127612
-
ez jó :D -
kurvára leszarom ki öreg, ki fiatal, de ha valaki nem tud állva utazni, annak átadom a helyem
az idősek azt hiszik, hogy nekik sokkal több minden jár mert ők már öregek, és ennek a véleményüknek sokszor agressziven hangot is adnak, aztán csodálkoznak hogy miért ellenséges velük mindeki, holott, csak azt kapja vissza, amit másoknak adott -
elképesztő, hogy milyen szinten nem tudsz felfogni egy mondatot :( -
te nagyon kicsi lehetsz, ha neked a 40 éves már idős -
Fbn Lx #17502 a baj csak az, hogy az időseket aki tiszteli, és nem jópofaságból meg hagyományszeretetből meg jólneveltségből, az csak egy dolog miatt tisztelheti őket:
mert tiszteletreméltóan viselkednek, cselekszenek, és beszélnek.
ha belegondolsz, egy normális ember, aki nem egoista, nem nagyképű és nem arra büszke hogy x évet megélt, az pusztán azért nem tiszteli annyira a kisgyerekeket, mert nem viselkednek úgy, hogy a tiszteletet kiérdemeljék.
még nem ragasztott rájuk a világ annyi szart, hogy tisztelni vagy nemtisztelni lehessen őket, őket még csak szeretni és nemszeretni lehet.
tehát ha nem a jólneveltséget veszed elő, és azt nézed, hogy a tiszteletedet kivívta-e: ez együtt járhat a korral, de nem szükségszerű, hogy együtt is járjon. -
:D! -
:SA:DSA -
öregasszony felszáll.
fiatal: elnézést. le tetszik ülni?
mami: előmelegített helyre NEM ÜLÖK!!! :CCC
srác: akkor ülj a JEGESMEDVE FA**ára
...
mami előremegy a sofőrhöz:
-elnézést hallota amit az előbb mondott ez a srác?
soför:
igen hallottam, és mit csináljak? forduljak északnak?
rollercoaster :D -
A tisztelet nem jó szó. Az előzékenység megfelelőbb lenne. -
lehet hogy én vagyok nagyon álmos, de nem tök ellentmondásos amit most írtál?? -
vidék POWA -
Engem egyszer nagyon kipécéztek,de nem is voltak öregek,max 50 évesek.Ültem,és zenét hallgattam,tehát nem hallottam semmit.Amikor felszálltak rájuk se néztem,csak ültem tovább,hogy átadjam a helyen fel sem merült bennem.Erre pár megálló múlva éppenhogy hallom,ahogy az egyik üvölti,hogy "jaj,de nehéz a táska,de jó lenne leülni".Utána a velem szemben lévő szék(a villamos közepe felé nézve ültem,az ablaknak dőlve) megüresedik.Kb 2 percig volt úgy,d azt persze véletlenül sem vették észre,nekik én kellettem,vagyis a helyem.Már csak mosolyogtam,ahogy ott üvöltöztek,nevetségesek voltak.
Amúgy érdekes módon az fel sem merül egyikben sem,hogy én is lehetek kurva fáradt,alig bírok állni a lábamon,fáj mindenem,és csak arra várok,hogy lefeküdhessek aludni.De érdekes,hogy csak a városiak ilyenek,vagyis az ilyenek nagyobb része városi,vidéken olyan öregek vannak,hogy kinéz 60-nak,és több mint 80 éves,meg kukoricasilókra mászik fel. -
Kis taknyosnak nincsenek tettei,szóval fail. -
A korért nem jár külön tisztelet csak a tettekért.
azért gondoljatok bele hogy akkor most a kis taknyosokkal is ugyan úgy kellene bánni mint veletek? szerintem a korral jár a tisztelet (valamilyen szinten), persze ezt sok minden befolyásolja. van átmenet szerintem (meg második benyomás is) -
Vannak idióta/kellemetlen idősek ugyanúgy, ahogy nagyon kedvesek is. Én az elsőre nyomtam, mert szerintem jár a tisztelet. -
há ezek tényleg rossz tapasztalaok lehettek, én eddig csak kedves nénikkel találkoztam, akik le se akartak ülni ha átengedtem nekik a helyet, csak nagy unszolásra -
csak egy gondolat az öregek felé. Volt egy olyan megyek a buszon jön egy vénasszony alig bír vánszorokni összevan görnyedve. azt kérdi leülhetek, mondom persze feláltam ő meg leült. Két megállóval odéb leszál a buszról kiegyenesid azt szalad mint bármelyik fiatal. Na most akkor erre mit mondjak? Mikor elvolt törve a lábam kétszer műtötték buszon utazok osztálytársakkal jön egy csorda vénasszony felál mind a 3 haverom én maradok ülve. elkezd nekem eggyik dumálni te meg nem bírod megmozdítani a segged? haverok monták is egyből hgy mivan az meg csak akkor is mondja. Én azóta nem engedem leülni őket. Multkor is a buszon ülök jön a vénasszony én nem engedtem leülni. Jön fel egy fiatal lány velem eggyidős lehetett 15-16 éves látom gipszbe a lába feláltam egyből erre a vénasszony egyből ülne le. Mondom áljon csak fel nem magának szántam a helyet. Aztán felált. És még az utolsó városi buszos vénasszonyos storry. Szállok lea búzánál a buszrol, én száltam le utoljára a buszrol. A 150 kilós vénasszony jön fel mint egy úthenger úgy neki ba**szott az ajtónak mérkembe majdnem megfogtam a kabátját azt visszarántottam. Utána is kiabálta. Hagy ácsorogjanak csak elvégre én is ugyan úgy fizetek a buszért, és lehet hogy ő nem annyit mint én........ -
Politizáljunk már máshol, thx.
-
Majd ha öreg lesz a Gyurcsány akkor tisztelni fogjátok?
-
A korért nem jár külön tisztelet csak a tettekért. -
Ezt pont te mondod
-
2. -
Én részemről tisztelek minden idős embert de ezen felül azokat jobban akik ezt nem várják el tőlem. :) -
Hajaj...
Egyfelől, tisztelem bennük a felhalmozódott tapasztalatot, és illendően "kezelem" őket. Előzékeny vagyok, és toleráns, jóval inkább, mint a normál átlaggal. Eleve abból indulok ki, hogy én, ha mondjuk 70 évet rohadtam volna különböző korszakok alatt, a padlásomat lesöpörték volna, az anyámat az oroszok erőszakolták volna meg, egészségügyi ellátást nem kapok normálisat és még arra sem nagyon telik, hogy elvegetáljak, (nemhogy inkább valami olyan dolgokat vigyek végbe, amikre eddig nem tellett az időmből) és lényegében arról szól ez a korszakom, hogy "várom a halált", mert mást ugye a társadalom nem is igen enged; akkor legalább annyi jól esne, ha nem néznének egy felesleges, szimpla hullajelöltnek.
Ugyanakkor, az arcoskodó, agresszív (nem folytatom, mindnyájunknak van elképzelése és tapasztalata ilyenről) tatákat/nyanyákat egyszerűen csak nem lököm félre. Ennyi a "tisztelet", amúgy köpök rájuk.
Másfelől viszont és elvégre: a kor nem érdem, hanem állapot. Magát az állapotot tisztelem meg az előzékenységgel és az udvariassággal; olyan odafigyeléssel, amellyel az átlagembert amúgy nem részesítem - de ezt nagyon könnyen hazavághatják rossz megmozdulásokkal vagy beszólásokkal.
Szummázva tehát, inkább a második. -
a válaszok hülyén vannak megfogalmazva -
Persze valami tisztelet megillet mindenkit amit megelőlegezel.Azért van a kérdésben,hogy külön tisztelet.Mondjuk többet kell-e elnézni az idősebbnek mielőtt elküldöd a pokolba mert olyat tett?Például cégnél 10 ember tartozik alád.Ha valaki rendszeresen késve ér be a munkahelyre akkor előbb le..szod ha 30 éves mint ha 55 éves? -
Tisztelem az idősebbeket. -
cargame #17479 *nyagatabbi=nyugatabbi -
cargame #17478 Kivancsi lennek egy nyagatabbi EU-s orszag eredmenyere...meroben mast mutatna ami itt van...merthat ugy mi kulonbek vagyunk.... -
Kérdezném hogy a tettek alatt mit ért a kérdés feltevője/bárki más?
Lehet az is egy tett hogy valakit kimentett a Dunából, az is hogy normális emberré nevelte a gyerekeit, vagy...
Szerintem a normális emberek 99%-a megérdemli a tiszteletet, mert a maga lehetőségeihez képest mindenki igyekszik jól cselekedni. -
cargame #17476 Alap hogy Tisztelem az idősebbeket. es akiben van egy kis jomodor az erre szavaz... -
A korért nem jár külön tisztelet csak a tettekért. -
pamim, mamim tisztelem, a többi öreg nem érdekel! Örüljenek ha a helyem átamon (néha) 
-
Fbn Lx #17473 "ne feleselj kisfiam, ez felháborító!
mert
tiszteljed az öregeket,
a háborús tömegeket,
megvan ennek a kornak a szépsége.
hogyha én is megöregszem,
nekem is lesz velorexem,
én leszek a város rémsége."
szeressük :D -
Fbn Lx #17472 azt hittem a nagy kisebbségben leszek azzal, hogy a másodikra szavazok.
de tényleg rossz a helyzet :D -
pl. egy féllábu vietnámban harcolot azé tisztelni kell :D -
xxxpaulxxx #17470 azokat tisztelem, akik megérdemlik... de mégis az időseket alapból tisztelem... úgy értem nem küldhetem el az anyjába mondjuk egy 40 év körüli illetőt, mert azért azt mégse tehetem bármit is tett.:) -
tanárokat nem tisztelem ,de 50évnél idősebbeket már tisztelem! :D -
mi a gond ezzel hogy az 50-es táblánál szabályosan közlekedik? :D -
2.