127612
  • BB7
    "Nekem nincs, de úgy érzem talán igazítani kéne a fogaimat."

Sosem viseltem, ezek után sem akarok, de talán egy kicsit jó lenne! Bár... nem tudom! Bnőmnek van, s gyakran mondja, hogy fáj neki! :/
  • clio1616v
    Sógorom fogorvos -.-
  • Rundstedt17
    Nincs és nincs is szükség rá,szinte tökéletesen szabályos.
  • Slayerboy
    Bocs, nem bírtam kihagyni :)
  • ChuckyHUN
    Lehet annak is tökéletes akinek kell fogszabályzó:)
    Nekem is teljesen rendben van minden fogam, kivéve 1-2 tömést meg, hogy 60 fokban befeflé állnak a bölcsesség fogaim, de mégis kell fogszabó:)
  • ba32107
    Nyilván megvolt az oka, nem vagyok fogorvos és felteszem te sem. A kivehető pedig igenis használ, saját tapasztalat.
  • BlackShadow
    Nekem nincs, de nem is kell.

fogorvostól világ életemben úgy jöttem el, h tökéletes fogsor, köszönöm :)
  • Shifter
  • Motoroj

Nem azt mondom, hogy tökéletesen szabályos, de annyira azért igen, hogy ne kelljen fogszabályzó.
  • pista89
    Akkor most menő vagy.
  • belapeter
    nekemse mondte XD
  • FZoleee
    A fogorvos legalábbis nem mondta :DDD
  • Csuhai G
    Viselek már majdnem 2 éve (éjszakait) és használt a fogaimnak.
  • milk4
    Nekem nincs, de úgy érzem talán igazítani kéne a fogaimat.

Kéne,felül-középen a 4 fogam kicsit hullámos,alul-középen bal fogam kicsit kifelé áll.Igazából nem feltünő egyiksem,de azért jó lenne egy ESTI fogszabalyzó.
  • sweech
    kéne.
  • ChuckyHUN
    1.5 hete van fent, haszunálni fog.
  • Fbn Lx
    Nekem nincs, de úgy érzem talán igazítani kéne a fogaimat. Ennek ellenére sose lesz.
  • cargame
    Van. Neha viselem neha nem :S de hasznal ezert raszanom magam , h felrkajam.:D
  • HöfEE
    Ja és az első opcióra szavaztam :D
  • HöfEE
    Nekem volt kiskoromban, de nem használtam sokáig, így is sokat javitott a fogaimon de ha nem vagyok olyan makacs hogy abbahagyom a használatát még jobb lehetett volna.
  • DJKonya
    Nem is volt és hálistennek nem is kell fogszabályzót viselnem.
  • somdav95
    Két óra múlva megmondom hogy kell-e, most megyek épp fogorvoshoz :S
  • hitch
  • DJ RX7

• NEOreg3
    volt olyan 1,5 évig rögzített és vagy 1 évig kivehető alul és felül is

felülről 2 rágófogat, alulról 1 szemfogat húztak ki, hogy elférjenek a fogak és valóban el is fértek és szép is lett a fogsorom, ám elkezdtek nőni a bölcsességfogaim, így az egész el lett baszva, bár korántsem néz ki olyan rosszul, mint a fogszabályzás előtt

mindenesetre arra nyomtam, hogy nem használt
  • Katarina 60
    Nekem nincs,de nem is kell.
  • Benny04
    XD
  • extramagascsaj
    Viseltem / viselek, de nemigen használt / nem igazán bízok benne.

• Rockynhooo
    nincs nem is lesz.
  • pista89

De magasról szarok rá.
  • CopyKing92
    nekem rohadnak a fogaim ugyis. minek...
  • Doomista

Szóltak, hogy használnom kellene fogszabályozót, de én elutasítottam...nem érdekel az egész fogszabályozó dolog, de amúgy sem állnak úgy a fogaim hogy mindenképp kellene használnom az én érdekemben.
  • daeemoon
    A kivehető nem feltétlen baromság. Érezhetően elmozdulnak a fogak rögzített szabályzó után, ez pedig a fokozatos elszoktatás végett van. Legalábbis az én esetemben.
  • Lullaby
    Régen volt, de mindig fájtak a fogaim utána és nem bírtam, pedig még kéne $:
  • clio1616v
    így van az csak bohóckodás...
  • Carlos
    A kivehető szart se ér szerintem sem...
  • oO VinyuS Oo
    Én 3 évig szarakodtam éjjeli levehetővel de az semmit nem használt! Utána kb másfél évig hordtam állandót és teljesen rendbe hozta fogsorom pedig aztán rendesen kuszák voltak! 4 fogamat ki is kellett húzni hogy rendesen elférjen a többi.
  • Aquir
    Na, elmondom mi van.

Régen kiskoromban volt kivehető felső fogszabályozó felülre, később rögzített alulra, még olyan is volt ami a felső örlők alá került, és a szabályozó érte az alsó örlőket, hogy a felső fogsor átmenjen, de nem volt valami hatékony meg kényelmes.
    Ez Győrbe volt.

Most meg Szegeden röntgenről mutatta a másik fogorvos, és azt mondja hogy nem érti mi ezzel a gond, simán meg lehet csinálni, alsó és felső rögzített szabályozóval, 2 év alatt. A metszőfogakat is helyre lehet tenni, hogy a megfelelőhelyzetbe beálljanak, meg előre fele (esetleg rakni hozzá anyagot mert lehet kicsik (a felső ív is kisebb egy kicsit mint az alsó)), az alsó fogak meg hátrébbfele.

És ha az alsók nem akarnának a helyükön maradni (mert normális esetben a felső fogak ha már előre kerültek, akkor már az elhelyezkedés miatt hátrébb nyomnák normális esetben az alsókat), akkor is a helyükön lehet öregkorig, karbantartás nélkül tartani egy nagyon vékony dróttal a belső fogfelületen, ami lekerekített lenne és 1 napig zavarná csak a nyelvet.

Szóval volt élményem ami nem túlzottan jött be (eddig), mostani fogorvos itt meg azt mondja ez sima ügy és jó esélyeket lát (esztétikailag, kiejtéstanilag is, meg hogy így minden fog érintkezne mindennel, ami hozzájárulna hogy mind folyamatosan használatban legyen, és így öregkorig megmaradjanak)

egyébként én küldtem be a kérdést
    úgyhogy most a "Nekem nincs, de úgy érzem talán igazítani kéne a fogaimat"-ra szavaztam, ami a legteljesebb mértékben fedi le az igazságot
  • clio1616v
    Nekem a szemfogaim álltak vámpír stílusban, mert alatta az ép fogam nem hullott ki, de lehet ha valakinek nagyon durván kócos a foga több idő kell, a 7 évet sokallom.
  • Carlos
    Ezzel nem feltétlen értek egyet!
    Nekem is 2 évig volt.
    Igez nem 7, de nem is fél. Bár akkor még gyerekcipőben járt a téma magyarországon.