127612
-
xxxpaulxxx #18470 Komolyan egyre hülyébb kérdéseket látok itt:DXD
Piáljatok! Annál jobb nincs!:D -
extramagascsaj #18469 bizonyos feltételek mellett...
pl. hasonlóan mint ahogyan a hollandoknál is van -
Aki akarja most is megveszi. -
az itt jelenlévőket*
-
Ha esetleg félreérthető lettem volna, nem illegális drogfogyasztásra akarom itt a jelenlévőket rábeszélni, sőt inkább beszélnék le mindenkit a rendszeres alkoholfogyasztásról is. Mert nem olyan társadalomban élünk, ami lehetővé teszi ezek fogyasztását a tagjai számára, ugyanis, aki abba a 17%-ba tartozik, az nem számíthat olyan társadalmi erőkre, amik kihozzák a szerfogyasztásból, csak olyanokra, amik beviszik. Nem véletlen, hogy sok más társadalomban (indián pl.) bármelyik dorg használata megengedett, mert tagjai közösen végzik, rituálék keretében, és hatnak olyan erők, amik a függővé válókat hatásosan megvédik. Ilyen a mi társadalmunkban nincs, nem védi semmi a veszélyeztetetteket, viszont a már függőket gyorsan kiközösítik, így bebörtönözve őket a függő élethelyzetébe. -
még jó. fasz kivan h nem lehet kapni füvet a zöldségesnél 

-
Egy alkoholista is pont ugyanilyen deviánsan viselkedik, csak annak nincs hírértéke. Hány verekedő, késelő, rabló, családtagokat bántalmazó... kerül ki az alkoholbetegek közül? Rengeteg.
Én könnyen elfogadnék egy olyan társadalmat, ahol nincs drog, de akkor tiltsák be mindet. Mert számomra teljesen mindegy, hogy az a 17% mitől olyan, amilyen (melyik szertől). Ha pedig már kitermeljük ezt a 17% függőt, mert kemény drogot adunk a kezükbe, akkor miért vesszük el a jogot a más típusú drogok használatától, pláne, hogy tudjuk, hogy pont a leginkább veszélyeset engedélyeztük. (társadalmi szempontból az alkohol veszélyessé teszi a fogyasztóit, míg egy heroinista, aki alanyi jogon kapná, az amúgy olcsón előállítható szert, egy szobanövény szintjére süllyedne, és nem követne el semmilyen bűncselekményt) -
akkor nezzel utana. pl. marihuanat orvosi celokra is hasznaljak, sok + tulajdonsaga van. -
A Spektrum-on most fut egy sorozat droghatás címen. Engem is meglepett néhány tudományos tény, nem hittem volna, hogy az alkohol ennyire vadul károsítja az idegrendszert. A sorozatban nyilatkozó orvosok szerint a marihuána károsítja legkisebb mértékben a szervezetet, még függő használat esetén sem okoz komoly károkat, ebben az esetben az alkohol már igen komoly, és visszafordíthatatlan károkat okoz, amint azt lehet is látni az utcára kimenve.
Ritka, alkalmi fogyasztás esetén pedig szerintem egyik sem káros, pl. az általad említett bor sem, ami pedig egy komoly idegméreg. Működési elve, hogy az idegsejtnyúlványokat borító zsírszerű anyagot kioldja, és így védtelenné teszi a nyúlványt. Ezzel drasztikusan lecsökken a benne futó információ (elektromos impulzus) sebessége, ami felborítja a neuronok közötti kommunikációt. Mivel így a sejtjeink sérülékennyé is válnak, sok elpusztul közülük, közvetlen sejthalált az alkoholon kívül egyik másik drog sem okoz, az mdma is csak bizonyos receptorokat pusztít el, és azt is csak huzamos használat mellett. -
a haverrol vegyunk peldat joparszor keveredett bajba meg minden es most mar depreszios fel ha mar tommeget lat most mar nem drogazik de viszont meg suliba jart surun betepve jelent meg,mikozben van 1masik aki surun szedi most mar heroin stb. es ugy odavan meg megnem veszi az apjara ratamadt,az anyara ez normalis talan???Mivan ha meglat jaro kellot meg minden es azt veri meg? -
Az alkohol sokkal drágább tud lenni, mint egy kis drog, főleg, ha a minőségre is ad valaki:)
Meg kéne különböztetni drogfogyasztót, és drogost, mint ahogy megkülönböztetünk alkoholfogyasztót, és alkoholistát. A különbség szakadékszerű, és az sosem jó, ha a határok elmosódnak két fogalom között.
Egyetértek az előttem szólóval, hogy ha nem kriminalizálnánk a drogfogyasztás bizonyos módozatait, akkor kevesebb ember fogyasztaná ezeket a veszélyeztetettebb rétegek közül (14-15 évesek), viszont feltehetőleg többen kipróbálnák az idősebb (már stabilabb énképpel rendelkező, nehezebben befolyásolható, stb.) korosztályokból. Így pedig csökkenne a tiltott drogok társaság formázó hatása. Egy 50 éves ember nem fog csak azért együtt lenni másokkal, mert ők drogoznak, viszont tizenéveseknél ez nagyon is gyakori. -
Azért az alkohol kissé más. Pl a vörösbor kis mértékkel fogyasztva segíti a vörösvérsejt képződést. Ajánlják is az orvosok azoknak akik pl csontvelő átültetésen estek át. Csökkenti a szervezet koleszterin színtjét. Viszont én egy drogról sem tudok ami a szervezetnek még kis mértékben is egészséges lenne. -
hat ami tortent velem vasarnap hajnalban azota nemfog menni alkohol 1biztos,de droga sem nem probaltam de az en szervezetemre nem volna jo hatassal es penzem sincs ra inkabb veszek olyan dolgot amitol legalabb jolakom es nem ehezzek mint hogy drogazzak -
mert akkor mindenki drogazna es senki sem volna kepes dolgozni ha elkezdene mert ha legalis akkor mert ne kivancsik vagyunk -
Patkánykísérletek igazolják, hogy egy gén felelős a függőségért, ez pedig 17%-ban fordul elő mind egy tetszőleges patkánypopuláció genomjában, mind egy random emberi populáció genomjában. Az egyes társadalmakban is ennyi a függők száma, csak ezek az emberek jórészt alkoholisták Európában, cannabis szívók Indiában, arabok között, stb. Ha legalizáljuk a most tiltott drogokat, akkor ezzel nem lesz több szerfüggő, csak többféle szert fognak fogyasztani. És lássuk be az alkohol talán még a heroinnál is csúnyább zsákutcába vezet, csak ezt társadalmilag elfogadjuk. Ha ez egy új drog lenne, akkor biztos, hogy a leginkább üldözöttek közé tartozni.
Mellesleg én magam is egy élő példa vagyok arra, hogy akiben nincs meg ez a gén sosem fog függeni egyetlen anyagtól sem. 8-10 éve mindent bevettem, elszívtam, megittam, stb; de soha nem éreztem, hogy ez nekem meghatározná a személyiségemet, vagy fizikailag szükségem lenne rá. Kb. 6-7 éve semmilyen drogot nem fogyasztottam, és mindez úgy történt, mint, ahogy az ember elhagy egy szokást. Lassan, feltűnés nélkül, akaratlanul. Le se kellett szoknom róla, mert nem volt miről, pedig fogyasztottam kokaint, angyalport, füvet, hasist, lsd-t, alkoholt, stb. Ma is minden további nélkül mernék bármilyen drogot fogyasztani, csak egyszerűen nincs bennem akkora késztetést, hogy utána is menjek a dolognak, telefonálgatás, dealerekkel való találkák, stb. ez a része mindig is gyűlöletes volt számomra. De ha legálisak lennének, akkor 1-2 évente biztos használnék kábítószereket, mint, ahogy kb. ilyen rendszerességgel is vagyok részeg (nagyjából évente egyszer). -
G_ArchAngel #18455 Reszemrol azert legalizalnam feltetelek mellett, mert a magyar egy olyan nep, hogy semmi nem erdekli, ami legalis - azonnal leszokna mindenki, mert mar nincs benne semmi torvenyellenes... 
-
Mikor lenne rosszabb a helyzet, mint most? -
cargame #18453 Ritka nagy baromsag.... -
Ha ez megtörténne akkor szerintem még rosszabb lenne a helyzet mint most. -
Fel lehetne számolni a kábítószerezést. Volt rá példa a világban de ez az ország képtelen lenne rá. -
Feltételek mellett, igen.....
" vegyél vistát...hagy szívjál ) -
Bizonyos feltételek melett igen. -
Ha ez megtörténne akkor szerintem még rosszabb lenne a helyzet mint most. -
G_ArchAngel #18447 "Bizonyos feltételek mellett igen." -
Bizonyos feltételek mellett igen.
Legyen állami monopólium a kábítószerrel kereskedni és regisztrálni kelljen aki hozzá akar jutni. Bizonyos munkaköröket ne lehessen a kábítószereseknek betölteni, bizonyos területeken ne dolgozhassanak. Például: ne lehessen közalkalmazott (egészségügy; oktatás; rendvédelem; rendőrség, katonaság, BV; tűzoltóság; stb); ne dolgozhasson az igazságszolgáltatás területén (ügyvéd, ügyvédbojtár); ne lehessen jogosítványa (járműre; nehéz/könnyű gépre)
A törvény megsértőinek 5-10 év börtön.
A befolyó összeg miattam mehetne a kábítószeresek rehabilitációjára.
-
G_ArchAngel #18445 At is lehetne irni:
Nezel kulturalis musorokat? 109 54.5%
Celeb vagyok, mentsetek ki innen! 91 45.5%
-
ba32107 #18444 Tudnál embert ölni? -
Kattints rá a Tervezett kérdések gyűjtőhelye linkre, a Szavazatok és az Időpont között.
1. Ott is egy szavazás van.
2. Oda nagyon kevesen mennek el. Van kérdés ami már egy hete ott van aztán csak 10 ember szavazott róla, hogy bekerüljön vagy nem. -
xxxpaulxxx #18442 Mivel nem nézek MTV-t ezért nincs szükségem rá:D
De nemár... ilyen kérdést bazz:D -
mégpedig? -
ba32107 #18440 Hasonló volt -
Legyen már majd egyszer öltél-e már embert kérdés is.
-
rothadjon meg. :D
ennek ellenére jó a műsor. -
Juszt László meg a Tisztelet Társaságát ajánlja figyelmedbe. Közszolgálat??? -
BIZ0906 #18436 Hurrá és most még több pénzt fog felemészteni. Király :( -
most megy pl a TV ügyvédje c. műsor. Nos, én az RTL klubon vagy a Tv2-n sose láttam ennyire JÓ és értelmes műsort, mint ez. Ajánlom figyelmedbe.
(talán a házon kívülhöz hasonlítanám, de sokkal tényszerűbb, részletesebb, feltáróbb) -
Cat 02 #18434 Mellesleg M1-en volt Mo.n először hd adás :) -
akarom mondani, kereskedelmi :) -
az a baj, h a közszolgálati tv-k is kuka. hétköznap választhatsz 2 főzős műsor közül, utána két dzsungeles műsor, 7végén pedig vagy éneklős, vagy táncolós
-
közszolgálati tv-re szükség van, más kérdés, hogy mienk olyan amilyen...