• Darukezelő
    El nem tudom képzelni, hogy ezekre milyen jogosítvány lenne kitalálva. Mert igazából neked semmit sem kell csinálnod, ülsz az ülésben, és azt csinálsz amit akarsz, majd az autó csinálja a dolgát. Tehát nem kéne neked a kreszt tudni, nem kéne neked vezetni tudni, semmit sem kellene tudnod, mert az autó majd csinálja azt amit kell. Vagy ettől függetlenül megtanulna az ember vezetni, de csak az lenne a kresz vizsgában, ami ténylegesen szükséges? Gondolom egy robotautóban nem lesz már manuális váltó, mert snassz. Nem tudom, szerintem már egy nagyon elkényelmesedett világban élnénk már akkor, és egyre közelebb kerülnénk ahhoz az élethez, ami a Wall-E-ben is volt. Mert ha van már jól működő robotautó, akkor miért ne lehetne robot szék? A széked elvisz otthon oda ahova akarod, neked ki sem kellene szállnod a székből ha otthon vagy. És egy csomó robotizált dolgot ellehet még képzelni, mert ha már létrejött egy olyan jármű, ami képes önálló cselekedeteket véghez vinni, akkor azt a technikát már bármibe belehet ültetni. És majd beköszönt az a világ, ami a Wall-E-ben is volt, jön majd a robot napernyő, ami odagurul ahol te vagy, és kinyitja magát, jön majd a robot porszívó, aminek megmondod hogy takarítsa ki a lakást, stb. Hisz ismerjük már az emberiséget jól, egy technológiát nem mindig jó célokra szoktak felhasználni. Szóval biztos meglesznek ennek a rossz oldalai is bőven. Egy mértékig biztos hasznos lesz a robotautó is, de az ember mindig többet akar, és eljön az az idő, mikor már az autód totálisan robotizált lesz. Hisz az ember ne vezessen, ha az autó már képes arra, hogy elvezesse saját magát. Az ember üljön, nézelődjön, olvasson újságot, netezzen, telefonáljon, reggelizzen, aludjon, stb, stb. Szerintem ennek nem lesz túlzottan jó vége, hiába fejlesztik ezt olyan emberek, akiket a jó szándék vezérel, egy idő után eljut azokhoz is a dolog, akik rossz célokra akarják használni.