A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

molnibalage83
Jó ötlet.

Esetleg black friday-es kérdés?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

chhaya
Akkor egy kifejthető "egyéb" lehetőség? Nekem is van ismerősöm, akit a várakozás a lentebb felsoroltaknál lényegesen jobban kiborít.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

molnibalage83
Ezek azért nem illenek a sorba, mert egy pozitív élmény hiánya okozza őket, a többi meg az élet számára kellemetlen dolgok, amibe szélsőséges esetben bele lehet halni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

+ ha kanos vagyok
+ ha várakoznom kell
molnibalage83
Jó ötlet. Köszi.

tedd még bele az álmosságot szerintem.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

molnibalage83
Kérdésjavaslat.

Melyiket tűrőd legkevésbé.

Ha éhes vagyok.
Ha szomjas vagyok.
Ha melegem van.
Ha fázok.
Nem tudom.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.11.23. 13:00:56

a hiperventillációval csak óvatosan, okkal írják, hogy azt csak ülve, puha felületen, vízben igencsak halálos lehet, lásd sekélyvízi ájulás, valamiért kevesen tudják, hogy nem az oxigén hiány miatt veszünk levegőt, hanem a CO2 telítettség miatt és a hiperventiláció pont ezt a rendszert hülyíti meg, konkrétan nincs bizsergés, nincs légző reflex bekapcsolás, hanem minden előjel nélkül lekapcsol az agyad.

sekélyvízi ájulás

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Pluskast
Most lemértem gyorsan stopperrel. 57.37 Nem túl sok...

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

csináltam egy kört és rögtön 2:04, de nincs kedvem többhöz :C
most így spontán 1:19-et mértem, de amúgy viszonylag könnyű meghekkelni, csak oxigenizálni kell előtte a tested pár percig. A Wim Hof módszerrel asszem megközelítettem a 3 percet
Zephyr Retiring
A zsenialitás?<#eplus2>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Musachy
A homokozó hatása <#hehe>

imo :) science fiction is science fact

Zephyr Retiring
Nem vagyok az az ijedős és úszni is tudok :)

..de persze még kispöcsösként az oviban előfordult, hogy egy egy korai szadistanövendék fojtogatott okkal vagy csak úgy kedvtelésből belenyomta a fejem a homokozóba játékból..
Ez később a suliban visszájára fordult. A történtek hatására én lettem "Pszicho Zef" az iskola réme...
Majd ezen dolgokat és eseményeket mérlegelvén, tapasztalataimat lejegyeztem. Megszületett a máig befejezetlen disszertációm a a zavart elmék kontra elmezavar témakörben... :D

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.11.21. 12:05:42

Zephyr Retiring
...ez esetben...

Mozogsz te eleget az ünnepek alatt?

- csak zabálok..
- amit megeszek azt le is mozgom.
- ugyanannyit eszek az ünnepek alatt is mint egyébként szoktam...
- milyen ünnepek alatt? Dolgozni is kell ám valakinek... :(

hát, nem akarlak elkeseríteni, de kb két dologtól függ, hogy meddig bírod víz alatt: szívverés és úszás hatékonysága. Ha megijedsz víz alatt, akkor oszd el legalább kettővel a rendelkezésedre álló időt. :)

Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.11.21. 11:51:15

A kérdés nem számít csak legyen benne elválasztóvonal :D.
Viccet félretéve, ünnepek alatti mozgással/zabálással kapcsolatos kérdés is lehetne.
molnibalage83
Túl sok témát ölel fel tanulás alatt. Ráadásul sokaknak finoman szóval nem tegnapelőtti élmény, hanem múlt idő a kérdés. Kell még ezen finomítani. :)

Zephyr Retiring
Most így korán reggel ébredés után nem túl sokkal 25 mp-et mértem :)
De egyébként, ha az életem múlna rajta (mondjuk víz alatt rekednék valamiért) szerintem simán eltelne 2 perc is mielőtt minden elsötétülne..

Kérdésjavaslat talonba:

Neked hogy megy a tanulás?

- idegen nyelvek jól, algebra, töri fizika sz@rul.
- eddig kreszből buktam csak :)
- bármit könnyen megtanulok, mert zseni vagyok...
- bármit könnyen megtanulhatnék, csa ne lennék lusta :)
- sz@rul, utálok tanulni
- ami érdekel, azt mindig könnyen megtanulom.

Csak egy hirtelen vázlat, lehetnek jobb válaszok is ha lesz rá igény..

na nézzük, cigi meg némi lépcsőzés után: 1:10
pár perc pihi, szívverés visszaállítása után: 2:11

gondolom ha egy órán át nem dohányoznék, akkor meglenne a három+

con: 20 éve bagózom
pro: egy éve UWR

molnibalage83
Új kérdés. Elnézést, hogy most csak ilyen ökörség (?) jutott eszembe.
Várom a kérdésjavaslatokat. Jó sokat.

Zephyr Retiring
Ismét eltelt egy hét. Van, ahol már havazik is..
Lassan új szavazás?

Musachy
18! Az szép. Meg sem merem kérdezni hány évesnek tetszik lenni. <#buck>
Amúgy a modinak a legegyszerűbb a trollkodás, nem?

Dzsini
Jaja, azért vagyok moderátor itt majdnem 18 éve :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.11.13. 19:52:18

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Musachy
Már tudjuk is, hogy ki trollkodja szét... <#hehe>

Zephyr Retiring
És mindkettő állítás igaz :)
Reggelente túl öregnek és fáradtnak érzem magam ha melózni kell menni.
Este a haverokkal meg mindig túl fiatalnak ahhoz, hogy hazainduljak :D
Pedig még az asszony is vár (sodrófával)...<#vigyor5>

Dzsini
Nem érted, hogy miért jó az interneten névtelenül tönkretenni mások szórakozását?

Vagy túl fiatal vagy, vagy túl öreg :)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Zephyr Retiring
Az elválasztóvonalas témát nem én hoztam fel...

Mellesleg én is a 20 körüli szavazat /kérdést szoktam figyelni.
Ha magamból indulok ki, én azt vallom: egy kérdésre elég egyszer is szavazni. Tehát ha belefutnék máshol ugyanebbe a szavazásba, én nem voksolnék megint. Nem látom értelmét ugyanarra ugyanúgy szavazni, annak meg pláne nem hogy ugyanarra másként szavazzak.
De mint hallom vannak akik direkt szavaznak többször ugyanarra. Mondjuk továbbra sem világos: miért?
De talán nem is szeretném ezt megérteni...<#nyes>

Dzsini
Hogyne létezne, de azok esetleg fizetősek, regisztrációhoz kötöttek, nyűgösebb a használatuk, stb. (vagy csak neki kéne állni és megtalálni azt, amelyik ingyenes és megfelel az igényeknek)

Ez a mostani egyszerű, működik, be van járatva, és ilyen méretben bőségesen elég (20 körüli szavazat / kérdés, ha a másik felület hozzájön akkor lesz 50?). Az, hogy nem lehet többrészes kérdést betenni, így az elválasztóvonalra is lehet szavazni - na bumm.

Zephyr Retiring
És olyan platform nem létezik a mostani helyett, amit nem lehet becsapni?
Olyasmira gondolok mint pl. a youtube nézettségi számlálója. Vagy az is átverhető és csak én vagyok oly naiv, hogy azt képzelem: nem? <#idiota>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.11.13. 18:13:25

Dzsini
Számíthatsz rá, hogy most, hogy így leírtam megint kedvet kap hozzá valaki - de az előző is kb. 1 szavazásig tartott, így nem hiszem, hogy hosszútávú eredménye lesz.

Töröld ki nyugodtam a hozzászólásaim, ha úgy érzed.

molnibalage83
Az olimpiás kérdésnél szét is trollkodták.

Dzsini
Otthon, egy böngésző, egy megnyitott ablak. Szavaztam, töröltem a sütit, újratöltöttem az oldalt, szavaztam, ... és szépen számolta felfele a százalékokat, másodpercekbe telt egy-egy szavazatot leadni :)

Úgyhogy kb. ennyire kell bármilyen eredményt komolyan venni, ha nagyon furcsának tűnik, mert seperc alatt széttrollkodható.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.11.13. 17:36:53

Zephyr Retiring
Hát ebből is látszik, ki a profibb ilyesmikben. (Sejtettem, hogy nem én).
Amúgy wifiről 1 IP címről próbáltad, vagy otthoni hálózat és mobil hálózat kombóról?
Mert akkor a legközelebbi szavazáskor irány a netkávézók tömkelege...<#eplus2>

Zephyr Retiring
Arról lehet, de én mobilról csak az itthoni wifin kommunikálok.
Mobilnetem nincs. Nem is érdekel.

Dzsini
Simán működik (Molni: 3 szavazat ment az "ötletek vannak, megvalósítás nincs" próbaképp, azt majd számold le)

Musachy
Nekem nem számít, de van aki attól is idegbajt kap, ha az elválasztóra szavaznak...

Musachy
Mobilnetről más ip van.

Zephyr Retiring
Akkor ezek szerint csak nálam olvas IP címet..<#nevetes1>
Ugyanis miután szavaztam már mobilról egyszer, utána beléptem a laptopról is és már csak az eredményt mutatta.
Én nem tudtam újra szavazni cookie törlés után sem..

Dzsini
És összesen pár tucat szavazatnál, ami semmilyen módon nem reprezentatív, hanem annyi a célja, hogy esetleg beszélgetést indítson ez olyan rettentően számít...

(amúgy szavazhatok én is otthonról, mobilnetről telefonról, munkahelyről (és helyszínenként 2-3 böngészőből) és máris van vagy 10 szavazatom. vagy kitörlöm a cookiet, amit szavazáskor beír a szavazómotor, és máris szavazhatok újra ugyanabból a böngészőből, és tetszés szerinti végtelen szavazatom van bármi irányba - az elején ha jól rémlik volt is emiatt morgás, hogy páran játszhattak ilyet)

Musachy
Vagy szavaz mindkét helyen, ha van regje... máris torzul a kép.

chhaya
Még ötletelni sem kezdtem.
Nincs karácsonyi hangulatom a novemberi 20 fokban.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Zephyr Retiring
Gondolom IP alapján dolgozik, tehát simán beteszed ugyanazt az "Aktuális szavazás." linket amit ide is.
Ha az illető még nem szavazott az SG-n, akkor ott még tud.
De van itt pár kompjúterszaki, majd kijavítják az elméletem ha hibás..<#vigyor1>

molnibalage83
A terv az, hogy teljesen párhuzamosan fut. Ami itt kérdés, az ott is kérdés azonos napon. A technikai oldala még a kérdéses, hogy hogyan lehet megcsinálni.

Zephyr Retiring
Helyes. Én drukkolok. Csak aztán el ne feledkezz a régi SG-s szavazókörről se..

molnibalage83
Jövő évtől kezdve a HTKA.hu-n is szerintem futtatni fogom, hogy nőjön a szavazóbázis.

Zephyr Retiring
Hagy rugózzon csak. Legalább lesz mit olvasni. Sokan úgyis csak ritkán írnak valami érdekeset ide ...<#vigyor>
Vagy írnak, de minek, vagy olyat amit jó ha ketten tudnak értelmezni..<#hehe>

Azt mondjuk kicsit furcsállom, hogy szavazni szavaznak, de csak töredékük mellékel mellé kommentet is...holott, ez egy fórum lenne...

Dzsini
Nem nehéz a feladat. Senkinek nem okoz problémát megérteni, hogy mi van odaírva. De ha már van elválasztóvonal, miért NE jelölje be bárki? Nem javít vagy ront a többi megjelölt válaszon. A feldolgozás során pedig figyelmen kívül hagyod, és nem rugózol rajta hozzászólásban / órákig.

Zephyr Retiring
És ebben meg mi a komplex? Megjelöltem az első opciót oszt hali.
Ugyanis a franc se gondolt még a karácsonyra. Vagy legalábbis én még tutira nem..<#nyes>

molnibalage83
Mármint olyat, ahol több opció van. Eddig minden ilyen elválasztó vonalas esetben döbbenetesen sokan szavaztak a vonalra. Ennyire nehéz a feladat...? Úgy nincs értelme komplex kérdéseknek, ha a válaszok értékelhetetlenek...

Tehát nem arról van szó, hogy akkor nem lesz több kérdés, de a komplexitásuk így behatárolt lesz.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.11.12. 14:05:27