127612
-
legújabb mániám a chai teába robbantott forró ristretto
[apro][right]tudélni
-
nyirfacukor királyság! -
reggelente gyakran iszom vizzel
délután tejszinnel cukorral
tejhab persze dukál.
-
clio1616v #97864 én sem pontosan
csak van egy gyakorlat szerinti elképzelésem, hogyan is készítem el a kávémat
van egy olyan megoldás, ami még szimpatikus; itt kézi erővel nyomod(es-presso) át a kávérétegen a forró vizet
-
Tej+cukor
Asszony rá van mozdulva erre az egészséges kaja marhaságra, úgyhogy nyírfacukor van. broáf -
nem kávézom -
Fbn Lx #97861 de csak találgatok, igazat megvallva mivel nem kávézom, soha nem vizsgálgattam még kávéfőzőt. :DD -
Fbn Lx #97860 a kávészemeknek a tehetetlensége nem igazán játszik szerepet abban, hogy a vízgőzmolekulák mennyire tudják kötésükből kiszakítani a szín és illatanyagokat
a tehetetlenség csak a vízgőz átjutása ellen dolgozhat közvetve, a kohéziós erők részeként, de a nagy nyomás nem azért lehet fontos, hogy a gőz könnyebben átjusson a szemeken, hanem mert a kisebb nyomású terület felé áramolva kondenzálódhat -
hmm nekem nem látszik szal link -
Remélem sikerül :D (ha nem akkor 9:50)
-
tej + cukor -
Általában szintén magában.
Esetleg néha kevés cukorral, vagy még ritkábban kevés cukorral és egy kevés tejporral. -
clio1616v #97855 sok embernek okoz problémát, a helyesírási hibák skippelése, velem is előfordul -
Az Ly problémájával találkoztam, most épp. :D -
nem kávézom, nem szeretem az ízét -
Sehogy. -
clio1616v #97851 szájhőmérsékletemmel kompatibilis azt jelenti, hogy összeegyeztethető a szám hőmérséklete (ami 30-35°C körül van) a vele érintkező kávé hőmérsékletével, nincs elviselhetetlenül forró érzete, amikor megiszom
biztos találkoztál már azzal a problémával, amikor túlforrósított kávét vagy teát ittál és a nyelvedhez érve utána, sokáig akár 1 teljes napig is érezted a szenzibilizáló hatását -
egyetemen nagyon szar tejjel. olyan arányban adja a büfés, hogy az már nem kávé tejjel hanem tej kávéval. azért is jelöltem a tejszínt, mert suliban iszok több káveszt. -
Tej+cukor, melóban mindig valami cifra módon, egy olyan kávégéppel nehogy má' sima presszót igyak :D -
sulájban tejszínnel, itthon tejjel -
szályhőmérséklet? -
clio1616v #97846 a tehetetlenség is egy ellenállás, természetesen itt nem az elektromos ellenállásról van/volt szó -
Ahogyan a winchester utoléri a memóriát...
-
Fbn Lx #97844 de hogy jön ide ellenállás, nincs is szó elektromosságról -
clio1616v #97843 az összetömörödött őrölt kávészemcsék fellazításához szükséges erőt a felfelé áramló gőz fejti ki, mivel az a legkisebb ellenállású hely felé fog expandálódni az edényből -
Fbn Lx #97842 nem szeretem a kávét, túl intenzív ízű, és a hatása sem jön be.
ellenben mindent édességet különösen szeretek, ami kávés ízesítésű. :D -
Fbn Lx #97841 azt azért meg kell kérdeznem, hogy hogyan érhet el egy nyomásérték egy ellenállásértéket -
DIESEL DOG #97840 Nagy általánosságban tej + cukor, vagy tejszínhab + cukor, néha tisztán feketén...
Próbáljátok ki hogy egyetlen kocka étcsokoládét (pl. szerencsi szerecsen) elkevertek egy csészényi kávéban, és hozzá ízlés szerint tejet, tejszínt, ki mit szeret... fantasztikus lesz az íze, legalábbis annak aki szereti a kesernyés ízeket... :) -
Egyéb - zaccos, forrázva. Néha cukorral + tejszínnel. -
Már nem iszok kávét. -
Újabban munkahelyi automatás kávét iszom (choco café), de régebben itthon ittam instantot, abba tettem tejet és édesítőt. -
KaBuTo666 #97836 Nem szoktam kávét inni. -
extramagascsaj #97835 Wiener Melange -
Blum #97834 Csalódtam benned :( -
clio1616v #97833 sima érdi csapvíz, semmi extra -
+1 -
Blum #97831 De a vizet ugye szűz lányok szívják fel 500 méter mélyről Spanyolország partjainál?! -
Nem kávázok. -
clio1616v #97829 van egy olasz kotyogós kávéfőzőm, annak az alsó forralórészébe öntök vizet, utána teszek 2-3 kanál 100% arabica kávét a szűrőkosárba, enyhén tömörítem a kanállal és rácsavarom a kávégyűjtő tetejét
felteszem a gáztűzhelyre, hogy forrásig melegedjen a víz és amikor a gőztenzió eléri a kávéréteg ellenállását elkezd átszivárogni az őrölt arabica kávérétegen a forró gőz majd egy csövön kereszüláramolva lehülve kondenzálódik a gyűjtőedénybe ahova már a kávé aromáját és színét is magávalvitte
miután a víz zöme átkondenzált a gyűjtőrészbe lezárom a gázt
az előre elkészített 2 szem pötyi édesítőszer és 2 kávéskanál kávé creamer tartalmú kis kávéscsészémbe öntöm rá a forró kávét amit a teljes oldódásig elkevergetve készítem készre és utána szályhőmérsékletemmel kompatibilis hőmérsékleten elfogyasztok -
Blum #97828 Tejporral + Cukorral