127612
-
Ha 140 forinton kell gondolkodni, ideje változtatni az életeden. -
Nem sokszor volt olyan, ami érdekelt, de abból amit reklámoztak, már korán reggel nem volt egy darab sem. Szerintem vagy a dolgozók elkapkodták azt a pár darabot, ami esetleg érkezett, vagy eleve nem is hoztak belőle.
Én egy ideje inkább kerülöm a hiper-szuper marketeket, máshol sem drágább vagy rosszabb, sőt! -
Freeda Krueger #98225 De ha nem a szomszédban,vagy pár utcányira van a hely ahol megtakarítasz,akkor érvényesűl amit Molni mond.
Megeszi az út a megtakarítást esetleg.
-
1-2 e Ft/hónap az több mint hinnéd... De ha neked így jön ki, egyéni probléma. Amúgy a múltkor döbbentem rá pl. arra: kajaidőben bementem a teszkóba, csak egy kicsi teszkós energiaitalt meg egy kicsi ropit vettem délutánra a melóba(nem szoktam amúgy minden nap, csak most megkívántam), a kettőért fizettem vagy 140 Ft-ot. Utánam levő kb. 16 éves suttyó meg szemrebbenés nélkül vette a fél lityós Redbullt 500 Ft-ért, amit megiszik pár perc alatt, gondolom ezt szinte napi szinten megveszi. Én, mint dolgozó ember 140 Ft-ot is meggondolok, ez a kis vakarék meg szemrebbenés nélkül kiad ennyit a baromságokra, a hétvégente vedelésekről nem is beszélve. Na persze, amíg nem ők keresik rá a pénzt, qvára nem tudják értékelni. -
Bocs, de 5%-10% árlejtés egyes termékeknél mit számít? Egész hónapban spróolnék mondjuk 1-2 ezer Ft-ot. Remek. Nekem a környékemen nincs hipermarket, tehát ha lenne jogsim meg autóm, csak elautózni a legközelebbig többe kerülne, mint az akció... -
Úgy látom, az emberek harmadának nem számít a pénz... -
clio1616v #98221 a vásárlási döntéseimnél nem befolyásolnak az akciók -
Szarok rá, amúgy járok ilyen üzeletekbe, csak elvétve. -
ezekben az akciókban csak az a rossz néha, amikor olyat látok, hogy akciós tej! és már 2 napja lejárt!
de van amikor nagyon jók vannak, amiket nem is értek néha, pl 2 literes hubi kb úgy másfél áráért. a Tesconak pl ez miért éri meg, biztos, hogy ugyanannyiért veszi meg ő is ezt, mint a kis abc. -
tudok róluk, hogy vannak -
Nekem vegyes érzelmeim vannak. Az biztos, h nagyon meg kell nézni őket. Pl. ma a kasszánál fizetés után még jó, h megnéztem a blokkot, ugyanis 170 Ft-tal át akartak vágni. De észrevettem, szóltam, és kijavították.
Összességében azért vannak jók is az ilyen akciókban, szóval érdemes őket figyelni. Csak körültekintőnek kell lenni, és inkább többet kérdezni. -
Nem érdekelnek az ilyen akciók. -
Általában korrektek és ki is használom.
Előfordul sokszor viszont, hogy az akciósnak feltüntetett árunak egy héttel ezelőtt ugyanannyi volt az eredeti ára, aztán meg azt próbálják meg leárazottnak feltüntetni. Csak aki nem jár napi szinten bevásárolni és nincs tisztában naprakészen az árakkal, annak nem tűnik fel... :) -
Szavazó roBOT #98214 Szoktál használt ruhát venni? ==>> Mik a tapasztalataid a hipermarketek/szupermarketek akcióiról? -
ja, hogy ezt ironiabol irtad, en meg pofazom itt a semmit. :DDD -
ha en bemegyek a tescoba es jol bevasarolok akkor a vegösszegből le tudok xy%-ot alkudni? nemar. akkor miert nem tesz igy mindenki?
egyszer a saturnban akartunk vasarolni egy matavos telefont. utolso darab volt, a kialotott. egy fillert nem akartak engedni belole. -
Fbn Lx #98211 én nem veszek, de vettek már nekem
kivételes cuccokhoz olcsón hozzájutni, csodajó
bár a ruházkodásom egyes emberek szerint túl alacsony prioritást élvez az életemben, szerintem pont ideális -
Blum #98210 Parancsolsz? -
te mire vered magad? -
Blum #98208 Ne erőltesd mindenhol ezt a randomképes dolgot,nem megy ez neked... -
clio1616v #98207 nyilván, 20.000 alatt nem állok neki alkudozni 1-2ezer forinton -
Áll az alku vagy sem akkor?
-
Bizonyos termékszegmensekben működik, de az átlagember napi rutinjában (élelmiszerek kis tételben, ruha, háztartási cikkek, stb) kevés szerepe van.
Bemész a boltba, ott a polcon a termék, leveszed ha van rá pénz, kifizeted a pénztárnál. Ha nem akarod kifizetni akkor szépen visszateszed, napszaknak megfelelően udvariasan köszönsz a kékruhás szekus bácsinak és mehetsz haza legózni, nem fognak veled leállni erről vitát nyitni, kiröhögnek vagy hülyének néznek.
De lehet, hogy más országban élünk mi ketten, nem tudom... :) -
Viszont ahol nincs alku, ott nincs alku. -
clio1616v #98203 a cégnél, ahol dolgozok részt veszek az árképzésben, tudom, hogy minden termékből 35% kedvezményt még adhatok, hogy meglegyen rajta a minimálisan elvárt margin -
jól tette
-
Gyakorta látni a hipermarketekben a pénztárnál alkudozó vásárlókat akik végül mégiscsak féláron viszik el a bevásárlókocsi tartalmát... A pénztáros végül mindig beletörődik és kevesebbet üt be...
-
clio1616v #98200 a Kalver scripttel megoldotta, hogy se Kata se én ne tudjunk oda írni -
érdekes itt látom a hszeid.
ahol nem járkál menedzser ott te nem fogsz alkudni. Láttam már Euronicsban is alkudozni, de az nem úgy megy hogy mp4és -1000 Ft, hanem 2 db 350000-es LCD TV és -2x30000, ami nem kevés plusz papírmunka amúgy. -
-
HisF8 #98197 Igen, és főleg olyan darabokat, amik az aktuális márkaboltokban nincsenek, mert lehet, hogy 20 éve kimentek a divatból, de nekem mégis tetszenek. 16-17 évesen volt egy kabátom (azóta sajnos kinőttem), több osztálytársam is megveszett érte, tényleg nagyon egyedi darab volt. Később neten rákerestem a márkára, kiderült, hogy valami ultra drága kabát volt egy 80-as években befutott divattervezőtől, egyetlen ruhadarabjából sem gyártanak 10-nél többet... Így utólag már bánom, hogy elajándékoztam, hibátlan állapotú volt, lehet, hogy még ma is értékes - 150 Forintért vettem.
A márkás ruhák amúgy tartósabbak, 96-ban vettem egy akkor nagyon drága fekete farmert, még ma is hordom, semmi baja, teljesen a testemre alakult (csak már szürke), egyik legjobb gatyám. Sportfelszerelésből is újat és márkásat szoktam venni, de mindig az adott célnak megfelelő kategóriában, például azt a pár futócipőt, amit tudom, hogy napi használattal 1 év alatt tönkreteszek (effektíve lekoptatom a talpát) alacsonyabb árkategóriából választok, amit ritkán kiegészítő edzésre, és így sokáig használok, arra nem sajnálom a pénzt - adott korlátokon belül. -
clio1616v #98196 bármiből lehet alkudni, te vagy a vevő, nálad van a pénz te döntöd el mikor adod oda a pénzedet, ebből fizetik ki az értékesítőknek a bérét -
nekem a legjobb cuccaim turisak :D -
kamionosjoe #98194 Egyszer próbáltam Nike márkaboltban lealkudni egy kabátot, de fél óra után egy forintot se engedett a némber úgyhogy hagytam a francba. :) -
Nem. -
clio1616v #98192 8,37 év -
Freeda Krueger #98191 Mennyi lenne a kiugró élettartam? -
Soha nem vettem azonos márkát semmiből, legyen csak nagyobb a merítés. Nem találtam eddig sehol semmiben kiugró élettartamot. -
Freeda Krueger #98189 A Budmil hátizsákomat 13 évig használtam naponta,azután autós batyuként még 2-3 évig. -
Ráadásul magyar márka!
(BUDapest-MILánó)
Sajnos már nem gyártanak itthon tudtommal de még magyar kézben van..