127612
-
Szavazó roBOT #111540 Ütnél meg lányt/nőt? ==>> Mennyire vagy pontos? (Idő szempontjából) -
Az utolsó bekezdésed szimplán nem igaz. Tele van a net azzal, hogy a mostani jogszabályok a védekező fél számára elég sokmindent megengednek. -
Sajnos abban igazad van, hogy a jog az ő oldalán van. De akiben lakozik egy kis igazságérzet biztos, hogy nem ért egyet ezzel.
Az, hogy azért ez a törvény mert a társadalom ezt akarja egy vicc!!
Már a jog kialakulásánál sem a társadalom többségi akaratát vették figyelembe. A modern korban meg főleg nem. A modern jogrendszer olyan szinten van elkorcsosulva, hogy egyfelől elkeserítő más felől megdöbbentő.
Ráadásul, könyörgöm, egy pofonról beszélünk. Nem verte ki a fogát, szemét, nem törte el az állkapcsát stb.
Csak egy valamije sérült a nőnek, az önérzete. Amit, ha lenne benne egy kis igazság és szégyenérzet, szépen lenyel.
Nem is nyilatkozik a médiában...
Egyébként az eset óta azon gondolkodom, hogy mi lett volna, ha mindez mondjuk Londonban történik? -
"azért ez a törvény, mert a társadalom ezt akarja"
Ez a hét viccének jó volt. -
Fbn Lx #111536 TÖRVÉNY
nagy buzogányát lóbáló keresztesvitéz vagy te. ez magánvélemény, de aki a természetes, emberi értékrendjét, empátiáját és igazságérzetét alázattal alárendeli a törvényesség gondolatának és a felmerülő élethelyzetek megoldására csak jogszabályok emlegetésével tud reagálni, az számomra trash.
természetesen nem a deviáns bűnöző elmékre gondolok, mielőtt.
"azért ez a törvény, mert a társadalom ezt akarja."
wow. ilyet sem gondoltak még sokan komolyan!
mondjuk attól függ, hogy szerinted kik tartoznak ebbe a társadalomba.
hidd el, a bkv is imázsának megtartása miatt bocsátotta el a villamosvezetőt, nem azért, mert az ő személyes értékrendjük ezt sugallta volna helyes lépésként. az emberi képmutatás azt eredményezte, hogy egy vállalatnak ilyen szempontból erkölcsileg makulátlannak kell lennie. -
Tudod, régen nem kellett jogászkodni. Felnőtt emberek le tudják ezt rendezni maguk között is.
A bűnös elnézést kért, ha hepciáskodott kapott egy pofont, tanult belőle, és égett a képén a bőr. Na nem a pofon miatt, hanem mert HÜLYE VOLT.
Megértette, hogy MEGÉRDEMELTE.
Manapság ebben az undorító nyál liberál kivagyiszarban mindenki az élet császárának érzi magát, akinek jogai vannak, de kötelessége az persze semmi.
Jártatja a pofáját, kötegszik, bemutat (pedig köteles lenne ugyebár tiszteletet mutatnia mindenki mással szemben) ... majd amikor kap érte egy pofont, akkor a jogaira hivatkozva rohan az óvó(rendőr)bácsihoz, hogy csúnyacsúnya bácsi bántotta.
Na ez kb pont olyan nevetséges, ahogy a példa is mutatja.
Sőt, már odáig fajult, hogy ha késsel rám támad a SAJÁT HÁZAMBAN, meg akar ölni, és miközben küzdök az életemért ő megvágja magát (vagy én őt) a(z ő) késével, akkor is engem csuknak le, mert túlzott erőt alkalmaztam védekezéskor. AGYRÉM !
Itt. A demokrácia és liberalizmus hazájában, ha lelövöd mint egy rühes kutyát, megköszönik a hatóságok, és békén hagynak.
Szóval a helyi jogászkodást felteheted oda, ahol a nap sem süt be.
Ez itt nem a békés polgárok, hanem a bűnözők (jog)állama.
-
ezerszer elmondtam, hogy bunkóságnak tartom, hogy nem köszönte meg a nő, amiért nem ütötték el. velem soha nem történne ilyen, mert nem megyek át piroson, és nem vagyok bunkó másokkal. a nő az írása alapján amúgy sem tűnik túl intelligensnek, nem szimpatikus, és nem is őt védtem.
a joggal kapcsolatban nem azt mondtam, hogy milyen jó, hogy fel lehet jelenteni azokat, akik megmentették valakinek az életét. azt mondtam, hogy pofozkodni nem lehet, ez a TÖRVÉNY. azért ez a törvény, mert a társadalom ezt akarja. és a társadalom betartatja veled, akkor is, ha amúgy nagyon jó fej vagy, és mondjuk pont fél perce mentetted meg valakinek az életét. mert a társadalom erősebb nálad, és a céljai a tieid felett állnak. még akkor is, ha ez neked nem tetszik.
örülök, hogy abban egyetértünk, a pofon célja valójában lényegtelen.
továbbra is fenntartom, hogy ha bárkit, bármilyen körülmények között, bármilyen okkal megütsz az utcán, és én ott vagyok, akkor fel foglak jelenteni. nem hálátlanságból, nem azért mert megtehetem, hanem mert nekem egy erőszakmentes társadalom elérése fontos cél. az enyhítő körülményekkel meg foglalkozzon a bíróság, az ő dolguk eldönteni, hogy kinek van jogilag igaza, nem az egyszeri állampolgáré. (más értelemben meg mindig, mindenkinek van valamilyen szintű igaza, ebbe ne menjünk bele.) -
Ráadásul a piroson mászkált, a lámpa meg Angliában is szemben van... -
Még annyi egyébként, hogy valami hihetetlenül szánalmas volt több okból is azzal védekeznie a nőnek, hogy ő angol és ezért először jobbra nézett.... És??? Egyrészt már elmondása szerint 3 éve itt él, ha ennyi idő alatt nem sikerült megszoknia a jobb oldali közlekedést akkor ott más gond is van. Továbbá, mielőtt átmegyünk az úton mindkét irányba körbenézünk és meggyőződünk arról, hogy biztonságos az átkelés.
Nem is értem, hogy a rendőrség miért nem indít hivatalból szabálysértési eljárást a nő ellen. -
Én tökéletesen levágtam ezt. Pont erre gondolok. Neked fontosabb az, hogy a jog lehetőséget ad arra, hogy feljelenthessen egy sofőrt egy pofon miatt, aki nem mellesleg megmentette az életét. Na ez az undorító és hálátlan mentalitás.
A pofon meg teljesem tökmindegy, hogy milyen szándékból csattant el, nevelésből vagy hirtelen felindultságból a hatása az lesz, hogy nem felejti el és többet nem fog felelőtlenül, magát és másokat balesetveszélybe sodorva a sínekre lépni!
Az írásaidból sajnos az jön le, hogy fogalmad sincs, hogy ez mennyit ér. -
hugopareiros #111530 akkor nem, arra ott lenne a párom :) -
"álszent, liberális, bújjunk a jogi csűr-csavarok mögé mentalitás"
ja, még annyit, hogy te is igencsak mellélőttél, éppen az a mentalitásom, hogy a törvények alól nem lehet kibújni, éppen a skála másik oldalán vagyok mint amire panaszkodsz. -
igen, ezt írtam is korábban, hogy érthető, ha erre hivatkozik. de itt nem ezzel érvelnek a kollégák, hanem a neveléssel, meg hogy megmentette az életét. -
köszönöm a jókívánságot, neked is szép napot. -
És ha ezt még kiegészíted az értelmes élet harmadik kritériumával (önfeláldozás képessége), valamint a nagyfokú intelligenciával, önkontrollal, hasznossá válni akarással, és az ösztönei feletti tudatos uralkodással ... már meg is kaptad az EMBER definícióját.
Bárki, akire legalább 1 kritérium nem érvényes, az CSAK HUMANOID, két lábon járó felegyenesedett majom, ergo ...
-
Igen, végül is egyenjogúság van.
-
"Hirtelen felindultság" - egy elég komoly érzelmi sokkhatás után
Valószínűleg nem azt kezdte el mérlegelni, hogy "na én most jól megnevelem, nehogy még egyszer ilyet csináljon" -
Ebben az egész ügyben az a legfelháborítóbb, hogy ahelyett, hogy megköszönte volna a "kedves" hölgy, hogy nem ütötték el, még neki állt feljebb.
Mondom mindezt úgy, hogy volt már, hogy rám is csilingelt villamos. Szerencsére még csak hasonló veszélyhelyzet sem volt (épp indulni készülő villamos előtt még átmentem), de ahelyett, hogy hepciáskodtam volna, bocsánat kérően intettem a vezetőnek, és lesiettem a sínekről. -
Nyisd ki a szemed és nézz körül a világban, de főleg ebben az országban. Undorító ez az álszent, liberális, bújjunk a jogi csűr-csavarok mögé mentalitás.
Nem kívánom, hogy sofőrként el üss bárkit is, de azt kívánom, hogy kerülj valami ilyesmi helyzetbe. Amikor azon múlik másnak az élete, hogy megtudsz-e állni még azelőtt, hogy az agyát és a belső szerveit seprűvel és lapáttal kelljen a összevakarni az aszfaltról.
Amíg ilyet át nem élsz, maradj csendben! Fogalmad sincs róla, hogy milyen érzés. Megnézném, hogy egy ilyen helyzetben miként vélekednél. -
-
És ha leköp mondjuk? -
hugopareiros #111519 önvédelemből igen, máshogy nem -
-
Igen, gond nélkül. Engem aztán kurvára nem hat meg, ha valakinek nincs fasza. Ha megérdemli, akkor megérdemli. -
lord nihilus #111516 Végső esetben, de csak önvédelemből, ha rám támadna.
Nyilván való ha valakinek a kezében pl kés van, akkor ott vége az egyenjogúságnak...legjobb ha MMA módon, földre teperve jönnek a könyökös, kalapácsütés-es kombók amíg csak magánál van
-
ezért kapod a + -
clio1616v #111514 felnőtt az, aki:
tud viselkedni, tudja mikor kell hazudni és mikor igazat mondani
tisztában van saját értékeivel és hiányosságaival
felelősséget vállal, magáért és a hozzátartozóiért
függőségeit minimalizálja
okos és következetes, nem hagyatkozik feltételezésekre -
mitől számít valaki felnőtt embernek? nagykorú lehet ha jogilag eléri a 18at
lehet hogy felnőttnek gondolod de alapvető nevelést pár dologból nem kapott (pl. elnézve néha pár nyilvános wc mocskát), amivel egy jól nevelt gyermek már rendelkezik? vagy attól felnőtt mert saját egzisztenciája és fizetése van?
tipikusan olyan gondolkodás hogy az idősebbeket tisztelni kell. a tisztelet szerintem ettől független dolog (persze alapvető tiszteletet mindenkinek adok, akörül +- szórodhat utólag a dolog)
nevelni rohadtul nem kell senkit szerintem, mert úgyis leszarják, azért élnek így mert megtehetik, nekik ez a jó, megszokott, kényelmes (hogy pl. index nélkül kanyarodnak) szimplán kerülni kell az ilyeneket vagy eltakarítani a társadalomból (SQJ után szabadon)
ez az dolog sem a nevelésről szólt, egyszerűen a helyzet + a két delikvens flegmasága után feszültséglevezető pofon elcsattant, ügy is csak szimplán arról szól hogy a közfelháborodásnak eleget tettek a kirugatásával. én figyelmeztetést adtam volna a sofőrnek, mert a helyzetet megoldotta mint szakember a tudásához mérten a legjobban mint sofőr, de miután leszállt beszélni velük... mint ember húzták fel és ott hibázott. mondjuk a nő meg feljelentgetés helyett inkább elbattyoghatott volna mert egy normális ember nem teszi ki magát, másokat, az épp méhében lévő gyerekét ilyen veszélynek ekkora figyelmetlenség miatt.
ennyi erővel őt is belehetett volna vinni gondatlan veszélyeztetés miatt, hisz a "jobbranézésével" majdnem megölte a gyermekét is...
tipikusan a felelősség elhárítása ("vállvonás, énnemtoom mi vót" - mint egy gyerek)
a mások életéhez tiszteletlenül hozzáállás (mert végülis a buszsofőr megélhetését, évek munkáját, és a jövőjét elvágta, akármilyen gonosz jótevő volt), na ezek alapján ő nem egy felnőtt gondolkodású ember.
bezzeg aki a vakvezető kutyát zárta oda a villamosajtóhoz ő figyelmeztetést kapott (mert abból nemvolt ekkora közfelháborodás, meg amúgyis itt miaz hogy nőt pofoz fel, ez több emberrel megeshet mint a vakvezetés...)
szóval valahogy nincs egyensúlyban a sofőr tette és a következmények, de sajnos az élet ilyen, engem csak ez bánt... -
clio1616v #111512 Azért tart itt ez az ország, mert nem ütnétek meg nőt. -
ok, de ennek semmi köze ahhoz, amiről most szó van.
most a téma inkább arról megy, hogy mikor, mitől érzi úgy valaki, hogy neki márpedig joga (esetleg akár kötelessége) vadidegen felnőtt embereket megnevelni.
még talán ismeretlen gyerekekkel kapcsolatban is egyet tudnék érteni azzal, hogy felnőttként felelősséggel tartozunk irányukba, ezért főleg a kifejezetten veszélyes helyzetek esetén nevelni kell őket (a módszerekbe most ne menjünk bele).
de azzal nem tudok azonosulni, hogy valaki felnőtt embereket akar megnevelni az utcán. -
valaki írta a kölcsönös tiszteletet, neki jár a pluszpont.
erre kell nevelni a gyerekeket, az eszköz számít egyáltalán? kaptam már énis jópár atyai pofont, és rohadtul nem bánom, megérdemeltem, nem fordultam ombucmanhoz meg tudomisén gyerekként. mondjuk én nem ütlegelném a gyerekem, de ha nagyon elszállna magától biztos kapna sallert, bár tesóimmal se voltunk verekedősök meg semmi, nem vagyok agresszív.
(pl. biciklivel megindultam este a másik faluba 10 évesen, éjfél körül értem haza fateromék kerestettek már, akkor kaptam tőle egy maflást, megérdemeltem)
na hasonló esetben lehet énis lekevernék egyet a fiamnak de csak hogy érezze a szeretetemet :D
bezzeg manapság olyat látok hogy a gyerek rugdosta az anyját mert nem vesz neki fagyit meg ilyenek (plázában láttam pár hete). hát az is szép nevelés lehet, bár itt már minden gyereknek joga van, ha kis deviáns elkényeztetett geci lesz felnőttkorára az meg már a társadalom baja -
Vajon az angol médiában is beszélnek erről? -
verbális erőszak? most ezt komolyan mondod? te jó ég, nem a Riddicknek kellett volna a Sötétség krónikái alcímet adni, hanem ennek a topiknak. -
"a szabályokat az szegi meg (a rendet az bontja fel), aki erőszakot alkalmaz"
Illetve előtte aki verbális "erőszakot" alkalmaz. Ugye?
Akkor most ki a hülye?
Aki kezdte a verekedést, vagy aki visszaütött ? -
Fbn Lx #111506 látom, hogy tényleg a jogi frázisok csicskája vagy, képtelen vagy azon kereteken kívül gondolkodni. én nem szeretem a szolganépet.
igen, ha szigorúan jogi szempontból nézzük, természetesen senkinek nem szabad megütnie senki sem, soha. ezt átlalában egy általános iskolás gyerek már tudja, így le vagy maradva egy lépéssel: mi nem jogi vitát folytatunk. -
A nő állítólag bemutatott a sofőrnek. Ha igaz, akkor nem rúgtam volna ki az villamos vezetőjét, bár vállveregetést sem adtam volna a pofonért. -
Amit te mondasz az nem rend, hanem katonai diktatúra. Modern, szellemileg fejlett, felvilágosult kort élünk, nem a sötét középkorban, ahol mindenki azt a személyt irtotta ki, akit csak akart.
A kölcsönös tisztelet kijár mindenkinek, de az sem tisztelet, hogy önbíráskodás után felpofozol valakit. A story mindkét szereplője hibázott, a csaj talán többet. -
Ilyen UL marhaságokat honnan veszel...? -
nálam rendpártibb embert a büdös életben nem találnál.
képzeld, a rendnek és békés együttélésnek nem az az alapja, hogy bárkit pofánb*szhatsz, ha éppen nevelhetnéked támad. én nem kedvelem a bunkó embereket, de itt SZABÁLYOK VANNAK. és a szabályok a bunkóságot engedik, de az erőszakot nem. tehát a szabályokat az szegi meg (a rendet az bontja fel), aki erőszakot alkalmaz, amikor nem lenne rá joga. és ezt a társadalom nem tűrheti, ezért jogi úton bünteti ezt az egyént. ha ez nem tetszik, akkor keressetek olyan társadalmat, ami engedi az erőszakot (irány Amerika). -
Az a baj, hogy órákig elbeszélhetünk egymás mellett, te akkor sem fogod megérteni az érveimet.
Én rend, te káoszpárti ember vagy.
Nálam alap az egymás iránit tisztelet, nálad a bárkinek beszólhatok bármit.
Két más világ. De bevallom, a tiédtől a hideg futkos a hátamon.