A Spektrum-on most fut egy sorozat droghatás címen. Engem is meglepett néhány tudományos tény, nem hittem volna, hogy az alkohol ennyire vadul károsítja az idegrendszert. A sorozatban nyilatkozó orvosok szerint a marihuána károsítja legkisebb mértékben a szervezetet, még függő használat esetén sem okoz komoly károkat, ebben az esetben az alkohol már igen komoly, és visszafordíthatatlan károkat okoz, amint azt lehet is látni az utcára kimenve.
Ritka, alkalmi fogyasztás esetén pedig szerintem egyik sem káros, pl. az általad említett bor sem, ami pedig egy komoly idegméreg. Működési elve, hogy az idegsejtnyúlványokat borító zsírszerű anyagot kioldja, és így védtelenné teszi a nyúlványt. Ezzel drasztikusan lecsökken a benne futó információ (elektromos impulzus) sebessége, ami felborítja a neuronok közötti kommunikációt. Mivel így a sejtjeink sérülékennyé is válnak, sok elpusztul közülük, közvetlen sejthalált az alkoholon kívül egyik másik drog sem okoz, az mdma is csak bizonyos receptorokat pusztít el, és azt is csak huzamos használat mellett.