127612
  • NEOreg3
    Nem járok oda, nem ismerem, nem érdekel, úgyhogy zárjátok be és bannoljatok onnan mindenkit.
  • videobaby
    a témárt ismerem, de soha az életben nem fogllakoztam vele. messze áll tőlem. itt sem néztem bele egyszer sem, oda teszitek, ahová akarjátok, hidegen hagy. maradhat is, aki szereti ne kelljen 3 hónapot várnia erre a gumiszobás tiltás miatt.
  • Lacee86
    Én azt sem tudom, miről van szó...
  • Blum
    Zarjuk be a g.cibe!

Ha egy kulsos beteved abba a topikba,akkor tobbet meg csak az SG kornyekere sem jon . :D
    Hihetetlen mekkora idiotak vannak ott,jopar tagra raferne egy intenziv 6 honapos pszichiatriai kezeles. Elkepeszto,hogy nemelyiknek mekkora zur van az agyaban.
  • DIESEL DOG #101231
    Én abban a topikban csak read only vagyok... ergo nekem aztán mindegy.
  • ManoNegra
    Sőt szerintem tartóztassák is le őket, mer csak!!!444négynégy...
  • Molnibalage
    Igen. Bár felőlem akár törölhetik is.
  • Szavazó roBOT
    Szerinted meg kellene szüntetni az "ly" betűt? ==>> Tegyük át a Gumiszobába az NWO topikot?
  • tigeroo
    a kárpátijában is van jé, és azis megen hungarikum!!

*boroskanna zubogás*
  • tigeroo
    na és melyik a rosszabb, ha elírják a jét, vagy kihagyják?

"meik" és társai
  • Napibenji
    Ha senki se tanulta volna meg az összes ly-os szót akkor talán lenne értelme, de így:DD meg hát ez a betű hungarikum:DDDD
  • broman191
    Nem, szükslyéges' a létezése, ha már megtanultam anno a sok ly-s szó helyesírását.
  • Yoda001
    aki eddig is tudta hol a helye és melyik j/ly betűnek, az ezután is fogja, aki nem tudta, az pedig marhagyorsan visszamehetne akár 3x vagy 4x idősen is általánosba, mert van, aki még abban a korban sem képes helyesen leírni dolgokat...
  • Dzsini
    Érdemes megnézni egy külföldiek számára készült magyar tankönyvet, vagy beszélgetni egy magyarszakossal, aki tanult magyar nyelv tanítását egyetemen - sokakat meglepne, hogy milyen rohadt bonyolult nyelv az, amit lendületből beszélnek (többé-kevésbé az írott szabályoknak megfelelően).

Például miért hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön, pénteken, szombaton, és vasárnap - "on" nélkül? Mert csak.
  • SötétBarom
    Persze, hogyne.

Az összes magyar nyelvtanszabály úgy végződik, hogy "kivételek: WALL OF TEXT"
  • Lacee86
    Az angolban is vannak szabályok, csak mivel nem rokonnyelv, először logikátlanak tűnik. De ha az ember ráérez ezekre, akkor már sokkal könnyebb.
  • pxxl
    a magyarban vannak szabályok, amiket be kell tartanod, különben értelmetlen mondat lesz belőle. az angolban meg jóformán ha visszafelé írod a mondatot akkor is megértik :D
  • tigeroo
    jeann claude megjárta már algériát, iránt, de nemtudja mit érez az alvorégiai galérián alvó valériád iránt
  • SötétBarom
    Mert ugye a magyarban nem csak azért kell úgy írni valamit, mert csak..

futok
  • Molnibalage
    Na, a magyar nyelvre ez pont igaz.
  • Lacee86
    Any noise annoys an oyster but a noisy noise annoys an oyster most. :D
  • pxxl
    nagy kagyvasz az egész, nincs benne logika, nincsenek szabályok, csak azért kell úgy írni, MERT úgy kell. egy botnyelv az egész. a spanyol, a francia (amikből rengeteg jövevényszava van az angolnak), a magyar sokkal logikusabb, és értelmesebb nyelv, sőt, a magyar nyelv a világ egyik leglogikusabb, legkifejezőbb (és ebből kifolyólag egyik legnehezebben tanulható nyelveÖ, legszebb. az angolnak alig van saját kifejező szava, csomó mindent körülírnak inkább. az, meg hogy világnyelv lett, csak egy "kis" szerencsének köszönhető :)
  • immovable
    Erről van szó.
  • tigeroo
    ha mind az 58-at megtippeled, a végén rányomsz 1 eredményre, elvileg kikell írnia
  • tigeroo
    én erre adok 1 pluszt, szeretem a flémet.

• Lacee86
    Sok dologra kevesebb szavuk van, vagy ugyanazt a szót több mindenre használják, de attól még miért lenne primitív?
  • Molnibalage
    Ilyenkor jönnek azok a marhaságok, hogy a ló színéra magyarul hányszor több kifejezés van, stb. Elleben csomó műszaki és természettudományos kifejezés angolul olyan, hogy aki érti a szavak jelentéstartalmát, az érti, hogy mit jelentenek. 3-4 szavar angol jelzőken sokszor képtelenség magyarra lefordítani rendesen. Szóval én sokszor inkább azt éreztem, hogy a magyar nyelv mennyire primitív. Persze én nem szépirodalmat olvasgatok...
  • SötétBarom
    Mitől primitív? Van, amit nem tudsz kifejezni vele, de magyarul igen?
  • pxxl
    nem véletlenül egy primitív nyelv az angol...
  • kamionosjoe
    én hülye vagyok, de már kétszer kitöltöttem és egyszer sem sikerült értékelnem
  • Sir Quno Jedi
    Engem mint programozót kevésbé zavar a ly, mint a sok buzi ékezet és kódpédzs mizéria.
  • immovable
    Üres. Idióta kérdés.
  • Dzsini
    Gondolom a ß-ra gondolsz, aminek a használatát 1996-ban alakították át elég komoly mértékben - az csak legenda, hogy eltűnt, de jóval kevesebb helyen használják már, mint előtte (viszont a svájci és a lichtensteini németből valóban szinte teljesen eltűnt).
  • Fbn Lx
    a helyesírás és a komplex magyar nyelv megtanulása önmagában készségfejlesztő, ezt nem szabad elfelejteni. Minden egyszerűsítés és kényelmi szempont az elme egyszerűsödését is szolgálja.
    Ha a japánok az egyszerűségre törekednének, csak a romajit, a szavak nyugatias írásmódját használnák, nem 2000+ bonyolult jelet a hétköznapi szövegeikben. De vajon nem pont ennek a kisgyerekkortól kezdve tanult összetett rendszernek van-e köze a precizitásukhoz és a fogékonyságukhoz?
  • morcosqtya
    Nem látom okát.
    (talán még érdekesebbé is teszi a nyelvünket.. ugyanakkor szeretem az egyértelmű dolgokat, a spártai egyszerűséget, úgyhogy a másik véleménnyel is tudok azonosulni)
  • blabla67
    felesleges kinlódás belebonyolodni az irásjelekbe.
    angolba incsenek ékezetek meg bonyolult dolgok.
  • blabla67
    szerintm szütersség emg
  • chhaya #101198
    Lyally!!
  • clio1616v
    hányadik? pl: néme, émet
  • Molnibalage
    A németből is mintha eltűnt volna egy karakter...