• Fbn Lx
    a tejérzékenység alatt is laktózt értesz? mert azt általában a fehérjeérzékenységre szokták mondani. ami már durvább kicsit

poén, hogy az emberek mennyire seggek a témában :D múltkor rendeltem egy gyros tálat, kérdeztem, a szószban van e tej. mondta hogy van, de miért. mert mondom laktózérzékeny vagyok.
    és olyan "gyaaa, de rossz" szintű elképedés volt rá a reakciója.
    Nem baj, hogy a világon élő emberek 75%-a laktózérzékeny. De ez már "betegségnek" számít, mert az európaiak nem ezt szokták meg. Ne zavarjon senkit, hogy a tejcukor lebontása csak az európaiak genetikai mutációja.
    Vajon miért van az, hogy a többi népcsoport esetében 4-5 évesen eltűnik ez az enzim?
    mert nem természetes az embert tejjel táplálni idősebb korban.
    Akit érdekel, utánanézhet.
    ja, fosásos dolog: nem hígfosásról van szó. :D
    meg nem olyan a dolog, hogy azonnal rádjön. Hanem eszel valami tejesen, aztán rá tízpercre valami rohadt kellemetlen alhasi görcs. aztán órák telnek el, mire úgy érzed, hogy wc lesz.
    legalábbis nálam így van :D
    Valszeg azért, mert ugyan a laktóz lebomlik benned, csak mivel nincs meg rá a megfelelő enzim, és a vastagbél baktériumainak kell bontania, ami több órás folyamat -> hidrogénképződés, hascsikarás.