127612
-
egyébként ezek mind olyan dolgok, amik kicsit okító jellegűek pl:
- húzz mindig gumit, mert elkapod az AIDS-et, és meghalsz (az igazság az, hogy nem olyan egyszerű azt azért elkapni, általában vér-vér kontaktus kell, ezért mondják, hogy a melegek könnyebben kapják el, hogy miért azt nem részletezem)
- ne alkoholizálj, mert meghalnak az agysejtjeid, és hülye leszel (ennek is vannak jól betanított formái, és sokan hülyéskednek vele, hogy már alig maradt agysejtem a buli után, de lehet, hogy ennek sincsen semmi alapja, csak ugyanúgy ijesztgetik az embereket)
- és ne füvezz, mert rászoksz, és drog, és úgy fogsz járni mint ő: *kép* (elméletileg nincs függőséget okozó anyag benne, mint egyéb drogokban, ezért "nem tudsz rászokni" de a számítógépemben sincs, mégis állandóan nyomom)
ok-okozati dolog. Az egész szerintem arra megy rá, hogy jól megijesszék az embereket, mert ha nem ijednek meg eléggé, akkor pl: "minek húzzak akkor gumit, úgyis kicsi az esélye, úgyis csak a melegek kapják el", "akkor vedeljünk, ott van a tanárom, aki egy zseni, mégis alkoholista, akkor nekem sem lesz bajom" stb -
Látom, te valamiért nagyon véded a füvet. Mert én láttam már füvest, aki kicsit tombolni kezdett és le kellett állítani. Bár ivott is mellé, de akkor is volt benne fű... -
Újabb kutatások szerint a fűnek pozitív hatása van az agyra, de csak ha rövid ideig használják, hosszú távon ugyanúgy káros. Viszont a lényeges különbség, hogy nem visszafordíthatatlan, persze nem is arra kell gondolni, hogy abbahagyjuk és magától helyreáll, de az alkohol roncsoló hatásához képest sokkal jobb.
A tiltás és szigor nem vezet jóra. Ha van rá igény, márpedig van, akkor az emberek megtalálják a módját, hogy hozzájussanak. Az egyre nagyobb szigor oda vezet, hogy egyre silányabb minőséget, egyre drágábban lehet venni. Akkor inkább legyen valami szabályozás és a minőség is jó legyen. A gyerekem inkább szívjon állami füvet, mint valami kemikáliát a pult alól. A kérdés persze nem egyszerű és nem véletlenül osztja meg a társadalmat. A média szerepe nagy, mert nagyon sokszor félretájékoztatnak, félrevezető és hírhajhász. (Nagyon imádom, mikor vadkendert említenek, mert az egy gyomnövény és csak fejfájásod lesz tőle.) Több ország is kezd abba az irányba menni, hogy legalizálják a füvet, mert rájöttek, a tiltás nem vezet semmire. Tíz évvel ezelőtt, mikor összeültek a különböző országot, hogy megbeszéljék a közös drogstratégiát, a tiltás mellett voltak. Az utobbi években már arról szolnak ezek a megbeszélések, hogy miként lehetne és mit legalizálni. Persze MO-n pont fordítva mennek a dolgok, ahogy mostanában úgy szinte minden. -
ez pl érdekes (nem erre gondoltam az előbb, csak találtam) 1:20-tól kezdődik a lényeg. De röviden:
okoz sérülést, de ha az ember nem iszik alkoholt, akkor regenerálódik az agysejt (egy kicsit ezzel kapcs is szkeptikus vagyok, mert mindig azt tanították ,hogy az agysejtjeink nem regenerálódnak)
-
A földimogyoró is baromi egészséges, csak nyilván nem egy zacskóval kell naponta megenni, mert elhízol, mint egy disznó. :D -
Igen valóban. Nyilván nem nyakra - főre fogyasztva egészséges :) -
Ezt dobta ki elsőnek a gugli :DD -
volt egyszer egy műsor a spektrumon hogy állítólag nem rongálja az agysejteket, most nem tudom mi volt a címe, de majd utána járok. Ilyen kísérletes "műsorka" volt (de nem az ész-book) -
de ide csak annyi van írva hogy "ha helyesen fogyasztod"
így nincs összehasonlítási alapom, hogy ugyanolyan mennyiség mellett melyik a károsabb...
mondjuk attól eltekintek hogy femina cikk, mert a vörösbor finom és kis mennyiségben tényleg hasznos
(emlékszem amikor vesémmel volt baj egy fél évig a doki mondta hogy igyak néha vörösbort mert nyugtatja a nyálkahártyát)
-
A vörösbor tényleg jótékony, csak ezt ne egy Feminás cikkel támasszuk alá. :D :D -
Tessék. -
ennyi erővel a számítógépes játékokat is be lehetne tiltani, mert van 1-2 olyan gyerek akiből a GTA előhozza a pszichopata hajlamokat, ergo minden játék káros...
most kb. ez megy ebben a témában is, van 1-2 szélsőséges példa és azt próbálják ráhúzni az egészre (álszent módon a hasonló többi szert elfogadva) -
érdekes én több olyan kuatómunkákat találtam amikben taglalva van hogy az alkohol jobban károsítja az agysejteket
ha kapok cáfolatot akkor megköszönöm (mivel nem élek se ezzel se azzal csak objektív szeretnék lenni a témában) -
Nekem volt elég alkoholista a családban, úgyhogy köszi, de nem kérek belőle. A drogosokból sem, köszi!
Ugyanakkor valamit csinálni kell velük. Namost vagy engedélyezzük és legalizáljuk, de szigorú keretek közé szorítjuk, akkor legalább az államnak van belőle kis plusz bevétele, vagy tiltjuk és írtjuk tűzzel-vassal, ez esetben viszont ultradurva büntetés kell hogy járjon a terjesztésért, a fogasztásért és úgy kb. BÁRMIÉRT ami kapcsolatban van vele.
Nem is tudom melyik lenne jobb. Ha nem lenne ilyen durva mértékű korrupció, akkor a vasszigorra, zéró toleranciára és a tiltásra tippelnék, így azonban a legalizálás lehet célravezetőbb lenne... talán...
Persze ha engedélyezzük, akkor utána ugyanúgy kell eljárni velük, mint az alkoholfogyasztókkal. Ha vezet, jogsi el, szénnébüntetni pl. és a többi. Ha bármit elkövet, AKÁRMIT, akkor pedig a drogos befolyásoltság (a legális drogé is!!!) erős súlyosbító tényező. -
nyilván, csak a képre reagáltam, amire konkrétan hazugságokat írt valaki. -
Fu elegge rombolja az agyat ... -
igen találkoztam már olyannal.
18 éves alkoholistával is akit még szalagmunkára sem vettek fel úgy elitta az agyát
ezek megint a végletek, a víz is halálos ha egyszerre 5-6 litert iszol meg belőle... -
Meg új kutatások már bizonyítják, hogy rongálja az agyat az is. Pont úgy mint bárminő gyógyszer, vagy pszichedelikus szer, akármi amit hosszabb ideig szednek és hatással van az idegrendszerünkre. -
te amúgy találkoztál már olyannal, aki évek óta rendszeresen füvezik? csak mert lehet, hogy eszméletlen mennyiségű agysejtet növesztett, de valamiért mégis úgy lelassul a figura, hogy beszélgetni is nehéz vele. -
ittvan még egy propaganda film hogy mennyire káros a fű, gyönyörű hogy mekkora bullshit HAMIS tényekre épül az egész ezzel butítva el az embereket 1951!
hihetetlen hogy a 21. században még mindig konzelválva vannak a fals berögzüléseket a társadalomban, még mindig az előítélet a döntő...
-
figyu már, közterületen amúgy alkoholt sem szabad inni (mert szerintem mindenki ivott vagy flangált már az utcán nyitott üveggel, de elvileg szabálysértés)
ha legalizálnák szerinted a fű esetében ez másképp lenne? ez szimpla bigottság újból mint a trafikos hasonlat... -
tiltva van, megvan mondva hogy rossz a fű
-
Ha egy képet(jelen esetben egy térképet) bármiféle forrás megjelölése nélkűl veszel te hitelesnek, akkor gratulálok. -
Ahogy írod. Leírtam a pozitív hatásokat, azok kis mértéknél jelentkeznek. És nem veszed észre az emberen, hogy szívott, ha mértékkel fogyasztja. Esetleg annyit, hogy jó kedve van, pozitív gondolkodású, és nyitott. Na meg nem lesz másnapos.
Mindent túlzásba lehet vinni. -
heisenberg100 #113847 térkép:
legal/essentially legal
fordítás:legális,lényegében legális
te:
"Ez furcsa, de tényleg nem legális Hollandiában a fű "
de magyarázz még nyugodtan...

-
heisenberg100 #113846 1.és ki beszél itt a fűről?Hö?
VRSDM ezen állítására "az arab világban illegális az alkohol, helyette füvet szívnak.
mégsincsenek tele kemény drogosokkal az utcán, se részegen randalírozókkal." írtam hogy a legnagyobb narkós poluláció ott él a lakossághoz viszonyitva. Erre linkeltem egy cikket, bizonyítva, hogy az állítása megbukott.
A füvet te keverted ide, nem tudom miért. Azt csak te tudod......
2.milk4:"Amúgy Hollandiában sem legálís a fű"
én:"fuss neki még egyszer"
te:"Ez furcsa, de tényleg nem legális Hollandiában, "
én: linkelt térkép (European-cannabis-laws), ahol
kék: Legal
kék ország a térképen: Hollandia
most komolyan ennyire nehéz?írj még segítek neked szívesen
-
Látom neked nagyon nehéz a felfogásod és még utoljára segítek.
1. A belinkelt Iránról szóló cikkben nem esik szó a fűről, de más drogokról igen. (VRSDM állítását részben cáfoltad)
2. Megint kihagytad, kék = legális/lényegében legális és ha már ennyire szeretsz belinkelgetni, mert olyan ügyes google guru vagy, tanulj meg olvasni is és szöveget értelmezni és utána keress rá a Holland drogtörvényekre is.
Ezzel be is fejeztem a veled való értelmetlen vitát. -
Ha megiszol egy sört, attól nem leszel részeg. A füvezésnél ez hogy van? Kicsit vagyok betépve, vagy közepesen, vagy nagyon? Csak kérdem. -
De tudom, sajnos. Találkoztam már ilyennel, nem 1x. -
heisenberg100 #113842 "az arab világban illegális az alkohol, helyette füvet szívnak.
mégsincsenek tele kemény drogosokkal az utcán, se részegen randalírozókkal."
erre linkeltem hogy a földön Iránban a legtöbb a narkós függő. És hogy ez az állítás bukta. Mi nem világos.
A másik: "Ez furcsa, de tényleg nem legális Hollandiában a fű"
erre linkeltem a képet, mégis mi nem világos azon???
segítek értelmezni:
European-cannabis-laws
kék: Legal
kék ország a térképen: Hollandia
sikerült összerakni? -
heisenberg100 #113841 aha világos, dr. Zacher Gábor, toxikológus főorvos,a Péterfy Sándor utcai Kórház klinikai toxikológiai osztályának vezetője azért beszél tapasztalatból a drogokról mert anyagozik.
nem azért mert 10 évig orvosi egyetem tanult, és nem azért mert naponta lát anyagosokat.
világossssssssss
jézusom, legalább végig gondolnád amiket írsz mielőtt leírod -
Ehhez meg azt fűzném hozzá, hogy érdemes lett volna először elolvasnod mielőtt belinkeled.
Ülj le fiam, egyes! -
Ja és mivel látom TE nem tudsz térképet olvasni, essentially legal = lényegében legális. -
Elmagyarázom neked, az egy térkép, én pedig a törvényről beszéltem ami ma is aktuális. Sokan összekeverik és azt hiszik, hogy legális Hollandiában, pedig nem. Wikipédia pedig (sajnos) nem bizonyít semmit. -
heisenberg100 #113837 neked meg ezt a térképet ajánlom olvasgatásra
tessék
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f5/European-cannabis-laws.png
ha valamit nem értesz rajta elmagyarázom -
Én meg részegeket nem akarok látni. Azért, mert legális, még nem jó. -
heisenberg100 #113835 jaj ne gyere már a hülyeségeiddel
mik ezek tények? vagy csak te képzelődsz
tessék:
http://news.msn.com/world/iran-drug-addiction-rate-highest-in-world?stay=1
na most kettő lehet,hogy irán nem az arab világhoz tartozik, vagy
az arab narkós közt és az amcsi narkós közt van különbség
köszönöm én is így gondoltam ,leülhetsz
-
Fbn Lx #113834 részegeket szeretnél?
na meg azt sem tudod, hogy néz ki egy betépett ember -
Ez furcsa, de tényleg nem legális Hollandiában, de nem is dekriminalizált, csak megtűrt. Sokszor hivatkoznak az 1970-es törvényre, de valójában az a különböző drogok előállítását és terjesztését tiltja, a marihuánát pedig termesztik, ezért nem tartozik a törvény hatálya alá (az 1960-as törvény tiltja gyógyszerként való árusítását).
Ugyanakkor a caffee shopokból befolyó adó eléri a 400 millió eurót (116Mrd Ft).
Természetesen támogatnám itthon és hasonló, törvényes keretek között, hogy sok adót lehessen beszedni. Az alkoholfőzést betiltanám, és alkohol-trafikokba terelném az árusítást, mert az alkohol sokkal veszélyesebb. -
Én nem az államról beszélek. Nekem a saját véleményem és meggyőződésem, h a drog legalizálása egy újabb népbutító intézkedés lenne. Nem szeretnék legálisan betépett embereket látni magam körül, sztem ez érthető.