• GregSB
    Szerintem létezik egészséges arany középút, nem kell teljesen automatizálni mindent. Autónak sem kell mindig saját magát vezetnie, csak ha te akarod, ugyanúgy le kell majd tenni a jogsit hozzá.

"Az ember üljön, nézelődjön, olvasson újságot, netezzen, telefonáljon, reggelizzen, aludjon, stb,"

Miért, most mit csinálsz BKV-n és vonaton? A robotautó gyakorlatilag egy személyreszabható magán "busz" lenne, aminél nem kell menetrendekhez igazódni, és nem mellesleg te is vezethetnéd. Az amit még korábban írtam (teljesen automatizált belvárosi közlekedés) is csak a mostani tömegközlekedést váltaná ki, csak a belvárosban. Mennyivel jobb lenne ha meg lenne a saját kis magánszférád, miközben BKV-zol? Én nem hiányolnám a tömegnyomort ami manapság ki szokott alakulni a metrókon és villamosokon.

Nem azt kéne nézni hogy ez miért lehet rossz, próbáljátok már a pozitív oldalaira koncentrálni. Pl nekem van egy közeli rokonom, akinek szenvedélye a vezetés, de minden reggel beingázik az agglomerációból a belvárosi a munkahelyére. Mostmár 2. éve, hogy minden egyes hétköznap reggel kb 1 órát vezet be oda és ahogy ő mondta nincs benne már semmi élvezet, kb mint egy robot rutinból lenyomja a távot. Mehetne vonattal és BKV-val: anyagilag kb ugyanott lenne, időben sem lenne gyorsabb, viszont élvezhetné a veséjébe felnyomott táskákat, nyáron meg az izzad hónaljak csodás aromavilágát.

Az ilyen, ingázó embereknek pl óriási előrelépés lenne egy ilyen robotautó.