Én két esetet jegyeznék meg. Az egyik a barátommal történt, nyaralás alatt spagettit főzött, és egy szerencsétlen mozdulattal magára rántotta a lobogó vizet, pontosabban a jobb lábára. Egy szót sem szólt, csak rohant a zuhany alá. Kemény másodfokú égés, baromira fájt neki. Irány gyalog a buszmegálló, csak a szomszéd községben volt orvos. Eltámogattam odáig, fel a buszra, le a buszról, be a dokihoz. Igen jó orvos volt, elkezdte tapogatni, nyomogatni a lábát (azt hittem haver ott helyben leüti). Közben dünnyög magában hogy mit is kéne ezzel csinálni, mi is ez(!!)! Aztán fogott egy üveg Naxol-t (leégés ellen használják, alkoholos, hűsíti a bőrt), amire bazi betűkkel rá van írva hogy nyílt sebben tilos használni. Addigra a hólyagok persze felfakadtak a lábán, mondtuk hogy ezt nem kellene. Erre ő, nem tudjuk mi ezt, ő az orvos, és már fújta is rá. Haver akkor már üvöltött. Mikor befejezte, megfordította a palackot, és elolvasta a figyelmeztetést. Óóóóóóó, amindenit, tényleg. Ha a barátom fel tud állni, tuti agyonverte volna. És megint kereshettünk volna orvost. :)
A másik eset édesapámmal történt. Éjjel ritmuszavarra panaszkodott, elég rossz színben volt. Irány az ügyelet, majd a kórház. Nem szokott gyakran orvoshoz járni, nem egy olyan típus. Fel kellett kelteni az ügyeletes orvost, aki odajött, és azzal esett neki hogy minek jön ide este színlelni, nincs is semmi baja, csak költi az adófizetők pénzét (hosszú évek óta két műszakban dolgozik). Na akkor majdnem én vertem össze az orvost. Fater sápadtan üldögélt, a mellkasát szorította közben. Én pedig elmagyaráztam az orvosnak hogy mi is a dolga. Na utána gyorsan meg lett az EKG, szerencsére nem volt szívrohama. A doki szerencséjére is...
Ez a két eset volt nekem negatív tapasztalat.