127612
-
de tényleg, mi az? -
Fbn Lx #99068 mi a kaki az -
Nem -
Google Reader -
Egyéb. -
Azt sen tudom, hogy mi az. -
Blum #99063 Nem. -
Igen - Opera. -
Szavazó roBOT #99061 Hiszel a városi legendákban? ==>> Használsz valamilyen feed-olvasót? -
ebben a témában abszolút fenntartásaim vannak. valószínűleg a legtöbbjének van valós alapja, de amit látunk, hallunk, már messzemenően ki van színezve. talán egyik oka lehet ennek az emberek élénk fantáziája és kalandvágya. jó unaloműző mesék lesznek így a valóságos történetalapokból. -
Abraham1 #99059 A kérdés túl általános, nem lehet értelmesen válaszolni rá. -
Nekem tökmindegy, hogy igazak-e vagy sem, attól még jók. -
Blum #99057 Ha nem orbitális baromságról van szó és van valóságalapja, akkor igen.
Maga a cselekmeny szamomra hiheto lehet ha valoban van valosagalapja. Mint ahogy a hivatkozas is irja,a szereplok valtozhatnak ugyhogy azzal a reszevel nem is torodom. Meg egyebkent is kit erdekel a szereplok kivolta...nem az a lenyeg. -
kamionosjoe #99056 én a falusi legendákban hiszek -
Na mi van, egy hívő sincs itt? -
clio1616v #99054 bármit elhiszek, amit nekem kellemes elhinni -
Üres. Leszarom. -
Fbn Lx #99052 nem tagadtam, hogy a szexuális preferenciának is vannak intelligencia által felosztott kategóriái
mármint itt nem arra gondolok, hogy szőke vagy vörös, hanem, hogy egy leépült csöves számára a kopaszodó káromkodó cigányasszony szexi, számodra meg nem biztos
a szado-mazo szex tényleg menőbb lehet magasabb körökben egyébként
minél komplexebb és fejlettebb az emberi agy, élénkebb a fantázia, valamint minél nagyobb az életben az szellemi igénybevétel és a feszültség, annál összetettebb és szélsőségesebb szexuális fantáziák jelenhetnek meg -
Fbn Lx #99051 de ettől még a szerepjátékok élvezete és az értelmi szint között nem túl nagy a korreláció egyébként. beállítottság kérdése, valaki ha megfeszülsz sem fogja élvezni a legtöbb szerepjátékozást, legyen az iq-ja 80 vagy 150
az eq viszont tényező lehet, de az elég megfoghatatlan és jóval instabilabb talaj szerintem, mint az iq
mondjuk a magasabb eq-val rendelkező emberek rendszerint nők, akik nem nagyon vannak oda a szerepjátékozásért
vagy élőben teszik a szerepjátszást inkább valós környezetben, nem játékok keretein belül :D -
a kikapcsolódásnak körülbelül annyira vannak intelligencia szerint felosztott kategóriái mint a szexuális preferenciáknak.
más kérdés, hogy akademikusok körében nem menő bevallani, ha valaki a szado-mazo szexre bukik. (és te erről beszélsz valójában, hogy mi menő, meg mi nem.) -
Picinkét sztereotípiákban gondolkodsz a szerepjátékokat illetően. Sokféle van belőle (és nem csak fantasy) és van amelyik bárminő IQ-val megáldott embernek is megfelelő kihívást jelenthet (sőt). Az EQ-ról nem is beszélve. -
gyíkok?
-
Fene tudja. :) Lett volna 1 konkrét legenda, amiről beszélhetünk. Így olyan nagyon nem lehet semmiről. -
Nem jobb ez..
Túlságosan általános ahogy írtad is.
Az űrkohászatnál egy értelmes gondolatmenetet azért le lehet futtatni. Annak hülyeség akit nem érdekel semmilyen szinten a jövő / csillagászat / technika hármasából egyik sem..
Milyen egy városi legenda "hívő"??? MINDEGYIKET elhiszi? :) -
Fbn Lx #99045 az igazakban igen, a kamukban pedig nem -
legenda vagyok -
Semmi értelmét nem találom ennek a kérdésnek, mivel abszolút általános, és ha ilyenekre kell gondolni, ebből van több 100 teljesen különböző. Na mind1, az űrkohászatos marhaságoknál még mindig jobb. :) -
megtaláltam -
előző szavazásnak mi lett a végeredménye?lemaradtam róla :( -
pl -
Miféle városi legendákban? -
Szavazó roBOT #99038 Gyakran unatkozol? ==>> Hiszel a városi legendákban? -
Olyan iskola, meg foglalkozás mellet, mint a tiéd... -
csepp #99036 nem unatkozom mindig van valami meló, ha nincs csinálok valamit, de leginkább szórakozok. -
Ez tényleg az.
Én a napozással úgy vagyok, hogy napon vagyok, ha épp ott van dolgom, de csak azért semmi pénzért nem feküdnék ki a napra, hogy barnuljak. Főleg, hogy az a tipikus skandináv fajta vagyok, sem a nyári hőmérséklet, sem az erős napsütés nem esik jól. -
Fbn Lx #99034 szóval a kikapcsolódásnak nem lehetnek szintjei, amik az értelmi szint által meghatározottak?
én kizártnak tartom, hogy egy véglény a sorról értelmezni és ezért élvezni tudja a szerepjátékot, ahogy a másik oldalon egy elméleti fizikus nem biztos, hogy élvezni tudja az ittasan kocsmában randalírozást, verekedést és hányásban fetrengést
a szerepjátszásnak is feltételezem van egy felső határa, ahol egyszerűen túl fejlettek az illető készségei ahhoz, hogy kielégítse a szerepjátszás a fantáziáját, ilyenek lehetnek például azok, akik fotorealisztikusan festenek inkább fantasy-t. vagy éppen túl hangsúlyos agyának a logikai, analitikus része, semhogy például a középkori fantasy jobban lekötné, mint pl. matematikai problémákon való agyalás.
minden kasztnak megvan a saját szórakozása a szintjéhez mérten -
Freeda Krueger #99033 Nem szoktam unatkozni.
Mindig van elfoglaltságom,egy páncélos,repülő,vagy csak simán heverészni,napozni.
-
a LARP meg a szerepjáték azért sokban különbözik, de mindegy. másrészt meg mindkettő kikapcsolódás, szóval azon morfondírozni, hogy mennyire értelmetlen vagy sem, nem éppen a mesteri szintű logika körébe tartozik. -
Fbn Lx #99031 az azért nyilvánvaló, hogy aki képtelen szellemi tevékenységgel elfoglalni magát, az segg. ezen mit kell ragozni? :D
Az unatkozáshoz ennek semmi köze, sőt talán a szellemi képességek növekedésével az unatkozás is jellemzőbb.
Az én tapasztalataim alapján minél alacsonyabb egy illető intelligenciája, annál könnyebben talál olyan elfoglaltságot, ami leköti, és annál ritkábban unatkozik.
Az unalom annyit jelent, hogy az illető nem talál képességeinek megfelelő elfoglaltságot.
Ha a képességet meghaladja a teljesítendő feladat, vagy kitűzött cél, az sokkal inkább frusztrációt, idegességet okoz. ha a képességeinek megfelelő szintű tevékenységet talál az illető, abba belemerül, elfoglalja, szellemileg kielégítő. Míg ha saját készségeinek szintje alatti tevékenységet kell végeznie, vagy épp csak olyat talál, az monoton, nem kielégítő, unalmas.
Tehát itt a viszony pont ellentétes lehet, az pedig, hogy valaki, amikor semmi kötelessége, mennyire kezd el képességeinek megfelelő szintű elfoglaltságot keresni, alkati adottság, vagy éppen hangulat kérdése. így az unatkozás többnyire a jobb értelmi képességű, viszont lustább, szellemi kihívásokat kevésbé kereső emberekre jellemző
a szerepjátszáshoz hozzátenném, hogy az a szellemi készségek csak egyik ágának fejlettségét feltételezi, és attól, mert a fantázia és általában véve a jobb agyfélteke fejlett, az illető még lehet átlagos, vagy akár átlag alatti intelligenciájú
sőt, szerintem a szerepjátszás is bizonyos IQ-tartományban a legnépszerűbb, amit mondjuk 100-120 közé tennék. ez alatt az embert az elemibb és ösztönösebb problémák túlzottan is foglalkoztatják ahhoz, hogy ilyesmiben elmerüljön, efölött pedig a logika sokszor képes átvenni az irányítást, ami miatt az egész elfoglaltságot gagyinak és értelmetlennek tarthatja az illető
de a szerepjátékosoknak is vannak nyilván szintjei, néha én is szeretek játszani, de amikor összeülnek srácok lepedőkbe burkolózva és kriptikus hangon beszélnek, az inkább szánalmas -