127612
  • pzoli00
    "Néha olvasok, ha találok valami arra érdemeset.", inkább a netet böngészem.

• Szabi84
    Szoktam olvasni, régen elég sok fantasyt-t, gyűrűk ura, káosz könyvek, dűne,drizzt, néha történelmi könyvek, mostanában meg lovecraft, sikerült beszereznem az összes részt.
  • Hydroceph
    A szórólapok olvasásnak számít?

erre szavaztam, de ja, cikkeket neten énis
  • somdav95
    Könyvet nem, cikkeket neten igen :)
  • chhaya #28384
    Rendszeresen.
    Milért ez a tábor a legkisebb?
  • ForzaInter
    A szórólapok olvasásnak számít?
  • extramagascsaj
    na igen
    megvan az előnye hátránya is a nyomtatott változatnak is,meg az elektronikusnak is
    érdekes dolgok ezek, mert pl. írni meg már csak gépen tudok kb.
    a kézírásom iszonyatosan ronda, szinte kiolvashatatlan,mivel leginkább csak gépelek...könnyebb itt javítani is

az olvasás meg nálam rendszeres, de szakaszos...
    mert vagy olvasós vagy írós korszakom van...egyszerre sosincs kettő
    ha olvasok könyvet,akkor nem írok semmit,ha meg írok vmit, akkor nem olvasok mást...

dedós dolog, de pl. elkezdtem összeírni egyszer,h miket olvastam el...mindenre nem emlékszem,de azóta folyamatosan hozzá írom,amiket elolvasok...
    (persze sulis kötelezők nem játszanak,mint a bevezetés a mikroökonómiába stb.)

verseket szoktam neten olvasgatni,mert ugye minden nem fér el a polcomon...és drágák a könyvek...ha meg regényt találok a neten...kinyomtatom magamnak
  • PrasCo
    Való igaz. Sokan hülyének is néznek, hogy például az egyetemi jegyzeteim nem könyvtáriak, hanem ott sorakoznak "megvetten" a polcon (mégha a gatyám rá is ment), ahogy a könyvesboltokban is rendszeresen bűnbe esek még akkor is, ha amúgy másnak keresek ajándékot. A könyv "örök", és ami érdemes rá, azt szeretem a polcomon tudni. Már az érzés is más, hogy "az enyém", ha kell, "csak leemelem".
    De az azért például nem mindegy, hogy X könyvet négyezerért (na jó: mondjuk antikváriumban ezerötért) megveszem a könyvesboltban, vagy ingyen letöltöm a MEK-ről. Ezenkívül, ha elutazom, akkor a PDA-ba beletömök hét könyvet, mégis más súlya van, mintha a köteteket hurcolnám. :) Ráadásul azt is el kell ismernem, hogy így azokba is beleolvasok, és aztán magával ragad, amit amúgy könyven korántsem bizonyos, hogy megvennék. Gárdonyi, Móra, hosszú évek után pl. nemrég kellett rájönnöm, hogy pl. nem a gyermekirodalmuk miatt zseniálisak. Most pl. Kosztolányi cikkeit olvasom, melyet a háború alatt írt. Ha könyvben látom, minden tiszteletem és szeretetem mellett is előbb nyúlok mellé Martin Rees Kozmikus Otthonunk-jához vagy Magyar Attila kísérleti régészeti könyvéhez. Így viszont letöltöm, mert "más nincs", elolvasom, és - hoppá! Érdekes! Elgondolkodtató! Művel! :D
  • oliwwer
    ,,Néha olvasok, ha találok valami arra érdemeset."

Kevés olyan könyv van, ami teljesen le tudja kötni a figyelmem, de ha találok egy ilyet, akkor egész nap olvasok.
  • BB7
    Nem! Nem annyira megerőltető! Csak át kell állítani a monitor kontrasztját! :)
  • milk4
    Néha olvasok, ha találok valami arra érdemeset.

De mivel nincs semmi ami érdekes,ezért nem olvasok.
  • pAtOcA
    Igen, amikor szabadidőm engedi. Főleg mostanába szoktam rá :D
  • Fbn Lx
    csak nagyon ritkán, ha tényleg nagyon érdekel egy könyv.
    Legutóbb a Muszasi 1. könyvét olvastam, de a többit még nem tudtam megszerezni.
    Amúgy is az ilyen harcművészeti/ezoterika jellegűek érdekelnek, ahtodik érzék, chi kung világa, ilyeneket forgattam.
    Meg már két hónapja kölcsönkértem a Brave New World-öt (szép új világ) de még alig kezdtem bele, meg angolul olvasni ezt még felsőfokúval is kissé durva :)
  • tigeroo
    néha olvasok.

star wars könyveket olvastam régebben, meg harry potter. meg pár leslie l. lawrence
  • Bandee1987
    Héha olvasok, ha találok olyan témájú könyvet (xx. századi történelemről például, legutóbb a kettéosztott Berlin történelméről olvastam)
  • Molnibalage
    Bizony. A könyveknek van illatuk is. Kicsit furán hangzik, de néha csak egy illatara gondolok és beugrik a könyv és az, hogy milyen frankó is volt.
  • Rockynhooo
    kb 3 hónapja olvastam egy könyvet , csoporttársam mindig olvasot buszon , aztán kérdezem mit olvas, és mondta h ránézésre levette a legszarabb könyvet , ezt megcsináltam én is itthon aztán egész jó volt : D
  • Hegi90
    Igen rendszeresen.
  • DJ Skyline
    "a könyvnek megvan a maga varázsa" jobban ég, mint az e-book amúgy a régebbi könyveknek tényleg van egy jellegzetes szaga, kár hogy csak szagolgatom őket, bár cím alapján van pár érdekes aminek neki kezdenék. 2001 Űrodüsszeia pl jó lehet könyvben, mondjuk biztos nem egy könnyen emészthető mű, film sem egyszerű azért.
  • extramagascsaj
    én ebből a szempontból régimódi vagyok...
    ha egy regényt akarok pl. elolvasni...sosem olvasnám gépen
    a könyvnek megvan a maga varázsa
    pl. az igazán régi könyveknek van egy furcsa szaga amit imádok..
    meg azt tudom olvasni bárhol...buszon, séta közben...
  • PrasCo
    Rendszeresen. MEK-ről ált. fel szoktam rakni pár könyvet PDA-ra, és minden este olvasok egy órát-másfelet.
  • extramagascsaj
    Igen, rendszeresen.
  • Rockynhooo
    nagy ritkán
  • NEOreg3
    herripótter meg középsulis kötelezők óta semmit
  • Lullaby
    Igen, rendszeresen.
  • DJ RX7
  • DJKonya
    Inkább újságot olvasok.
    Kamionos újságot: Camion Truck & Bus:)
  • Dick Riddick
    Odatette a smiley-t.
  • Picar77
    Néha olvasok, ha találok valami arra érdemeset
  • Shifter
    éppenséggel nem de olvasás :D de a kérdés könyvre szól igazad van de azért én úgy fogom fel hogy olvasol-e
  • Carlos
    Igen, rendszeresen.

• HöfEE
    "Néha olvasok, ha találok valami arra érdemeset."
    Szerintem olvasnék többet is, de csak számítógépen olvasok e-book -okat.
    Sajnos ez elég megerőltető tud lenni főleg ha sokáig olvassa az ember. De hát ez van, szegény ember vízzel főz.
  • Littlepig13
    Igen, amikor szabadidőm engedi.
    de olyan ritkán van h van szabadidőm^^
  • ChaosTeam
    Kézikönyveket szoktam olvasni :D( Users Manual )
  • MR ME
    néha, nagy ritkán...
  • nandorb
    jol gondolod,6ig birom barmivel aztan meg koma...
  • Molnibalage
    Szerinted ezek könyvek?
  • Dick Riddick
    Mindig is szerettem olvasni. Jó pár könyv van már a hátam mögött.
    Mostanában ha nagyon elfoglalt vagyok, hangoskönyveket is szoktam hallgatni.
  • nandorb

• joshua
    Igen, rendszeresen.