-
most törték fel 2 napja ismerősék balatoni nyaralójukat, szerencsére semmi értéket nem találtak . nem is volt. de röhej hogy elvitték a:
lepedőket :D villákat :D tévét :D gáztűzhelyt :D wécépapírt :D és még sorolhatnám, látszik az értelem...
Fót-on lakom, azt kell tudni hogy elég sok roma / cigány és itt. Mondhatni az életem felét itt éltem le köztük. Édesanyám pedagógus itt helyben, így duplán látom hogy hogyan alakulnak a sorsok, 5évestől 50ig...
Az egy dolog hogy Fóton bármit megtehetnek, ők vettek a rendőrségnek járőrautókat, innentől kezdve jól sejtem hogy nem kell folytatni?
14-15évesek a vito volánja mögött, a parkok el vannak lepve velük, és az a legdúrvább hogy itt nem csak a putrisabb része lakik, Fóton lakik a körzeti cigányvajda, akkora palotával hogy szemetek fénye elhagyna titeket ha látnátok :D HATALMAS! imatorony is van pl. :D
na, szóval Fóton van a Balassa utcai putrisabb kategória, meg a Honvéd utcai jómódú kategória.
Amikor tavaly a tüzijáték utáni utcabálon a két utcából fiú és lány táncolt egymással ott elszabadult a pokol.
A srácot a Honvéd utcások (cirka 30-40) ember kezdte kergetni és verni, egy öklöt formálva, ezt látván jöttek a Balassások egyből (cirka 70-100 ember), a lényeg hogy 200-300 ember kb. egymást püfölte aztán egyszer csak vége lett.
Jó cimborám apja meg az építőiparban van, Ő építette a jómódú cigánysor (Honvéd utca) nagy részét.
Cigány férfi és az Ő beszélgetése:
-Hát és tudod szeretnék a lépcső alá a szélére ilyen, a peremére, ilyen izzó fénysort ami ilyen slagban átlátszó slagban megy . tudod...
-Hogyne tudnám, és mennyi legyen?
-Mennyit lehet?
-(számolgat) 100métert bír el az áramhálózat.
-Akkor legyen 500.
-De hát lecsapja az áramot. Azt úgy nem lehet.
-Neeeemgond, nem kapcsoljuk be, csak dzsukelkedni kell hogyha jönnek át a szomszédok.
:]
Amikor a vajda azt a bazipalotát építette, akkor meg akarta venni egy rokonnak a mellette lévő telket, ahol egy öregasszony élt, és itt is akart meghalni, egész életében ott élt. nem adta el semmi pénzért a telket, házat... a cigányok a végére átdobáltak mindent! emberi ürülék - megkínzott döglött macskák - kecskék - wécépapír bepiszkolva ...
az öreglányt az őrületbe kergették aki elmenekült...
az az alapvető baj hogy más kúltúra. európában nem ez az átlagos, keleten meg mi lennénk fúrcsák az ottaniaknak.