127612
  • Dzsini
    helyi / helyközi (távolsági) közlekedésre gondol szerintem

(tudom, hogy vannak olyan városok, ahol a helyi járatok is volánosak)
  • zsoltioregon
    gondolom a "busz" a BKV DKV-s szarok
    a Volánbusz a helyközi/távolsági a T. Kérdező szerint
  • Sir Quno Jedi
    Csakis autó, tömegközlekedés a létező legdurvább fertőzések melegágya.
  • zsoltioregon
    egyéni

-régebben, 10 évig Körös, Hajdú és Borsod Volán csodálatos gépezetein utaztam.
    gimibe sacc: 181*4*2*16= 23168 km-t buszoztam
    fősuliba heti 1x be-ki az 6 évig: 53280 km

-Autó, helyben bicikli, gyalogolni max 100 méter! 100m felett bicikli
  • Zoli007
    Mi a különbség a busz meg a volánbusz között?
  • QuippeR
    kösz. csak azért mondom, hogy hosszútávú következményei vannak a dolognak, ezen érdemes elgondolkodni.
  • Lacee86
    Sajnálom. :( Főleg így nagyon rossz lehet, h meg lehetett volna előzni valószínűleg... Kitartást kívánok!
  • Lacee86
    Most bringával járok naponta, busszal ritkán. Régebben ez fordítva volt.
  • VRSDM
    az én családom / környezetem sem mentes a különböző rákos megbetegésektől, halálesetektől. nagyon sajnálom az édesapád, és a legjobbakat kívánom neki!
  • Pluskast
    Egyéni. Autóval járok be melózni, ha meg nem akkor a 2 lábam illetve a metró. De az esetek 95%-ban kocsival járok mindenhova.
  • SzirmosSzisza
    Attól függ hova megyek, ha suliba akkor villamos, ha haza akkor metró+busz.
  • Dzsini
    Idefele busz-villamos, hazafele metró-vonat.

Ebből melyik a "leggyakrabban"? Mondjuk a busz, mert ha máshova megyek, akkor az fordul elő a legtöbbször.
  • pxxl
    Tömegközlekedés, busz (hév, villamos, metró ritkábban), gyaloglás.
  • Dzsini
    "közösségi közlekedés" a politikailag korrekt neve :)
  • Szavazó roBOT
    Szemetelsz az utcán vagy a természet lágy ölén? ==>> Tömegközlekedés vagy egyéni?
  • QuippeR
    az én apámat meg két évtizeden keresztül próbáltuk rábeszélni, hogy szokjon le, most meg tüdőrákban haldoklik.

csak ennyit a kicsattanó egészségedről öregem.
  • SzirmosSzisza
    Najó, de az *izmust hozzárakva minden káros :D (evés, számítógép használat)
  • pxxl
    na az e-ciginek se látom értelmét. nekem volt otthon. valami borzalmas az íze, az illata elmegy. de az is csak a lehúzásról szól. kb 5 alkalom után "tönkremegy" és vehetsz újat. remek... :D
  • Sir Quno Jedi
    Ha e-cigit szívnál, azt még TALÁN megérteném, így gáz.
  • VRSDM
    szerintem a heti 0-5 szál rizspapirba csavart, kémiailag kezeletlen dohány, és a 100%cellulóz lebomló filter nem fogja hazavágni az egészségem.

Egyszerűen tiszta levegőn élek, és minden nap sportolok.
    Egyszerűen kidolgozza a szervezetem.
    És nem vagyok naiv. Tudom hogy ártalmas, és káros, és maradandó, és esélyt adok rá hogy hamarabb megbetegedjek és meghaljak.

De ezt a ~2.000.000 budapesti is vállalja, mert míg én a fentiekből kiindulva észreveszem, nekik már fel sem tűnik mekkora füstben és büdösben élik az életüket.

Hozzáteszem nem dohányzok közterületek szaladgálva - jövésmenés közben.
    Magánterület, virágos kert, terasz, pihenés, relaxáció.
  • pxxl
    szándékosan írtam alkoholizmust :) abban nem napi 1 sör van benne
  • Sir Quno Jedi
    Ezt ugye nem mondod komolyan?! Ezt tanítod a gyerekeknek is, akikért tekersz, meg kampányolsz, meg istentujdamitcsinálsz?!?! Kész röhej. Én nem szavaznék rád...
  • VRSDM
    *család.
  • VRSDM
    biztos sok cukrot és csokit eszik, amitől harmincéves korára kirohad a foga, és bűdős szájúval senki nem akar csókolózni, hát a szex is elmarad, a csalás és a gyerekek is.

igy lehet magányosan meghalni.

~ ennyire releváns a nem dohányosok fröcsögése :)

/szintén dohányzok (NEM! nem cigizek! dohányzok!) és láss csodát, kicsattanok az egészségtől :)

nem kell gyárkéményként füstölni. ennyi.
  • SzirmosSzisza
    Napi 1 sör pl egészséges, napi 1 cigiről ez nem mondható el. Amúgy teljesen jogos, mindenki úgy teszi magát tönkre ahogy akarja :)
  • Dzsini
  • Sir Quno Jedi
    Nagyfateromék mezítlábas munkást szívtak és ők aztán keményen letüdőzték, nem pazaroltak, mint manapság. Sőt mikor már csak füstszűrős cigik voltak, akkor meg levágták róla a filtert és úgy szívták. Mer ők kemények voltak, nem puhányok, mint manapság... Ehhh...
  • pxxl
    Én meg azt nem értem, hogy mit pattogsz emiatt. Mit foglalkozol te azzal, hogy én miért dohányzom, és hogyan? Miért fáj ez neked? Egyáltalán miért akarja bárki megmondani, hogy nekem miért nem jó? Tudom, hogy mivel járhat, és ha úgy érzem, hogy elég volt, akkor abbahagyom. Nem kaparom a falat amiatt, ha pl 1 napig nem gyújtok rá. Majd én eldöntöm, hogy nekem mi a jó, és ha én dohányozni akarok, akkor dohányozni fogok. Eleve azt sem értem, hogy miért kell diszkriminálni a dohányosokat? Az alkoholizmus éppúgy veszélyes, sőt! Ok, szabják meg, hogy pl a megállókban nem lehet dohányozni, ezzel egyetértek. Amíg nem volt törvényben, addig sem álltam oda a többiek közé, mert tudom, hogy van akit zavar.

Mellesleg amit leírtál...lehetsz te nagy dohányos, de amit leírtál "fejlődést", azzal kb a 2. slukkal úgy beszédülnél, hogy összehánynád magad seperc alatt :)
  • morcosqtya
    Meg kell enni 3-4 kg hugyos csikket együltő helyben.
    Ez a dolog magasművészete.
  • Fbn Lx
    egyébként nem értem a dohányosok döntő többségét
    ők elégedettek azzal, hogy teszem azt egész életükben dohányoznak, mégis megmaradnak sok év után is a dohányzás művészetének egy kezdő csicska szintjén?
    én ha dohányoznék, akkor igyekeznék jóval hatékonyabban dohányozni, de legalábbis fejlődni benne.
    arra gondoltam, hogy pl. meggyújtom a cigit, kifújom az összes levegőt a tüdőmből úgy, hogy már egy szót se bírjak mondani, és akkor rácuppanok a cigire és tüdőből szívom mélyre, annyit, amennyit maximálisan be tudok szívni belőle egyszerre, hogy a kitágult tüdőm teljesen telemenjen füsttel. aztán visszatartom a lélegzetet, benntartom addig, ameddig csak lehet (kezdetben igyekezni kell elérni azt a szintet, hogy már egy percig benn tudd tartani, hogy jól felszívódhasson), aztán ha már nem bírom, akkor kifújom a füstöt. majd ezt ismétlem, amíg a cigi el nem fogy.
    ekkor a véráramban a szénmonoxid-koncentráció maximális lesz, a kátrány a lehető legnagyobb hatásfokkal rakódik le, és a nikotin felszívódása is különösen jó lesz. így a dohányzás teljes hatásfoka jóval nagyobb, és a késői halált okozó tünetekre is kevesebbet kell várni, mint egyébként kellene
    ha valakinek van elmélete azt illetően, hogy hogyan lehet még hatékonyabban művelni a dohányzást, az ne fogja vissza magát, sok embernek segíthetünk vele, aki már évek óta csak úgy "szívogatja" a cigit.
  • Fbn Lx
    nem hiszem, hogy az ázott hamu és az ázott dohány különösebben környezetszennyező lenne

ennek ellenére aki rágyújt egy cigire azt halálbüntetéssel kellene sújtani szerintem
  • Fbn Lx
    ezt adom
    bárki megmondja
  • Narxis
    eeeeejnye
  • clio1616v
    na azért nem mindegy, mit szív
  • tigeroo
    aki cigizik az buzi
  • Lacee86
    Csikket elnyomod a kuka oldalán, és nyugodtan beledobhatod. ;)
  • Calver
    ha már úgy is cigi a téma, valamelyik bölcs hozzáértő aszondja nekem meg, hogy mekkora kárt okoz a kétlábú a kedves anyatermészetben azzal, ha kuka híján teszem azt csatornába dobja be a csikket?

logikusnak tűnik, h valamiféle mechanikus szűrő megfogja így is útja végén, de oldódik ki ilyen helyzetben belőle valami egetrengetően környezetszennyező szarság, vagy csepp a tengerben?
  • Roger6
    Érdekes, akkor ez a Győr baszott fejlett város, szinte az összes kuka oldalán van csikktartó, és használja is a sok városi paraszt. Hát igen, ez már bizony Nyugat. És amúgy is van millió lehetőséged eloltani a parazsat, de már régen rossz, ha erről beszélni kell...
  • Narusco
    nem, az nem szemét.
  • kifli
    egy jól irányzott mozdulattal ki szoktam pöckölni a parazsat a cigi végéből, így nem marad izzó, forró rész. Ha nincs hamutál mindig így dobom ki...