127612
  • Lacee86
    Hát az nem csak a vitamin anyaga, amit te tablettában beveszel...
  • Lacee86
    Részegen a legkönnyebb megfázni, főleg egy buliban. :D
  • jazzy
    Én nem C vitaminról beszéltem, fölösleges pont azt kiemelni, van más vitamin amit raktároz a szervezet, illetve amiből 2 naranccsal nem viszel be elegendőt. Én természetesen nem állítom, hogy ha nem szedsz, meghalsz, nyilván nem, hiszen ha változatosan és megfelelően táplálkozol semmi bajod nem lesz. De ezt nagyban megkönnyítik a multivitaminok, vagy külön vitaminkészítmények.

Sok más mesterséges szar alatt nem tudom mire gondolsz, a vitaminban vitamin van, ez nem zacskósleves.
  • Jimmyke
    Jó rég óta szedek multivitamin pakkot naponta, kb. 8 éve. Nem betegszem meg egy könnyen, csak ha nagyon hülye vagyok (magamra nyitom részegen az ablakot ősszel és elalszok takaró nélkül :D).
  • jazzy
    A kettő teljesen ugyanaz, mivel ugyanaz molekula, a különbség mindössze annyi, hogy a természetben a vitamin mellett vannak azt segítő anyagok is, amik segítik a hasznosulását, ez nem feltétlenül van meg a vitaminkomplexekben, és bár nem vagyok szakértője, nem gyártok ilyet stb, de meg vagyok róla győződve, hogy a normális termékek gyártói igyekeznek a maximális hasznosuláshoz szükséges anyagokat szintén hozzáadni.
  • Lacee86
    A vitamin az egy anyag, valóban. Csakhogy abban a szar tablettában sk más mesterséges szar is lehet. Arról nem is beszélve, h szívesebben megeszek 1-2 narancsot, amit még szeretek is. Jah, és C vitamint pl. felesleges kurva sokat megenni egy nap, mert nem raktározza el a szervezet...
  • ManoNegra
    Nem biztos hogy egy szintetikus vitamin ugyanolyan, mint a természetes.
  • jazzy

#102102 Ez a leghülyébb indok amivel elő szoktak jönni, a vitamin vitamin akkor is ha szar tablettában van, akkor is ha gyümölcsben, akkor is ha kiskutyában. Csak éppen nem kell 15 narancsot megennem naponta ugyanazért a mennyiségért.

Én magam multivitamint szedek és ha szükséges extra adag C-t. Fehérjét nem mindig, attól függ a kaja hogy jön ki, egy időben izületvédőt is szedtem mert kattogott a vállam, sokat javult tőle.
  • mrzed001
    Huhh, na akkor kezdjük a felsorolást
    - C vitamin, nagy (néha +multi)
    - fokhagyma kapszula (igen, eszem is mellesleg), mert kell a szívnek (+néha valami jó sok olívaolajjal)
    - szelén, mert igen hiányos ilyen téren a kaja (jód van a sóban, amúgy is figyelni kell rá a pajzsmirigy miatt, árthat vele az ember magának bizonyos esetekben)
    - magneb6, mert lábgörcs jön különben
    - máriatövis, mert régen nem figyeltem oda, és a sok kóla, műkaja (+elhízás +gyógyszerek) meg egyéb szarok bizony odatettek suttyomban a májnak.
    Eredmény? A szívszorításom elmúlt (gyógyszer adag ugyanaz, vérnyomás és pulzus is lentebb), lábgörcs nincs, fogyok, fejfájásom havi párra csökkent, levertség, álmosság elmúlt, pörgősebb és energikusabb vagyok.
  • Hegi90
    én se spórolok, csak nem szeretek palackozott vizet vásárolni mert ultrazöld vagyok.
  • HTS s3rg1nh00
    igazából annyira nem izgat,mivel a háztartást nem én vezetem,de ismerve az anyagi helyzetünket ilyen (viszonylag) apróságokon nem kell felidegesíteni magam (na nem azt mondom,hogy a bőrünk alatt is pénz van,de 1 lakás,1 normális,bár vénülő autó,és ez adósság nélkül fenntartva-szerintem murva sokan cserélnének ma magyarországon ezzel a szituációval).
    na meg ez nagyban köszönhető annak,hogy anyám és ezt a tulajdonságát örökölvén én is elég spórolós vagyok :))
  • Blum
    Berescseppet.
    Hetfon kezdtem el szedni.
    Eddig meg nem betegdtem meg.
  • Hegi90
    jah, miskolcon nekünk is ilyenünk van.

Végülis te tudod, én csak feldobtam mint lehetőséget.
  • Hegi90
    jól teszed, a helyedben én is azt tenném
  • HTS s3rg1nh00
    eddig is ásványvizet vettünk itthon-elég fos a miskolci csapvíz-,akkor ha napi 1-et megveszek 50/55 vs.80 forinttal ugyanott vagyok...
  • Lacee86
    Nem iszom rendszeresen. Amúgy meg tele van vitaminnal, meg inkább eszem gyümölcsöt, mint ilyen szar tablettákat szedjek.
  • Hegi90
    mondjuk én nestlé termékeket meg alapból el szoktam kerülni ha tehetem
  • Hegi90
    már csak az a kérdés, hogy anyagilag hogy jössz ki jobban: veszed a drága PET-es vizet naponta, vagy veszel magnéziumot darabja 30-ért.
  • videobaby
    nem szedek semmit, legfeljebb valami betegség után kicsit megtámogatni az immunrendszerem. egyébként nem látom értelmét a dolognak.
  • Hegi90
    menő vagy
  • HTS s3rg1nh00
    egyéb:nem is olyan régen még pezsgőtablettában kalciumot,magnéziumot és multivitamint,de kb.az elmúlt 1 hónapban 1-et ittam összesen.2 napja kezdtem szedni egy apróbb bőrbetegségre ligetszépe olaj tartalmú kapszulát,már érezhető és látható a javulás

mellesleg kíváncsi lennék,ki milyen vizet iszik,akinek görcsöl a lába?régen nekem is volt ilyenem,mióta normális minőségű ásványvizet iszunk itthon(gondolom nem meglepő,kb.1 hónapja),azóta elmúlt-nem akarom reklámozni,ezért csak annyit mondok róla:okos döntés,minden nap :)
  • Hegi90
    Multivitamin, Vas, néha Piracetam.

Igen, különben nem szedném őket.
  • Fbn Lx
    egy hétig szüneteltem a multivitaminnal, és edzés közben brutálisan begörcsölt a vádlim, aztán másodszorra is, aztán a lábujjaim is
    pedig a multiban csak a napi szükséglet 26%-a van amit szedek, de úgy tűnik ez már elég
    ijesztő, hogy a legtöbb zöldség/gyümölcs mostanság mennyire keveset tartalmaz ásványi anyagból
  • Fbn Lx
    :DDDDDDDDDD
  • ocskoszilard
    én is csak S-vitamint szedek xD
  • Pluskast
    Rendszeresen lejárok edzeni, de nem szedek. Az a bajom, hogy attól csak "vastag" leszek. Szerintem többet ér a rendszeres étkezés és az edzés mellett a szorosan elvégzett kardió.
  • Xing
    +1
  • Lacee86
    Nem szedek semmit. Inkább sörözök. :))
  • immovable
    Rettegés ON.
  • ManoNegra
    Jah, és zöldséget nehogy egyél, mer' elvisz a tek.
  • ManoNegra
    Chippet mindenkibe, ami méri a vitaminszintet, és ha alacsony, akkor rácsipog az agyadra meg a dokira, és ha nem veszed be a vitamint, majd jól elvisznek polgári szolgálatra!!!
  • tigeroo
    kb ez a szint
  • pxxl
    tudatalatti nevelés, hogy kezdj szedni valamit.
    nwo-s stílusban -> szedj valamit, hogy mesterségesen butulj, mert tele van tömve higannyal (is)
  • QuippeR
    én is ezt a választ keresem...
  • Metalmilitiakid
    Most nekem van kajak reggel vagy nincs olyan válasz, hogy semmit nem szedek ? (most szavazzak üreset ?)
  • NEOreg3
    néha valami pezsgőtablettát, azt is csak az íze miatt
  • Sir Quno Jedi
    Naná. Pl. magnézium nélkül olyan lábgörcseim vannak, hogy bexarok, azzal meg semmi. Amúgy szedek haccázfélét, ami kell.
  • kamionosjoe
    még a gyógyszert sem szoktam bevenni
  • pxxl
    1g-os C-vitaminnal bombázom most magam, egyébként néha ha van otthon plussz tabletta, magnézium, multivitamin akkor azt is napi szinten.
  • Molnibalage
    Semmit.