127612
-
Nem tettem, hülyeségnek tartom. -
nem tettem. ok nincs. -
DIESEL DOG #24961 Nem tettem mert úgyse tartom be... -
Fbn Lx #24960 gondoltam a halálos betegség meg szellemi fogyatékosság, meg hasonlók esetére is, és abban a helyzetben te magad már tényleg nem tudsz sok mindent kezdeni. Ezt talán a karmával lehetne magyarázni, ha nagyon akarjuk, hogy ez is mind annak a visszafordíthatatlan következménye, amit mi tettünk. Vagy éppen a vonzástörvénnyel. De ezek olyan teóriák, amikben vagy hiszel, vagy nem. Én kételkedő vagyok mindennel kapcsolatban, de mégis annyit mondok, hogy lehet benne valami.
Mellesleg szellemi fogyatékosságot maga a személy nem éli meg olyan negatívan. teszem azt nem sok olyan szándékos öngyilkosról hallottam, aki downkóros volt, valamint személyes tapasztalat alapján egész nap képesek felhőtlen boldogok lenni, pusztán azért, mert a környezetük szereti őket. Nem hiába mondják, hogy butának lenni jó. Egyszerű a képlet: Minél okosabbak vagyunk, annál jobban bele tudunk gondolni, hogy milyen szar nekünk.
És tényleg, mennyire félelmetes azzal a tudattal élni, hogy a karma létezik és valós, azt kapjuk amit megérdemlünk, talán számtalan életen keresztül, valamint a vonzástörvény. Ahogy élünk, amire gondolunk, azt vonzzuk magunkhoz, és ezt irányíthatjuk tudatosan.
Az ember fél, hogy elcseszi a saját életét, ahogy én is, vagy belegondol, hogy valóban lehet-e ennyire egyszerű minden, és egy rossz érzés, egy üresség marad, amit néha én is érzek. Ezért valóban jobb azzal a tudattal élni, hogy tényleg minden véletlenszerű, és azzal megyünk, ami jön. Így nem félek attól, hogy rossz úton járok, és így nem félek attól, hogy törvények rabja vagyok. Sokkal egyszerűbb és kellemesebb, mert a felelősség nem minket terhel, hanem a körülményeket :) Minden felelősséget áthárítani vágyó emberi reakció. -
Persze te magad is egy körülmény vagy, csak hogy te magad vajmi keveset tudsz számottevően változtatni, ha az élet elbánik veled. Pl. eleve született szellemi fogyatékosként vagy halálos betegként nem éppen tudnál akármit is tenni (mindenképpen függsz a környezettől)
Ebből következően a szabadság érzése is csak egy szűkebb keretbe való létben lehetséges, mindent nem tehetsz meg amit akarsz. (de mondjuk nem is kell) egy már egy kicsit filozófálgatás :p -
Fbn Lx #24958 én nem hiszek abban, hogy olyan dolgok, mint az esély a boldogságra teljesen véletlenszerűek, és ok nélkül ütköznek belénk az életben. Tényleg a körülményekre vagyunk utalva, de azokra a körülményekre, amiket mi teremtünk magunknak - tudatosan vagy tudtunk nélkül. Végső soron magunkra vagyunk utalva, és a tévhiteinkre, hogy azért nem lehetek boldog, mert most épp nem vagyok olyan helyzetben.
Következmény: Soha nem is lesz abban, mert elhiszi, hogy ez számára nem lehetséges. A boldogságot úgy felfogni, hogy majd megadatik, olyan, mint nézni a súlyzókat, és várni, hogy majd kigyúródom. -
igen úgy gondoltam 
de mindig a körülményekre vagy (és mindenki) utalva
magyarul akkor érezhetsz boldogságot, ha megadatik -
Fbn Lx #24956 mért ne lenne lehetséges?
én éltem már meg tartós boldogságot, és most se mondanám, hogy nem vagyok boldog.
Ha boldogság alatt azt érted, hogy fájdalmak, kisebb ballövések és hibák, kellemetlenségek nélküli élet, akkor valóban nem létezik.
fájdalmak nélkül nem létezik boldogság, az csak kábulat.
Majdnem mindenem megvan, amire valaha szükségem lehet.
Amim meg nincs meg, az azért nincs, hogy kitűzhessem célnak, és így célom is lehessen :) -
igazából a körülményektől függ, hogy boldogságot fogsz érezni vagy fájdalmat stb., szóval ez mindig is a környezettől függ.
Azon kívül hogy a tartós boldogság egy Paradoxon
ilyen nincs. halandó életben ilyen nem lehetséges -
Fbn Lx #24954 sok mindent meg tudsz magyarázni biokémiával, de mással is.
A hangsúly most azon van, hogy hogyan értelmezzük a fogalmat: a boldogság egy állandó, az öröm pillanatnyi. Nem mindegy, hogy boldog emberként élek, vagy belövöm magam, és ha a szer kimegy, vége minden szépnek.
Bár ha azt vesszük, az élvezet és a boldogság állapota is feltételhez kötött, de míg az egyikről biztosan tudjuk, hogy közel a végpontja, a másiknak nem szükségszerű, hogy valaha is legyen.
Mind a fogalom jelentése, mind maga az érzet között van különbség, és ezt te is érzed, ha összehasonlítod egy kellemes élményedet egy boldog hónapoddal. -
de
szerintem az egész biokémia -
Fbn Lx #24952 öröm és élvezet nem boldogság -
Fbn Lx #24951 erről beszéltem én is... szóval sokan átlátjuk hogy nem korrekt ez a felsorolás így =) -
dehogy
némi hormon, és röpködhetsz -
Boldogságot
pénzt? áháháh :DD (az vezet)
Szóval a boldogság akkor teljesül ha SEMMI gondom nem lenne, vagyis csak akkor lennék boldog teljesen ha:
tiszta bolygó lenne
meg világbéke
meg egészség, stb... ugye értitek az ellentmondást :) -
akkor már fontosabb a szeretet
arról nem ebszélve, hogy nincs semmi, és mégis ott vagy mindenben -
Fbn Lx #24947 ezt most komolyan gondolod?
Egy olyan szintű lelki érték SOKKAL többet ér nekem, ha mondjuk tudhatom, hogy én akartam helyrevágni az egész világot, és az én kívánságom által ez így is lett.
Egy háznyi pénzbe annyira szarok bele. ha most akarnák ideadni és még csak választanom sem kéne, nem akarnám. És ezt biztosra veheted.
Annyi pénzre van szükségem, amennyi egy átlagos élethez elegendő. A nagy mennyiségű pénz alaptalan önbecsülést, céltalan életet, fejletlen és összezavart személyiséget, valamint gondokat és fenyegetettséget ad neked.
Ezen kívül fizikai értéktárgyakat.
Megéri? -
Boldogságot ofkóz -
Vardar #24945 Csak mi ketten világosodtunk meg?:D -
Fbn Lx #24944 Boldogságot, természetesen.
Mert a boldogság egy összetett fogalom, több mindent is magában foglal. Egészség, siker, család, szeretet, szerelem, önfejlesztés, lelki béke, stb. ki-ki szájíze szerint.
Az ember végső célja az, hogy boldog legyen, ezért butaság pénzt kérni, mert nem tudhatjuk, boldoggá tesz-e. Menjünk biztosra: kívánjunk boldogságot. Ilyen egyszerű és logikus, nem? o.O -
kocsisgabor9999 #24943 Mivel ugyanaz lenne a végkimenetel, ezért tökmindegy. -
dx #24942 :D -
ba32107 #24941 Az aláírásodban mást akarsz :P -
akkor a világbéke is csak rám vonatkozik, gondolom -
kocsisgabor9999 #24939 Rengeteg pénzt
56
26.54%
Hehe mondom én. Ezért vagyunk itt ahol vagyunk.
Én a világbékére voksoltam. -
semmit nem kívánnék. amire vágyom azt meg tudom valósítani magam is. -
Én testváltást kérnék
ha már az egyik elhasználódott, átteszem magam egy másikba -
Mivel szinte minden többi megvan, és az is, de
mindig annyi pénz legyen nálam amennyi épp kell. ha egy italt kérek 500ft ha egy autót veszek 10+milla.) -
én is ezt kívánnám :D -
ennyi! -
Vardar #24933 Orosz népmeséből lopom a választ, de én még 1000000000 kívánságot kérnék:D -
F1re #24932 en azt kivannam h barmikor amikor akarom a kezembe termelodik 1 köteg éppen a legtöbbet érő pénz :D -
Rundstedt17 #24931 Diktatúrát?ugyan dehogy az a kifejezés már eleve negatív. -
Na szóval.
Egészséges vagyok,
a boldogságom rajtam múlik és adott is,
a világbéke távol áll sok ember természetétől, szóval nem bírnák soká :D,
a betegségekre való gyógymódot idővel meg fogják találni,
tiszta bolygóhoz is az emberek mentalitását kellene változtatni, szóval az sem maradna úgy,
szóval (igen, önző vagyok, tudom) pénzt kérnék.
Azzal meg bármihez lehet kezdeni.
Lényegileg. -
Rundstedt17 #24929 Mire fel?xd -
Rundstedt17 #24928 Nem,egyet sem. -
uhh én azt kívánnám hogy legyen egy sörgyáram és ne legyen semmi dolgom csak sört keljen kóstolnom :D:D -
ba32107 #24926 Diktatúrát-e akarsz? -
Ő nyíregyi ugye?? Akkor majd lázadunk xD -
gondolom az összes kocsmát bezáratnád...