  • NEOreg3
    másik bolygón
  • VRSDM
    szeretem európát de ázsiára nyomtam.

nyilván annyi feltételtől függ hogy ez igy eléggé légből kapott.
    aki ráér elbeszélgetünk. :D

ha van elég zsebem kitömve akárhova megyek. ;)
  • daeemoon
    Maradnék Európában. Ország szintjén nem igazán tudom. Földrajzilag nekem jó Mo. is...
  • immovable
    Európa (skandináv területek) és Észak-Amerika (Chicagotól északra) északi részei.
  • ressy14
    Nyilván az ausztrál nemzet ezen okok miatt a kihalás szélén áll
  • Zero 7th
    Az egész kontinens meg akar ölni. És változatosabbnál változatosabb módon képes is rá. Hogy végül egy kenguru rúgja le a vesédet, vagy kockamedúza mérge bénítja le az idegrendszered, esetleg csak simán szomjan halsz a sivatagban, az már igazából mindegy.
  • HTS s3rg1nh00
    cserébe vannak pókok...jóóó nagy pókok,és egyéb élőlények amik nem kellemesek :)
  • Calver
    Ausztrália, vagy valami hasonló kellemes éghajlatú térség.
    az "átlagos" EFD0CF színkódú bőrszín és éc meglétének hiánya komoly előny.
  • tigeroo
    európa, mediterrán térség
  • Szavazó roBOT
    Járnál más bőrszínű fiúval/lánnyal? ==>> Melyik kontinensen élnél legszívesebben?
  • VRSDM
    ezennel szeretném megköszönni a sok érdekes - tudományos - információt ami elhangzott a napokban. sok újat tanultam. ;)

"túlontúl tudatosan éli az életét minden téren és mindent a legapróbb részletekig megtervez / megvizsgál, utánajár.
    Ennek az eredménye, hogy akár a felvágottakról, energiaitalokról, a dvd írókról vagy a ginseng gyökerekről képesek órákon át beszélni, vagy hetekig kutatni a neten.."

még magamra ismerni is remek volt. :D
  • morcosqtya
    "És mondjuk folyamatos keveredés alatt kialakulhat-e a jelentős diverzitás"

Minél kevésbé elkülönültek földrajzilag a populációk annál nagyobb a keveredés esélye, így fennmarad(hat)nak olyan génváltozatok is amik kisebb populációban eltűnhetnek (recesszív allélekre gondoljunk).
    A válasz tehát: igen, naná. Az összpopuláción belül.

"kialakulhattak-e volna a mostani rasszok"

Nem valószínű. A rasszok (taxonómiailag: alfajok) kialakulása éppen a földrajzi elkülönülésből adódik (főként az eltérő abiotikus tényezők mint szelekciós vektorok mentén térnek el a génállományok) és fennmaradásukat a helyi elkülönülés, a szaporodás kivitelezhetetlensége (anno mondjuk az ausztráliai és az europid emberek közt) tette lehetővé.
    Lassan ez is megváltozott (hajózás, utak, repülés, ipari forradalom, stb).

Szelekció:

Szelekciós nyomás mindig van, minden körülmények között, akár évszakonta változhat akár naponta, akár évezredekig ugyanaz, stb.. és nem egyetlen vektorra kell gondolni hanem millióra, trillióra. Mindezt egyidőben, szimultán.
    Egy adott fajra nézve az élőlények csupán a biomasszát adják, a genomot alakítják és újítják meg, gyúrják anyaggá a genetikai információt a mindenkori abiotikus / biotikus környezetnek szelekciós vektortérnek megfelelve.
    Az egyed kiszolgálja a fajt.
    A faj csak manifesztálja a genomot, kiszolgálja az információt.
    Az intelligenciával általában egyed és szerveződésszinten egy egyént vagy egy társadalmat jellemzünk, ugyanakkor a genetikai információnak mint absztrakt fogalomnak a környezettel való interakcióját is nevezhetjük egyfajta intelligenciának (a környezet hat a génekre az egyedek populációira gyakorolt szelekciós nyomáson keresztül míg vica versa: a gének megjelennek az egyedekben amik fenotípusosan alkalmazkodnak a környezethez, de bele is szólnak abba, alakítják, hasznosítják, átformálják azt).

Az érdekesség most jön: a genetikai információ mely mindig is uralta a biomasszát tartalmazza azt a fenotípusos lehetőséget (intelligencia) ami alapján az egyed képes a GMO-ra, azaz visszahatni a génekre.
    Ez történik most.
    Megpiszkáljuk a saját forráskódunkat.

És innen már vigyázni kell mert részint nem tudományos hanem metafizikai / filozófiai a kérdés: vajon ha a természet nem "akarná" hogy belepiszkáljunk a kódba, miért adta meg (megadta-e volna) a lehetőséget olyan intelligencia létrejöttére ami lehetővé teszi a a fajnak a technológiát (GMO) a genetikai információnkra való visszahatásra??
    Vajon ez még összeegyeztethető-e a genom "akaratával" vagy ez lényegében egy újabb szelekciós "próba" ami eddig nem várt szinten jelent meg a fajunk előtt?

Felszabadulás ez lóugrásban vagy Darwin díj? :-)
  • GyuriX2572
    Én egy ideig nagyon csak az európai nőket pártolttam, de aztán láttam pár nagyon gyönyörű félvér / kubai nőt is.
  • Motoroj
    És mondjuk folyamatos keveredés alatt kialakulhat-e a jelentős diverzitás, kialakulhattak-e volna a mostani rasszok, lehetséges-e egyáltalán bármilyen szelekció?
  • morcosqtya
    Dehogynem, pl.:

- domináns- recesszív öröklésmenetű alléleken domináns beteg (nem kívánatos) "A" génváltozat beszivárgása tiszta recesszív homozigóta (aa) populációba.

- domináns- recesszív öröklésmenetű alléleken recesszív letális "a" génváltozat beszivárgása tiszta homozigóta (AA) populációkba. Heterozigóta hordozók (Aa) megjelenése.

- intermedier öröklésmenettel a fenotípus arányainak nem kívánt eltolódása a populáción belül

- fajtatenyésztésben, fajtanemesítésben szaporításban a (bármilyen) nem kívánatos génbeszivárgás a fajtajelleget torzítja az utódokban, (ugyanakkor erőteljes heterózishatást hoz, javít(hat)ja a génállományt, növeli a diverzitást) Ez a tenyésztőnek rossz, a természetnek "jó". Pontosabban nem jó, hanem az egyensúlyi helyzetre való törekvés megjelenése.
  • Motoroj
    A génáramlás nem járhat hátrányokkal?
  • clio1616v
    keress meg pmben, tudok arzénmentesítő megoldást
  • georgesmatyas
    Ezen már Én is gondolkodtam. Közvetve valószínű, hogy: IGEN
  • Motoroj
    Az egész országban Békés megyében ittam a legjobb ízű vizet. Lehet hogy az arzéntól van olyan jó íze? :)
  • georgesmatyas
    Nam volt ez szarkasztikus, anno asszem "felétek arzénos a víz" kérdés borzolta fel a kedélyeket.
    Itt Békés megyében továbbra is az és továbbra is iszom :)

Erősen dolgozok amúgy a önreprodukciómon, hogy ne dögöljek meg :D
  • morcosqtya
    Hmm, de szarkasztikus voltam anno. :-)

Valószínűleg csak az volt az oka, hogy a környezetemben túl sok olyan tudományos megközelítéssel dolgozó, "mérnök lelkületű" polgártárs, avagy mérnök van aki (némileg persze joggal) túlontúl tudatosan éli az életét minden téren és mindent a legapróbb részletekig megtervez / megvizsgál, utánajár.
    Ennek az eredménye, hogy akár a felvágottakról, energiaitalokról, a dvd írókról vagy a ginseng gyökerekről képesek órákon át beszélni, vagy hetekig kutatni a neten..
    Na ez nekem néha sok, a túlaggódott élet, túlkomplikált döntések hálójából szabadulva szeretnék néha egyszerűbben élni.
    Imádom az asztrofizikát, matematikát, a biológia szakterületeit, entomológiát, genetikát, élettant, de hétvégén pl. drótkerítést húztam, dísznövényt metszettem, kutyát treníroztam és kifejezetten kikapcsolt a fizikai munka.
    Néha tehát a sok civilizációs félelmünktől félrevonultan szeretnék "csak úgy" ösztönből élni, aggodalom nélkül meginni a napi aszpartám és aceszulfám-K adagomat, és ösztönből halni ha majd kell.
    Felesleg ezt túldramatizálni, minden és mindenki meg fog szépen dögleni, csak türelmesen és békével várja ki a sorát... :-)