127612
-
OFF
ezért nem értem a rendőröket sem...
mi a picsnek golyóálló mellény ha a fejét/nyakát lőném az embernek...
mint pl a most látott filmben a Bátrak Hazája...
hiába volt rajta védőruházat..úgy tarkón lőtték h azonnal meghal...
ON
részt is vettem benne...mezei mokkával és új töréssel megúsztam...az ellenfél ájulással végezte a balesetin...
megtanulta örökre, hogy nem vesz el olyat ami nem az övé...
karate powa :) -
Vegas #21512 jahogy, áháá becsapós kérdés... -
az utolsó ilyen emlékem az ovihoz köthető
-
Háááát
Lettem már kitiltva ....mert verekedtem a női mosdóba.....
-
Szép írás :) Az izomagyúak úgysem jutnak el odáig , hogy felfogják amit leírtál. -
"bizonyám, aki gyúr, az izmainak azt a képességét fejleszti, amivel rövid időintervallumon belül rövid időre minél nagyobb súlyokat emelgethet."
Kb. Azon kívül dögunalom... -
ba32107 #21507 Nem akarok én ezzel kapcsolatban okoskodni, mert nem értek hozzá, de gyanítom, hogy a küzdősportokban az embert felkészítik szúrófegyverek elleni védekezésre is. -
ba32107 #21506 Ezt most úgy mondod, mintha te 100%-ig meg lennél győződve, hogy ő igazából erős akar lenni, de lusta tenni érte. -
Fbn Lx #21505 tipikusan azon emberek dumája, akik azt hiszik, a genetika adta termetükkel már mindent elértek. -
Fbn Lx #21504 elküldtem anélkül, hogy befejeztem volna :3
szóval azt mondod, hogy a nagydarab ember, mivel nehezebb, nagyobbat tud ütni.
és hogy ez egyszerű fizika. ennek pont az ellenkezője igaz :)
Erő = tömegszer gyorsulás. Newton második törvénye kimondja, ahogy nő a test tömege, úgy csökken a gyorsulása.
amit megszerzel az ütésed tömegében, elveszted a sebességében, ennél fogva nem következik az, hogy a becsapódás erejét növeli.
Az egyetlen faktor, ami növeli a becsapódás erejét, az a sok gyakorlás.
vékony, kisebb súlyú kezekkel, és nehéz nagyobb súlyú kezekkel, is a gyakorlás növeli az ütőerőt, hogy megtanuld, a saját alkatod erejét hogyan használd ki jobban. Az ütőerő mindkét esetben arányosan nő, csak vékonyabb kéz esetében a szorzót a gyorsulás, vastagabb kéz esetében ugyanezt a szorzót a tömeg fogja nagyobb arányban növelni.
Valamint azt mondod, hogy az ütéseket is jobban bírja egy nagyobb test, mivel több rajta az izomréteg. na, ez egy óriási ferdítés.
Gondolj csak bele, van egy szabályrendszered, aminél bizonyos pontokat szabad, bizonyos pontokat tilos megütni. Ezek a szabályok védik azokat a pontokat, amelyeket nem lehet "kigyúrni", nem lehet rá erősíteni, és amíg élsz, bizony sérülékeny marad.
gondolom tudod, melyek ezek a pontok az emberi testen.
Te pedig izomtömegről beszélsz.... tudod, valós harcban csak a hülye fogja a tested izomréteggel lefedett pontjait ütni.
a szemek, az orr sérülékeny maradnak, kigyúrhatatlanok. a torok kigyúrhatatlan. a halántékod kigyúrhatatlan. a heréid kigyúrhatatlanok.
soroljam még?
ez csak egy ok arra, hogy miért nem lehet egy szabályrendszeren alapuló küzdelmet mérvadónak tekinteni.
Hidd el, a küzdelmek szabályai mindig is a nagyobb súlyú embereknek, az izmosabbaknak kedveztek. és azoknak, akiknek jó az állóképessége.
két ember több meneten át püföli egymást a ringben. Összehasonlításképp egy valódi harc az első 5-10 másodpercben eldől.
Szóval: mégis, mennyire mérvadó ez? -
Rundstedt17 #21503 Egyetértek,a pálcika kölykök dumája -
Ne ezzel az utcán mit csinálszal gyere, mert akkor ennyi erővel leszúr az első suhanc és akkor ennyi erővel minek jársz küzdősportra, ha úgy is leszúrhatnak... Akkor inkább ülj otthon, ugyan ott vagy... Egyébként te is a levegőbe beszélsz? Verekedtél már 100-120kg-os emberrel? Úgy mondod hogy a nagyobbak "gyengébbek, lassabbak" mintha naponta vernéd el őket... Az ilyen mondatok mint a tieid tipikusan a vézna 60kg-os emberek szájából szoktak hangzani akik irigykednek, hogy ők nem nőttek meg nagyobbra és ezt azzal kompenzálni, hogy kifogásokat és hibákat keresnek... -
Fbn Lx #21501 ezek szerint van tapasztalatod küzdősportban, ez is elismerendő. de harcban, és harcművészetben nincs, ezért állítottál butaságokat.
egyrészt a k1-ről, és egyéb szabályrendszerekről nem beszélnék úgy, mint a valóságot jól tükröző szituációkról. Már csupán a nevükben is benne van. "SZABÁLYRENDSZEREK".
az utcán tudod, mit csinálhatsz a szabályrendszereddel? -
Nem a testépítésről beszélek, hanem a kigyúrtságról, nagyságról... -
k1-esek is harcművészek, nem testépítők :) -
Jártál fél évig, nah bumm... Úgy mondom, mintha ez sok idő lenne! Jah a nagyobb, kigyúrt emberek lassúak, és lomhát... Igaz van közel 100kg-os ütőerejük, elég ha egyszer eltalál, akkor ottmaradsz! Ez egyszerű fizika, minél nagyobb egy test súlya annál nagyobb erőt képes kifejteni... Nézd meg a nehézsúlyú bokszolókat, azok se lassúak... Vagy ott a K1 mit érnek a 60kg-os harcművészek? Kb. az első menetbe ki KO-zák őket a 100-120 kilós állatok, Semmy Schilt és társai!
A ütéseket is jobban bírja egy nagyobb test mivel több rajta az izomréteg...
-
nem az számít hogy hova jár, hanem hogy milyen ésszel lett megáldva/nevelve. -
Elég értelmetlen vita megy itt. Mindenkinek vannak elvei, és az ilyet általában az ember önmagával szemben is elvárja. Ergó akinek szempont a hűség az valószínűleg maga sem fogja megcsalni a barátnőjét. Ugyan ez az őszinteséggel. Szintén van mindenkinek értékrendje is, ergó mindenki tisztában van, hogy mely rétegnek felel meg igazán. Szerintem bukott ez az elmélet, hogy a férfiak mindent elvárnak a nőktől. Férfiaknak is tenni kell azért, hogy megfeleljen egy nőnek. -
Rundstedt17 #21495 Hol állítottam ezt abba a hozáxólásomba? -
gondolj arra is, hogy nem csak az lehet jó tulajdonság, hogy valaki húdekigyúrt állat. ugyanezek a tulajdonságok érvényesülhetnek a férfi oldalról.
ez egy középkori baromság hogy csak a kétkezi munka érték. -
Ha azért lusta vagyok mert nem járok gyúrni,és szedek mindenféle szart,akkor igen;) -
Rundstedt17 #21492 Bizony. -
Szomorú, hogy manapság már a rendes lányokat mesebeli királylányoknak hívjuk. De sajnos így van, ritkák eléggé. Amúgy szerintem egyáltalán nem nagy kritérium a normális belső, egy szolíd külsővel, minde emellé egy kis értelem is, ahogy Fbn Lx is írta. -
Fbn Lx #21490 persze. megtanulni ütni egyharmad győzelem.
a győzelem második harmada pedig megtanulni megütni valakit.
a harmadik harmad pedig gyakorlás, kemény munka, foltozás. -
Rundstedt17 #21489 Szélsőséges fogalmazás..én is sarkíthatnék hogy te mesebeli királylányt akarsz.. -
nem értem miért kell olyan embereknek kánonba fújni a gyúrást, akik talán ki se próbálták.
gyúrás legfőbb célja az izomtömeg növelése, ha verekedni akarsz menj el küzdő sportolni, ha pedig kitartás kell menj atlétikázni. Én spec gimi alatt gyúrtam, s marhára nem bántam meg. Vékony testalkatú voltam, s legalább jött egy kis erő s tömeg is. -
Parasztlengőket eleve nem nevezném küzdésnek:)
Aki viszont rendes sport mellett gyúr,az tud jól küzdeni,mert olyan üt,mint amilyet egy ló rúg,az meg hatásos. -
Lustának lusta,de gyúrni soha nem fogok,kick-box meg most azért nem megy,mert majdnem eltörtem a lábfejem,aztán pihentetnem kell,az csak jövőhéttől.Aztán remélem bírni fogja.Bicikli meg akkor fog menni,ha leesik a hó.Mást meg nem sportolok,majd ha haverom elkezd járni thai-box-ra,akkor azt kipróbálom,de más nagyon nem érdekel. -
Fbn Lx #21485 pontosan.
én is szeretnék eloszlatni egy hihetetlenül buta, de sajnos minden korszakot végigkísérő tévhitet. de sajnos lehetetlen. mégpedig azt, hogy aki ki van gyúrva, nagydarab, izmos, magas, az jól küzd.
ez nem igaz.
-
duma duma duma
lusta vagy... -
A gyúrástól csak nagy izmaid lesznek,amik nem érnek semmit.Kurva sokra megy vele az ember,hogy ki tud nyomni 100 kilót,amikor olyan lassú,mint egy medve,és a 60 kilós harcművész körbetáncolja,és elveri.Ráadásul semmi állóképességed nem lesz belőle. -
Fbn Lx #21482 fikázol, de az, hogy te ennek fejében milyen szinten állsz magaddal, nem tartozik ide.
ok.
mellesleg akkora faszságot mondtál, hogy hihetetlen. Te nem tekinteted teljesen ALAP dolognak, hogy a párod tetsszen neked? ergo szép legyen.
nem tekinted alap dolognak, hogy értelmes legyen? ergo lehessen vele valamiről érdemben beszélni.
nem tartod alap dolognak, hogy rendes legyen? ergo ne úgy basszon át, és szarjon le, ahogy tud.
Na az már igencsak probléma, ha számodra ezek a dolgok nem fontosak.
ilyen elvárásokhoz pedig hozzátartozik az, hogy én is kurvára normálisan kezelem a dolgot, és az általam elvárt dolgokat magamra nézve is alapnak tekintem.
Dehát baszod, ha számodra ez a néhány elvárás már a MAJDNEM TÖKÉLETES szintet jelöli... akkor gyanítom, hogy úgy is állsz a dolgokhoz. -
Rundstedt17 #21481 A másik oldal se jobb a kis pálcika soványok akik csak futni birnak de 1kg tól összeesnek.xóval maradjuk annyiban mind2nél van elrettentő példa -
ba32107 #21480 Ahogy írtad, neked is vannak elvárásaid bőven. -
Rundstedt17 #21479 Nem hiszem különben is azoknak általában csak a selejtje jut,feltételes módba írtam ha nem tűnt volna fel:"mi lenne ha.." -
nem számít -
Fbn Lx #21477 hozzáteszem, jártam fél évet kondiba, és ez elég is volt. nem nekem való.
ott is csak az haladt igazán, aki mindenféle kacsatápot szedett, nekem meg erre nincs szükségem.
alkatomból kifolyólag a gyors mozgást/reflexet megkövetelő dolgokban vagyok jó, súlyemelésben egyáltalán.
mellesleg kung fuzom, és emiatt nem célszerű izomtömeget építenem. a gyúrással felépíthető izomtömeg - legfőképp a bicepszizom, mivel a feszessége egyfajta húzóerőt eredményez, ami egy ütésnél (egyenes ütésnél persze, nem boxolóhorognál) - negatívan hat sebességre, ütőerőre.
Még egy súlyos bizonyítékom van rá, hogy a gyúrás nem egyenlő az erő netovábbjával:
kérj meg egy nagy izomtömeggel rendelkező embert, hogy álljon fél lábon, a másik lábát húzza fel, úgy, hogy a combja párhuzamos legyen a földdel, a támasztó lábát enyhén rogyassza be, a kezeit pedig nyújtsa vízszintesen előre, egyenesen - és tartsa ez az állást.
csinálja ezt legalább öt percig.
áh, kettőig nem fogja bírni.
bizonyám, aki gyúr, az izmainak azt a képességét fejleszti, amivel rövid időintervallumon belül rövid időre minél nagyobb súlyokat emelgethet.
mellesleg úgy látom nagyon úgy vettétek le, hogy sajnáltatom magam. pedig nincs miért, igazán. nem panaszkodom, mert szerencsés helyzetben vagyok. csak leírom azt, amit tapasztalok. ezt pedig tényleg úgy a legkönnyebb lereagálni, hogy a fejemhez vágod, hogy az én helyzetemet siratom.
Pedig egyszerűen csak fáj az, amit a korombeliekkel tapasztalok. -
Rundstedt17 #21476 Ez nem tartozik ide.itt az a kérdés hogy milyen jogon ez a sok elvárás?szép legyen,értelmes legyen,rendes legyen...igen az ilyenek tényleg ritkák,már majdnem tökéletes.ilyen elvárásokhoz gondolom hasonló kiváló tulajdonságokkal vagy megáldva... -
ba32107 #21475 Ki mondta hogy izmosak akarunk lenni? Leszarom az izombuzikat is, meg a nőiket is. Ne hidd azt, hogy mi azokat a csajokat akarjuk, akik ezekkel mászkálnak. -
Fbn Lx #21474 mit sportolsz?