127612
  • immovable
    Egy-két incidens volt már.

Semmi extra, egy-két pofon váltás részegen.
  • Lacee86
    Egyszer szórakozóhelyről jövet egy részeg köcsög belénk kötött, de egy kis lökdösődésen kívül nem volt semmi komoly.
  • Dzsini
    Még nem, egyszer egy este egy mattrészeg figura belénk kötött (voltunk 6-8-an), de ott se volt verekedés, elesett és lefogtuk amíg a rendőrök befutottak.
  • Szavazó roBOT
    Kutya vagy macska párti vagy inkább? ==>> Volt már részed utcai verekedésben?
  • Narxis
    Azt tudom, olyan fajtám sose volt.
  • Narxis
    Te hülye vagy. Nem azt írtam, hogy kínzod hanem, hogy én nem merem úgy futtatni részben mert attól félek engem is elhúz. Nekem mindig is nagytestű kutyáim voltak, volt egy németjuhászom ami állandóan szétrágta a drótkerítést és akkor még én se voltam felnőtt, gyalog is alig bírtam vele. Nem kell vagánykodni, meg setétezni hanem szöveget értelmezni kell barátom.
  • Lacee86
    Hát... sztem csak meg akarja töcskölni.
  • morcosqtya
    Hát látszik rajta, hogy nem mérnökember tervezte jószág, az szent... :)

A legéletképtelenebb fajta gyakorlatilag. Elleni nem tud természetes úton csak császárral (medencecsont/kiskutyák fejének aránya miatt a szülőút túl keskeny)
    Mesterségesen tartunk fent egy teljesen félreszelektált fajtát.
    Ezer másik baja van a fajtának, és erről megintcsak nem Ő tehet...

Az emberi hülyeség határtalan...
  • morcosqtya
    Szánhúzó fajtákat (malamut, husky, szamojéd stb) nem szabad tartani olyannak aki nem munkakutyának/kifejezett sportcélra viszi (gyakorlatilag városban senkinek kb.) ugyanis középméretük ellenére a mozgásigényük teljesen más, az energiaszintjük nem igazítható egy gyalogtúrához, nemhogy egy "leviszem a sarokra 5 percre" sétához.
    Ezeknek a fajtáknak egy kerékpáros futtatás nem kínzás hanem egyenes követelmény, miután önmagában más módszerrel (városban) nem mozgathatóak ki. Ennek eredményeképp rengeteg viselkedésbeli probléma fog adódni.

Az ölebekké szelektált fajtákat uralkodók mellé találták ki, vagy még korábban szerzetesek "ölmelegítőnek" használták (tibeti spániel) az imamalom mellett, mások kissé az igényeik mint egy több ezer éve terelésre / vadászatra / hajtásra használt juhászkutyának / vadászkutyának... :)
    Ezt utóbbiak (közepes/nagy testű munkakutyák) felelős tartásánál komolyan figyelembe kell venni.

Mondjuk Yorkit (közép Y) is sétáltattunk már 8 kilométeren át, jött hűségesen a kicsi, inkább a tempóval volt baja, nem a távval.
    :)

Tehát nem is annyira az a kérdés "kutya-é vagy macska", hanem ki-ki vegye maga mellé azt amelyiket felelősen tudja tartani, eleget téve a jószág egészséges biológiai (avagy már fajta-) igényeinek. Előbb a funkció, a racionalitás döntsön s csak aztán a "cukiság"....
  • kifli

Kösz jót nevettem :)

Ráadásul szörnyeteg majomnak hívja :DD
  • Fbn Lx
    az öcséd hajtja a vadat a fagyos vízben?
    ti aztán embert neveltek belőle baszd :S
  • videobaby
    van 3 nagyon aranyos macsekunk, mind külön egyéniség. igazából majdnem mindegy, csak dögönyözni való bundáska legyen, jöhetne macsek, kutyus, akármi más is. nem tudnék dönteni, melyiket pártoljam inkább.
  • cenobite
    Mármint az enyém nem német vizsla volt, de ment mint az atom. :)
  • cenobite
    Az enyém is ilyen volt, miután tisztára összevagdosta a bogáncs, meg úgy általában vérzett itt-ott... Jött, 'oszt vigyorgott hogy játsszunk. Télen a legnagyobb hóban ugrott nagyokat, alig találtam meg. Kis maki. Imádtam...

Aztán mikor hazavittem, jött a csutakolás. :)
  • tigeroo
    faternak van egy németvizsla vadászkutyája, na az öcsém... még ha egész nap vadat hajtott a fagyos vízben, tele van bogánccsal még akkoris labdázni akar

mondjuk én csak szörnyeteg majomnak hívom :D
  • cenobite
    Ajánlom az angol bulldogot. :)))

Nem hiszem hogy megszökik előled. Sajnos nagyon leszedálták a fajtát... :(
  • tigeroo
    még szerencse hogy a kutyák mérete és a mozgásigényük nagyjából egyenesen arányos.

lehet hogy az én sétatempóm mellett már egy yorkshire terrier már rongyolna
  • cenobite
    Félreértés elkerülése végett, ez most nem "vagizás", hanem a tények. Olyanoknak akik esetleg értenek is a kutyákhoz, nem csak simogatják őket....
  • cenobite
    Látom nagyon értesz a kutyákhoz. Igen. Egy 1.4 kg súlyú yorkshire terrier-t próbáltam rávenni hogy húzzon el engem aki cangával együtt kb. 89 kg vagyok. Igen. Én így csinálom. És ha nem megy, akkor 2 yorki-t kínzok és 5 aranyhalat.
    Te tényleg ilyen setét vagy?

Lol! Mondjuk enyim álló autót elhúzott a "kis beste tengerimalac"
    Szánkózni utált csakúgy mint kerékpárral futni. Sajnos későn kezdtük el.
    Viszont: Én futok--------->Ő fut. Erdőben, pusztában, stb. De azért megvár. :)
  • HisF8
    Olyan embernek, aki nem sportol nem fogod tudni megmagyarázni, hogy a mozgás nem egyenlő a kínzással...
  • kifli
    miért lenne kínzás, sok állatfajta kifejezetten szereti (husky pl)

Igényük van ennyit mozogni egy nap. Próbáld meg gyalog kielégíteni ezt az igényüket...
  • Narxis
    Saját kutyámat se vittem kerékpárral futtatni, lol. Szerencsétlennek az szerintem egy idő után kínzás. Gyalog sétáltatás a rendes dolog.
  • cenobite
    Tenkjú!
  • tigeroo
    +
  • chhaya #106178
    Régen akartam, de anyám nem engedte. :(
  • clio1616v
  • cenobite
    Felelősségteljes állattartás!!!
    Ez sajnos nincs meg itt hazánkban, akármennyire is szeretnénk. :( (Nem vagyok húdekemény), de nem egyszer fordult elő, hogy a "gazdit" leanyáztam, mert a sétáltatás nála abból állt, hogy egy madzagon rángatja a tacskóját, aki mind a négy lábával fékezett. Az akkori barátnőm tartott vissza attól, hogy komolyabb baj legyen. Mégegyszer mondom, nem vagyok "ütömvágom", de ha állatkínzást látok (legyen az kutya, macska, hörcsög, bölény), nincs az az Isten ami megállítson. Példa volt rá, nem büszkélkedem. Örülök hogy megmenthettem Valakit.Ezt kurva sokan nem értik, azt sem tudják mi az.
    Láttam én már "macskás" lakást úgy hogy majdnem okádtam, de ugyanígy kutyásat is rengetet. (Kuvasz/német juhász/német dog budapesti bérházban! OMG!)

Szóval előbb tájékozódni kell, kölyökkortól kutyaovi/suli (vagy több éves szakértelem az adott fajta iránt) és voila, a negatív dolgok egy idő után eltűnnek, ha igazán szeretnénk jó gazdik lenni.
    Persze ez macsekoknál is igaz, ha jó a gazdi és figyel a cirmosra.
  • Molnibalage
    Hm... Madárpók? :)
  • tigeroo
    de lakásba "gyügyölni" valamit arra macska való, nem?

bár kutyát tartani szerintem is nagyobb felelősség
  • cenobite
    Azonkívül, hogy simogatom, meg odafekszik, ne haragudj nem esek hanyatt. Ennyi erővel egy mamuszt az ölembe veszek, azt simogatom, és nem nyivákol. No offense!

De eljön velem futni az erdőbe? Kerékpár mellett lefut kb. 15-20 km-t, úgy hogy élvezi? Na ha lesz ilyen macs, akkor szóljatok mert veszek 4-et.
    Eleve hülye a kérdés. Két teljesen ellentétes habitusú fajról van szó.
    Ennyi erővel oroszlán, vagy kenguru?
  • cenobite
    Említettem, hogy mivel állatbarát vagyok és mentőszervezetek tagja, természetesen a macskák is benne vannak a pixisben. Igen, megható a film, de kb. 322 kutyásat tudnék linkelni.
    Nem szeretnék vitatkozni, stb... Lényeg, hogy a két tábor közt mindig is lesz egy határvonal.
    Én azt tudom amit megtapasztaltam. 1995 óta kutyák vesznek körül (sajnos jelenleg nem), és ha volt biztonságérzetem a leg "rézműves" telepeken is, akkor az Neki IS köszönhető volt.
    Csak a kutya! (Elfogult)
  • Narxis
    Ezt mint macska és kutyatartó tudom cáfolni. Sok múlik azon, hogy kölyökként mennyit foglalkoztak a macskával. Enyém rengeteget volt szeretgetve és iszonyúan bújós lett felnőtt korára, leülök a fotelba és odafekszik egyből mellém, sokszor a lábamnál alszik. A kutya ilyen szempontból kevésbé "finnyás" foglalkozni kell vele is, de sokkal könnyebben válik társsá.
  • tigeroo
    azért a macskákban is van "kutyásság", elnevelt szobakutyák is vannak akik lese szarnak:) ha állatbarátként meg a macskákat is kellene szeretned, nem?:D

bizonyítékbíróúr
  • cenobite
    Csak és kizárólag KUTYA!!! Állatbarát vagyok,szóval nem vágok ki egy macskát, hörcsögöt, tengerimalacot sem, de.... Ezt csak a kutyások tudják! :)
    Amúgy szerintem (hangsúlyozom SZERINTEM)
    a. a macsek magán kívül leszar mindent és mindenkit.
    b. a kutya életét adja érted, még ha gyengébb is
    c. a macskák kb. arra jók hogy etessük őket.
    d. a kutyák kb. 2346 módon tudnak a gazdi kedvében járni.

So. Kutya forever!!! :)) Jöhetnek a mínuszok. (amúgy is tél van meg hó)
  • Adaaam
    Nekem meg környezetjog és szintén unalmas :)
    Kérdésre válaszolva: simogatni macsekot, de nem szívesen tartanám, kutya szimpatikusabb ilyen szempontból, így a mindkettőhöz egyformán viszonyulokat szavaztam.
  • morcosqtya
    Igen mert 40 oldalnyi közösségi jogot kéne még átolvasni holnap reggelig, de nem annyira izgalmas.. inkább a REC3-at akartam megnézni ma este....
  • Dzsini
    természetesen nem kérdés, ennyi kutyával körbevéve csak macskabaráttá válhatsz.
  • tigeroo
    de mégis morcos vagy
  • morcosqtya
    Kutyát nevelek, kutyával élek, kutyával fekszem s ébredek. Kutyának főzök, kutyákat trenírozok, játszunk és dolgozunk. Innentől nem igazán kérdés... :)
  • jazzy
    Nekem mindegy milyen állat csak ne kapjak epilepsziás rohamot ettől a logótól