127612
-
#126610 Mi is az az ASMR -
#126609 1x meghallgattam, elég volt. -
Freeda Krueger #126608 Azt sem tudom mi az.
-
#126607 Kb. 2 éve valahogy belebotlottam a témába. Megnéztem mi ez az izé, és kb. csak az, amit eddig is tudtam. Egyszer környezeti zajok vagy emberek beszédhangja kellemes. Ennyi és nem több. Totál random, hogy egy videó okoz-e bármit, vagy sem. -
#126606 Új szavazás. -
#126605 Jé, ez valahogy eddig kimaradt. Örülök a sok jó kérdésötletnek. -
ToxiMaxi #126604 Borravalóval kapcsolatos kérdés is lehetne.
Pl.: Adsz-e borravalót?
Igen, számla x%-át adom borravalónak mindig
Igen, de csak étteremben
Igen, mindenkinek (pizzafutár, benzinkutas, fodrász, autószerelő)
Igen, de csak a jó munka megjutalmazására
Csak nagy ritkán ha szimpatikus az illető
Nem adok borravalót
..............stb. -
#126603 Ha már társasjáték a téma itt egy hazai tartalomgyártó Fun With Geeks
link -
#126602 Lehet ilyen is, de előbb ASMR kérdés jön majd. -
Renegade #126601 azt hiszem, QuippeR akaratán kívül, kreált egy új szavazás ötletet:
Szoktatok-e társasozni? :) -
Renegade #126600 nálunk az egyik cimbiék beköltöztek egy nagy házba, ahova vettek egy remek méretű asztalt, így végre bátran szórhatnánk a pénzt kiegészítőkre...de most éppen nem társasozunk időszak van :(
wow, megnéztem egy videót a Nemesisről, azta kú..o0 :D
ha már érdekes játékok (csak piszok hosszú a learning curve): Twilight Strugle, vagy a Labyrint, the war on terror -
#126599 Majdnem 1 évig nem arkhamoztam. Hiányzott már, de múlt héten végre volt kivel. :)
A Nemesis-t próbálnám még ki. -
Renegade #126598 ez de jó, nálunk időről, időre fellángol, majd azonnal el is hal a társasjátékőrület, örülök, ha évente kétszer leülünk Arkhamozni vagy House on the hill-ezni. -
Renegade #126597 nálam 1-2 kickstarter meg nemzetközi segélyszervezet volt, illetve éves rendszerességgel támogatok független/ballibsi/sorosbérenc/hazaáruló (nem kívánt törlendő) oknyomozó csapatot -
#126596 Az igen. A Nemesisbe lett volna kedvem beszállni, de értelme nem volt
Én a Pillars of Eternity és a Vakondok 4 gyűjtői kiadását és ennyi. Az elsővel összesen, ha 2 órát játszottam. Majd egyszer...
Az Otherwolrd Patreon támogatója vagyok és ennyi. -
#126595 28 kickstarter projektet támogattam eddig, nagy része társasjáték.
Patreont nem használok. -
Amúgy nem/nem. Senki nem tol olyan kontentet, ami nélkül ne lennék el. -
#126593 Reboot. Most már mind jó. -
#126592 Csak egyet lehet választani. -
#126591 Új szavazás.
A következő az ASMR videós lesz
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.04. 14:59:44 -
#126590 Régebben adtam /10x/, mert volt időm, meg kapsz érte plaketteket, aztán mindig volt valami probléma, meguntam, meg Mo.-ra költöztem, itt nincs kedvem vele vesződni külföldiként, lehet nem is adhatok. -
#126589 Megpróbálom kidolgozni majd.
Munkaerőpiaccal kapcsolatos kérdés is jöhet majd. -
Renegade #126588 emberi testekkel kapcsolatos kérdés jöhet?
tudom, hogy kicsit out of the box, de hátha: pár napja moralizáltunk cimbikkel, hogy ki hogyan viszonyul ahhoz, hogy ha lát egy dögös testet és hát rendesen bekavart az általános önképzavar, magyarázkodás, ilyesmi, szóval:
Hogy érzed magad akkor, ha közelről látsz egy nagyon jó testű nőt/pasit (edzés, terem, strand, ilyesmi)?
Testem mint egy görög istené, nem zavar
Átlag Jóska/Julcsi vagyok, de mivel hiú/testképzavaros, stb vagyok, ezért feszengek ilyenkor
Átlag Jóska/Julcsi vagyok, de mivel nincsenek ezzel kapcsolatos averzióim, ezért pont nem érdekel, megbámulom vagy megdicsérem, ha tetszik, de ennyi
Háááát, lehetne többet edzenem és ez zavar, szóval, nagyon feszengek, vagy elütöm valami magyarázkodással (nincs rá időm, stb), vagy rosszindulatú megjegyzéssel (gyúrós köcsög, kitartott ribanc, stb)
Csak akkor zavar, ha egyezik a nemünk
Én már elengedtem ezt a vonalat, nem érdekel, hogy ki, hogyan néz ki
kifejtem
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2019.02.02. 15:57:55 -
Fbn Lx #126587 Nem alacsony a vérnyomásom de néha rosszul leszek ha vért vesznek, így kihagyom. -
ManoNegra #126586 Alacsony a vérnyomásom és rosszul leszek ha vért vesznek, így kihagyom. -
#126585 meghallják,hogy allergiás vagyok és instant köszönik szépen az érdeklődést -
Freeda Krueger #126584 Évente többször,de nem rendszeresen.
-
#126583 Rendszeres véradó voltam, de pár éve egy rossz élményem volt, amatőrködtek a hölgyek a véradóban és ezután már nincs kedvem menni... igen kellemetlen volt, még két héttel később is fájt a kezem. -
#126582 Nekem még egyszer sem sikerült eddig, egyszer talán eljön a pillanat, amikor összejön. -
#126581 Pár évvel ezelőttig amilyen gyakran csak lehetett, ötvennégyszeres véradó vagyok.
Pár éve egyáltalán nem. -
#126580 Új szavazás. -
Fbn Lx #126579 Randall Munroenak elismerésem, a What If például itt figyel a polcomon. Ezt a pár képkockát is láttam már azt hiszem, de csak részben fogja meg a problémát, itt nyilvánvalóan nem arról van szó, hogy a szólásszabadsághoz való jog sérül, hanem a szólásszabadság elve sérül, ami magasabb rendű az aktuális jogi implementációjánál. Azzal teljesen egyetértek, hogy egy szabad interneten egy szolgáltatás tulajdonosa leszűkíthesse az elfogadott tevékenységek körét az ő személyes ideológiája által megtűrt viselkedésre. Aztán a felhasználók majd a jelenlétükkel szavazva eldöntik, hogy erre mekkora a kereslet. Én pedig élek a lehetőségemmel, hogy jelezzem, hogy maga a jelenség, aminek a polkorrekt moderáció is részét képezi, talán morális aggályokat hordoz magában. Az internet már nem egy külön zárt szigete a valóságnak, hanem egy új dimenziója, ma már nagy hiba úgy értelmezni, hogy ami az interneten történik, az az interneten marad. Az említett nagyvilágnak van egy tapintható rétege, van egy hallható, van egy ízlelhető rétege, meg van például egy virtuális információs rétege. Ez a réteg pedig olyan szinten teret ad a morális pánikoknak, a nyilvános megszégyenítések, a karaktergyilkosságoknak meg a szektás gondolkodásnak, amit még soha nem láttunk. És naiv lenne azt gondolni, hogy a diskurzus korlátozása nem ezt propagálja, hogy a diskurzus korlátozásának nincs köze ahhoz, ahogyan jelenleg alakul a világrend, ahogyan felemelkednek a szélsőséges narratívák és vezetők, akik pont ezzel szerzik a saját identitásukat. A békés, barátságos beszélgetés céljából létrejött fórum nincs izolálva a nagyvilágtól. És az, hogy erre felhívjam a figyelmet nem a szólásszabadsághoz való jogom amit én megkövetelek magamnak. Ugyanúgy lehet törölni egy fórumról, ahogyan ki lehet utálni engem egy szobából, itt egy percig sem ez volt a dilemma. Inkább emberként érzem fontosnak, hogy felhívjam rá a figyelmet, mert ez magasabb szintű probléma, mint egy fórumszabályzat. -
#126578 Összekeversz egy alapvetően békés, barátságos beszélgetés céljából létrejött fórumot (topicot) a nagyvilággal. Nem szabad, mert nagyon félreviszi a dolgokat, hamis képet fest.
Egy fórumon soha nem volt, és soha nem is lesz szólásszabadság. A fórum mindig az oldal tulajdonosának (jelen esetben a főszerkesztő) diktatúrája, amelyet a moderátorokon keresztül gyakorol. Ő elvár valamit, és ezt a moderátorok betartatják.
Mivel a fórumon nem kötelező jelen lenni (szemben a "kinti világgal"), így nem igazán lehet az ott elvárt szabadságokat itt, szűk körben számon kérni. Ez egy olyan klub, ahova belépve elfogadod azt, amit a fórum gazdái előírnak. Ha nem tetszik, ami és ahogy itt működik, nyugodtan távozhatsz, nincs semmilyen anyagi, jogi, közösségi következménye annak, hogy nem vagy jelen, és a korlátozásokkal a fórum nem sért semmiféle jogosan elvárható szabadságjogot.
Ezért nincs például (aktuál)politika főcsoport, ezért nincsenek hírtopicok - mert ami és ahogy ott elhangzott, az nem tetszett a vezetésnek.
Végtelen nagy az internet, mindenki megtalálhatja vagy létrehozhatja benne azt a klubot, amelyik befogadja őt és a nézeteit. A szólás és vélemény szabadsága ez, és nem az, hogy minden klub befogadjon és szólni hagyjon mindenkit és minden stílust.
Randall Munroe sok évvel ezelőtt összefoglalta néhány mondatban:
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.01.27. 18:30:28 -
Fbn Lx #126577 Elhiszem, hogy nehéz az állatiasodás felől a kultúremberség irányába terelni egy vitát az interneten, mivel nincs rajta annyira a személyes részvétel nyomása, de azért a tiltás és elhatárolódás hosszú távon aggályosabb következményekkel jár, mint engedni, hogy az emberben rejlő ösztönlény néha kiadja a verbállis indulatait. Csak, hogy néhányat említsek:
- a ki nem adott feszültség felgyűlhet egy egész társadalomban, szinte inkubálva a gyűlöletet. Ha valaki azt gondolja, hogy a zsidók konzenzcsíkokkal mérgezik a levegőt, vagy hogy a libsik homoszexualitással akarják megfertőzni a világot, akkor a legrosszabb az, ha erről beszélni sem szabad; akkor aztán mindenki szabadon gondolhatja azt, hogy igaz, hiszen okkal nem szabad, illetve nem áll mindig készen bárki, hogy megcáfolja, tehát nem hallanak elég ellenérvet. Innentől kezdve csak egy prófétára van szükség a tragédiához, aki a felhalmozott gyűlöletet becsatornázza.
- a csendes és vitázni nem merő kisebbség védelme érdekében bizonyos témákat érinthetetlenné teszünk, és ennek következtében egyre kevésbé érintkezünk a valósággal. A szólásszabadságot azért tekinthetjük elsődleges értéknek, vagy minden mást megelőző elvnek, mert csak ezzel biztosítható a további elveink, az elméleteink és gondolataink folyamatos felülvizsgálata és így helyessége. Ha bizonyos témákban nincs szólásszabadság és nincs meg a diskurzus szabadsága, akkor a terület hazugságai és félreértései előbb-utóbb szinte axiómákként rögzülnek az életfelfogásunkban.
- előfordul, hogy a kisebbségeknek a többségtől való védelme érdekében, szépen lassan, passzív módon adoptálunk olyan álláspontokat, amik szinte tagadják a valóságot, vagy az ember természetével kevéssé összeegyeztethetők. Ilyen módon egyrészt a kisebbségeinkhez, vagy a normákat felrúgókhoz méretezzük a társadalmat, és a társadalomszervezés vezérelvévé a konfliktuskerülés válik. Alattomosan beszivárognak eszmék a köztudatba, mint a harmadik nem és annak kötelező használata a céges kultúrában, vagy a kanadai bill c-16, aminek köszönhetően könnyen elveszítheted az állásod, ha nem vagy hajlandó valakit a választott genderidentitásának megfelelően megszólítani (témánál vagyunk, de szándékosan, mert látom az összefüggést a hozzáállásod és a folyamat között, ami ezekhez vezetett). -
#126576 hétfőn este 10 után...azt mondta anyám,elég szar nap volt -
#126575 Igen, sőt órára pontosan is, 18:30-kor. -
#126574 Tizenpár éve Cardiffban az új egyetemi épületekben "wc" volt és kész. Bent egy sor piszoárral, egy sor kabinnal. Azt használod, amelyikhez épp kedved van.
Nem egy nagy varázslat. -
ToxiMaxi #126573 Németeknél valami olyasmit olvastam, hogy talán lesz egy 3. wc is a semleges neműeknek. Oda ki fog bemenni? Aki annak vallja magát? Egyébként a gyakorlatban meg majd mindenki oda megy be ahova akar? Mert akkor én mindig olyan nemű leszek, amelyik előtt kisebb sor áll. -
Renegade #126572 viszont angolban használhatsz semleges kifejezéseket, officer, firefighter, stb, németben nem tudom, hogy ez hogyan működik -
Renegade #126571 ez tetszik, ebbe bele sem gondoltam