127612
-
clio1616v #31800 Kung-fu és egyéb harművészeti ágazatokat érti pankrátori elemekkel ^^ -
Régóta fennáló ok? Pl. az, hogy a szülei szenny emberek? Ezzel mit tud kezdeni a tanár? Mit csináljon egy olyan gyerekkel aki olyan viselkedésfomákat vett fel amik távol vannak a civilizálttól?
Anyámnak is vannak nagyon értelmes tanítványai, csak kevés és a többi hátráltatja őket.
Az az osztály amiről beszélsz gondolom nem átlagos osztály. Az én osztályomban is az osztálylétszámhoz mérten nagyon magas volt a valamilyen területen nagyon kiemelkedők aránya. -
clio1616v #31798 Személyes okkal. Sértegette vagy előtte fizikailag bántalmazta, a tanár elveszítette a becsületét a diák szemében, amit lehet hogy meg sem próbált kivívni. -
Az eszköztár alatt mit is értesz pontosan? -
Hogy merül fel, hogy a tanár megüssön egy diákot?
Ha lelki terrorban tartja, akkor számoljon a következményekkel. ^^ -
szerintem az a nehéz, mikor az osztályban megoszlanak a vélemények. tehát mikor az osztály fele bír egy tanárt, az osztály másik fele meg felkötné egy fára. én igazából mindig is tudtam, hogy egy adott tanárnál hol a határ. volt nem egyszer, hogy túlléptem a határt, akkor megkaptam a magamét, de igazából nem volt ebből nagyobb bajom. szóval ha minden tanuló tiszteletben tartaná ezeket a határokat, akkor nem lenne akkora baj. csak mivel nem vagyunk egyformák, tanulók, így nehéz eléggé. pl a biológia tanáromat mindig kihozták a sodrából az osztálytársaim. nekem nem volt vele semmi bajom, de egy idő után ott tartottunk negyedikben, hogy a tanár bejött az egyik órán év vége felé, és ennyit mondott: "gyerekek, a biológia ugye nem érettségi tantárgy, ezentúl szabad foglalkozások vannak az órán." nem tudom hol vívta ki magának ezt a tanár, de hiába volt szigorú, hiába kiabált, az osztálytársaim mindig rákontráztak valamivel. szóval valahol diákfüggő is a dolog szerintem, mert hiába akar szigorú lenni a tanár, ha vannak olyan diákok, akik szarnak az egészbe. a lány minden probléma nélkül kajált, meg sminkelte magát az első padban az órán. tanár szépen, nyugodt hangon megkéri, hogy ne most. oké, csaj elteszi. de amikor a csaj már 5x játsza el, akkor nem tudom kinek a hibája, kinek olyan lyukas az agya, ha nem fogja fel amit kérnek tőle. :\ volt már, hogy beszólogattunk egymásnak az osztályban az órán, mert már zavart minket is, hogy már jegyzetelni sem tudunk. szóval szerintem sok múlik a diákokon is. az én osztályomban sajnos nagyon sok tanárt utáltak, pont azért, mert nem engedtek meg mindent. a saját osztályfőnökünkkel is eljátszották ezt 700x, akit mindenki bírt ettől függetlenül. és amikor már te, mint diák jársz azon a szinten, hogy legszívesebben odamennél az osztálytársadhoz, és arcon könyökölnéd, hogy értse már meg amit mondanak neki, akkor ott már valami nagyon nem stimmel. -
"A másik meg az, hogy a diákok sem ok nélkül ütnek meg egy tanárt, valami van a hátterében" - Egyáltalán hogy merül fel, hogy egy diák megüssön egy tanárt? -
clio1616v #31793 Nem értem, mi a probléma?
Természetes, hogy a tanárok egy része nem alkalmas vagy kevésbé tehetséges, akkor ők had verjék össze a fél osztályt? ^^ -
Pontosan tudják, hogy mi a helyzet. :) -
Akiről konkrétan beszéltem szakmódszertant tanít, és saját általános sulis osztálya is van. Neki ez hivatás, nemcsak meló. Nemis olyan az osztály, mint a legtöbb, a módszere kompetencia alapú oktatásra épül (nem tudom, mennyire ismered ezt). Egy hetedikes osztály, lelkesen tesznek mindent, szinte nincs szükség fegyelmezésre (az is egy ilyen "légyszíves" típusú rászólásból áll), és hallod, olyan prezentációkat és csoportmunkát képesek tartani még a gyengébb diákok is, hogy sok egyetemi csoport elbújhat mögötte. :) Nos ige, a hagyományos rendszerhez szokottaknak ez megdöbbentő volt, főleg az órára meghívott többi tanárnak.
- Ha megütnek egy tanárt, annak komoly és régóta fennálló ok, viselkedés és tettek vannak a hátterében, nem egy "légyszíves figyelj kisfiam"... ez max közvetlen előzmény, hab a tortán, lehet egészen kis apróság, amitől borult a bili. De persze a kívülállók csak ezt az apróságot ismerik, a részleteket nem, aztán meg szörnyülködnek. És nem kevés tanár van ezen a véleményen. :) -
clio1616v #31790 Azt nemtudom :)
-
Gondoltam, hogy te is hasonlóan látod, a gyerek meg megérzi, hogy melyik tanárt lehet komolyan venni.
Ezen csak mosolyogni tudok. Sok felnőtt sem érzi meg, hogy ki az akit komolyan kellen venni...
A tanárnak egy jelenségnek kell elnnie amikor belép a terembe.
Tudod vannak átlag alatti, átlagos és átlag feletti emberek. Nem mindenki lehet áltag feletti, de rájuk is szükség van. Régen az áltagos tanár is jól boldogult, mert volt eszöztára ahhoz, hogy átlagosként is boldoguljon.
Egy sarkított példa. Egy átlagos F-22 pilóta a gépével lever egy MiG-21 gépek istenkirály embert. Hiába zseni a maga szintjén az ellen. Nincs eszköze. Egy tanártól is csak olyan teljesítmény várható el, amire felkészítése képessé és eszköztára lehetővé teszi.
Erre van aki alkalmas személyiségéből fakadóan, van aki nem.
Ez így igaz. -
Joga van a testi fenyítéshez. -
Az oktatókra gondoltam, azokra akik X éve csak tanítanak. Mikor látták saját szemükkel, hogy mire kéne felkészíteni a tanárokat?
Engem is tanítottak jövendőveli tanárok. Fizikából három, angolból kettő. -
clio1616v #31786 Tesóm most csinálja a gyakorlatot és folyamatosan tart órákat. A válasz: Elég gyakran. -
extramagascsaj #31785 nőm is töri pedagógia szakos...
és járnak ki "terepre" is :D
szerinte is a fellépés a fontos
amúgy meg...én is pofátlan voltam mindig a suliban (is)
állandóan dumáltam,stb.
de volt olyan tanár, aki óráján végig kussban ültem..ez sem véletlen -
clio1616v #31784 Gondoltam, hogy te is hasonlóan látod, a gyerek meg megérzi, hogy melyik tanárt lehet komolyan venni. A tanárnak egy jelenségnek kell elnnie amikor belép a terembe.
Erre van aki alkalmas személyiségéből fakadóan, van aki nem. -
A másik meg az, hogy a diákok sem ok nélkül ütnek meg egy tanárt, valami van a hátterében.
Sajnos ki kell hogy ábrándítsalak. Az, hogy "légyszíves figyelj kisfiam" az nem ok szerintem. Nem szabadna annak lennie. Ahogy már írtam van olyan 6 éves gyerek, aki nagyon állatias viselkedés formákat mutat. Ez nem vicc.
A tanár szakon oktató tanárok milyen gyakran járnak "terepen"? -
A tanárnak joga van a testi fenyítéshez. -->én is kaptam nyakast kémia tanártol, persze röhögött ő is, meg énis, de megértettem hogy fogjam be a pofámat :DD -
extramagascsaj #31781 igazad van -
clio1616v #31780 ennek a töritanárnak a temetésén én is ott voltam és sokan mások -
Aki szép szóval nem tud rendet tartani, az ne menjen tanárnak. Van, aki nem alkalmas erre. A tanítás nemcsak abból áll, hogy elmondja a tankönyvben leírtakat. A másik meg az, hogy a diákok sem ok nélkül ütnek meg egy tanárt, valami van a hátterében. És igen, tudom mi zajlik ma a suliban, milyenek a gyerekek, s többek közt tanári diplomám is lesz hamarosan... És azt is tudom, hogy vannak olyan tanárok, akiknek az óráin olyan zsivaj van, amilyen a piacon se, van akinél meg sem pisszen a gyerek (a félelemtől és fenyítéstől), és érdekesmód van aki annyira lenyűgözi őket, hogy tátott szájjal figyelnek és dolgoznak lelkesen. Ugye milyen fura...? Aki nem képes arra, hogy ezt szép szóval elérje, az nem alkalmas a tanári pályára és slussz. (Amúgy a tanárszakon oktató tanáraimnak is általában ez a véleménye.^^ ) -
clio1616v #31778 a tűzoltók se ^^ :P xD -
A pofozós eset ami leírtam az is pont töritanár volt. Ő sem ütött meg senkit soha, csak azt az egy srácot akit írtam. Ne tudd meg, hány ember volt ott a temetésén. Az az ember, egy helyi leganda volt ott ahol élek. A város 1/3-a alsó hangon legalább halott róla a korosztályomból. -
extramagascsaj #31776 nekem egy Natasa nénim volt gimi első két évében
mindenkit bealázott, meg mindenkivel kiabált
amúgy korrekt volt... -
clio1616v #31775 nem is akarok az lenni -
utálom amikor 18x átírom a kommentemet, és utólag látom, hogy pont azt nem szedtem ki, amit ki kellett volna. ilyenkor kéne a VIP funkció, elnézést. :| Eta néni 2x is támad, a második bekezdéstől tessék olvasni -
clio1616v #31773 volt ilyen nálunk is, 80 éves töritanár, soha nem bántott senkit, igazi tekintély volt, karizmatikus teremtés ^^ -
volt nekem egy másik Eta nénim is, már felsőben. :D magyar tanár volt, nem volt ilyen nehéz súlyú mint a napközis Eta néni, szerettük igazából, mert mindíg mesélt sztorikat magyar órán, meg poénkodott, de ha kellett akkor kettécsapta naplóval a tanári asztalt.
volt nekem egy másik Eta nénim is, már felsőben. :D magyar tanár volt, nem volt olyan szigorú, mint a napközis Eta néni. szerettük igazából, mert mindig mesélt sztorikat magyar órán, meg poénkodott, de ha kellett akkor kettécsapta naplóval a tanári asztalt. úgy látszik az Eta nénik mind szigorúak. :D én azt a tanárt bírtam nagyon, aki ha kellett rendet rakott az osztályban 2 pillanat alatt, de poénosan adta elő az anyagot, jó kedvvel, szeretettel. nem befásultan, unalmasan, leszarom stílusban, mint valami nem is tudom mi. hát igen, tanáron is múlik egy óra minősége, hogy azt jó kedvvel várják a tanulók, vagy totális utálattal.
középsuliban a matektanárom nagyon jámbor volt, egyáltalán nem volt szigorú. de annyira unalmasak voltak az órái, hogy óra előtt szinte mindenki megágyazott magának. és amikor jöttek a 100 éves fa viccek, akkor kész. ott vége volt mindennek, ilyenkor mindenki máshogy élte meg a dolgokat. :D az egyik osztálytársam kiesett a padból a röhögéstől, annyira lefáradt, a másik meg Jurassic Parkosat játszott a tollaival. szörnyű volt minden matek óra. :D legjobb mikor kiránduláson bemondta, hogy "haladjunk haladjunk nehogy a hal adja a másikat". már fizikailag fájtak a viccei. :D -
aki nem dolgozik az ne kapjon semmi segélyt
Remek. És aki valóban tényleg éppen munkanélkül maradt és nem megélhetési munkanélküli? -
extramagascsaj #31770 sztem meg csak 2 gyerekig legyen családi pótlék, 2 felett ne legyen!
na és ne járjon csak azoknak segély,akik vmilyen egészségügyi okból munkaképtelenek...nekik járjon segély...normális mértékben persze
a rendőrök ne mehessenek 40 évesen nyugdíjba...míg mindenki más a koporsóig dolgozik...nem végeznek termelő munkát, soha nem is végeztek...a legtöbb irodában mereszti a picsáját...és semmit nem csinál,mikor kellene se...és kap vastag nyugdíjat...még el is megy utána is dolgozni...és egy csomó ember elől elveszi ezzel a helyet...duplán fizetnek neki...míg más semmit nem kap
nyugdíj meg lehetne több csak úgy mint a minimálbér is..nade persze ehhez az kellene,h normális gazdasági helyzet legyen
ezt pedig nem hitelekből fogjuk tudni megoldani
amíg semmi termelőmunka nem folyik az országban...csak a külföldi tőke áramlik be és viszi is ki a profitot...addig nekünk semmink nem lesz
világválság? menjen be bárki egy plázába...nézd már meg mennyien vannak...ez válság?
az értelem válsága zajlik...nem a gazdaságé szvsz
-
ba32107 #31769 Nálunk nem kiabált, meg semmi ilyesmi, de az intellektuális ember felsőbbrendűségével vonult végig a folyosón, megalázott mindenkit akivel beszélt, és minden órán feleltetett. Egyszer beszedte a házikat szúrópróbaszerűen, én meg gondoltam, hogy házi feladat ugye, nem fontos, írtam három sort. Beszedte az enyémet is, kaptam rá egy kettest :D Onnantól minden órán engem szúrt ki, aztán egyszer feleltem egy ötösre a tatárjárásból és utána békénhagyott :D -
nekem is Eta néni volt, aki folyton körmöst osztott a vonalzóval
-
még szerencse, h te nem vagy politikus... -
nálunk is volt pár ilyen. általános alsó tagozatba jártam, és volt egy tanárnő, akitől félt mindenki. :))
* gyerekek, ma helyettesítés lesz a napköziben
- és ki fog helyettesíteni?
* Eta néni.
-

ilyenkor a fél osztálynak az járt az eszében, hogy hogyan tudná magát elásni az udvaron Eta néni elől. :D egy ezer éves kilőtt csatahajó volt már akkor is, szintén az a fajta, aki olyan kicsi volt, hogy nagyobb volt nála minden negyedikes, de megfagyott a levegő azokon a napközis délutánokon, amikor ő ott volt. :D ha valakire rájött az 5 perc, akkor Eta néniből Isten haragja tört elő, mindenki bújt be a pad tartópolcába, aki meg elkövette a baromságot... nem láttuk többet élve. :\ na jó nem, de hatalmas szigor volt. öröm könnyek törtek elő belőlünk, mikor vége lett a napközinek. :D -
clio1616v #31765 Igazságosabb támogatási rendszer kellene, mert így nincs ösztönzés egy "okosabb" állam létrehozására. -
A tanárnak joga van a testi fenyítéshez.
Persze nem úgy bértem, hogy akkora pofont ad a diáknak, hogy az kiessen a padból, de néha megérdemelné néhány kedves "iskolás", aki csak azért jár suliba, hogy ne üljön otthon. -
clio1616v #31763 mindenki dolgozzon és nem kell támogatni a sokgyerekeseket
mindenki annyit vállaljon amennyit el bír tartani
aki nem dolgozik az ne kapjon semmi segélyt
így nem kellene olyan sok hozzájárulást levonni a normális keresőktől
a TB-t is olyan rendszerben kellene szedni mint az autóbiztosítást
akinek több gyereke van több nemkereső családtagja van több tbt fizessen vagy ha többször betegednek meg a hozzátartozói akkor emelkedjen neki a hozzájárulás mértéke -
A tanárnak egyszerűen nincs joga testi fenyítéshez. -
clio1616v #31761 mivel nem is írtál semmi értelmeset ezúttal sem, jobb is lesz ^^