127612
-
Gyurcsány
-
Bocs a duplázásért de ezt nemhagyhatom ki: Jófej emberek, csak kevés bennük a nyílvessző ! -
Lopnak csalnak hazudnak, tönkre teszik az országot... Pfff -
akárcak én írtam vna xd -
3 dologgal meg lehetne oldani az egész cigány kérdést.
1. segélyezést beleolvasztani az adórendszerbe; adókedvezmény = cigányoknak dolgozniuk kellene + vállakozóknak mindenképpen be kéne jelenteniük az alkalmazottakat. (na itt kezdődne a gazdaság fehérítése) = +pénz állambácsinak
2. halál büntetést visszaállítani és ehhez kapcsolódva
3. erős, kemény kezü rendőrség akiket nem csesztet lépten nyomon az ombudszman.
Az utolsó két pontra az első pont miatt lenne nagyon szükség, ugyanis amint megvonnák az alanyi jogon járó szociális támogatást még jobban megnőne a cigánybűnözés. Az első kivégzésekig....
Jah.. meg láttam itt gyurcsányozást. Hát csak annyit tudok mondani, hogy aki szerint erről csak ő tehet az valami írtó hülye és baromira nincs tisztában a dolgokkal. Én pl a másik fővezírt legalább anyira utálom amiért 2000 környékén visszaállítatta a gyest vagy gyedet már nem is tudom, ami szintén első sorban a cigóknak jó. Sajnos egyik pártnak sem áll szándékában megoldani a helyzetet, amíg szavazó bázist jelentenek a cigók. Bár egyébként a most hatalmon lévők igazán megtehetnék, hiszen a népszerüségük már így is a béka seggén van. 2010-ben tuti nem ők fognak kormányt alakítani, így mind1 lenne ha meglépnék ezeket a dolgokat. -
értem az iróniát csak a zsidókat utáljuk már kicsit lejárt lemez. -
ööö... látom nem érted az iróniát, mindegy
vedd úgy, hogy nem írtam semmit... csak egy vicc volt, nekem sincs semmi bajom velük...
-
- Teljes értékű, normális polgárok, mint mi. 1.65% (2 szavazat)
- Jogtalanul vannak diszkriminációnak és közutálatnak kitéve. 0% (0 szavazat)
- Vannak rossz tapasztalataim, de annyira nem vészes. 6.61% (8 sz.)
- Lopnak, agresszívek, és nem dolgoznak. Sajnos kevés a kivétel. 86.78% (105 sz.)
- Nem foglalkozom velük / nincs véleményem. 3.31% (4 sz.)
- Én is roma vagyok. 1.65% (2 sz.)
Azt hiszem az eredmény magáért beszél
Felháborító az egész! Mi országunk, mi tartjuk el őket, és nekünk kelljen tőlük félni? Lopnak, vernek, hazudnak, hangosak, büdösek, csapatba verődbe kemények. Tenni kellene ellenük már valamit. *hányosszmájli* -
a zsidóság az egy vallás, és ők tényleg tisztességesek. mutass egy olyan zsidót akit utálsz. ennyi erővel fúj gyűlöljük a keresztényeket meg a buddhistákat. -
jesszus, milyen flamewar alakult itt ki 
a holnapi kérdés legyen ugyanez, csak a zsidókkal
-
kúltúra = az adott szcéna évszázadok/ezredek alatt kialakult szokásmódja.
[szintén lezárva] -
VRSDM szerintem a régi éneklős vándorlos cigány kulturára gondol. -
bármikor biciklizek a városban és szembe biciklizik velem egy roma mindig mormol vmit magába , így énekelget. aztá ha már ránézel te vagy a fasz :| -
Lehet.
Azt te kultúrának véled, hogy megkínzott macskákat, kecskét dobálnak át a szomszédba, meg szaros budipapírt?
Ha igen, akkor télleg különböző fogalmunk van a kultúra szó jelentéséről.
(részemről a dolog lezárva) -
elfogult vagy, ez bizony más kúltúra. miért elítélsz mindent ami más? ha igen menj te is harcolni iraqba meg afganisztába. -
itt a városban kaptak az önkormányzattól lakásokat, mi volt az első dolguk ? felszedték a perkettát és eltüzelték :\ ! szolnoki spanom mesélt durvábbat hogy felvitték a bérházba a lovat és ott vágták le, és ott is felszedték a perkettát és azzal tüzeltek :|
-
Más "kultúra"? Ez egyáltalán kultúra?
Én nem nevezném annak. -
most törték fel 2 napja ismerősék balatoni nyaralójukat, szerencsére semmi értéket nem találtak . nem is volt. de röhej hogy elvitték a:
lepedőket :D villákat :D tévét :D gáztűzhelyt :D wécépapírt :D és még sorolhatnám, látszik az értelem...
Fót-on lakom, azt kell tudni hogy elég sok roma / cigány és itt. Mondhatni az életem felét itt éltem le köztük. Édesanyám pedagógus itt helyben, így duplán látom hogy hogyan alakulnak a sorsok, 5évestől 50ig...
Az egy dolog hogy Fóton bármit megtehetnek, ők vettek a rendőrségnek járőrautókat, innentől kezdve jól sejtem hogy nem kell folytatni?
14-15évesek a vito volánja mögött, a parkok el vannak lepve velük, és az a legdúrvább hogy itt nem csak a putrisabb része lakik, Fóton lakik a körzeti cigányvajda, akkora palotával hogy szemetek fénye elhagyna titeket ha látnátok :D HATALMAS! imatorony is van pl. :D
na, szóval Fóton van a Balassa utcai putrisabb kategória, meg a Honvéd utcai jómódú kategória.
Amikor tavaly a tüzijáték utáni utcabálon a két utcából fiú és lány táncolt egymással ott elszabadult a pokol.
A srácot a Honvéd utcások (cirka 30-40) ember kezdte kergetni és verni, egy öklöt formálva, ezt látván jöttek a Balassások egyből (cirka 70-100 ember), a lényeg hogy 200-300 ember kb. egymást püfölte aztán egyszer csak vége lett.
Jó cimborám apja meg az építőiparban van, Ő építette a jómódú cigánysor (Honvéd utca) nagy részét.
Cigány férfi és az Ő beszélgetése:
-Hát és tudod szeretnék a lépcső alá a szélére ilyen, a peremére, ilyen izzó fénysort ami ilyen slagban átlátszó slagban megy . tudod...
-Hogyne tudnám, és mennyi legyen?
-Mennyit lehet?
-(számolgat) 100métert bír el az áramhálózat.
-Akkor legyen 500.
-De hát lecsapja az áramot. Azt úgy nem lehet.
-Neeeemgond, nem kapcsoljuk be, csak dzsukelkedni kell hogyha jönnek át a szomszédok.
:]
Amikor a vajda azt a bazipalotát építette, akkor meg akarta venni egy rokonnak a mellette lévő telket, ahol egy öregasszony élt, és itt is akart meghalni, egész életében ott élt. nem adta el semmi pénzért a telket, házat... a cigányok a végére átdobáltak mindent! emberi ürülék - megkínzott döglött macskák - kecskék - wécépapír bepiszkolva ...
az öreglányt az őrületbe kergették aki elmenekült...
az az alapvető baj hogy más kúltúra. európában nem ez az átlagos, keleten meg mi lennénk fúrcsák az ottaniaknak. -
az a tipikus maradt kategória -
dolgoztam építkezésen, több roma munkás is volt ott, akik rendesen, lelkiismeretesen (és jól) dolgoztak, 1 max 2 gyerek, adó is fizették: mondhatni kellemes csalódás. ugyanakkor: 2 évig laktam józsefváros nem éppen kellemes környékén (albérlet), és este féltem lemenni az utcára, csoportosan mászkálva üvöltöztek, cigit tarháltak, beszólogattak. Buliból SOHA nem mentem haza, inkább havernál aludtam.
A személyes tapasztalatomból kiindulva inkább elkerülöm őket, hiába tudom, hogy igenis akadnak rendesek is köztük. A segély, meg a 10-en végezzenek 1 munkáját...ugyan, ez már nem a szocializmus!! A jelenlegi rendszer egyáltalán nem ösztönözi őket, hogy kilábalást keressenek helyzetükből. Azt kéne elérni, hogy igenis integrálódjanak, és ez bármelyik kormánynak jó lenne: képzett munkaerő, több adófizető, több pénz, jobb gazdaság. Kíváncsian várom a megoldásokat... -
nah ezt nem tudom elképzelni. mind1 biztos igaz -
jah sajnos a mi majd 200rongyos csónakmotorunkat is megtalálták a fészerben sajna és leverték a lakatot :( -
Fúú bazmeg...Na akkor most genetika,vagy nem?Mondjuk nagy bátorság volt ismerős részéről. -
az a szép -
keveset láttál még nagyon -
közeli ismerős örökbefogadott egy fiú és egy lány romát, gyermekekként fogadta őket örökbe, árvaházból, sehonnan nem kaptak cigány kúltúrából nevelést. amikor 17-18 éves lett a fiú-lány, mindenét elvitték és eltűntek... -
Az a baj,hogy túl sok mindent találnak mostanában
-
lol
nem mondd az ellent, tudod a kivétel erősíti a szabályt, mindenhol vannak kivételek, ő az átlagról beszélt -
találták :D -
jézusom,no komment :D
vérükben van ,de vannak kivételek igy már érted???? -
"sajna a vérükben a lopás"
"természetesen én is ismerek rendes cigányt"
Te akkor most mit mondasz igazából? Mert ez a két mondat egymásnak ellent mond. -
nálunk voltak házalni HILTI fúróval, no az meg honnan van -
ha ott a munka akkor meg leülnek és pihennek :D
ha füvet nyirnak akkor ellopják a benzint XD -
végigjárják a buszmegállókat, az fél óra. fél óra egy emberes munkát elvégeznek tizen. na itt van a bibi. lehetne mondjuk seperni a járdákat fűnyírás után. az sem több fél óránál és semmivel se nehezebb mint ülni egy kisbuszban. -
ha dolgoznak az utcan akkor is benéznek a keritésen és figyelik,hogy mit lehet elvinni
kifigyelik mikor megy el a gazda és ugrik is be:S
ez is rossz.
sajna a vérükben a lopást.
természetesen én is ismerek rendes cigányt :D mert van az is..de sajna minden 1000ből 1 kb :S -
nézd még ez is jobb, addig sem lopnak, és csinálnak vmit...ez is több mint a semmi -
De legalább van valami haszna. -
Asszem ehhez nincs hozzá fűzni való, a szavazás egyértelmű 
-
itt tudod mi van? dolgozni kell a segélyért. jólvan. jár egy kb 10 fős társaság egy kisbusszal és ürítik a kukákat. amit EGY ember is el tudna végezni, azt csinálják 10-en, így mind a 10 dolgozik. -
Hát ezért nincs helyük ebben a világban...