127612
-
van, bár nem saját, hanem apámé -
Hát, ha a fúró már komolyabb gép... :) -
Csillagcsavarhúzó, everything is solved -
Multiméter, fúró, hőlégfúvó, de ha lenne elég pénzem erre, akkor bővíteném hegesztővel, kézi maróval (dremel) meg pár aprósággal. :) -
Blum #98424 Horgászházunknál van egy fa viskó,az dugig van gépekkel.
Fűkasza,sarokcsiszoló,ütvefúró,létező összes fajta csavarkulcs,fűnyíró,kalapácsból vagy 15 méretű,betonkeverő..szóval gyakorlatilag minden. Meg vannak még festékek,vegyszerek,sőt..építőanyag is.
Amikor építettük a házat a tó partjára kb. 5 éve,akkor lett véve minden. Nagyrészét azóta se használjuk,de fater ragaszkodik hozzá. -
Freeda Krueger #98423 Vannak a háztartásban,de nekem személy szerint csak kisebb szerszámok.
Makettezéshez kell. -
nekem csak alapvető, faternak egy műhely szinte minden létező géppel -
Persze, komolyabb gépeim is (fúró, sarokcsiszoló stb.)
Egész műhelyem van.
Gépek a csiszolótól, a láncfűrészen át a több 100 ezres fűkaszáig mindenféle, hegesztőgép, ütvefúró, behajtó, kompresszor, betonkeverő, permetezőgép, stb.
Fél hektáros telekhez kellenek gépek/szerszámok. Kb. 10 éve gyűjtögetem őket. Sok mindent akkor vettem mikor építkeztem. -
Gép nincs, csak néhány alapvető szerszám (csavarhúzók, kalapács, villáskulcs stb.)
csavarhúzó, kalapács -
apámnak vannak -
Szavazó roBOT #98418 Mi a véleményed az állattartásról? ==>> Vannak otthon barkács cuccaid? -
Fbn Lx #98417 :DD... sajátos egy fedőnév -
Fbn Lx #98416 ha ilyen tragikusnak látod a helyzetet, miért jelentkezel be még a fórumra?
ne mondd, hogy azért, mert nem motivál a jó szopás :S -
Nixon se járt jól a mélytorokkal.. :)) -
Clio, a csicskatartó. :) -
clio1616v #98413 csak nehogy elkényeztesd, mindig csak annyit adj, amit kiérdemel -
Okos nő nem mélytorkozik le egy sg kockát.
-
Fbn Lx #98411 nekem kellene, ha tényleg el tudnám tartani, jól nézne ki és okos lenne, és cserébe minden nap mélytorkozna
mostantól ez lesz a küldetésem -
clio1616v #98410 nem fog tudatosulni benned, hogy eltartod - ez a titkuk -
Kellene a f@sznak olyan nő, akit el kell tartani! -
clio1616v #98408 van aki az állatokhoz vonzódik... és van akinek nincs pénze, hogy a nőjét eltartsa annak egy gazdaságos alternatíva -
Nincs háziállatom, semmi bajom vele, ha normálisan csinálják. Nagyon régen (+15 éve) volt pár halam. -
Jópofák:)Ha valaki normálisan tart állatot azt nem ellenzem de mikor megveszik/beszerzik aztán 2 hét után rájönnek hogy-fura módon-wc-zik is az állat meg eszik is,plusz sétálnia is kéne,sőt néha fúj a macska,odakap a kutya ha a kisgyerek nyomorgatja a hasát,tépi a fülét vagy falhoz csapkodja.Ezután egyből kib*sszák az utcára ahol aztán szaporodnak,kóborolnak stb.A felelőtlenség idegesít nem az állattatrtás.Meg az mikor átlendül valaki a ló tulsó oldalára aztán fontosabbá válik nekli mindennél az álat,habos sütikével eteti meg többet költ rá mint amit más a gyerekére tud költeni. -
háziállat nélkül megzakkanok -
CSakis kutya! -
Fbn Lx #98403 ez az írás tetszett
De hát ez alapjaiban nem mondott ellent annak, amit én is állítottam, de legalábbis nyitva hagyta a kérdést. Nekem is szimpatikusabb az Einstein-féle megközelítés. Az, hogy jelenleg a kvantummechanikai "véletlenre" nincs magyarázat, nem jelenti azt, hogy soha nem is adható, sőt, igazából ellentmondásosnak érzem, hogy egy ilyen tényleges véletlen létezhet.
Hogyan lehetnének mikroméretekben egy rendszert alkotó elemek önmagukban, egyenként indeterminisztikusak, ha makroméretekben végül determinisztikus rendszert alkotnak?
az is érthetetlen számomra, hogy ha nem lenne kiváltó ok a hasadóanyag felezési idejének eljövetelére, akkor egyáltalán hogyan lenne elvárható tőle, hogy feleződjön. ha tényleg teljesen véletlenszerűen menne végbe, akkor felmerül a kérdés, hogy miért ne mehetne végbe akár egy másodpercen belül 12-szer, vagy 2 másodperc múlva 95ször, és miért ne lenne lehetséges, hogy 6 milliárd évig egyáltalán ne feleződjön. ráadásul az indeterminizmus feltételezné, hogy egyidejűleg végtelen számú folyamat van a világon, ami nem csak látszólag, de ténylegesen ok nélkül történik. Ha azt mondom, hogy valami ok nélkül történik, akkor az a világon bárhol, bármelyik pillanatban, akárhányszor megtörténhetne, hiszen az ő megtörténéséhez nem szükséges ok, ami kiváltaná.
Az én képem szerint, ha belevágnék ebbe az asztalba egy baltát, a folyamat végtelen számú apró elemének állapota egy determinisztikus rendszert eredményezne, egy kaotikus rendszert ugye, ami a hasadék és az összes kiszakadó faforgács objektív mérete és alakja, amiknek ezen jelzői csak bizonyos mértékű mérési pontossággal meghatározhatók - feltételezem, hogy egy anyagdarab méretére vonatkozó mérést végtelen tizedesjegyig lehetne végezni, mégis, soha nem kapnánk meg az objektív értéket, így a mérés alapvetően egyébként sem jó az objektív valóság tényleges meghatározására, csak annak egy absztrakt közelítésére.
Másrészt ezek a számítások azért sem lehetnek teljes pontosságúak, mert végtelen számú változóval kellene felírnunk egy-egy differenciálegyenletet, akár már egy pénzérme feldobásánál is.
Minél több változót veszünk figyelembe, annál pontosabbak lehetünk, de az objektív valóságot akkor sem írhatjuk le, csak feltételezhetjük, hogy egyáltalán létezik - emiatt lehet lehetséges, hogy egyáltalán eredményeket érhetünk el a közelítő mérésekkel.
Azért feltételezem a végtelen változót, mert már az univerzum végtelenségének elméletéből következően egyetlen atom jelenlegi helyzete a létrejötte pillanatától kezdve végtelen hatás, végtelen számú másik atom együttes hatásának eredménye. és bár, ha a pénzérme feldobása következtében minden ráható erőt, és minden, vele ütköző részecske helyzetét és mozgását pontosan ismernénk, akkor is felmerülne a kérdés, hogy azokat tényleg végtelenül pontosan ismerjük-e. már csak abból kiindulva, hogy az anyag legkisebb méretének nem létezhet elvi korlátja, de legalábbis nem tartom valószínűnek, hogy a természetet felépítő legkisebb részecskét, egy minden, annál nagyobb, elemi részecskét felépítő alkotóelemet valaha találhassunk. ugye ez is paradoxon, hiszen két, teljesen azonos természetű anyag egyesülése nem hozhatna létre egy teljesen új tulajdonságú, másik anyagot; ahhoz eredendően önmagában kellene hordoznia egy másikféle anyag létrehozásának lehetőségét, ami lehetőség már önmagában azt feltételezi, hogy a természete nem homogén és nem totálisan egységes. ebből kifolyólag minden egyes atom helyzete az őt alkotó, végtelen számú, nála kisebb elemek állapotának együtteseként lenne magyarázható, ami azt jelenti, hogy azt a helyzetet meghatározni nem tudjuk. Tehát én azt tartom valószínűnek, hogy mivel minden végbemenő folyamat végtelenváltozós kaotikus rendszerekkel jellemezhető, így végső soron determinisztikus, de totálisan nem megismerhető.
Esetleg még azt tartom valószínűnek - a megfigyelő hatása miatt -, hogy a jelenleg alkalmazott, időben lineáris ok-okozati hatás nem kielégítő, vagy egyszerűen az időről alkotott elképzelésünk téves - például lehetséges, hogy mindenféle hatás a világon minden adott pillanatban, mint információ jelen van, ezért megtörténhet, hogy a látszólag jövőben bekövetkező esemény a jelenben befolyásolja a hullámtermészettel rendelkező részecskék viselkedését. Ebből kifolyólag lehetséges lenne, hogy olyan, időben/térben távolinak tűnő faktorok határozzák meg a felezési időt, amit eddig nem vettünk figyelembe -
az alsónak milyen aljas feje van 
-
Valószínűleg nem leszek népszerű, de én állattartást belterületen nem engedélyeznék. -
geo91 #98400 aha -
Kutyás vagyok mióta az eszemet tudom. 
-
Tesók? -
Jópofák. :) -
Elég szedett-vedetten vannak akkor viszont megadva a válaszok. :/ -
geo91 #98395 "Nincs vele bajom, van háziállatom."
két macsek
-
karajjj #98394 volt anno középiskolában osztálytársam, aki egy menzás ebédnél tudta meg, hogy a tarhonya tészta :D -
Nem beszélve a svájci spagettifákról
(1957 áprilisi tréfa a BBC-től) -
karajjj #98392 mint ahogy szegény tarhonya is!!!! -
Shit. :| -
Nincs vele bajom és nincs, de amúgy lenne, csak épp meghalt a kutyám :( -
Az mindegy, mert 1 liter echte tejből szerintem simán csinálnak vagy 100 doboz ilyen uht szennyet. :D