• Fbn Lx
    hozzáteszem, jártam fél évet kondiba, és ez elég is volt. nem nekem való.
    ott is csak az haladt igazán, aki mindenféle kacsatápot szedett, nekem meg erre nincs szükségem.
    alkatomból kifolyólag a gyors mozgást/reflexet megkövetelő dolgokban vagyok jó, súlyemelésben egyáltalán.
    mellesleg kung fuzom, és emiatt nem célszerű izomtömeget építenem. a gyúrással felépíthető izomtömeg - legfőképp a bicepszizom, mivel a feszessége egyfajta húzóerőt eredményez, ami egy ütésnél (egyenes ütésnél persze, nem boxolóhorognál) - negatívan hat sebességre, ütőerőre.
    Még egy súlyos bizonyítékom van rá, hogy a gyúrás nem egyenlő az erő netovábbjával:
    kérj meg egy nagy izomtömeggel rendelkező embert, hogy álljon fél lábon, a másik lábát húzza fel, úgy, hogy a combja párhuzamos legyen a földdel, a támasztó lábát enyhén rogyassza be, a kezeit pedig nyújtsa vízszintesen előre, egyenesen - és tartsa ez az állást.
    csinálja ezt legalább öt percig.
    áh, kettőig nem fogja bírni.

bizonyám, aki gyúr, az izmainak azt a képességét fejleszti, amivel rövid időintervallumon belül rövid időre minél nagyobb súlyokat emelgethet.

mellesleg úgy látom nagyon úgy vettétek le, hogy sajnáltatom magam. pedig nincs miért, igazán. nem panaszkodom, mert szerencsés helyzetben vagyok. csak leírom azt, amit tapasztalok. ezt pedig tényleg úgy a legkönnyebb lereagálni, hogy a fejemhez vágod, hogy az én helyzetemet siratom.
    Pedig egyszerűen csak fáj az, amit a korombeliekkel tapasztalok.