127612
-
Oké, na de ki fogja tudni megvenni ezt az autót? Nem hiszem, hogy pár millióért már te fogsz tudni venni egy ilyen autót az elején a dolognak. Túl szép lenne, hogy egy friss technikát, ami vadi új, azt fillérekért kezdjék árulni. Amíg nem a robotautók lesznek elterjedve, nem azt használja már szinte mindenki a világon, addig még mindig jobban megéri egy mezei autót venni, vagy a BKV-vel ingázni. És csak akkor fog működni, ha már büntetik azokat, akiknek nem robotautójuk van, vagy kivonják a forgalomból a megszokott autókat. Mert biztos lesz olyan, akik szarnak az egészre, és nem hajlandók ilyen autóra még gondolni sem. Ergo meg is dőlt a biztonságos vezetés elve, mert hiába van robotautód, ha a másiknak nincs, és beléd száll. Szóval ez ilyen nagyon mézes mázas dolog még, "de jó lenne ha...", de az oda vezető út irdatlan rögös és bonyolult. Ez igazából annak lesz nyerő, aki vevő erre, vagy aki bele születik. De nem hiszem, hogyha teszem azt 40 év múlva már ezek lesznek elterjedőben, akkor én vennék robotautót. Aki évtizedek óta megszokott és használ valamit, azt te nem fogod tudni nagyon átnevelni egy totálisan új dologra. Ez látható a mai idős embereken is. Szóval hogy ez gördülékenyen működjön, ahhoz ki kell halnia annak a generációnak, akik még mennének nem robot autókkal. És akkor azok az autók majd bekerülnek a múzeumokba, roncstelepekre, újrahasznosító üzemekbe, és totálisan átveszik a robotautók a szerepet. Ez egy nagyon távoli dolog még, amin igazából tényleg csak gondolkozni tudunk még, hogy milyen lesz, attól függetlenül, hogy már vannak e téren megmozdulások. -
nekem unalmas lenne, persze van akit jobb ha robotautó visz -
clio1616v #31238 A végén még robotlábaitok és kezeitek lesz hogy gyalogolni se kelljen ^^ -
cargame #31237 Ne legyenek mert en akarok vezetni es mar alig varom h legyen konyvem :DD -
Szerintem létezik egészséges arany középút, nem kell teljesen automatizálni mindent. Autónak sem kell mindig saját magát vezetnie, csak ha te akarod, ugyanúgy le kell majd tenni a jogsit hozzá.
"Az ember üljön, nézelődjön, olvasson újságot, netezzen, telefonáljon, reggelizzen, aludjon, stb,"
Miért, most mit csinálsz BKV-n és vonaton? A robotautó gyakorlatilag egy személyreszabható magán "busz" lenne, aminél nem kell menetrendekhez igazódni, és nem mellesleg te is vezethetnéd. Az amit még korábban írtam (teljesen automatizált belvárosi közlekedés) is csak a mostani tömegközlekedést váltaná ki, csak a belvárosban. Mennyivel jobb lenne ha meg lenne a saját kis magánszférád, miközben BKV-zol? Én nem hiányolnám a tömegnyomort ami manapság ki szokott alakulni a metrókon és villamosokon.
Nem azt kéne nézni hogy ez miért lehet rossz, próbáljátok már a pozitív oldalaira koncentrálni. Pl nekem van egy közeli rokonom, akinek szenvedélye a vezetés, de minden reggel beingázik az agglomerációból a belvárosi a munkahelyére. Mostmár 2. éve, hogy minden egyes hétköznap reggel kb 1 órát vezet be oda és ahogy ő mondta nincs benne már semmi élvezet, kb mint egy robot rutinból lenyomja a távot. Mehetne vonattal és BKV-val: anyagilag kb ugyanott lenne, időben sem lenne gyorsabb, viszont élvezhetné a veséjébe felnyomott táskákat, nyáron meg az izzad hónaljak csodás aromavilágát.
Az ilyen, ingázó embereknek pl óriási előrelépés lenne egy ilyen robotautó. -
Robotok kora? Önműködő, intelligens autók? Mesterséges intelligencia? Majd átveszik az irányítást? Az embereket meg likvidálják? Alig várom.
-
El nem tudom képzelni, hogy ezekre milyen jogosítvány lenne kitalálva. Mert igazából neked semmit sem kell csinálnod, ülsz az ülésben, és azt csinálsz amit akarsz, majd az autó csinálja a dolgát. Tehát nem kéne neked a kreszt tudni, nem kéne neked vezetni tudni, semmit sem kellene tudnod, mert az autó majd csinálja azt amit kell. Vagy ettől függetlenül megtanulna az ember vezetni, de csak az lenne a kresz vizsgában, ami ténylegesen szükséges? Gondolom egy robotautóban nem lesz már manuális váltó, mert snassz. Nem tudom, szerintem már egy nagyon elkényelmesedett világban élnénk már akkor, és egyre közelebb kerülnénk ahhoz az élethez, ami a Wall-E-ben is volt. Mert ha van már jól működő robotautó, akkor miért ne lehetne robot szék? A széked elvisz otthon oda ahova akarod, neked ki sem kellene szállnod a székből ha otthon vagy. És egy csomó robotizált dolgot ellehet még képzelni, mert ha már létrejött egy olyan jármű, ami képes önálló cselekedeteket véghez vinni, akkor azt a technikát már bármibe belehet ültetni. És majd beköszönt az a világ, ami a Wall-E-ben is volt, jön majd a robot napernyő, ami odagurul ahol te vagy, és kinyitja magát, jön majd a robot porszívó, aminek megmondod hogy takarítsa ki a lakást, stb. Hisz ismerjük már az emberiséget jól, egy technológiát nem mindig jó célokra szoktak felhasználni. Szóval biztos meglesznek ennek a rossz oldalai is bőven. Egy mértékig biztos hasznos lesz a robotautó is, de az ember mindig többet akar, és eljön az az idő, mikor már az autód totálisan robotizált lesz. Hisz az ember ne vezessen, ha az autó már képes arra, hogy elvezesse saját magát. Az ember üljön, nézelődjön, olvasson újságot, netezzen, telefonáljon, reggelizzen, aludjon, stb, stb. Szerintem ennek nem lesz túlzottan jó vége, hiába fejlesztik ezt olyan emberek, akiket a jó szándék vezérel, egy idő után eljut azokhoz is a dolog, akik rossz célokra akarják használni. -
Ja halál unalmas lenne hogy nem kéne taxit fognom egy péntek esti kocsmázás után, hanem csak beülnék az autómba és megmondanám neki hogy vigyen haza... Hogy ha nem lenne kedvem munkábamenet átaraszolni a városon, akkor csak megmondanám neki, hogy vigyen be a munkámba, én meg közben újságot olvasnék/neteznék. Tényleg borzalmasan unalmas lenne -.- -
clio1616v #31232 #31196
Én tuti meghekkelném a rencert ^^ -
Ilyen idióta kérdést...és még ez lett elfogadva?
amúgy is a robot autó miért lenne biztonságosabb? felhekeli valaki a rendszerért és elüt a kocsival mindenkit:D -
Ne legyenek robotautók. -
már az automatáktól is feláll a szőr a hátamon, mint valami dodgem :D
na ez mindent elmagyaráz:P -
legyenek robotautók, de ha kedvem szottyan (ami elég sűrűn megvan) had vezessek már én :D -
Más vélemény: Elhatárolódok ettől a kérdéstől... -
Más a véleményem.. mégpedig az, hogy úgy sem éljük meg azt a kort. Fölösleges gondolkodni rajta. -
ne legyenek... -
180 nyugodtan? huzamosabb ideig nem bírnád -
ba32107 #31223 Na ja, a magyar utakon a sofőrök többségét elnézve inkább nem kérek belőle -
de minek korlátozzák? ha nem lenne ilyen lada meg dacia akkor nyugodtan lehetne menni 180al... -
Szerintem ilyen nem nagyon lesz. Vagyis nagyon sokan nem élnek ezzel a lehetőséggel, mert halál unalmas. Most sem korlátozzák le az autók sebességét 130ra, pedig mennyivel kevesebb baleset lenne. -
Jó lenne, ha már robotautók lennének..
-
szó nem volt róla, h ez holnap lesz... de ha már lennének, az azt jelentené, h tök új technológiák vannak elterjedve a hétköznapokban, ami igencsak jó lenne már... http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1207147355&no=31174#163 -
az a baj hogy az ilyen autók még nagyon gyerekcipőben járnak. a DARPA versenyen ment autók is gyök kettővel mentek a pályán, és pl a 2007-es Urban Challengen is volt olyan hogy majdnem a falban kötött ki az autó, megállt az út közepén, nekiment a másiknak, stb, stb. szóval nem túl meggyőző még a dolog. majd egyszer biztos lesz egy ilyen korszak is, de ettől még messze vagyunk, hogy teljes magabiztossággal üljünk be egy olyan autóba, ami elvben biztonságosan tud haladni. tehát ne legyen az, hogy megyünk le a Balcsira 130-140-es tempóval, és belefordul a szalagkorlátba. :S egyelőre a robotautós téma ott tart, mint a DARPA-s dolog, vagy képesek betanulni egy adott útvonalat, mint a lenti videón is látható, meg ilyenek. ettől függetlenül én nem vágyom erre a korszakra, és nem azért mert kőkorszaki a gondolkozásom, hanem azért, mert nagyon elkényelmesednénk, ha robotautók lennének. és biztos horror ára lenne egy ilyen autónak, a szervizelésről nem is beszélve. szerintem sokkal jobban járunk a mostani autókkal, mint a robotautókkal. és nem úgy látom, hogy az autógyártók ilyenekben gondolkoznának. sorra mondanak vissza olyan modelleket, fejlesztéseket, amik már a tesztelési stádiumban voltak, sorra léptek ki a márkák a motorsportból is. szóval most még nagyon nem azt a korszakot éljük, hogy robotautózzunk. -
én nem keverem. a maradi pápapárti középkori humanoidok keverik... -
Nem robot végzi. Ő csak az ember által kijelölt műveletet hajtja végre. 100%-ban ember dönt. Ne keverd a szezont a fazonnal.
A 4. gen vadászgépek is számítógépes segítséggel repülnek stabilan. Attól nem a számítógép vezet, ő csak a nem kívánt mozgásokat csillapítja! -
Ne legyenek robotautók.
baromság... erre még várni kell pár évszázadot... -
tegyük fel ha GPS... és a szinkronizálást hogy fogják megoldani? :) -
Ne legyenek robotautók.
még a vezetés élményét is elvennék tőlünk?:( -
leírás szerint faszság, nyilván az emberi tényezőt nem lehet csak úgy kiiktatni... de manuál vezérlés van az ilyen gépekben...
érdekes, h 40 órás műtéteket már tudnak végezni a robotok, de majd egy zebránál biztos áthajtanának rajtam... -
már mér lenne maradi dolog az, ha nem akarjuk, hogy nyamvadt robotok vegyék át minden felett az irányítást? Aki meg arra szavazott, hogy legyenek robotautók, az vagy nem tud vezetni vagy még sohasem vezetett...élmény -
igen, így működnek a mostani autók :) -
Ez a lényeg, a fő döntéseket. Az utóvezetése az folyamatos döntések sorozata. Nem ismered Murphy gépészettanánek egyik törvényét?
Dolgozzanak a gépek, gondolkozzanak az emberek. -
Tartalék funcióként midig meg kell hagyni. -
úristen, mennyi középkori gondolkodó van itt :D
leszavazóktól kérdeném, h kb mennyi gép veszi őket körül, amik a meló nagyját elvégzik helyettük, úgy, h a fő döntéseket meghagyják a ... emberi agyuknak? -
nem, az autó nem azért lett kitalálva, hogy az döntsön helyettem. ha olyan lenne mint a Knight Riderben KITT, akkor mondjuk lehetnének. :D de alapvetően ne egy 0 dizájnnal ellátott bádogdoboz vezessen helyettem. manapság már egyre rondább koncepciók születnek (meg amúgy sem hatnak már meg az újabb autók, ronda a 90%-uk úgy 2000-től nézve :| ), és ha most ezek robotautók lennének...
-
lord nihilus #31205 :DDDDDDDd -
most nézem a terminátor soroaztot, szal robotokat neeeee:D -
Semmiképpen sem CSAK azok legyenek.
Legyenek DE lehessen választani azért másféle kocsikat is. :)
Attól, hogy valami modern nem muszáj, hogy úgy is nézzen ki.
Különben meg a robot autó nem rossz ötlet DE csak akkor ha van lehetőség kézi irányításra is. :) -
Ne legyenek robotautók!!!!!!!!!! -
A jövő egyelőre az összeomlás, nem pedig a robotautók felé tart (rosszmájú :D ).