127612
  • Bandee1987
    te sem? :)))
  • VRSDM
    emberfüggő, fiúban is vannak eltérőek. lányokban is van ...
  • G_ArchAngel #20951
    nem tudom, soha nem voltam meg no....
  • ba32107
    Az amerikaiak se isznak tejet?
  • ba32107
    Bazmeg!
  • Fbn Lx
    vajon miből készül ott a kifli
  • bardocz
    Majdha leírsz egy épkézláb mondatot,amit rajtad kívül legalább 3 ember megért rögtön,megkérdezlek^^
  • nandorb
    kinem szarja le hogy mire gondolsz
  • bardocz
    Hát igen,vannak buta ötleteik az embernek:D
    Suliban a konyhásnéni biztosította anyámat róla,hogy ha olyan kaja van,amihez kenyér jár,a hugom majd helyette kiflit kap-.-" Oh,Yeahh,sokkal előrébb vagyunk a témában:D
  • bardocz
    A laktózra gondolok.
  • Fbn Lx
    a tejérzékenység alatt is laktózt értesz? mert azt általában a fehérjeérzékenységre szokták mondani. ami már durvább kicsit

poén, hogy az emberek mennyire seggek a témában :D múltkor rendeltem egy gyros tálat, kérdeztem, a szószban van e tej. mondta hogy van, de miért. mert mondom laktózérzékeny vagyok.
    és olyan "gyaaa, de rossz" szintű elképedés volt rá a reakciója.
    Nem baj, hogy a világon élő emberek 75%-a laktózérzékeny. De ez már "betegségnek" számít, mert az európaiak nem ezt szokták meg. Ne zavarjon senkit, hogy a tejcukor lebontása csak az európaiak genetikai mutációja.
    Vajon miért van az, hogy a többi népcsoport esetében 4-5 évesen eltűnik ez az enzim?
    mert nem természetes az embert tejjel táplálni idősebb korban.
    Akit érdekel, utánanézhet.
    ja, fosásos dolog: nem hígfosásról van szó. :D
    meg nem olyan a dolog, hogy azonnal rádjön. Hanem eszel valami tejesen, aztán rá tízpercre valami rohadt kellemetlen alhasi görcs. aztán órák telnek el, mire úgy érzed, hogy wc lesz.
    legalábbis nálam így van :D
    Valszeg azért, mert ugyan a laktóz lebomlik benned, csak mivel nincs meg rá a megfelelő enzim, és a vastagbél baktériumainak kell bontania, ami több órás folyamat -> hidrogénképződés, hascsikarás.
  • bardocz
    Hát és az mennyire jó már,ha megiszel/ezsle valamit,amiben nem tudod,hogy van tej,aztán az utca közepén rádjön a fosás?:D
    Amúgy én kurva mázlista vagyok,anyám,hugom,3 unokatestvérem lisztérzékeny,anyámnak befigyel tejérzékenyég,nekem meg semmi bajom.
  • Fbn Lx
    rákot? na erről még nem hallottam.
    mellesleg a lisztérzékenységgel elég nehéz nemtörődni, mert komolyabb tünetei vannak mint annak, mintha mondjuk megiszok két deci tejet aztán meg kifosom :ASd

bár amikor voltam vizsgálaton glükózérzékenységre is mondták, hogy közel van a felső határhoz.
  • Fbn Lx
    A kormány és az igazságszolgáltatás hivatalos álláspontja szerint ilyen ma Magyarországon nem létezik. Szóval biztosan csak hallucináltál, vagy hazudsz -.-'
  • bardocz
    Ha a laktózra érzékeny vagy,akkor mindenképpen kerüld,mert kialakulhat belőle egy fasza kis lisztérzékenység,ami nem csak kurva drága,de rákot is okozhat ha nem foglalkozol vele.Két unokatestvéremnek gyomorfekélye van,a 10 éves akkora,mint a másik 6 éves...
  • Fbn Lx
    nem csak a bolti tejtermékekről beszéltem, hanem a tejtermékekről általánosságban.
    ok, a vaj annyira nem vészes, mert nem fogyaszt el egy pohár tejnyi vajat az ember minden nap.
    nem kezdem a tejes vitát itt, de én akkor fogok tejet inni legközelebb, ha felfedezik, hogy van olyan állatfaj, ami egészségesen elél az ember tején.
    akkor majd elhiszem, hogy én egészségesen elélek egy állat tején.
    Arról nem is beszélve, hogy nem tesz jót nekem a laktóz, szal nem nagyon motivál :D
    de van most laktózmentes tejem, megiszok egy pohárral lehet, megnézem mennyivel fogom magam jobban érezni :p
    harmadrészt pedig: nem minden embercsoportnak ajánlott a tejfogyasztás alapból.
    Az 'A' vércsoportú embereknek például a legkevésbé sem javallott. Ez a vércsoport a rézkori településekre vezethető vissza, akik nyugodt farmerek, leginkább növényevők voltak, és a tejfogyasztásnak nem volt kultúrája.
    A 'B' vércsoportúak már jobban tolerálják, mert ők nomádok, állattenyésztők voltak. akkoriban lett népszerű a tehéntej.
  • CUCLI
    Ritkán, ha jó kedvem van, kapnak pár forintot.
  • xxxpaulxxx
    remélem mostmár stimm:D
  • kas123
    Eddig orkok alatt nem pontosan esett le h kikre gondol :)
  • xxxpaulxxx
    Nekünk egyszer olyan volt, hogy jövünk ki egy barátommal boltól megyünk bulizni erre a járda szélén ott ül néhány büdösc meg még néhány áll a másik szélén... egyszer csak elénk ugrik egyik megszólalván, hogy tudnánk-e adni egy kis aprót? És hogy vigyázzunk, mert a testvére rendőr... és rámutat a mellette álló kb 2 méter magas punk(nak képzelte magát) cigányra aki acélbetkósban vigyorgott fog nélkül... hát ez egy emggyőző érv volt hogy gondolkodás nélkül belemarkoljak a zsebembe és odaadjak nekik néhány érmét... aztán megszólal köszönjük szépen! További jó utat!
    Mondom bazdmeg modern útonállók... örültem hogy nem raboltak ki minket, de akkor is ezekkel jobban tele van a faszom mint a csövesekkel... bár SZERENCSÉRE a csövesek többször "támadnak" be
  • xxxpaulxxx
    Vagy pedig fél, hogy ha orkok, ő egyedül van és nem ad nekik pénzt, akkor megtámadják... erre nem gondoltál?
  • kas123
    "Ha pedig orkokról van szó és nem vagyok egyedül akkor úgyelküldöm a picsába, hogy nem igaz.Egyébként ha egyedül vagyok igyekszek valamit adni..."

hmm ezt nem értem...
    1. Félsz, hogy ha egyedül szólnál be neki akkor megverne?
    2. Cinkesnek tartanád a haverjaid előtt, ha adnál neki pénzt?
  • Scottt
    Néha adok nekik ha van fölös apróm egyébként soha.
    Ha pedig orkokról van szó és nem vagyok egyedül akkor úgyelküldöm a picsába, hogy nem igaz.Egyébként ha egyedül vagyok igyekszek valamit adni...
    Kb 11óra körül lehetett főterünktől(Nagytemplom mögött a templomkert)ben álltunk barátokkal 5-6an mikor érzem, hogy valaki megfogja a vállam azt hittem valami lány,megfordul erre egy kanC vigyorog rám, hogy adjatok 50ft-t me ölök annyi pénzért.De itt adjad(hóna alá nyújtva mutatja), hogy a többiek ne lássák.
    Kicsit megállt bennem az ütő,aztán a bokrok mögül előlépett még 3db ork.
    Adtunk nekik mert valahogy éreztük, hogy még vannak páran.

Utánna bő 2órával később kijöttünk egy (írjuk le)kocsmából,erre megint ott termettek.Mondtuk, hogy öcsém már adtunk de feltünt, hogy mostmár egy új arc is van köztünk őt is le akarták húzni de mondta, hogy nincs aprója és vhogy elhitték..

Aztán még láttam egyszer őket.Akkor már csak haver csaja,meg én ücsörögtünk egy padon(Srác elég profi boxoló)szóval tudván, hogy túlerőben vagyunk 4Ork vs Én,meg Haver elhajtottam őket a rákba, hogy nincs apróm húzzatok el..
  • David2
    sok koszos csövest mit kell védeni, Bpn ma is egy részegen hőbörgött mert el mertem mellette menni(siettem). Ahol lakok a park részben egész álló nap ott tanyáznak vígan vedelgetvén a kannást. hát nc...
  • NEOreg3
    ha jól tudom ahhoz, hogy valaki munkát vállalhasson rendelkeznie kell állandó bejelentett lakhellyel is. Emiatt elég nehéz a hajléktalanok helyzete, azt mondjuk nem tudom, hogy pl. hajléktalanszállót lehet-e annak tekinteni.
  • VRSDM
    idonkénkt pár forint, de általában elhajtom őket a faszba.
  • Hymtozis
    Mindenki aki elküldené őket dolgozni: Ha lenne egy cégetek, és mondjuk felmondana a kereskedelmi vezérigazgató. És bejönne egy csövi, aki elmondaná, h ért hozzá, van tapasztalata, majd utánanéznél és látnád, h igazat mond. Felvennéd? Ha igen, akk szted keresne annyit, h ne csak mindennapi ellátása legyen meg? Tudjon mondjuk albérletbe költözni, azt fenttartani, plusz kaja és ruházat. Sztem nem biztos, nem csak h megtörténjen, de h eltudja magát tartani.
    Vagy ok, akk mondjuk nézzük, h nem tör ennyire fel, me esélytelen. Elmegy egy munkakeresőhöz, ahol találnak neki egy esti munkát, zárás után takarít, v közterület fentatróknál legyen utcaseprő. Mennyit keres ebből? Vannak emberek akik nem hajléktalanok, dolgoznak a családban 3-an, és mégsem tudnak megélni rendesen, ill. boldog(abb)an, v minden igényüket kielégítően. Inni pl itt is ihat az egyik családtag, tud enni, és mégis eljárhat kocsmázni...

Ha valaki ad egy csövesnek annyi pénzt, h házat tudjon venni, ruhákat, és mindezt fent is tudja tartni, akk sztem elmenne dolgozni, v ha nem, akk lehetne szemrehányást tenni. Viszont az, h adsz vagy nem adsz neki mondjuk 20 Ft-ot, az nm tom h függ azzal össze, h mért nem megy el dolgozni? Nem azért kér pénzt, h aztán befektesse és megváltsa a világot... Sajátmagának kell, fel akarja használni arra, h boldogabbá tegye magát. V annak (futtatójának) adja oda, aki kiküldte őt.

Én ha nem adok épp vkinek akk az azért van, mert parázok. De ha van pl zsebembe pont 70 Ft-t akk odaadom, de ha már nagyobb összeg van nálam akk nem állok neki keresgetni, v zörögni, me ha kér még akk én érzem magam rosszul... Meg ált. attól függ adok-e, h ki kér.

Nem tartom magam a hajléktalanok megmentőjének, és azt sem mondom h ez jó így, v h nincs igazatok, amiért néhányatok elküldi őket a ***, csak el tudom képzelni, h nem minden rossz ami úgy néz ki.
  • xxxpaulxxx
    Ritkán, ha jó kedvem van (jól be vagyok rúgva) adok nekik egy kis pénzt... amúgy rájuk se nézek... húzzanak el dolgozni a picsába
  • lord nihilus
    ha van kéznél pénzem, zsebben vagy vhogy így, akkor szivesen adok

egyébként érdekes tapasztalatom az h ha néha adok és utána más emberekre nézve látszik h összebeszélnek és megmosolyogják azt aki adni "merészel", már-már kínossá válik adni pár forintot
  • F1re
    :O:S az durva
  • DJKonya
  • bardocz
    Na ezért kell megölni,hogy ne mondjon el senkinek:_D
  • REPS0L
    általában adok nekik, mióta az egyik kért 20ft kenyérre, adtam neki egy 50est, majd visszahozta nekem a 30ft...
  • Benny04
    elküldöm őket a csillagba.
  • DJKonya
    Rájuk se nézek és továbbmegyek..... volt már incidensem ilyennel mikor utána nem mertem a árosba menni egy hónapig... mikor ettem a kajámat a búzán odajött egy cigánygyerek azt mondta hogy adjam már oda, mondom nem adom azt így felütötte az álam akkor feláltam balkézzel meglöktem jobbal meg levágtam neki. Akkor nem mertem a városba menni 1 hónapig:D
  • FZoleee
    Ja, és egyébként: Ritkán, ha jó kedvem van, kapnak pár forintot.
  • broman191
    "Rájuk sem nézek, és továbbmegyek." - Legyen ez. Nem emlékszem hogy találkoztam volna kéregetővel egy ideje...
  • FZoleee
    tudjuk, neked mindened megvan, a kocsid, a csajod is fullos, te is hibátlan vagy stb...
  • Pepsi Twist
    nekem kurva sok vésztartalékom van :D
  • Narusco
    ezzel én is így vagyok. hajléktalanok, legalább legyen egy üveg boruk amivel el vannak aznap este...