127612
-
Tudom, mit jelent az antioxidáns kifejezés seggarc. Én is befejeztem. -
"A C-vitamin antioxidáns hatásánál fogva véd a szervezetet fenyegető rákkeltő anyagok káros hatásától. Az antioxidáns kifejezés azt jelenti, hogy az aszkorbinsavnak kémiailag olyan a szerkezete, hogy a rákkeltő anyagok szabadgyökeit megköti." - én befejeztem veled a "beszélgetést", nincs több mondanivalóm hozzád. -
A hozzászólásaid hasznosságának arányából én inkább téged mondanálak trollnak. 

-
A témában érdemes megnézni az Élelmiszeripar Rt c. filmet a neten vannak benne érdekes dolgok.
Egyébként reggel a Morning Show-ban pont erről a témáról beszélt egy szakember. Talán azt is érdemes meghallgatni annak akit érdekel. -
Bazdmegolással hiába próbálod bizonyítani az igazadat. Örülök, hogy többen betértek, bár kicsit késve, mert addigra meguntam, és alátámasztották azt, amit én is leírtam.
De úgy látom, hogy nem mérnökként el is áshatom magam :( -
1. Én sem pezsgő, sem rágó formában nem fogyasztok C-t, egyszerű tabletta formájú, íztelen. Szóval nem érdekel, hogy mit magyarázol a többiről.
2. Szerinted ezzel meg fogsz győzni akárkit is, hogy te azt híreszteled magadról, hogy itt meg ott végeztél, és közben hülyeséget beszélsz? Azt hiszem itt többen is leírták, hogy a diploma (akár több diploma) nem függ össze azzal, hogy az ember értelmes, és van egy IQ szintje. Na meg ha ész érvvel nem tudsz jönni, csak azzal, hogy neked van diplomád (gondolom most végeztél nem rég, azért tartod olyan nagy dolognak - elárulom, nem nagy dolog), az már eleve FAIL.
Mutatom a szinted, hogy értsd: azért mert kiolvastam egy évnyi testépítő magazint, még nem fogok 150 kilóval fekvenyomni. Teccik érteni kedves diplomás, igennagyonmarhán tájékozott ifjú a párhuzamot?
3. Ha egyáltalán egy hangyafasznyit is értenél a vitaminokhoz, tudnád, hogy főleg megelőzésre vannak, nem pedig betegség kezelésére! A természetes (értsd: fóliában TENYÉSZTETT) zöldségek és gyümölcsök vitaminmennnyisége meg egyenlő a te hozzáértéseddel ehhez a témához: hangyafasznyi, nem beszélve arról, hogy ott érdekes módon nem hozod elő, hogy szarrá permetezik őket meg hasonlók, mi? Azért fura ember vagy te, de inkább magát okosnak gondoló, hozzá nem értő trollról van szó, úgy érzem.
Fontos a gyümölcs, fontos a zöldség, de ezek mellé minimum kell egy 1.000-es C-Vitamin (tabletta formában, 2 x 500 talán jobb lenne: reggel-délután), és egy Multivitamin kombó antioxidánsokkal és ásványi anyagokkal. Ezt nem neked írtam itt, hanem annak, aki erősíteni akarja az immunrendszerét, jobban pihenni, energikusabbnak lenni, és nem utolsó sorban: egészségesnek maradni.
#102188 - vigyázz, marha steak-ben van kreatin is, biztos az is valami szir-szar szer egy kémiai laborból! Pfejj! -
Ha pontosan leírva szeretnéd látni akkor ezen az oldalon szépen leírják. Ezen felül nekem azt mondta pluszban a srác amikor vettem, hogy az izületi folyadék mennyiségét is növeli ezáltal kisebb terhelés éri a porcokat, izületeket. Ha nem akarod elolvasni a szakszöveget annyi, hogy regeneráló, gyulladáscsökkentő és visszaadja a rugalmasságukat. Nekem bevált, nem is fájt annyira és nem ropogott, érdemes rászánni pár ezer forintot ha kellemetlen.
De ahogy morcosqtya írta, megelőzni jobb, tehát ha érzed, hogy kattog a vállad, erőlködik, de nem fáj még, érdemes nekikezdeni, mert tökéletes nem lesz ha már elcsesződött egyszer. -
Mert szerinted az orvos, aki a műszert használja, az ismeri hogyan rakták össze és mitől működik? Mert szerinted ugye ők mérnökök. Kész paradoxon vagy baszki. -
:) Még az egészségtelennek hitt kajákban is van vmi hasznos. :) -
Látom a steakben van.
-
link -
Rengeteg autóversenyző van, aki azt sem nagyon érti mitől megy az autója, ő csak vezeti, így ez rossz példa. -
Magnézium miben van? Mostanában gyakran rándul görcsbe az öklöm, és ingerlékeny vagyok :DD -
Senki nem mondta, h mérgek... Annyit mondtam, h más anyagokat is tartalmaznak, és lehet h olyat is, ami nem kéne. Miért, amikről most sorra derülnek ki, h rákeltőek, 10-20-30 évvel ezelőtt engedélyezték, mert nem tudták róla. És azt sem mondtam, h kiegészítésként, főleg olyan helyzetben, amikor fokozott vitaminpótlásra van szükség, ne használja senki. Csak szerintem nem azokat kell tömni elsősorban, hanem a természetes vitaminbevitelre (zöldség, gyümölcs) kell törekedni elsősorban. -
Milyen véleményt? Azt, hogy a vitamtabletták mérgek...? Az NWO/konteó topik máshol van az sg-n. Mondjuk szomorú, hogy egyáltalán van... -
Bazdmeg, C-vitamin rágótablettáknak mindenféle ízt adnak, az nem a természetes íze... Az ország legelsők közt levő középsulijában érettségiztem kitűnővel, és egy elég nehéz szakot elvégeztem az egyetemen, úgyh nem fogok itt neked magyarázkodni. És az általános műveltségemet tartom olyan magasnak, h egy ilyen kérdésben is véleményt tudjak alkotni. Ennyi. -
Én meg a táplálkozáselmélet tantárgyat vezetném be, aztán nem lenne ennyi sötét a vitaminnal kapcsolatban, és nem hinné a világról, hogy mindenki csak rosszat akar neki. -
a kifejezés amit keresel: természettudományos diploma (+orvosi) -
#102176: A mondanivalóját próbáld megérteni, ne a rèszleteken akadj fenn! A mèrnöki szemlèletmód az ami fontos, az emberek problèmamegoldó képességén sokat javítana ha egèszen Occam borotvaelvètöl elkezdve egy alapvetö rendszerelmèletig tanítanák már elemiben, a racionális termèszettudományos megközelítèst. Nem a rèszleteket, hanem a gondolkodásmódot a szemlèletet. Több szakmának jót tenne ez, nem mellesleg az ilyen embert nehezebb megvezetni, átverni stb. -
és mi van ha a diploma után doktorit szerez? :D
és pl az elméleti fizikusokkal mi van? :D -
ManoNegra #102177 Köszönöm. Viszont ezek szélsőséges esetben fordulnak elő, normális táplálkozás mellett nem nagyon. -
Tehát aki diplomás, és a munkájában van valami gép amit használni kell, az mérnök? És ha én meg autóversenyző vagyok, és aszfalton megyek, akkor útépítő vagy autószerelő, esetleg fényező vagyok? Baszki....
-
Egen, oda sorolom, ahová jólesik, nemde?!
Amúgy egy orvos, vagy bárminő kutató napi feladata (és az általa tanultés alkalmazott tárgyak jó része) elsősorban mérnöki tevékenység. Ma már nem kuruzslókat képzünk és a technika felkészültség LÉTFONTOSSÁGÚ a számukra is. Idővel minden hasznos diplomás szakma belertorkollik egyfajta mérnöki vonalba így-, vagy úgy. Ez ellen nem lehet tenni semmit, ez a fejlődés.
Meg lehet nézni, hogy milyen durva informatikai és technlógiai háttere van manapság akár csak egy orvosi/gyógyszer/kémaia/biológiai/fizikai stb. kutatásnak. Ezt nagyrészt a kutatók MAGUK oldják meg, nincsenek már élesen elkülönülő határok.
A modern technológia nélkül ők is csak démonűző barbár sámánok lennének, akik a tűz körül járják az inidántáncot! :DDD -
Hát ez kurva jó!
Ami szerinted értelmes szakmai diploma, azt te a mérnöki diplomák halmazába sorolod. Az igen pajti!
Szép besorolás, tanítani kéne. 
-
Kigyűjtöttem neked néhányat. :)
z A-vitamin hiányra a hámszövet-, könnymirigy-elsorvadása, a verejték- és faggyúmirigyek megbetegedése, a bőr kiszáradása, a szőrzet és a hajszálak törékenysége, kihullása. Gyermekeknél a csontosodási folyamat sérülése következtében növekedési zavar is bekövetkezhet.
D-vitamin. Hiánya gyermekekben angolkórt, felnőttekben csontlágyulást okozhat, de az általános tüneteken túl a vesekőképződés veszélye is fennáll. A szervezetben jelenlévő D-vitamin alacsony szintje pedig kedvezőtlenül befolyásol(hat)ja több betegség lefolyását, pl.: reumás ízületi gyulladás, cukorbetegség, sclerosis multiplex, emlőrák és vastagbéldaganat.
Újabban vizsgálatok sugallják, hogy az elégtelen D-vitamin szint a bőr daganatos betegségei kialakulásának vagy kiújulásának kialakulását növelheti (egyes vizsgálatok szerint akár 60%-kal is).
E-vitamin. Hiánya vérszegénységet, meddőséget, izomsorvadást okoz.
Az F-vitamin hiányát a következő tünetek jelzik: legyengült immunrendszer, érszűkület és érelmeszesedés, krónikus emésztési zavarok, epekő képződés, torok- és mandulagyulladás, ízületi gyulladások, méh nyálkahártya problémák, érzékelési zavarok, száraz és korpás haj, ekcéma, pattanásos bőr, a bőr lassú gyógyulása, törékeny körmök, furunkulózis. -
Gondolom ezek a legdurvábbak. De egyszerű C-vitamin hiány miatt hamarabb megfázhatsz, elkapsz valami szart, csak hát nincs ráírva, hogy ezt azért kaptam mert. :) De a magnézium hiánytól pl. nem csak izomgörcs van, lehetsz fáradékony, ingerlékeny. -
ManoNegra #102171 Ezek egyikében sem szenvedek. :-) -
Innen.
Néhány hiánybetegség:
Zsibbadás (B12-vitamin hiánya)
Farkasvakság (A-vitamin hiánya)
Beri-beri (B1-vitamin hiánya)
Vészes vérszegénység (B12-vitamin hiánya)
Skorbut (C-vitamin hiánya)
Angolkór (D-vitamin hiánya)
Véralvadási zavar (K-vitamin hiánya)
Pellagra (niacin, azaz a B3-vitamin hiánya) -
Pezsgőtablettára gondoltam épp. Ezt hozzá kellett volna írnom. -
ManoNegra #102168 Változatosan étkezek, sok zöldséget és gyümölcsöt eszek, tablettákra nincs szükségem. Legalábbis úgy érzem.
Csak egy szimpla kérdés: Ha valami miatt nem jutnátok hozzá a napi + vitamin adagotokhoz, hogy reagálna a szervezetetek? -
Én hajlok rá (és most szét fognak tépni a bölcsészek), hogy a nem műszaki diploma értéke közelít a papíréhoz, amire nyomtatták... :D A mérnök az mérnök, pont, mindenki más csak mismásol (igen, még a jogászok is, nodepláne a közgazdászok, láthattuk mit tettek ez utóbbiak a világgal legutóbb is).
Term. az orvos, vegyész, biológus, fizikus stb. ugyanúgy "mérnök" az én szememben, mivel jórészt azért komoly, valódi tudományos kutatásokkal és tényekkel élnek, nem pedig csupán elméleti faszkodással. Ahhoz, hogy a tényektől elrugaszkodhass IGEN komoly ismerete szükséges azoknak előbb... :DDD -
"'kell íz aroma, mert valószínű anélkül olyan az íze, mintha elszopogatnál egy darab kutyaszart and so on." - hát nem tudom te milyen C-Vitamint fogyasztasz, de én be az arcba, rá 4 deci vizet, és kész. Milyen ízről beszélsz? Mondjuk aki szopogatós C-t vesz, az megérdemli... -
Nekem volt olyan diplomás (2 diplomás) munkatársam aki ügyes szakember volt, de mikor szóba kerültek a csillagok az égen azt mondta, hogy azok bolygók nem?. Persze ez csak egy szélsőséges példa. -
Ezen a diplomán vagyok dumán szoktam röhögni. Sajnos túl sok olyan emberrel hozott összes a sors, aki a diplomája ellenére - jellemzően nem műszaki területen - majdnemhogy komplett idióta... -
Ahhoz képest, hogy diplomás vagy, nem gondolkoztál túl sokat. (a diploma amúgy sem garancia az észre)
Azért van sok - a diplomás megfogalmazásod szerint sok - mittoménmicsodával tele egy C-vitamin vagy egy akármilyen multivitamin tabletta, mert a tabletta nem egy tégely amibe beletöltik a vitamint oszt'jó'napot.
A vitamint stabilizálni kell, meg kell oldani, hogy tovább maradjon "friss" és fogyasztható mint, hogy kiérne a gyárkapun. Van vitamin ami zsírral oldódik csak, tehát ez is kellhet, de ez sem marad meg csak úgy, tartósítószer nélkül, kell íz aroma, mert valószínű anélkül olyan az íze, mintha elszopogatnál egy darab kutyaszart and so on.
Ezeket gyógyszerészek, vegyészek, élelmiszeripari mérnökök, biológusok állítják össze. Tudod olyanok akik diplomáztak - mint te.
A zöldségesben kapható gyümölccsel, zöldségekkel - ha nem csak ülsz egész nap - nem tudod bevinni a megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot - főleg nem a megfelelő arányban, - pl. mennyi B6 vitamin is kell a magnézium megfelelő felszívódásához? - mert az ott kapható élelmiszer nem tartalmaz annyit, mint az otthon termesztett fajta, mivel "nagyüzemben termesztik. Nem is tehetnek mást, 7 milliárd embert nem lehet kiskertekből ellátni.
Kb. ennyit kellett volna végiggondolni mielőtt baromságokat írsz be. S ehhez még diploma sem kell. -
Ja, és ha a sötétezést ennyire magadra veszed, akkor valóban az vagy. Akinek nem inge... 
-
Ízaroma? Van íze a C-Vitaminnak? Bazmeg ez új. Te diplomás tájékozott...
-
Ó látom ide is betört az összeesküvés elmélet. :) Az aláírásom egyre aktuálisabb. -
:)
Nem is a tápkieg/segédanyag fog kihatni a szervezet kémhatására (nem írtam ilyet) hanem éppen fordítva.
Pár kémia óra és titrálási gyakorlat után tudható, hogy különböző környezeti pH-kon az egyes vegyületek eltérően viselkednek, más lesz a "sorsuk". Az emberi test gasztrointesztinális rendszere is egy környezet, az étel útjának teljes hosszában igen eltérő kémhatással.
A táplálkozásunk változó, miután hosszútávon nem monodiétán élünk, különböző ételeket eszünk, ez befolyásolja a bélrendszerben lévő mikrobák összetételét is (élőhelyükre hatunk). A bélflóra feladatát tudva könnyen belátható a lentiekben (#102149) vázolt összefüggés. Az antagonizmus/szinergizmus tehát áttételes(közvetett). -
Köszönöm az értelmes és kimerítő reagáló választ, na így lehet beszélgetni személyeskedés nélkül is. Látom otthon vagy a témában :)