127612
-
Leszámítva egyes orvosok modorát, semmi gond nem volt. -
Hymtozis #22592 Nemrég kiment térdem, és most úgy is maradt, nem tudtam visszatenni. Bemeek, ok, medialis meriscus sérülés. 2 héttel utána mr vizsgálat, és mondtam, h visszament már rendbe vok, mondták, h az jó, de jövő héten megműtenek. Bemegyek, péntekről ott alszom szombatra és mondják, h most nem férek be műtétre, menjek haza, jöjjek be vasárnap délután. Visszamentem vasárnap délután, megint egy éjszakát bent voltam, reggel kontrolra bejött egy fő-fő doki, látta, h törökülésben ülök, és mondja, h hát téged nem kell műteni (mert a medialis meriscus sérültek nem tudnak úgy ülni). Hazamentem, és semmi bajom, csak mondta egy gyógytornász, h edzek a combizmomra, mert túl gyorsan nőttem meg és a combizmom nem erősödött hozzá... -
pff, az igen, jó kis tévedés:) Még jó, hogy nem lett nagyobb bajod belőle. -
inkább 3tól. -
a vékonybélgyulladásomra 4 éven keresztül azthitték hogy tejcukorérzékenység.
(2 v. 3 éves koromtól 7-ig) -
Ennyi?? Semmilyen lövöldözős, fenyegetős, illegális autóversenyen legyorsulós sztori? o_O
Egyébként leszámítva egyes orvosok modorát, semmi gond nem volt. -
Nem, minden egészségügyis rendes volt akivel eddig találkoztam.
Szerencsémre eddig nem voltam kórházban,orvoshoz is ritkán járok. -
Én két esetet jegyeznék meg. Az egyik a barátommal történt, nyaralás alatt spagettit főzött, és egy szerencsétlen mozdulattal magára rántotta a lobogó vizet, pontosabban a jobb lábára. Egy szót sem szólt, csak rohant a zuhany alá. Kemény másodfokú égés, baromira fájt neki. Irány gyalog a buszmegálló, csak a szomszéd községben volt orvos. Eltámogattam odáig, fel a buszra, le a buszról, be a dokihoz. Igen jó orvos volt, elkezdte tapogatni, nyomogatni a lábát (azt hittem haver ott helyben leüti). Közben dünnyög magában hogy mit is kéne ezzel csinálni, mi is ez(!!)! Aztán fogott egy üveg Naxol-t (leégés ellen használják, alkoholos, hűsíti a bőrt), amire bazi betűkkel rá van írva hogy nyílt sebben tilos használni. Addigra a hólyagok persze felfakadtak a lábán, mondtuk hogy ezt nem kellene. Erre ő, nem tudjuk mi ezt, ő az orvos, és már fújta is rá. Haver akkor már üvöltött. Mikor befejezte, megfordította a palackot, és elolvasta a figyelmeztetést. Óóóóóóó, amindenit, tényleg. Ha a barátom fel tud állni, tuti agyonverte volna. És megint kereshettünk volna orvost. :)
A másik eset édesapámmal történt. Éjjel ritmuszavarra panaszkodott, elég rossz színben volt. Irány az ügyelet, majd a kórház. Nem szokott gyakran orvoshoz járni, nem egy olyan típus. Fel kellett kelteni az ügyeletes orvost, aki odajött, és azzal esett neki hogy minek jön ide este színlelni, nincs is semmi baja, csak költi az adófizetők pénzét (hosszú évek óta két műszakban dolgozik). Na akkor majdnem én vertem össze az orvost. Fater sápadtan üldögélt, a mellkasát szorította közben. Én pedig elmagyaráztam az orvosnak hogy mi is a dolga. Na utána gyorsan meg lett az EKG, szerencsére nem volt szívrohama. A doki szerencséjére is...
Ez a két eset volt nekem negatív tapasztalat. -
cargame #22583 Volt h kiment a kezem penteken nem tudtam mozdítani. Erre bemegyünk a sürgösségire és ott kezdik mondani h miért pont ma??? Miért pénteken?? Nekik most pénteke van és kell menjenek + stb... mintha nem az lenne a dolguk h elássanak. Aztán rongten de nem láttak semmi :DDD pedig nem tudtam mozditani semerre. Okosak voltak. Ossze vissza kuldtek a felvetelt, majd a csaladorvos megalapitotta h a csont felcsuszott egy kcsit. De vannak jofej orovsok is. -
én szimplán nem emlékszem, úgy hogy az uccsóra kattintottam -
extramagascsaj #22580 Igen, volt: kínos, kellemetlen, vagy vicces incidens.
-
ba32107 #22579 Hát ez inkább a második válasz -
Igen, volt: kínos, kellemetlen...: fél éve sikerült a rossz gyógyszeres kezelések miatt egy elég durva depresszióba bele esnem, amiből még most sem heveredtem ki teljesen, de legalább már kevesebbet gondolok öngyilkosságra. -
Nem kielégítő, hanyag vizsgálat, rossz diagnózis, így 1 év eltetével kiderült (magánorvosnál), hogy totál más bajom van, és most hosszas kezelés után lehet belőle műtét. -
én is má rég szabin vagyok :D -
nem igazán, de sok a buMkó -
Igen, az vagyok. Amúgy privi ment, nem elsősorban erre a hsz-edre, hanem a másikra. -
2. ...
Mandulaműtét:
-konkrétan már akkoravolt az összes mandulám, hogy nem bírtam becsukni a számat, és álléandóan krahácsoltam. Elmentünk dokihoz, hogy whattado?
ooo ki kell venni az összeset.. voltam vagy 4 éves, nem kellett oviba menni ennyit vettem le belőle. Utána jól éreztem magam, majd rá ~3 évvel /6-7 éves lehettem/ megint ez vvolt... számat nem bírtam becuskni, krahácsolás, alig aludtam minden bajom votl... Doki > mandula visszanőtt, nem vették ki rendesen... GG... Aztán felvittek pestre, ott pár nap korház, kivették, azóta jónak tűnik. Tehát elmondhatom magamról, hogy visszanőtt a mandulám, amiért akkoribancsodagyereknek hittem magam :D -
ba32107 #22572 Nekem nincs rossz tapasztalatom. Egyszer voltam urológián, a faszi akkora arc volt, hogy még akkor is röhögtem, miközben "a kellemetlen módon" vizsgált meg :D -
G_ArchAngel #22571 Szabadnapos vagy?
Nem semmi, amit ma az SG-n muvelsz - ertem ezt elsosorban a leutott karakterek szamara... -
"segészeten" - omg asd:AS:DA:SDASASDSD: -
Áprilisban este egy igen nagyot biciklivel. Konkrétan nem tudtam lábraállni. Másnapra picit jobb lett, már tudtam sántikálni, egyértelműen nem volt törés, szalag húzódott csak (van tapasztalatom sajnos). Eltelt két hét és már elég szépen tudtam járni, de azért a biztonság kedvéért elmentem dokihoz.
A faszi megtapogatta, majd közölte, hogy rendbe fog jönni, ő nem röntgenezi meg és ultrahangra sem küld...
Eltelt 5(!) hónap. Simán jártam, de még mindig bizonyos mozdulatokra olyan érzékeny volt, hogy ha egy adott irányba fordult a bokám, akkor kb. összecsuklott a lábam alattam, annyira fájt. Mivel a fájdalomküszöböm igen magas, baromságokért nem szoktam feleslegesen nyavajogni, visszamentem a dokihoz, hogy nézzen már rá.
Hétfői nap volt, de a betegfelvételnél azt mondta a hölgy, hogy mennjek szerdán, mert akkor lesz ott a prof, aki húdeszuper meg mennyirenagyon ért hozzá és ő a lgejobb, esstébé, esstébé...
Oké, visszamentem szerdán.
Behívnak, a doki sehol, az asszisztensnőnek elmondtam, hogy mi történt, és hogy szeretnék egy ultrahangot, mert egyértelműen valamelyik szalaggal van gond. Ő suttogva mondta, hogy jajj, ilyet ne mondjak, a doktor úr nem szereti ezt, majd ő megmondja, hogy mit kell vele csinálni, mert ő ért hozzá.
Oké.
Bejön a faszi, elmondom neki is, hogy mi a problémám. Konkrétan majdnem 6 hónappal a baleset után is néha sntítok, bizonyos mozdulatokra elviselhetetlen fájdalom a bokánál, ilyenkor szinte elesek, stb.
Faszikám odajön, megtapizza a vádlim, majd közli, hogy akkor elküld RÖNTGENRE(!!!!). Finoman megpróbálom megjegyezni, hogy "izé, de uram, hát nyilván nincs és nem is volt eltörve a lábam"
és próbáltam a z ultrahangra terelni a szót, de ő hajthatatlan volt. "Nem baj a biztonság kedvéért megröntgenezzük."
Oké, gondoltam magamban, akkor majd ha ő is látja, hogy a röntgen nem mutat semmit, nyilván más okot keresünk.
Röntgen - nem mutatott semmit természetesen. Doktor úr meg is állapította, hogy igen ht ez nem volt sem repedve, sem törve.
És hozzáteszi:
"Tulajdonképpen úgy gondolom, hogy ilyen mindenkivel történik, mindennapos dologról van szó, abban sem vagyok biztos, hogy ez az esés miatt fáj, ha nem múlik el pár hónap múlva, akkor jöjjön vissza..."

Mivel elég tisztelettudó embernek tartom magam (kivéve: sg fórum :p), ezért inkább nem mondtam meg neki, hogy hova mennjen el a mr. nagyonhozzáértő kedves professzor úr a diagnózisával...
Egyébként általánosságban az a tapasztalatom, hogy a segészeten / traumatológián a dokik 99,9%-ának FINGJUK nincs, hogy hogy kell kezelni egy sportsérülést. Tehát azt, amikor te tényleg keményen sportolsz és lesérülsz. -
Nem, minden egészségügyis rendes volt akivel eddig találkoztam.
most hogy visszaemlékszem igazából nem volt semmi... -
ba32107 #22567 Az ilyet írd le, ha gondolod -
"Nem, minden egészségügyis rendes volt akivel eddig találkoztam"
És akkor még enyén fogalmaztam. 100%-ig korrekt és szakszerű volt az összes. Soha nem fizettem semmit zsebbe. -
Vicces volt, mikor bementünk hajnali 2kor hárman, és mindegyikünk előadott valami hülye sztorit :DDD (biciklivel esett a haverom, én le a lépcsőn, a harmadik meg átnyúlt az üvegajtón :DDD)
Aztán mondta, hogy nem lesz gond, mondjuk el mi volt.. "Megcsuktuk a trabit" :DD -
Igen, volt: kínos, kellemetlen, vagy vicces incidens.
-
egyszer voltam cukorbeteg egy hónapra, de az én hibám volt, mert ettem vérvétel előtt 
amúgy minden ok volt, mondjuk 10 éve nem is voltam orvosnál :) -
Igen, volt: hibás diagnózis,
tűdőgyulladásomat, náthának diagnosztizálták elöször :DD -
Akkor holnaptól vakítoan fehér kulkuxklános ruciban fogok járni,és azért vakítóan fehérben,mert így egy árnyalattal vilgosabb népcsoporthoz kívánok szólni,nem a néerekhez
-
Rundstedt17 #22559 Failed.az sehol sem tiltott. -
-
-
Ha tiltanák, akkor a vodafon emblémáját is betilthatnák, mert egy az egyben a kluxkluxklán jelképe. -
ba32107 #22555 ték? -
Már 3.4 MB az adatbázis mérete. :) Ha hozzávenném az látogatási logokat, akkor lenne ott 10 is. :D