127612
-
Egy grumpy cat jöhet...az a morcos tekintete mindig felvidít. 
-
Remélem boldog vagy vele... -
Egy fényképet a valutapénztárból? -
Gordon Blue #105239 Most csak ezt hozta a kis Jézuska:
-
Blum #105238 Nem nagyon ajandekozunk mar.
Egy kabattal leptem meg magam mult heten,mondvan hogy a Jezuska hozta es kifujt.
Amugy meg evek ota eloszor ultunk rendesen egy asztalnal,ettunk-ittunk ...inkabb ittunk es az boven eleg volt. -
egyéb. igazából nem tárgynak örülnék. amire szükség van, minden megvan. inkább békességnek, nyugalomnak. az az igazi ünnep. -
Szavazó roBOT #105236 Milyen karácsonyi főétel lesz az asztalon? ==>> Milyen ajándéknak örültél legjobban Szenteste? -
ManoNegra #105235 Abban lehet a titok nyitja, hogy az emberek az év vége felé ha találkoznak, együtt kívánnak boldog karácsonyt, és boldog új évet, a szóismétlés kiküszöbölése végett jobban hangzik a kellemes karácsonyt.
Boldog karácsonyt! :-) -
Ebből a kettőből inkább az örömteli, boldogsággal teli a merry.
googlefight :) (mint abszolút nem megalapozott statisztikai kutatás - az idézőjelekkel hadilábakon áll, amúgy a merry nyer közel tízszeres találattal) -
Fbn Lx #105233 nekem nem kell elmagyaráznod :)
egyébként merry christmast mondanak. a merry jelentéstartalma talán a vidámhoz, örömtelihez áll a legközelebb. -
a dietetikusom meg egészséges karácsonyt kíván -
Zóanagyvarázsló #105231 OK, de te jöttél afféle ködös felvetéssel, hogy valaki csak úgy kitalált dolgokat - én ugye erre reagáltam. Ezzel látatlanul is leegyszerűsítettél dolgokat. Ha az ember tudja, hogy mely fogalmakat miért és miként használ(hat)nak, akkor kevesebb meglepetés éri. -
Igyekszem. :P -
Én meg arra próbáltam utalni, hogy sokaknak egy szó jelentése az amit jelent. :D Amíg nincs gondolatolvasó képességünk addig nehéz lesz "jól" köszönteni.
De zárnám a témát ezzel:
-
Ha valakinek boldog karácsonyt kívánunk, azzal azt kívánjuk, h ha éppen eléggé zilált és rendezetlen is az élete, de legalább ebben a 1-2 napban kapcsoljon egy kicsit ki, élvezze az ünnepet a családjával/szeretteivel/barátaival eltöltve, ill. hogy sikerüljön neki így eltölteni az ünnepnapokat. -
a kellemes ünnepeket jól hangzik, de ha azt mondod hogy boldog ünnepeket az olyan nem jó :D
a kari fordítva van, boldog karácsonyt az fasza, de kellemes karácsonyt az áhh :D -
A happy nagyon sok jelentésű, használhatják akkor is például, amikor ebédnél a repetát elutasítod, mert már jóllakott vagy: "No thanks, I'm happy.", de jelent hasonlóképpen megelégedettet is. Nem egyértelműen vidám karácsonyt kívánnak :) -
Fbn Lx #105225 az angolok meg vidám karácsonyt kívánnak, azzal mi van
pofátlan? -
csacsi öreg narxis, mostanában olyan komoly vagy xd -
a kellemes karácsony szerintem is furcsán hangzik, a boldog karácsony jobb.
de a kellemes ünnepekkel nemtudom mi a baj, most ez olyan mintha azt mondanád hogy "töltsön el egy kellemes hétvégét xy welness helyen". mert végülis az év utcsó fele is pontosan egy pár napos pihenő (az átlagnak legalábbis) én azért szoktam kellemes ünnepeket kívánni boldog karácsony helyett. ja, és így már "boldogúlj!"-ozni sem kell (Hofi után szabadon)
*post-beiglis fórumos fight* -
Fbn Lx #105222 de boldog karácsonyt kívánni eléggé indokolatlan
csak annak lesz boldog a karácsonya, aki egyébkéntis az, már ha feltételezzük, hogy nem jelent számára akkora testi is szellemi kielégülést a karácsony, hogy önmagában boldoggá tegye
ellenben kellemes élmény még lehet számára, még ha egyébként lelkileg zilált is! -
Zóanagyvarázsló #105221 Akinek fontos maga az ünnep, az nem azt várja, hogy csak kellemes legyen, így az ő szemszögéből nem feltétlen lesz annyira jókívánság.
Összességében arra kívántam kilyukadni, hogy nem kitalált műbalhéról van szó, hanem a különböző szavak konkrétan mást jelentenek, ezért egyeseknek nem esik minden formula ugyanolyan jól. -
a karácsonyi főétel az melyik napra vonatkozik?25/26? -
Én nem érzem így, épp ezért tartom butaságnak de ha belemagyarázzuk akkor már szinte rákényszerítjük ennek a szerencsétlen szónak az átértelmezését. Aki meg nem a szocializmusban nevelkedett annak az se mond semmit, hogy korábban mit és kik és hogyan akartak ezzel a szóval csinálni. Számomra a kellemes az amit jelent és hiába kívánja egy rokonom vagy egy fórumon vadidegen emberek, nem lesz se több se kevesebb a jelentése. -
Zóanagyvarázsló #105218 Szerinted lehet, hogy nincs szó, a tények, azaz szavaink, kifejezéseink története szerint van. Ha pedig megkérdezel egy papot a boldog és a kellemes kérdéséről (az előbbinek többlettartalma van, de gyakran profán szemszögből is, ahogy arra is kitértem), elhiheted, hogy ebből az aspektusból is minősíteni fogja. Ahogy egy egyszeri hívőnek is bánthatja a fülét.
Ettől még a "Boldog karácsonyt!" nem feltétlen vallásos formula (én ugye nem ezt állítottam), szóval egy ateista is bátran használhatja. -
Sztem a kellemes karácsony hülyén hangzik, és amolyan személytelen. A boldog karácsony egy általános formula. Békés karácsonyt főleg idős és/vagy beteg embereknek szokás kívánni, ill. annak, akit nemrég valami nagy fájdalom ért (szülő elvesztése stb.) Áldott karácsony pedig kifejezetten vallásos töltetű. -
Sztem semmi köze nincs a vallásossághoz vagy nem vallásossághoz. Egyszerűen hülyén hangzik. Születésnapra sem azt mondod, h kellemes szülinapot... -
Zóanagyvarázsló #105215 Ennek az ünnep vallásos mivoltához, eredetéhez van köze. A boldog(ság) fogalmának lehet vallásos minősége, a kellemesnek nincs, nálunk a "kellemesezés" a szocializmussal jött be, mert ezzel a hatalom is tisztában volt.
Az pedig az érem másik oldala, hogy manapság a kellemes jelző nem éppen felsőfokú jelentéssel bír, sokan gyakran inkább úgy értik, hogy "egész jó", "korrekt". Ennek fényében sokak fülében ünnepi jókívánságként erősen visszafogottnak, kötelességszerűnek hangozhat. (Pláne, hogy én például jellemzően bolti eladóktól kapom meg a gépies "Kellemes karácsony!" formulát.) -
Hát ez hülyeség. Kellemes ünnepeket mindenkinek! -
KKÜK :) -
Ez is olyan butaság mint az, hogy háttal nem kezdünk mondatot. Valaki kitalálta és most terjed mint a futótűz. :/ -
Nekem egyik főnököm azt mondta, h kellemes a magömlés... xDD -
ahogy mostanában sok helyen olvastam: "Kellemes a lábvíz vagy a fürdő, az ünnep boldog" :) -
kívánunk-e kellemes ünnepeket minden szavazónak?
igen -
Boldog karácsonyt Mindenkinek! :) -
Ugyan rá se ránts! -
De. -
mostmár énis magyarázat követelek! -
Fbn Lx #105204 MICSODA?!
de a télapó azért létezik, nem? -
Fbn Lx #105203 nekem nem lenne szab ilyesmit néznem, még kicsi vagyok hozzá :$